Kon-15.3151 Työstökoneiden käyttö 3op 3op Syksy 2014 Kaikki ajankohtainen tiedotus Nopassa!

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TAITOTASO 1 = ALKEISTAIDOT
Advertisements

Lähiympäristön turvallisuus. Osallistu turvallisuuden edist ä miseen  Tee ilmoitus havaitsemastasi turvallisuutta heikentävästä asiasta.  Vaadi turvallisuuden.
OSAAMISEN OSOITTAMINEN
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
Minäkö ulkomaille?  Miksi lähden ulkomaille ja mitä sieltä haen?  Lähdenkö pois jostain, pakenenko jotain tilannetta, ihmissuhdetta, ristiriitaa?  Onko.
Esiopetuksen huoltajat 2014 Generated on :41.
Toimintaohjeita kesää varten Lue huolella! Jälkiohjauksesta vastaavat: • 9A, 9D, 9E, 9F : Opo Elina Nissinen, p • 9B, 9C, 9G: Opo Satu Hietala,
TIETOHALLINTO JA TIETOJÄRJ. KEH. PERUSTEET Pekka Makkonen ja kump.
TURVALLINEN KONE JA LAITE
AMMATTIOSAAMISEN NÄYTÖN ARVIOINTIKOHTEET
Tärkeämpää kuin arvaatkaan
Lukemaan oppiminen kirjoittamalla – tietokoneen avulla 7.–
Säteilylähteiden varastointi ja käytöstä poistaminen
WoSCos Work, Skills and Costs Yhteistyökumppanit kotimaassa CIMO Raahen tulevat ulkomaiset opiskelijat Vaihtoon lähtevät opiskelijat Yhteistyökumppanit.
Turvallisuuskoulutus
Perusopetuksen huoltajat 2014 Generated on :04.
Elsa Savolainen T Johdatus opiskeluun tietotekniikan tutkinto-ohjelmassa.
TJT-A26-Tietotyö ja sen välineet- SYKSY 2001-kurssi 2 1 TJT-A26 Tietotyö ja sen välineet Ennakkotietoa Vastaava opettaja Pekka Makkonen.
VANAJAVEDEN OPISTON SÄÄNNÖT
Yritystapaus tutorinfo
Nummenpakan koulu Nummen yksikön järjestyssäännöt
 Tärkeämpää kuin arvaatkaan 1. Et ole ehkä koskaan tarvinnut varmistuksia, mutta… …ennemmin tai myöhemmin se tapahtuu sinullekin. 2PowerPoint harjoitus.
Teknisentyön turvaohjeet
HOPS eli Henkilökohtainen OPiskeluSuunnitelma
Kokemuksia virtuaaliopena toimimisesta
Internet-projekti - MUM2TM Heikki Hietala Jukka Mutikainen TIKO – Malmi
Mentortapaaminen Elma, Agenda Tilannekatsaus –Tehtyä –Tekemättä –Demo Ongelmia Palautteen pohdintaa Personal SE-esityksiä.
TYÖSUHTEEN ALUSSA: Työelämän pelisääntöjä
KONEISTUS 20ov LOPETUS TAVOITE VIDEOKIRJASTO BLOGI
Maalausalan työturvallisuus, kertaus
TYÖTURVALLISUUDEN AVAINASIOITA
Kuljettaja ajaa Lapin maisemassa Kuljettaja pysäyttää auton ja menee katsomaan, mitä on tapahtunut Porot juoksevat eteen mutkan takaa, yksi paiskautuu.
Suomen Lääkäriliitto | Finnish Medical AssociationLääkärit Suomessa | Physicians in Finland Tilastotietoja lääkäreistä ja terveydenhuollosta 2014 Statistics.
ITKY104 IT kaikkialla, 2 op Alku- ja perusinfo
BK50A2300 Konstruktiomateriaalit ja niiden valinta Luennot / syksy 2013 TkT Harri Eskelinen Johdantoluento 2013.
Digitarina Multimedia oppimisprojektina 2012 Vaka.
Toimitilapalvelujen tuottaminen, 2 ov
Tilastollisesti merkitsevä nousu Tilastollisesti merkitsevä lasku Edelliseen aineistoon KMT 2005 verrattuna* KMT Kevät06 puolivuosiaineisto KMT SYKSY05/KEVÄT06.
Projektityö Syksy A05-Open Source ERP Evaluation.
Tentti. Olio-ohjelmoinnin perusteet | Kevät 2015 | Jorma Laurikkala2 Tentti Torstaina klo 16–20 D10ab (Päätalo). Pääasiassa Java-ohjelmien kirjoittamista.
Teemana oppimisprosessin aktivointi – sulautuvan opetuksen mahdollisuudet Kati Vilonen Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulu.
Oulun yliopisto, Konetekniikan koulutusala, Tuotantotekniikka PL 4200, OULUN YLIOPISTO, Valmistustekniikka 2015.
Raunistulan koulun oppimis- ja osallisuuskysely luokille syyskuussa OHJE: Opettaja ohjaa työskentelyä. Kuva/dia heijastetaan videokameralla.
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmä 5 – Henri Tokola Optimointiopin seminaari - Syksy 2009 Kotitehtävä 5: LEKIN-ohjelman käyttö.
Johdatus tietojärjestelmätieteeseen
Symbian ohjelmointi Ti Symbian ohjelmointi 2.2 harjoitus Juha Turunen
Projektityöskentely Luento 1: kurssin käytännön asiat Hanna-Kaisa Lammi
PALOTURVALLINEN ASUMINEN KOHTI TURVALLISTA HUOMISTA!
Työstökoneet ja työkalut -Työstökoneet - Työkalut - Teräaineet - Lastuamisarvot - Terien kuluminen.
Lieriösorvaus -sorvauksessa käytettävä kone on sorvi -sorvaus tapahtuu talttaa käyttäen -sorvi on sähkömoottorikäyttöinen, älä mittele voimiasi koneita.
YO-info syksy Koetilanne  Omia koepapereita ei tuoda, koetilanteessa annetaan tarvittava määrä paperia.  Koepaperiin jätetään marginaali.  Jokaisessa.
Säteilysuojelu-kurssi 0,5 op
Kon Työstökoneiden käyttö
TURVALLISUUSTIETOA.
CHEM-A1100 Teollisuuden toimintaympäristö ja prosessit I Harjoitustyö
Näin toimit yo-kokeessa
Liikesaksan perusteet I
Tietoturva.
Tervetuloa.
Liikesaksan perusteet II
Liikesaksan perusteet I
8. Luokkalaisten TET Tämä esitys käsittelee PowerPointin uusia ominaisuuksia. Se kannattaa katsella diaesityksenä. Näistä dioista saat ideoita esityksiin,
Tammifuksien info 2018 Piia Ylitalo
Valitse 2+1 TEKSTIILI TEKNINEN MENOSSA MUKANA LÄMPÖ MUOTO
SÄÄNNÖT.
PERUSOHJELMISTOT TUTUIKSI
Jari Kähkönen, koulutuspäällikkö
Hannu Mäyrä OHJELMOINTI PROJEKTI Hannu Mäyrä
CLT132 Tehtävät (viikko 4).
Esityksen transkriptio:

Kon Työstökoneiden käyttö 3op 3op Syksy 2014 Kaikki ajankohtainen tiedotus Nopassa!

Aikataulu vko 38: Luento: työturvallisuus, lastuavan työstön perusteita, kurssin aikataulu vko 38: Luento: työturvallisuus, lastuavan työstön perusteita, kurssin aikataulu vko 39, 40, 41, 42: harjoitukset vko 39, 40, 41, 42: harjoitukset vko 44, 45, 46, 47: harjoitukset vko 44, 45, 46, 47: harjoitukset klo :Työselostuksen palautus klo :Työselostuksen palautus

Opintojakson tavoitteet Opitaan lastuavan työstön perusteita Opitaan lastuavan työstön perusteita Opitaan käyttämään sorvia, jyrsinkonetta, porakonetta sekä joitain käsityökaluja Opitaan käyttämään sorvia, jyrsinkonetta, porakonetta sekä joitain käsityökaluja Opitaan kiinnittämään työkappale Opitaan kiinnittämään työkappale Tutustutaan lastuaviin työkaluihin ja teräaineisiin Tutustutaan lastuaviin työkaluihin ja teräaineisiin Opitaan valitsemaan oikeat lastuamisarvot Opitaan valitsemaan oikeat lastuamisarvot Työturvallisuusasiat tulevat tutuiksi Työturvallisuusasiat tulevat tutuiksi Opitaan laatimaan tekninen raportti Opitaan laatimaan tekninen raportti

Harjoitukset aloitetaan tasan klo 8 ja 12 aloitetaan tasan klo 8 ja 12 pakollisia pakollisia konepajatyötä konepajatyötä asiallinen pukeutuminen suotavaa asiallinen pukeutuminen suotavaa yhteensä 8 kertaa yhteensä 8 kertaa suoritetaan kolmen hengen ryhmissä, ryhmä palauttaa yhteisen työselostuksen suoritetaan kolmen hengen ryhmissä, ryhmä palauttaa yhteisen työselostuksen

Tutuksi oletetaan Opintojaksot: Opintojaksot: –Valmistustekniikka (3ov) –Johdatus materiaalioppiin ja mater.valintaan (4ov) –mielellään Teräkset (4ov) –Koneenpiirustus ja Cad –tai edellisiä korvaamassa Kora A Teknisen raportin kirjoitustyyli Teknisen raportin kirjoitustyyli

Työselostus Tehdään ryhmätyönä Tehdään ryhmätyönä Pitää täyttää teknisen raportin vaatimukset Pitää täyttää teknisen raportin vaatimukset Mallisisällysluettelo Nopassa Mallisisällysluettelo Nopassa Laajuus n. 10 sivua Laajuus n. 10 sivua Kannattaa tehdä muistiinpanoja jo harjoitusten aikana… Kannattaa tehdä muistiinpanoja jo harjoitusten aikana… Lähteinä ei käytetä peruskurssien oppikirjoja eikä Kon monistetta Lähteinä ei käytetä peruskurssien oppikirjoja eikä Kon monistetta

Työturvallisuus Kaikenlainen hosuminen on kiellettyä. Kiirettä ei ole. Kaikenlainen hosuminen on kiellettyä. Kiirettä ei ole. Suojalaseja käytetään aina koneistettaessa. Suojalaseja käytetään aina koneistettaessa. Kuulonsuojaimien käyttö on suositeltavaa. Kuulonsuojaimien käyttö on suositeltavaa.

Työturvallisuus Konetta ei saa käynnistää, ellei ole saanut riittävää opastusta sen turvalliseen käyttöön. Konetta ei saa käynnistää, ellei ole saanut riittävää opastusta sen turvalliseen käyttöön. Koneiden omia suojavarusteita pitää käyttää. Koneiden omia suojavarusteita pitää käyttää. Muiden työntekoa ei saa häiritä. Muiden työntekoa ei saa häiritä.

Työturvallisuus

Työturvallisuus Pyöriviin työkaluihin, teriin tai työkappaleisiin ei saa koskea. Pyöriviin työkaluihin, teriin tai työkappaleisiin ei saa koskea. Lastuihin ei saa koskea paljain käsin. Lastuihin ei saa koskea paljain käsin. Korut, kello, pitkät hiukset ja löysät hihat tarttuvat helposti pyöriviin työkaluihin tai sorvattavaan kappaleeseen. Korut, kello, pitkät hiukset ja löysät hihat tarttuvat helposti pyöriviin työkaluihin tai sorvattavaan kappaleeseen.

JOS KUITENKIN… sattuu tapaturma, niin sattuu tapaturma, niin –tee mitä osaat, pyydä apua –jos vakava, soita heti 112 ja kerro kuka olet, mitä on tapahtunut, jne… kuka olet, mitä on tapahtunut, jne… –laboratorion osoite on Puumiehenkuja 3, ESPOO Puumiehenkuja 3, ESPOO –lähetä joku opastamaan ambulanssi paikalle

Yleisiä ohjeita ja määräyksiä Pidä työpisteesi siistinä koko työskentelyn ajan. Pidä työpisteesi siistinä koko työskentelyn ajan. Koneiden päällä ei saa säilyttää mitään ylimääräistä tavaraa. Koneiden päällä ei saa säilyttää mitään ylimääräistä tavaraa. Huolehdi mittalaitteista asiallisesti. Huolehdi mittalaitteista asiallisesti. Palauta kaikki käyttämäsi työkalut ja mittalaitteet oikeille paikoilleen ehjinä ja puhdistettuina. Palauta kaikki käyttämäsi työkalut ja mittalaitteet oikeille paikoilleen ehjinä ja puhdistettuina.

Työkaluvarasto

Mittausvälineet

Harjoitusten jälkeen Työstökone ympäristöineen siivotaan lastuista. Työstökone ympäristöineen siivotaan lastuista. Kaikki työkalut ja mittalaitteet palautetaan paikoilleen. Kaikki työkalut ja mittalaitteet palautetaan paikoilleen. Ilmoita havaitsemistasi vioista ja puutteista. Ilmoita havaitsemistasi vioista ja puutteista.