Suoratoiston periaatteet

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
1 Autoliikkeen aula Jussi Seppälä asentaja
Advertisements

Marratech Käyttöohjeita. Ellei bookmarks –listassa ole haluttua palvelinta, osoitteen voi kirjoittaa suoraan osoiteriville:
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi sivu. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Tietojärjestelmistä 1. Termejä  Data  usein luonteeltaan kvantitatiivista  helppo siirtää, jäsentää ja tallentaa koneisiin  tietokone käsittelee dataa.
Tietokoneen osat v.2.5 Ohjelman avulla perehdyt tietokoneen sisältämiin osiin. Liikuta hiirtä kuvien päällä. Osan löytyessä ja nimen tullessa näkyviin,
KuvatyypittMyn1 Kuvatyypit •MPEG-2 käyttää kolmen tyyppisiä kuvia. •Kuvatyyppejä kutsutaan I, P ja B-kuviksi. •Kuva voi olla joko kehys (frame) tai kenttä.
RI400 Raportointi- ja Viestintätyökalu muokkaa iSeiries tulosteita ja välittää viestejä sähköpostin – WEB/URL:n – matkapuhelin Internet:in kautta Windows.
Flash 8 Video © Reiska, Flash 8 tekijäympäristö  Videotiedostojen on Flash Playerissa oltava FLV muodossa.  Koodaus FLV muotoon voidaan tehdä.
Arvioitavat kohdat Nielsenin mukaan – heuristinen lista
Susanna Plathan1 Bambuser Ohjeet videon tekemiseen
PERINTEINEN PALVELIN-ASIAKAS-VERKKOVERTAISVERKKO Kaikki tahot yhteydessä toisiinsa Asiakkaat yhteydessä palvelimeen.
Tehdään nettisivu  suunnittelu  rakentaminen  testaaminen  julkaiseminen.
Internetin ilmaisohjelmat
Digitaalinen video Perusteet. Videokamerat • Analogiset VHS ja SHVS -kamerat • Digital 8 –kamerat –Digital 8 –kasetit tai 8 mm tai 8 Hi –kasetit • Mini.
Digital Video Broadcasting tMyn1 DVB-DIGITAL VIDEO BROADCASTING •Yhteenliittymään kuuluu noin 300 yritystä ja organisaatiota –laitevalmistajia –jakeluorganisaatioita.
lyhytkurssikoulutus 10 h KymiPro/Osku Kiri
Videoneuvottelu IP- verkossa Jussi Talaskivi atk-suunnittelija Jyväskylän yliopisto.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestauksen raportointiohje Testitapauksen raportointi Havainnon raportointi.
Internetin toimintaperiaate ja käyttötavat
Kiintolevyn osiointi.
e-kirjat Ota haltuun Web- kirjasto lukuohjelmat lainaaminen lukeminen
W w w. h a m k. f i Wiki koulutus Leenakaija Lehto
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Avoin päätöksentekokäytäntö toimintamallina
ADSL Eetu Leppänen 02TL3.
Ubuntu-ASS UpNp Media palvelin. Unelma Media palvelin joka streamaa videoita Mahdollistaisi myös musiikin ja kuvien jakamisen.
LVI: vaihtoehtoiset etenemistavat Tavoitteisiin liittyvät kysymykset Opiskelijalle saumaton palvelu paikan vastaanotosta ilmoittautumiseen.
Tekoäly-sovellusten levittäminen WWW-ympäristössä
1 WWW-lomakkeet Sähköisen liiketoiminnan tärkeä elementti.
S Tiedonsiirto ja yhteyskäytännöt tietoliikenteen perusasioita top-down -lähestymistapa ohjelmistotekniikan näkökulma tavoitteena toimivat sovellukset.
Murphy ja TLT eli mitä kaikkea voi mennä pieleen tiedonsiirron eri vaiheissa?
Verkkopalvelu. Verkon rajapinta 1 DATA XXX a DATA CONTROL DTMF.
OpenSpace aloitejärjestelmä
Vapaa aihe Kysymykset.
Tiedostomuodot Jussi Talaskivi atk-suunnittelija Jyväskylän yliopisto.
Murtoluvun supistaminen
Web 2.0 tiivistetysti 1. Ohjelmistoalusta on Web. Webtop korvaa Desktopin. Keskeistä yhteisöllisyys ja ”Software as a Service”. 2. Kollektiivisen älyn.
H Videoneuvottelutekniikka
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
Tietoliikenteen laadun seuraaminen ja parantaminen yritysverkossa Tekijä: Heikki Matikainen Valvoja: Raimo Kantola Yritys: Kemira Oyj.
Vuorovesi.
TUTUHESA Historia ja nykyisyys Infoähkyn esto Teknisiä toiveita Kysymyksiä.
Nexus Pasi Aho Henrik Härkönen Miikka Lahti Minna Rajala.
vuorovaikutteiset www-sivut1 Palvelinpuolen www- ohjelmointi Dynaaminen Internet  käyttäjän tai selaimen tunnistaminen  käyttäjän toiveiden.
* Miksi ja kenelle www-sivut halutaan tehdä? * Mitkä ovat tavoitteet? * Kohderyhmän käyttäjien määritely ! SUUNNITTELUN PERUSTEITA.
Digitaalinen ääni. Mitä ääni on? Digitaalisen äänenkäsittelyn yhteydessä törmätään äänitekniikan käsitteisiin kuten hertsi ja desibeli Ääni on aineessa.
HAJAUTTAMISEN IDEAA SEPPO RÄSÄNEN SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULU TERVEYSALA, KUOPIO Ohjelmistotekniikka ja projektinhallinta, 4 op.
JohdantotMyn1 Johdanto Verkkopalvelun koostamiseen käytetään koosteohjelmia ja ohjelmointikieliä. Verkkopalvelun toteutus voi vaatia myös palvelinohjelmointia.
Oletusasetusten tekeminen Päävalikolla voit aluksi tehdä kaikki oletusasetukset, jotka sitten ovat voimassa aina kun käytät RI400. Voit toki tehdä ne myöhemminkin.
DVP-5 Teuhola Videon jakelu verkossa Formaatit Protokollat Erityisohjeet.
Kenttäväylien kehitystyö
Lomakkeet © Reiska, Lomakkeet Varsinkin Web-sovelluksia ajetaan täyttämällä sivulla lomake ja lähettämällä tiedot palvelimella olevan Web-sovelluksen.
1 Hajautetut tietojärjestelmät RASE  Miksi? Järjestelmän osista saadaan selkeitä kokonaisuuksia Kokonaisuuksia voidaan käyttää eri järjestelmissä.
HTTP (c) Reino Aarinen, HTTP yhteyskäytäntö Web asiakasohjelmat (yleensä erilaiset selaimet) käyttävät HTTP protokollaa tiedon siirtoon WWW sivustojen.
Tietokannat -kurssi KSAO, Datanomit, käytön tuki kevät 2015 Lauri Tapola.
Tietoliikenne sähköposti WWW-sivut posti, puhelin, telefax...
Linux-työ www-proxy Jussi Murtola. Proxyn toiminnallisuus.
Lähiverkot- erikoistyökurssi
Streaming Videopalvelu Markku Multaharju TiTe 5. ¿Miksi? Videokonfferenssit Videokonfferenssit Web-kamera lähetykset Web-kamera lähetykset Opetustilanteissa.
Ti LÄHIVERKOT -ERIKOISTYÖKURSSI
Storage Area Network Jussi Murtola. Sisältö SAN-yleistä Eroavaisuudet tallennusmenetelmien välillä Topologiat SAN-verkkolaitteet Kuitukanavan arkkitehtuuri.
1 ASIAKAS/PALVELIN -JÄRJESTELMÄ Järjestelmän tarkoituksena on mahdollistaa käyttäjän kyselyt tietokantaan asiakasohjelman avulla. Asiakasohjelma ottaa.
Personal Area Networks Lähiverkot erikoistyökurssi Lassi Romanainen.
Lähiverkot -erikoistyökurssi Linux -työ Network File System 22.4 Jarkko Pulli.
Muuttuva suoraviivainen liike
Tutkimussuunnitelma 1. Mitä käyttäjäryhmää tutkitaan?
Edellisen kerran yhteenveto
Tiedon hallinnan viitearkkitehtuurin osa-alueet
33 Laki ja budjetti syntyvät yhteistyöllä s
Kuvagalleria Adobe Bridget -ohjelmalla
Esityksen transkriptio:

Suoratoiston periaatteet Jussi Talaskivi

Suoratoisto eli streaming Videon ja audion välitön katselu heti tiedonsiirron alettua. Streaming formaatteja: RealMedia Quicktime WindowsMedia Tiedonsiirtokaistan käyttö: Variable bitrate Constant bitrate Suoratoistotiedosto voidaan koodata yhtä tai useampaa kaistanleveyttä silmälläpitäen.

Suoratoistopalvelin Tehokasta videomateriaalin jakelua varten tarvitaan suoratoisto-palvelinohjelmisto. Video voidaan jakaa myös www-palvelimelta: moninopeusjakelu ei toimi kapasiteetti ei ole niin korkea kuin streaming palvelimella reaaliaikasta esitystä ei voi lähettää Lähes jokaista jakeluformaattia varten on oma suoratoistopalvelimensa.

Suoratoisto webissä Upotetaan toisto-ohjelma suoraan sivulle Käytetään <embed> tagia. Käynnistetään toisto-ohjelma ohjaustiedoston ovulla Pieni tekstitiedosto, jossa on URL todellisen mediatiedoston sijaintiin. Miksi ei linkitetä suoraan mediatiedostoa?

Suoratoiston toteuttaminen Kaappaus Asiakas ohjelma Enkooderi Suoratoisto palvelin

Kaistanleveys Kuinka paljon tietoa saadaan siirrettyä sekunnin aikana? Mittayksikkö: b/s eli bittiä sekunnissa. (esim. 420 Kbs. Lähiverkon nopeus on vähintään 10Mbs) Jos jakelutiedosto koodataan suuremmalle kaistanleveydelle, mitä katsojalla on käytössä, niin video joko nykii tai sitten sitä pitää puskuroida ennen esitystä.

Puskurointi – buffering Data siirretään ensin väliaikaiseen varastoon, josta järjestelmän prosessit noutavat sen. Eliminoidaan tiedonsiirtokapasiteetin vaihteluja. Ongelmat reaaliaikaisuudessa: Paljonko voidaan puskuroida ennen kuin viive haittaa?