Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Arviointipilotti Ylöjärvellä -SkillzzUp- ja laitepilotti 31 opettajaa, joista vastasi 24 Laitteet: 5 kannettavaa, 6 hybridi tablet, 11 iPad ja 3 pöytäkonetta.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Arviointipilotti Ylöjärvellä -SkillzzUp- ja laitepilotti 31 opettajaa, joista vastasi 24 Laitteet: 5 kannettavaa, 6 hybridi tablet, 11 iPad ja 3 pöytäkonetta."— Esityksen transkriptio:

1 Arviointipilotti Ylöjärvellä -SkillzzUp- ja laitepilotti 31 opettajaa, joista vastasi 24 Laitteet: 5 kannettavaa, 6 hybridi tablet, 11 iPad ja 3 pöytäkonetta Opettajat arvioivat SkillzzUp-ympäristöä ja laitteita kouluarvosanalla 4-10 Opettajat antoivat myös sanallisen arvion

2 Miten laite soveltui SkillzzUp- ympäristön käyttöön? Kaikki laitteet keskiarvo: 7,66 Kannettava 5kpl: 6,66 Hybridi 6 kpl: 6,66 IPad 11 kpl: 8,73 Pöytäkone 2 kpl: 7,5

3 Miten koit SkillzzUp- ympäristön käyttöönoton pilotin alussa? 5,33 Todella epäselvä ja sekava ohjelma. Liian paljon asiaa. Ei ainakaan helpota opettajan työtä ja arviointia. Eikä oppilaita kiinnosta vastailla ops-tyyppiseen tekstiin, jota ei edes avata, eli kerrota mitä se tarkottaa.Liian paljon höpöhöpöä.

4 Miten SkillzzUp -ympäristö toimi TEKNISESTI pilotin aikana? 6,25 Liian sekava, raakileversio. Ongelmia oli kaiken aikaa. Ohjelma on erittäin hankala ja huonosti ymmärrettävä. En ole törmännyt vuosiin näin hankalasti toimivaan järjestelmään. Apua joutui kysymään ihan kaikkeen, koska ohjelma ei neuvo yhtään käyttäjäänsä. Ihan viime vaiheessakin onnistuin hukkaamaan kurssin, eikä koskaan oikeastaan selvinnyt miksi ja miten kurssi hukkui... Ohjelma on mielestäni täysin keskeneräinen jopa pilotiksi... …Kurssien muodostaminen on hankalaa ja erittäin epäloogista ja valmis kurssi hukkuu satojen tavoitteiden joukkoon varoittamatta. Oppilaan arviointi on hankalaa sekin, valikot epäselviä. Ilman monimutkaisia käyttöohjeita ei tätä ohjelmaa osaa hyväkään käyttäjä käyttää. Oppilaan tehdessä arviointia hänelle näkyy kaikki tavoitteet. Hän voi käydä arvioimassa sellaistakin, jota opettaja ei kurssissa arvioi (epäselvää ja hankalaa kutosille, mitä olisikaan ykkösille). oppilaille näkyi myös kurssi, jota opettaja ei ollut tehnyt. Kännykällä nbletilla/koneella. Yksinkertaiset delete yms. toiminnot puuttuvat.

5 Miten SkillzzUp-ympäristö toimi PEDAGOGISESTI pilotin aikana? 5,75 Liian sekava, liian paljon tekstiä.... Pedagogisesti ei ole uuden opsinkaan tavoitteiden mukaista arvioida jokaista narahdusta, johon tämä järjestelmä varmaankin olisi omiaan. Oppilaat uupuvat jatkuvaan arviointiin. Järjestelmän mukaisesti oppilasta kohti tulisi vuodessa jopa 1000-1300 itsearviointia/opettajan arviointia... Onko tämä edes käytännössä mahdollista...Tämä järjestelmä dokumentoi aivan kaiken. En usko, että opettaja tai oppilas tulee pystymään tähän. Suh´tauduin alunperin sähköiseen arviointisysteemiin positiivisesti, mutta mielestäni tässä ei ole ymmärretty arviointia alkuunkaan. Ei kenenkään tavoite voi olla tämä... Pedagogisesti ajatellen arviointivälineen käyttöä pitää opettaa ensin. Ei voi olla niin, että ekaluokkalainen ja ysiluokkalainen saavat eteensä saman laajuisen arvioinnin. Lapsilähtöisesti on löydettävä lapsia kiinnostava ja havainnollinen tapa. Pienet pallot eivät merkitse lapselle paljoakaan. Aluksi pitäisi olla pienempi skaala... Oppilaiden Tunnukset puuttuu, tavoitteet häviävät. Oppilaat olivat kyllä ihan positiivisia, kun esittelin ohjelman ja tavoitteet. On pedagogisesta raskas toteuttaa.

6 Haluaisitko jatkossa käyttää SkilzzUp-ympäristöä arviointiin? Kyllä 3 soveltuvin osin ja suurilla parannuksilla varustettuna Jos oppilailla olisi omat laitteet ja lisäksi toiminnot olisivat jotenkin selkeämmät ja jo valitut tavoitealueet muutettavissa. Pitäisi pystyä valitsemaan ehkä.. Vaikea sanoa onko tämä paras mahdollinen ohjelma, koska ei ole kokemusta muista.. Toisaalta parempi tämä on kuin se, että ei olisi mitään apuvälinettä arviointiin. Ei 19 Ympäristö ei mielestäni toimi teknisesti, eikä sen käyttö ole pedagogisesti mahdollista. Pitää saada toimimaan moitteettomasti. On tosi työläs. Joku arvioinnin dokumentointi väline on oltava. Tässä korostuu pienten oppilaiden näkökulmasta liikaa itsearviointi. Työkalun oltava yksinkertaisempi, jotta jatkuva arviointi ei kävisi liian työlääksi. Alkuopetukseen aivan liian kankea ja vaikea lapsille. Ohjelma on pahasti keskeneräinen, ei tue "ilmiöpohjaista oppimista", vaan pirstaloi tavoitteet oppiaineisiin.

7 Kokemuksia pilotista Miinukset: Huono… Yleinen turhautuneisuus leimasi pilotointia. Käytimme siihen perehtymiseen aikaa ja suhtauduimme avoimin mielin sen antamiin uusiin mahdollisuuksiin, mutta arjessa tuli monta seinää vastaan. Harmittaa kun aikaa on liian vähän ja kokemukset jäivät hyvin pintapuolisiksi. voisko aikaa pidentää. Jatkossa koulutusta lisää. kehitettävää vielä riittää Jotta tästä saataisiin alakouluun oikeasti toimiva versio, täytyisi opettajien saada kopioitua luokkatasoittain yhdessä yt-ajalla tehdyt tavoitteet. Koska ohjelma ei toiminut kahden ensimmäisen viikon aikana, kokeiluaika jäi lyhyeksi. Tallennetut tavoitteet katosivat jonnekin? Saman työn joutui tekemään monta kertaa uudelleen. Pilotti kaatui heti alkuun siihen, että katsoin työkalun olevan liian työläs ja lähtökohdiltaan epäsopiva työhömme. Se ei ole arviointia helpottava työkalu.

8 Kokemuksia pilotista Pilotti antoi paljon tietoa ympäristöstä. Uskon vahvasti, että samaan päämäärään voidaan päästä myös muita palveluita käyttämällä. Muitakin alustoja on pilotoitu ympäri Suomea. On myös mietittävä sitä, vaatiiko arviointi jatkossa todellakin näin kuormittavan alustan. Voisiko asian hoitaa helpommin? Näinhän Opetushallituksen rouvakin antoi ymmärtää. Mielestäni meidän ei tule kiirehtiä tämän asian kanssa, vaan katsoa ja kuunnella myös muiden kuntien ratkaisuja. Tällaisen ohjelman käyttö edellyttää ehdottomasti sitä, että oppilailla on käytössään omat laitteet! Muuten käyttäminen kirjautumisineen on liian työlästä ja aikaa vievää. Ohjelmassa on paljon kehitettävää …Sähköinen arviointiohjelma on kätevä, mutta en ole lainkaan varma siitä onko tämä paras mahdollinen niistä.. Olisi mielenkiintoista koittaa myös muita vastaavia ohjelmia. Plussat: Hyvä että on kokeiluja. Nyt vain näitä kehittelemään… mutta tekijät vaikuttivat kiinnostuneilta asiasta ja ottivat palautetta mielellään vastaan. Kimmo Kumpulainen oli saatavila tarvittaessa ja hän oli todella ystävällinen ja auttavainen

9 Miten käyttämäsi laite soveltui opettajan työvälineeksi? 7,77 Kannettava 7,8 Hybridi 5,5 iPad 9,0 Pöytäkone 8,0

10 Vaihtaisitko käyttämäsi laitteen johonkin toiseen laitteeseen? Kannettava 4/5 vaihtaisi Hybridi 5/6 vaihtaisi iPad Kukaan ei vaihtaisi Pöytäkone tasan

11 Päätulokset Opettajien mielestä SkillzzUp-ohjelma on keskeneräinen, eikä sovi teknisesti eikä pedagogisesti arviointityökaluksi. Työkalun kehittäjät yrittivät parhaansa, mutta pilotilla oli liian kiire aikataulu ja koko arvioinnin uudistamisen sekavuus vaikutti Opettajien mielestä iPad toimi laitteena parhaiten Skillzzup-ympäristössä ja opettajan työvälineenä.

12 Jari Halonen LO, KL Tvt-koordinaattori p. 040 5081315 jari.halonen@ylojarvi.fi www.ylojarvi.fi Kiitos!


Lataa ppt "Arviointipilotti Ylöjärvellä -SkillzzUp- ja laitepilotti 31 opettajaa, joista vastasi 24 Laitteet: 5 kannettavaa, 6 hybridi tablet, 11 iPad ja 3 pöytäkonetta."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google