Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tila- ja asuntojaosto 15.9.2014 Seppo Kallio. Asunto-ohjelma 2014 - 2016 Espoon Asunnot Oy pitää valtion tuella rakennetut käyttö- ja luovutusrajoituksista.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tila- ja asuntojaosto 15.9.2014 Seppo Kallio. Asunto-ohjelma 2014 - 2016 Espoon Asunnot Oy pitää valtion tuella rakennetut käyttö- ja luovutusrajoituksista."— Esityksen transkriptio:

1 Tila- ja asuntojaosto 15.9.2014 Seppo Kallio

2 Asunto-ohjelma 2014 - 2016 Espoon Asunnot Oy pitää valtion tuella rakennetut käyttö- ja luovutusrajoituksista vapautuvat asunnot vuokra-asuntoina. Asunto-osakeyhtiöissä olevia yksittäisasuntoja voidaan myydä. Espoon Asunnot Oy pitää rajoituksista vapautuneiden asuntojen vuokrat samalla tasolla käyttöarvoltaan vastaavien käyttö- ja luovutusrajoitusten piirissä olevien asuntojen kanssa. Espoon Asunnot Oy:n rakennuttamien uusien asuntojen oman pääoman osuus osoitetaan ensi sijassa Espoon Asunnot Oy:n vapaasta pääomasta. Espoo selvittää yhdessä Espoon Asunnot Oy:n kanssa täydennysrakentamismahdollisuudet Espoon Asunnot Oy:n kiinteistöissä. Espoo ehkäisee asunnottomuutta ja asukkaiden syrjäytymistä tarjoamalla asumisneuvontaa ja kehittämällä asumiseen liittyvää sosiaalityötä yhdessä muun muassa Espoon Asunnot Oy:n kanssa.

3 Espoon Asuntojen toimenpiteet Vuokranmääritys Käyttöarvoon perustuva tasaus Rakennutettavien kohteiden omat varat Erillisasuntojen myynti Harkitusti vapautuvia asuntoja myydään Kartutetaan kohteiden omarahoitusta Kiinteistöjen kehittäminen Kaavamuutokset Täydennys- ja uudelleen rakentaminen

4 Asuntojen rahoitussegmentit

5 Asukasvalintaperusteet arava- ja korkotukilainoitettuihin asuntoihin Valittaessa asukkaita arava- ja korkotukilainoitettuihin asuntoihin noudatetaan aravavuokra-asuntojen ja aravavuokratalojen käytöstä, luovutuksesta ja omaksilunastamisesta sekä vuokra-asuntojen korkotuesta annettujen lakien säännöksiä ja näiden lakien nojalla annettuja muita säännöksiä. Asukasvalinnan perusteina ovat em. lakien mukaan hakijaruokakunnan asunnontarve, varallisuus ja tulot.

6 Asukasvalinnan tavoitteena on, että arava- ja korkotukivuokra-asunnot osoitetaan vuokra- asuntoa eniten tarvitseville ruokakunnille. Sen lisäksi tavoitteena on, että samalla pyritään vuokratalon monipuoliseen asukasrakenteeseen ja sosiaalisesti tasapainoiseen asuinalueeseen. Tarkoituksena on, että useita asuntomarkkinoilla vaikeasti asutettavia hakijoita ei asutettaisi samaan taloon ja samalle alueelle. Asukkaiden valinta perustuu sosiaaliseen tarkoituksenmukaisuuteen ja taloudelliseen tarpeeseen, joita arvioidaan hakijaruokakunnan asunnontarpeen, varallisuuden ja tulojen perusteella. Valtioneuvosto on vahvistanut tarkemmat asukkaiden valintaperusteet, joita sovelletaan sekä aravavuokra-asunnoissa että korkotukivuokra-asunnoissa (ns. ARA- asunnot). Asukasvalinnan perusteina ovat hakijaruokakunnan asunnontarve, varallisuus ja tulot. Tuloarvostelu jatkuu tulorajojen poistumisesta huolimatta.

7 Hakijat ryhmitellään asunnontarpeen kiireellisyyden perusteella ryhmiin seuraavasti. Ryhmä 1: erittäin kiireellisessä asunnontarpeessa olevat hakijat asunnottomat ulkona ja tilapäissuojissa asuvat yömajoissa asuvat hoito- ja huoltokodeissa asuvat matkustajakodissa tai muussa tilapäismajoituksessa asuvat tilapäisesti sukulaisten ja tuttavien luona asunnon puutteen vuoksi asuvat asumiskelvottomassa asunnossa asuvat muuttovelvoitteen alaiset hakijat erittäin ahtaasti asuvat (vähintään 3 henkilöä/huone) vanhempien luona, alivuokralaisena tai yhteiskäyttöisessä asunnossa asuvat hakija on muuttamassa pääkaupunkiseudulle, jossa hakijalla on työpaikka muu erittäin painava peruste

8 Ryhmä 2: kiireellisessä asunnontarpeessa olevat hakijat ahtaasti asuvat (yli 1 henkilö, mutta alle 3 henkilöä/huone) puutteellisesti varustetussa asunnossa asuvat (puuttuu esim. lämmin vesi tai keskuslämmitys) hakijalla on tuloihin nähden kohtuuttomat asumiskustannukset muu vastaava peruste Ryhmä 3: asunnontarpeessa olevat hakijat nykyisen asunnon varustetasoa, sijaintia tms. muuttamaan pyrkivät hakijat muu peruste

9 Kuntalaisuus voi olla vaikuttava tekijä kunnan tai kuntien tosiasiallisessa määräysvallassa olevien arava- tai korkotukivuokra-asuntojen asukasvalinnassa silloin, kun eroa hakijoiden välille ei saada edellä mainittujen normaalien asukasvalintakriteerien perusteella.

10

11

12

13

14

15

16 Poismuutot 2013 - 2014


Lataa ppt "Tila- ja asuntojaosto 15.9.2014 Seppo Kallio. Asunto-ohjelma 2014 - 2016 Espoon Asunnot Oy pitää valtion tuella rakennetut käyttö- ja luovutusrajoituksista."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google