KRISTILLINEN TOIMINTAPERIAATE

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Advertisements

TANSSIIN KUTSU - monitoimijaisuus sijoitetun lapsen koulupolun tukena Christine Välivaara Pesäpuu ry Arvokas elämä – juhlaseminaari
RUKOILEMME YHDESSÄ.
matka ykseyteen, yhteyteen ja ystävyyteen
Jumalan kanssa.
ELÄMÄN LÄHDE JA PARANEMISEN MAHDOLLISUUDET
Viikon ohjelma: MA: Miksi Jeesus-nimessä on voimaa. Rukouksen suhde Jumalan kolminaisuuteen TI: Jeesuksen nimi kääntyessämme Isän puoleen KE: Jeesuksen.
1. Tim 2: 1-4 Arvoisa Sisärengaslainen, 1. Timoteuskirjeen 2. luvussa Paavali antaa käytännön ohjeita oikeaan jumalanpalveluksen viettämisen. Kysymyksiä,
Paavalin kirje Filemonille
Perustietoa Sekristä.
puheemme uudistava voima
Ammatillisuus ja kristillisyys huumetyössä
Diakonian olemus ja ajankohtaiset haasteet
Rukous - hengellinen keino, jolla voimme vaikuttaa hengelliseen sokeuteen 2 Kor. 10:3-5 Vaikka me vaellammekin lihassa, emme kuitenkaan lihan.
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
VALMISTELU Andreas 1. Rukoilemme yhdessä koko Kristuksen seurakunnan kanssa herätystä. 2. Etsimme parhaat keinot ja tavat lähestyä alueen ihmisiä. 3.Kutsumme.
Tule sellaisena kuin olet 2. Aitous ja epäilys
NÄEN SEURAKUNNAN... Apt.2:41 -. Näky ohjaa Perus asiakirjat ovat: Arvot ja näky Matt.22:6.
Riippuvuuksista toipuminen ja vertaistukiryhmien merkitys toipumisessa
JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… Matt 11: JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… 1. VOIKO IHMINEN ITSE TEHDÄ PARANNUKSEN JA USKOA? 2. LAKI JA EVANKELIUMI.
Rukous Hengessä Osa 2.
Yhdessä vahvemmaksi kasvaminen
”Neljä grillikoipea!” ”Haloo päämaja, täällä vyöhyke 2! Vaara ohi tältä erää, ne rukoilivat taas vain itsensä ja laulajien ja soittajien puolesta.
2. Tim 1: 1-2 Arvoisa Sisärengaslainen,
Asumissosiaalinen työ oven takana Nimi ovessa- hankkeen työpajat Espoossa Riitta Granfelt.
Tule sellaisena kuin olet Katso ja maista!
MIKSI JAPANISSA TEHDÄÄN LÄHETYSTYÖTÄ? Kuva: Philippe Gueissaz.
Suomi palaa 2011 EU:n kulttuuripääkaupunkivuosi Mahdollisuus vaikuttaa lähetyskäskyn toteutumiseen Itämeren alueella EU:n kulttuuripääkaupunkivuosi.
Perusopetuksen arvoperusta ja arvokeskustelut
Katumuksen sakramentti
Miten meidän tulee toimia?
RUKOILEMALLA YHTEYTEEN
PYHÄ KOLMINAISUUS Stefan Holm: Kirkon jäsenenä – Oppikirja 9. luokalle. Kappale 7. Kuvat:
- Kirkon opettaja ja kaunistaja.
Raamatun mukaan on olemassa vain yksi Jumala, joka on luonut kaiken ja joka hallitsee kaikkea: Isä, Poika ja Pyhä Henki => Kolmiyhteinen Jumala.
Tervetuloa Afrikkaan! Asithi – Aamen, siyakudumisa, Asithi – Aamen, Baba, Aamen, Baba, Aamen, siyakudumisa. Aamen, aamen – Aamen, ylistäkää He nimeä, Aamen,
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Yhdeksästoista etappi
Ei oo ketään toista, jota sydämein palvoo, joka mua niin syliinsä tahtoo Ei oo nimeä toista, jota ootan ja valvon, joka minut saa antautumaan (x2) Sinun.
KRISTILLISEN OPIN KEHITTYMINEN ENNEN JA JÄLKEEN KONSTANTINOLAISEN KÄÄNTEEN UE2 LAJM.
Uusi aika alkaa
Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumala 2 Moos 3:6, 15, Mark 12:26-27 Apt 3:13, Luuk 13:28.
Toivon tiekartta Suomen Lähetysseuran strategia
PELASTUS Luku 4 – Ydinsisältö. Kristillinen oppi pelastuksesta Pienoisevankeliumissa (Joh. 3:16) on tiivistettynä kristillinen näkemys pelastuksesta:
Sinun kirkkautesi voima Lempeys ja viisaus Tulkoon yllemme Olet kaikkeuden Herra Täydellinen rakkaus Iankaikkinen Kristus kirkkauden toivo San. Sakari.
Reformaatio ja pyhäkoulu
12. Reformoidut kirkot Ydinsisältö.
Patio 1 1.
Pekka Lund Usko ja riippuvuudet.
Mitä Raamattu opettaa oikeasta ja väärästä
Puheen teksti osoitteessa
1 JUMALA Luku 1 – Opetusvinkki 1.
Kristinuskon oppi maailman suurin uskonto (2,1 mrd kannattajaa), perustuu Jeesus Nasaretilaisen toimintaan ja julistukseen Yhteinen historia juutalaisuuden.
Luku 23 – Paavali ja hänen kirjeensä
Kirkkokuntien eettisiä painotuksia
Kristinuskon harjoittaminen ja elämäntavat
Myötätunto ja Jumalan rajat a
Kristinusko – armo ja sovitus
MINÄ ITSE – SUHTEIDEN LÄHTÖKOHTA
KRISTILLINEN OPPI IHMISESTÄ JA ELÄMÄN TARKOITUKSESTA
Lähetysopetus rippikoulussa
Kristinuskon oppi usko yhteen, kolmiyhteiseen Jumalaan : Isä (kaikkivaltias Luoja) – Poika (Jeesus Kristus, pelastaja) – Pyhä Henki (Pyhittäjä) pelastushistoria:
Kristinuskon oppi.
Kirkkoherra Pekka Tuovinen Rautalammin seurakunta
RAAMATUN ETIIKKA.
4. Luterilainen kristillisyys
Esitys Pirkanmaan pipliaseuran seminaarissa
Usko ja epäilys.
KRISTILLINEN OPPI IHMISESTÄ JA ELÄMÄN TARKOITUKSESTA
Lähetysopetus rippikoulussa
Esityksen transkriptio:

KRISTILLINEN TOIMINTAPERIAATE Forssan katukirkko ry

HENGELLISYYS Toiminta perustuu raamatulliseen ihmiskuvaan, jossa ihmisen perusongelma on syntisyys ja jonka seurauksena suhde Jumalaan on rikkoutunut ja vääristynyt. Ihminen on ainutlaatuinen, arvokas, iankaikkinen, Jumalan luoma yksilö. Jumala on armahtava, rakastava Isä. Jeesus Kristus on syntiemme sovittaja- tie, totuus ja elämä.

Kristillinen toimintaperiaate Toiminta lähimmäistä kunnioittavaa ja arvostavaa (välttäen syyllistämistä), yhdessä toimimista, perustuen rehellisyyteen ja oikeudenmukaisuuteen. Mallina Agape-rakkaus Systemaattinen Raamatun luku (perustuen armoon ja totuuteen) 12-askeleen kurssit (Alfa, Og) Hartaushetket/sielunhoito-ja rukous Kuntoilu ja itsestä huolehtiminen

Kristillinen ratkaisukeskeisyys Ratkaisut löytyvät suuntaamalla huomio tulevaisuuteen, turvaten Jumalaan Arkiset tavoitteet pieniä, konkreettisia ja mahdollisia toteutettaviksi Kun jokin hyvä toimii rohkaistaan siinä Avoimia, rehellisiä kysymyksiä Kunnioitetaan jokaisen omia arvoja ja ideologioita tuomitsematta niitä Oma vapaa tahto, valinnat opettavat ja ohjaavat. Avoin rakentava keskustelu, parannuksenteko/anteeksiantamus

Original group 1. Tosiasioiden kohtaaminen 2. Luottamus rakastavaan Jumalaan 3. Elämän luovuttaminen Jumalan huomaan 4. Mielen uudistaminen 5. Totuuden tuominen valoon 6. Oikea sydämen asenne kohti kasvua 7. Voitollinen elämä Hengessä ja totuudessa 8. Jumalan armossa eläminen 9. Hyvittäminen 10. Puhtaan elämäntavan vaaliminen 11. Jumalasuhteen vaaliminen 12. Kristuksen rakkauden levittäminen

Alfa-kurssi 1. Kuka Jeesus on? 2. Miksi Jeesus kuoli? 3. Miksi ja miten lukisin Raamattua? 4. Miten voin olla varma uskostani? 5. Miksi ja miten rukoilen? 6. Kuka Pyhä Henki on? 7. Miten voi vastustaa pahaa? 8. Miten Jumala johdattaa meitä? 9. Miksi ja miten kertoisin toisille? 10.Mikä on seurakunta? 11.Vieläkö Jumala parantaa 12.Miten käyttäisin loppuelämäni hyvin?