Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

SUOMEN PALLOLIITON KAAKKOIS-SUOMEN PIIRIN

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "SUOMEN PALLOLIITON KAAKKOIS-SUOMEN PIIRIN"— Esityksen transkriptio:

1 SUOMEN PALLOLIITON KAAKKOIS-SUOMEN PIIRIN
TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2017 Hyväksytty piirin syyskokouksessa

2 JALKAPALLOA JOKAISELLE
MISSIO JA PERUSARVOT Suomalaisen jalkapalloperheen toiminta-ajatus, missio, on ”Jalkapalloa jokaiselle”. Sen sanoma on yksiselitteinen ja tarkoittaa sitä, että suomalaisen jalkapallon ja futsalin ovet ovat auki joka ainoalle ihmiselle joka ainoana päivänä. Missiomme kertoo toimintamme monipuolisuudesta ja yhteiskunnallisesta tehtävästä laajemminkin. Toiminta-ajatuksemme perustuu yhdenvertaisuuteen; jokaisella Suomessa asuvalla yksilöllä on oikeus ja mahdollisuus osallistua jalkapalloperheen toimintaan sukupuoleen, etniseen taustaan, uskontoon tai muuhun taustaan katsomatta. Jalkapalloperheen yhteiset perusarvot ovat: iloisuus, luotettavuus, menestys ja yhteisöllisyys. Jalkapallon ja futsalin harrastuksen hinta ei saa olla esteenä itse harrastuksen toteutumiseen. JALKAPALLOA JOKAISELLE Jalkapalloperheen yhteisenä asenteena ja käyttäytymistapana on RESPECT, toinen toisensa kunnioittaminen ja arvostus. Jalkapalloperhe on rohkea, uskaltaa kokeilla. Jalkapalloperhe on innovatiivinen yhteisö, luovuuden lähde, inspiroiva ja energiaa tuottava yhteiskunnassamme.

3 VISIO MENESTYVÄ JALKAPALLOMAA - HYVINVOINNIN KARTUTTAJA
Tarjoamme yhä useammalle lapselle, nuorelle ja aikuiselle säännöllistä ja henkisesti sekä sosiaalisesti ravitsevaa seura- ja pelitoimintaa. Teemme pelaajan arjesta vielä laadukkaamman sekä seuroille uutta elinvoimaa ja laatua. Järjestämme vielä mielenkiintoisempia kilpailuja pelaajan, joukkueen, seuran ja katsojan iloksi. Viestimme keskenämme eri tavalla, avoimemmin, runsaammin ja kannustavammin. Terävöittämme yhteiskunnallista rooliamme vielä vahvemmaksi kuin jo nyt olemme. Kartutamme hyvinvointia sellaisiin ulottuvuuksiin, että unelmamme toteutuu. MENESTYVÄ JALKAPALLOMAA - HYVINVOINNIN KARTUTTAJA Menestyvässä jalkapallomaassa on hyvinvointia ja hyvää henkeä vaikka muille jakaa.

4 PELAAJAN LAADUKAS ARKI
STRATEGISET PÄÄVALINNAT VALMENNUSOSAAMISEN VAIKUTTAVUUDEN VAHVISTAMINEN VALMENNUSLINJAN SYVENTÄMINEN – PELAAJAPOLKUJEN KUVAUKSET KOULU- JA KOTIKUMPPANUUDEN TIIVISTÄMINEN SEUROJEN URHEILUSISÄLLÖN LAATUJOHTAMINEN PELAAJAKEHITYSORGANISAATION, TOIMINTATAPOJEN JA RESURSSIEN RAKENNEMUUTOS PELAAJAN LAADUKAS ARKI Ytimessä pelaajan menestyksekäs kehittäminen seuraympäristössä sekä osaavien ja koulutettujen lasten ja nuorten valmentajien määrän kasvu.

5 STRATEGISET PÄÄVALINNAT ELINVOIMAINEN SEURA
SEURAOHJELMA, LAATU- JA LISENSSIJÄRJESTELMÄ SEUROJEN PROFILOITUMINEN HARJOITUS- JA KILPAILUOLOSUHTEET HARRASTAJA- JA TOIMIJAMÄÄRÄN KASVU SEURAPALVELUT ELINVOIMAINEN SEURA Ytimessä seurojen profiloituminen ja kehittyminen laatujärjestelmän avulla. Seurayhteisöt lisäämässä liikettä ja hyvinvointia yhteiskunnassa.

6 MIELENKIINTOISET KILPAILUT
STRATEGISET PÄÄVALINNAT SÄÄNTÖJEN YHDENMUKAISTAMINEN TIETOJÄRJESTELMIEN KEHITTÄMINEN YHDESSÄ SARJOJEN KEHITTÄMINEN PALVELEMAAN ERILAISTEN PELAAJIEN ERILAISIA TARPEITA LAADUKAS EROTUOMARITOIMINTA REILUN JA KEHITTYVÄN PELIN VARMISTAJANA MIELENKIINTOISET KILPAILUT Ytimessä mielenkiintoiset, pelaajia kehittävät ja ammattitaitoisesti järjestetyt kilpailut kaikilla tasoilla piiri- ja aluerajoista riippumatta - IT-järjestelmiä optimaalisesti hyödyntäen. Jokaisen toiminnassamme mukana olevan vastuulla on pitää huolta erotuomareiden kunnioituksesta ja koskemattomuudesta. Jalkapalloperheenä emme hyväksy ainoatakaan ylilyöntiä tässä asiassa.

7 AKTIIVINEN VIESTINTÄ JA VAIKUTTAMINEN
STRATEGISET PÄÄVALINNAT MYÖNTEISEN MIELIKUVAN VAHVISTAMINEN KANAVAUUDISTUS JA SISÄLLÖNTUOTANTO VAIKUTTAMINEN ERI TASOILLA MYYNTI JA MARKKINOINTI JALKAPALLOPERHEEN AKTIIVINEN VIESTINTÄ JA VAIKUTTAMINEN Ytimessä on yhtenäinen suomalainen jalkapalloperhe, joka on oma-aloitteinen ja nykyaikainen viestijä. Jalkapalloperheen jäsenen välillä vallitsee aktiivinen vuorovaikutus.

8 SEUROJEN PALLOLIITTO UUSI SEUROJEN PALVELUKONSEPTI
PALVELUJEN JA HALLINNON HARMONISOINTI – SAMA PELI KOKO MAASSA UUDISTUKSEN VALMISTELUTAPA JA –AIKATAULU SEUROJEN PALLOLIITTO -TAVOITE SEUROJEN PALLOLIITTO Ytimessä ajatus rakentaa uusi palvelukonsepti suomalaisen jalkapalloseuran parhaaksi ja iloksi.

9 MUU TOIMINTA 42. SAIMAA TURNAUS
RAJAT YLITTÄVÄN LÄHIALUEYHTEISTYÖN LISÄÄMINEN MUU TOIMINTA

10 TOIMENPITEET ja MITTARIT

11 PELAAJAN LAADUKAS ARKI
TAVOITTEET TOIMENPITEET MITTARIT Vastuuhlöt VALMENNUSOSAAMISEN VAIKUTTAVUUDEN VAHVISTAMINEN ALUEELLINEN ORGANISOITUMINEN / KOULUTTAJAVERKOSTO PROSESSIMUOTOINEN VALMENTAJAKOULUTUS SEUROISSA PIIRIN VALMENTAJAKOULUTUKSET TEEMAKOULUTUKSET HUUHKAJA- JA HELMARIPÄIVÄT PALAUTEKYSELY valmentajakoulutuspäällikkö rekrytoitu ja alueellinen kouluttajaverkosto luotuna koulutusprosessit käynnistyvät vähintään neljässä (4) seurassa lapsuus- nuoruusvaiheen valmentajien määrä/taso, kasvu +10 %, tapahtumien määrä ja vaikuttavuus, 4 krt, top 10 junioriseurat laadukkaat huuhkaja-/helmari-tapahtumat (12) kyselyjen palautusprosentti 60 %, kyselyn keskiarvosana hyvä Hannu Ollila Aluevalmentajat Valm.kouluttajat VALMENNUSLINJAN SYVENTÄMINEN – RAKENNE ja SISÄLTÖ VALMENNUSLINJAN JALKAUTUS KOULUTUSTEN YHTEYDESSÄ PELAAJATARKKAILUN LISÄÄMINEN VALMENNUSPÄÄLLIKKÖ-FOORUMIT ydinviestit käytössä tilaisuuksissa ja koulutusmateriaaleissa luotu uusi toimintamalli pelaajatarkkailuun, talenttivalmentajat, valmennuspäällikkö ja tutor-tapaamiset 3/v KOULU- JA KOTIKUMPPANUUDEN TIIVISTÄMINEN SEUROJEN TUKEMINEN KESKINÄISESSÄ YHTEISTYÖSSÄ PARHAIDEN KÄYTÄNTÖJEN JAKAMINEN YHTEISTYÖPROJEKTIT KOULU/SEURA/SPL annettu tukea aktiivisille seuroille ja uusi toimintatapa käytössä syksyyn mennessä työkalu vinkkien ja parhaiden käytänteiden jakamiseen käytössä seurojen aktiivisuus yhteiskampanjoissa / ohjelmissa Alueen GR-toimijat SEUROJEN URHEILUSISÄLLÖN LAATUJOHTAMINEN LAATUJÄRJESTELMÄ VALMENTAJA- JA JOUKKUETAUSTOJEN REKISTERÖINTI PELIPAIKASSA järjestelmässä mukana 12 seuraa (1/4, 3/3, 4/2, 4/1) rekisteröinnit kattavat 90 % valmentajista ja jojoista kolme (3) teemakoulutustapahtumaa, osallistujia henkeä per tapahtuma Veijo Vainikka PELAAJAKEHITYSORGANISAATION, TOIMINTATAPOJEN JA RESURSSIEN RAKENNEMUUTOS UUDELLEEN ORGANISOITUMINEN ALUEELLISESTI JA VALTAKUNNALLISESTI uudistuksen toteutuminen ja uusi organisaatio ja toimintamalli valmiina Kaikki

12 ELINVOIMAINEN SEURA TAVOITTEET TOIMENPITEET MITTARIT Vastuuhlöt
SEURAOHJELMA, LAATU- JA LISENSSIJÄRJESTELMÄ LAATUJÄRJESTELMÄ PELIPAIKKA VALTAKUNNALLINEN JA ALUEELLINEN YHTEISTYÖ seurojen määrä ja laatutaso järjestelmässä, mukana 12 seuraa, (1/4, 2/3, 5/2, 4/1) seurojen pääkäyttäjätukipalvelu toimii, pelipaikka-koulutus 2 krt piirin/alueen luottamus- ja/tai operatiivinen henkilöstö mukana eri työ- ja asiantuntijaryhmissä, vähintään 1 henkilö per työryhmä Veijo Vainikka Piirihallitus SEUROJEN PROFILOITUMINEN SEUROJEN TUKEMINEN PROFILOITUMISESSA PROFILITUMINEN ESILLÄ ALUEELLISILLA SEURATREFFEILLÄ SEURAYHTEISTYÖ ESILLÄ ALUEELLISILLA SEURATREFFEILLÄ profiloituneiden seurojen määrä 8 kpl seuratreffit kaikille viidellä (5) alueella konsultoituja yhteistyöprojekteja 6 kpl HARJOITUS- JA KILPAILUOLOSUHTEET PIIRIN PROJEKTITUKI OLOSUHTEIDEN KEHITYSHANKKEILLE AKTIIVINEN OLOSUHTEIDEN TARVEKARTOITUS RAHOITUSVAIHTOEHTOJEN KOKOAMINEN JA JAKAMINEN HANKESEUROILLE piirin/alueen luottamus- ja/tai operatiivisista henkilöistä edustaja mukana olosuhdeprojekteissa tieto hankkeista olemassa ja piiri mukana prosessissa ajantasainen rahoitusvaihtoehtojen tietopankki seurojen käytössä SPL olosuhdepäällikkö HARRASTAJA- ja TOIMIJAMÄÄRÄN KASVU AKTIIVINEN DROP OUT-SEURANTA ja TOIMINTAYMPÄRISTÖN ANALYYSIT GRASROOTS-, KOULU- ja PÄIVÄKOTITOIMINNAN LISÄÄMINEN ALUEELLINEN TAPAHTUMAYHTEISTYÖ HARRASTUKSEN HINNAN SEURANTA / TOIMENPITEET TUKI SEUROILLE ALOITTAVIEN IKÄLUOKKIEN TOIMINNAN KÄYNNISTÄMISESSÄ seurantajärjestelmät käytössä ja tieto jaettuna seuroille vähintään 2 krt / vuosi harrastajamäärien kasvu + 5 % alueen yhteisiä tapahtumia väh. 4 kpl / vuosi tutkimus 1 krt / vuosi – tiedot seurojen käytössä yhteiset toimintamallit ja BP-käytännöt seurojen hyödynnettävissä SPL seuratoiminto Alueen GR-toimijat SEURAPALVELUT SEUROJEN ÄÄNI – SEMINAARI OSALLISTUMINEN TIETOJÄRJESTELMIEN KEHITTÄMISEEN KOHDERYHMÄKOHTAISET FOORUMI-TAPAAMISET OKM-SEURATUKEA HAKEVIEN OPASTUS/SPARRAUS osallistujia vähintään 16 seurasta 30 henkilöä piirin/alueen edustaja kehitysryhmissä – kehittyvät järjestelmät kohderyhmäkohtaisia tapaamisia vähintään 2 krt / v vähintään 10 seuraa hakee / piiri mukana kaikissa hakuprosesseissa Paavo Kurkaa Hannu Ollila

13 MIELENKIINTOISET KILPAILUT
TAVOITTEET TOIMENPITEET MITTARIT Vastuuhlöt SÄÄNTÖJEN YHDENMUKAISTAMINEN ALUEELLINEN YHTEISTYÖRYHMÄ ja EDUSTUS VALTAKUNNALLISESSA HARMONISOINTIRYHMÄSSÄ alueellisesti säännöt yhteneväiset 2017, valtakunnan tasolla osa säännöistä yhdenmukaistettu kilpailupäälliköiden ryhmätapaamiset 4 krt / v Paavo Kurkaa SPL kilpailutoiminto Muut kilpailutoimijat TIETOJÄRJESTELMIEN KEHITTÄMINEN OSALLISTUMINEN TASO-JÄRJESTELMÄN KEHITYSTYÖHÖN VALTAKUNNALLINEN PELIPAIKKA TUKIPALVELU edustaja mukana kehitysryhmässä – TASOn kehitys henkilöresurssointi valtakunnalliseen tukipalveluun Veijo Vainikka SPL seuratoiminto SARJOJEN KEHITTÄMINEN PALVELEMAAN ERILAISTEN PELAAJIEN ERI TARPEITA PIIRI- ja ALUESARJATARJOTTIMEN MONIPUOLISTAMINEN VAPAAMPI OSALLISTUMINEN YLI PIIRIRAJOJEN PELAAJAKOHTAISTEN JOUSTOJEN LISÄÄMINEN AKTIIVINEN VAIKUTTAMINEN ERITYISESTI NUORTEN VALTAKUNNALLISTEN SARJAJÄRJESTELMIEN KEHITTÄMISEEN uudet piiri- ja/tai aluesarjat sovitut periaatteet ja toimintamallit yli piirirajojen tapahtuvasta osallistumisesta uudet karenssimääräykset ja KE- ja YI-sääntöjen tarkastus piirin/alueen vaikuttavuus suunnitteluprosessissa Piirihallitus LAADUKAS EROTUOMARITOIMINTA REILUN ja KEHITTYVÄN PELIN VARMISTAJANA ALUEELLINEN REKRYTOINTIOHJELMA ja TOIMENPITEET EROTUOMARIPOLKU OSAKSI SEUROJEN TOIMINTAA EROTUOMARIKOULUTUKSEN LAADUN VARMISTAMINEN KOULUTTAUTUMISMAHDOLLISUUKSIEN MONIPUOLISTAMINEN LUPAAVIEN EROTUOMAREIDEN URAN TUKEMINEN erotuomarivastaavien työryhmä – tapaamiset 4 krt/v piirin/alueen erotuomarimäärän kasvu + 10 % toimintamallit seuroille valmiina – Pelin Ohjaaja-koulutus osaksi erotuomarin uraa kouluttajarekrytointi, kouluttajakoulutus, materiaalituki piirin/alueen yhteinen koulutuskalenteri / -suunnitelma alueellisen talenttiakatemian säännöllinen toiminta (4 krt/v) Vesa Vainio Et-kouluttajat Muut et-toimijat

14 AKTIIVINEN VIESTINTÄ ja VAIKUTTAMINEN
TAVOITTEET TOIMENPITEET MITTARIT Vastuuhlöt LAJIN MYÖNTEISEN MIELIKUVAN VAHVISTAMINEN VALTAKUNNALLISEN VIESTINTÄSTRATEGIAN/-SUUNNITELMAN JALKAUTUS PÄIVITTÄISEEN TOIMINTAAN JALKAPALLON HARRASTAJAMÄÄRÄÄN LIITTYVÄN VIESTINNÄN PAIKALLINEN ja ALUEELLINEN TOTEUTTAMINEN AVAIN-/YDINVIESTIT KÄYTÖSSÄ KOHDERYHMITTÄIN SEUROJEN PALLOLIITTO – VIESTINTÄ strategian/suunnitelman mukainen paikallinen/alueellinen viestintä piirikohtainen ja alueellinen sisällöntuotanto Seurojen Palloliitto -rakenneuudistus liikkeellä 12/2017 Kaikki KANAVAUUDISTUS JA SISÄLLÖNTUOTANTO VIESTINTÄKANAVIEN UUDISTAMINEN STRATEGIAN MUKAISEN VIESTINNÄN TOTEUTTAMINEN SOME – VIESTINTÄKOULUTUS SEUROILLE valtakunnallinen toimintamalli (ml. Some) käytössä laadukas piirikohtainen ja alueellinen sisällöntuotanto varmistettu Some-koulutus kohtaa vähintään kuusi (6) seuraa Veijo Vainikka VAIKUTTAMINEN ERI TASOILLA AKTIIVINEN OSALLISTUMINEN ERI SIDOSRYHMIEN TOIMINTAAN PIIRIHENKILÖSTÖN VERKOSTOJEN ja OSAAMISEN HYÖDYNTÄMINEN edustukset alueellisissa organisaatioissa ja tärkeimmissä työryhmissä verkostot kartoitettuina ja suunnitelma valmiina 12/2017 Piirihallitus ALUEEN JALKAPALLOPERHEEN KOKONAISTULON LISÄÄMINEN SUUNNITELMALLINEN MARKKINOINTI-/MYYNTIKOULUTUSTEN TARJONTA MOTIVOITUNEILLE SEUROILLE OTTELUMARKKINOINNIN JA KILPAILUKALENTERIN OPTIMOINNIN TUKI PÄÄSEUROJEN LIPUNMYYNNILLE koulutustapahtumiin osallistuvien seurojen määrä otteluiden katsojamäärät SPL Seurat

15 MUU TOIMINTA TAVOITTEET TOIMENPITEET MITTARIT Vastuuhlöt
SAIMAA TURNAUKSEN PERINTEIDEN SÄILYTTÄMINEN ja TURNAUKSEN KEHITTÄMINEN JÄRJESTÄJÄSEUROJEN SITOUTTAMINEN TURNAUSMARKKINOINNIN TEHOSTAMISEEN TURNAUSMARKKINOINNIN LAAJENTAMINEN VENÄJÄLLE turnaukseen osallistuvien joukkueiden määrä järjestämispaikkakuntien ulkopuolelta venäläisten joukkueiden määrä turnauksessa Veijo Vainikka Järjestelytoimikunta RAJAT YLITTÄVÄN YHTEISTYÖN LISÄÄMINEN VENÄJÄN PIETARIN URHEILUTOIMIJOIDEN SUUNTAAN OSALLISTUMINEN KOLMEN MAAKUNNAN YHTEISEEN LÄHIALUEYHTEISTYÖN CBC-HANKKEESEEN hankehakemus hyväksytty ensimmäiset toimintamallit ja yhteistapahtumat käytössä E-Savon Liikunta

16 PIIRIN TALOUSARVIO 2017

17

18

19

20

21

22

23

24

25


Lataa ppt "SUOMEN PALLOLIITON KAAKKOIS-SUOMEN PIIRIN"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google