Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Markku Tikkanen & Jari Salminen 9.4.2016. Taustoja Yleistyneet kannanotot kasvatus- ja opetusalan ”helpoista töistä” ja ”pitkistä vapaista” Opettajien.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Markku Tikkanen & Jari Salminen 9.4.2016. Taustoja Yleistyneet kannanotot kasvatus- ja opetusalan ”helpoista töistä” ja ”pitkistä vapaista” Opettajien."— Esityksen transkriptio:

1 Markku Tikkanen & Jari Salminen 9.4.2016

2 Taustoja Yleistyneet kannanotot kasvatus- ja opetusalan ”helpoista töistä” ja ”pitkistä vapaista” Opettajien on vaikea hakea tukea ja solidaarisuutta muiden ammattiryhmien joukosta. Yhteysopettajan tehtävä ROTIssa?

3 Tavoitteita Jäsenen tietoisuuden lisääminen * Palvelussuhteen ehdoista * Virka- ja työvelvollisuuksista sekä oikeuksista * OAJ:stä ja sen eri tason toimista ja toimijoista Työyhteisökeskustelut työn tekemisestä * yhteistyö, yhdessä sopiminen, yhteinen sitoutuminen * työssäjaksaminen, työhyvinvointi

4 Joku Roti pyrkii avaamaan keskustelua...

5 Viestinnässä tärkeää huomata ROTIssa opettajat ja esimiehet eivät vaadi mitään lisää ROTIssa muistutetaan, että sopimuksia on noudatettava molemmin puolin ROTI korostaa yhteistyötä ja yhdessä sopimista ROTI lisää työhyvinvointia ja työssäjaksamista ROTI ei ole ketään vastaan – olemme samassa veneessä ROTI muistuttaa kasvatuksen ja opetuksen tärkeydestä ROTI lisää oikeaa tietoa sopimuksista

6

7 Lähiedunvalvonnan peruskurssi Jokainen jäsen on itse paras (pahin) edunvalvojansa… Sovi esimiehesi kanssa lukuvuoden töistä ja tehtävistä. * Työn suunnittelussa tulee huomioida riittävä resursointi ja työssäjaksaminen. Tarkista, että työaikasuunnitelmat ovat kunnossa ja kaikkiin työtehtäviin on varattu riittävästi aikaa.

8 Lähiedunvalvonnan peruskurssi 2 Toimi sovitun suunnitelman mukaisesti. * Seuraa työaikasi toteutumista lukuvuoden aikana. * Myös suunnittelu- ja yhteistyöaika on määritelty sopimuksissa. Sovi esimiehesi kanssa etukäteen mahdollisista työajan muutoksista ja ylityksistä. Sovi etukäteen mahdollisista lisätehtävistä ja niihin varattavista resursseista (ajallisesta ja/tai rahallisesta). * Myös tehdystä lisä- ja ylityöstä tulee saada korvaus, ja vapaaehtoistyöt kannattaa miettiä etukäteen.

9 Peruskurssi 3 Tarkista, että palkanmaksun perusteet ovat oikein: hinnoittelutunnus ja kelpoisuus työkokemus (vuosisidonnaisen lisän maksamista varten) työtehtävät työaika (esim. opetettavat tunnit, lisätehtävät ja muut työt) mahdolliset muut palkan lisät (esim. tehtävän vaativuus eli TVA)

10 Peruskurssi 4 Varmista, että ymmärrät oman palkkalaskelmasi, jotta voit kuukausittain tarkistaa maksetun palkan oikeellisuuden. Selvitä oman luottamusmiehesi yhteystiedot. Luottamusmiehet auttavat sinua mm. seuraavissa asioissa: henkilökohtainen lisä, työaika ja palkkaus, palvelussuhteen ehdot, virkavapaat, varoitukset, irtisanomiset ja lomautukset

11 Peruskurssi 5 Selvitä oman työsuojeluvaltuutettusi yhteystiedot. Työsuojeluvaltuutetut auttavat sinua mm. seuraavissa asioissa: työhyvinvointi ja työssäjaksaminen työturvallisuus kuormittuminen

12

13 Joku Roti Uudellamaalla Porvoo to 21.4. LTO -tapahtuma -varhaiskasvatusjohtajat + ltojäsenet + pääluottamusmiehet + toimisto ja aluetoimijat -subjektiivinen päivähoito-oikeus, ryhmäkoko 3-5.v, lastentarhanopettajien määrä ryhmissä ja tarve alueella, kyselyn tulokset Hyvinkää pe 23.9. OAJ On the road Willa -kiertueen avaus, kuntavaalit -työryhmä aloittaa ke 13.4. Määräaikaisuudet ja uudet opettajat Lukiokokeilijat Ammatilliset leikkaukset ja rakenne - TTS yt:t 45 htv 8.4.2016

14 Joku Roti omassa työpaikassa Vaihda tiedot kahden-neljän hengen porukoissa: Miten JOKU ROTI on näkynyt teidän työpaikalla? Mitä keskusteluja on herännyt?

15 7.4.2016 Arvoisa jäsenyhdistyksen puheenjohtaja Tiedoksi ko. jäsenyhdistyksen sihteeri, alueyhdistykset ja alueasiamiehet sekä valtakunnalliset yhdistykset. Monilla OAJ:n jäsenyhdistyksillä on yhteysopettajaverkosto tai vastaava tekemässä tärkeää työtä jäsenhallinnan ja tiedonvälityksen osana. Yhdistyksille syksyllä 2011 tehdyssä kyselyssä, jolla pyrittiin selvittämään yhteysopettajaverkoston laajuutta ja tilaa, kävi alhaisesta vastausprosentista huolimatta ilmi, että verkosto on vain osin kunnossa. Monien järjestäytymistä koskevien selvitysten (viimeisin Akavan mielipidekysely järjestäytymisestä 11/2015) mukaan edellytyksiä saada potentiaalinen jäsen liittymään järjestöön ovat: omaksuttu kulttuuri liittyä jäseneksi olemassa oleva luonteva ja helppo tapa liittyä rahallisen panostuksen vastineeksi saatavan tuotteen (= jäsenyyden tuomat edut) arvostus Ja yhtenä tärkeimpänä: luotetun, ammatti-identiteetiltään läheisen kollegan ehdotus! Jäsenhankinnan lisäksi yhteyshenkilöverkosto on järjestölle myös tärkeä kaksisuuntainen tiedonvälityskanava jäsenistöön ja jäsenistöltä. Siksi OAJ on käynnistänyt toimet kattavan ja toimivan yhteysopettaja-/yhteyshenkilöverkoston luomiseksi. Osa alueyhdistyksistä onkin jo ollut aloitteellinen asiassa, joita kokemuksia hyödynnetään hankkeessa.

16 Ilon kautta edunvalvontaa Lisää iloa: www.oaj.fi Valtava kattaus tietoa sopimuksista ja niiden tulkinnasta käytännössä. Jäsensivut. www.oajuusimaa.fi Alueen edunvalvontaa ja ajankohtaista Uudellamaalla. Blogeja, koulutusta ym. www.facebook.com/oaj.uusimaa Tykkääthän meistä, jotta saat viimeisimmät uutiset!

17 Roti-TV https://www.youtube.com/watch?v=_RLV4EowwHs Lasse luokanopettaja https://www.youtube.com/watch?v=cvHKr2ccq0A Leenu varhaiskasvattaja


Lataa ppt "Markku Tikkanen & Jari Salminen 9.4.2016. Taustoja Yleistyneet kannanotot kasvatus- ja opetusalan ”helpoista töistä” ja ”pitkistä vapaista” Opettajien."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google