Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

TUKIPYYNTÖ EVM:n rahoitustuen myöntäminen 1)Komissio ja EKP 2)Komissio ja EKP, mahdollisesti IMF:n kanssa 3)Komissio ja EKP, mahdollisesti IMF:n kanssa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "TUKIPYYNTÖ EVM:n rahoitustuen myöntäminen 1)Komissio ja EKP 2)Komissio ja EKP, mahdollisesti IMF:n kanssa 3)Komissio ja EKP, mahdollisesti IMF:n kanssa."— Esityksen transkriptio:

1 TUKIPYYNTÖ EVM:n rahoitustuen myöntäminen 1)Komissio ja EKP 2)Komissio ja EKP, mahdollisesti IMF:n kanssa 3)Komissio ja EKP, mahdollisesti IMF:n kanssa 4)Yhteisymmärryspöytäkirja (engl. Memorandum of Understanding), jossa määritellään talouden tervehdyttämiseksi sovitut keinot. Komissio ja EKP, mahdollisesti IMF:n kanssa. ARVIO Onko koko euroalueen vakaus uhattuna 1 Rahoitustarpeet 2 Velkakestävyysanalyysi 3 OHJELMAN HYVÄKSYNTÄ Euroryhmä hyväksyy Muodolliset päätökset EVM:n hallintoelimissä EHDOLLISUUS (MoU) 4

2 EVM:n pääomarakenne ja lainakapasiteetti mrd. € 25.5.2015 2

3 3 EVM:n lainakapasiteetti 500 mrd. €, jäljellä 452,8 mrd. €

4 25.5.2015 4 EVM:n pääoma: maksettu 81 mrd. € ja vaadittaessa maksettava 624 mrd. €. Pääoma siten enintään 705 mrd. € Suomen kokonaisvastuut on rajattu Suomen osakepääomaan EVM:ssä, joka on noin 12,58 miljardia euroa. Tästä on jo maksettua pääomaa 1,44 miljardia euroa. Loppu eli 11,14 miljardia euroa on vaadittaessa maksettavaa pääomaa.

5 Vaadittaessa maksettava pääoma  Jos EVM tekee tappiota esimerkiksi antamistaan rahoitustukiohjelmista lainanottajan maksukyvyttömyyden vuoksi, tappiot katetaan ensin vararahastoa vastaan, jonka koko on nyt noin 697 miljoonaa euroa. Mikäli tappiot ylittävät vararahaston, tappiot katetaan maksetusta pääomasta, joka on noin 81 miljardia euroa. Viimeisenä tappiopuskurina on vaadittaessa maksettava pääoma, noin 624 miljardia.  EVM-sopimus määrittelee kolme erityyppistä tilannetta ja niihin sovellettavaa päätöksentekomenettelyä vaadittaessa maksettavan pääoman maksamiseen (ns. pääomakutsu, capital call). 1.”Yleinen pääomakutsu”: EVM:n hallintoneuvosto voi päättää yksimielisesti koska tahansa siitä, että jäsenvaltiot maksavat vaadittaessa maksettavaa pääomaosuutta. Hallintoneuvosto asettaa myös määräajan pääomaosuuden maksamiselle (enintään 4 kk). 2.”Pääomakutsu EVM:n tappioiden kattamiseksi”: EVM:n johtokunta voi yksinkertaisella enemmistöllä päättää, että jäsenvaltiot maksavat vaadittaessa maksettavaa pääomaosuutta määrän, joka on tarpeen maksetun pääoman palauttamiseksi. Pääomakutsu voidaan tehdä, jos EVM:lle on aiheutunut tappioita niin paljon, että maksetun pääoman määrä pienenee alle 80 miljardin euron. Ennen pääomakutsua tappiot on katettava EVM:n vararahastosta ja maksetusta pääomasta. Johtokunta asettaa määräajan pääomaosuuden maksamiselle (enintään 2 kk). 3.”Pääomakutsu EVM:n maksukyvyttömyyden estämiseksi”: EVM:n toimitusjohtaja päättää itsenäisesti maksuvaatimuksen tekemisestä sen välttämiseksi, että EVM laiminlyö maksuaikataulun mukaisen maksuvelvoitteen tai muun maksuvelvoitteen maksamisen velkojilleen. Jäsenvaltiolla on tällöin velvollisuus pääoman maksamiseen 7 päivän sisällä maksuvaatimuksen vastaanottamisesta. 25.5.2015 5


Lataa ppt "TUKIPYYNTÖ EVM:n rahoitustuen myöntäminen 1)Komissio ja EKP 2)Komissio ja EKP, mahdollisesti IMF:n kanssa 3)Komissio ja EKP, mahdollisesti IMF:n kanssa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google