Esityksen ”fonteista” päätteettömät kirjaimet (groteski) erottuvat paremmin kun teksti on suurta, esim. ARIAL on päätteetön kirjaintyyppi päätteelliset.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Useimmat esitetyt asiat pätevät myös muihin Office ohjelmiin.
Advertisements

Marratech Käyttöohjeita. Ellei bookmarks –listassa ole haluttua palvelinta, osoitteen voi kirjoittaa suoraan osoiteriville:
Kuva kuvaan (MS Paint) Avaa molemmat kuvat esikatselusta muokkaustilaan – klikkaamalla hiiren väärällä napilla > Avaa sovelluksessa… > MS Paint Tässä vaiheessa.
Tämä tiedosto sisältää ergoSHAPE- ihmismallit ja niiden käyttöohjeet Microsoftin PowerPoint- ja Word-ohjelmassa (MS Office 2010). ergoSHAPE on Työterveyslaitoksen.
Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso Osa 2 Kuvan lisäys ja muokkaaminen.
Wikin pikaohje /ut. Kirjautuminen palveluun • Mene osoitteeseen valitse sivun oikeasta yläkulmasta ”Sign.
SkyDrive ja Office Web Apps –sovellusten käyttäminen
Jos tarvitset opastusta, piirisi tunnuksen tai Sinulla on muuta kysyttävää, ota yhteyttä Merja Munkki, p Ongelmatilanteissa,
TILDA-Verkkotilastointi
Paint Shop Pro X -kuvankäsittelyä alusta alkaen
Kalastuslupien sähköinen kuittivihko on nopein ja helpoin tapa saada yhdellä tilauksella kalastusluvat suurellekin ryhmälle.
PowerPoint MS Office 2013 Diaesityksen luominen
Moodlen ohje opiskelijoille
Toimisto-ohjelmien käyttö tutkimuksen apuvälineenä
Äänitehosteiden lisääminen animaatioon j ja käynnistä kurssi painamalla F5-näppäintä tai valitsemalla Diaesitys > Alusta. Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus.
Mikä on internet? b Kymmenien tuhansien yhteen liitettyjen tietoverkkojen kokonaisuus b Internetin palvelut ovat ilmaisia - liittymät ovat maksullisia.
Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso Osa 1 Tekstin kirjoittaminen ja muokkaaminen, linkitys.
Suomi-Venäjä-Seuran Ankkuri-jäsenrekisteri
Ohje PowerPoint esityksen tekoon
Lisämuotoiluja: Tässä esityksessä tutustutaan Wordin lisämuotoiluihin, kuten sarkaimiin, sivunumerointiin, ylä- ja alatunnisteisiin sekä palstoituksen.
14 websuunnitteluvinkkiä!
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
(Kirjoita tähän tehtävän otsikko esim. Ti-te-tehtävä 2. PP:n kotitehtävä) (Kirjoita tähän oma nimesi ja päivämäärä)
Internet-viestintä on helppoa! Käyttökuvaus 4.0
Tekstiasiakirjan kirjoittaminen
Tekstin muotoilu Wordilla:
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Jakaminen ja yhteistyö
Mikä vika on kuvannoissa? Kuvannot ovat nyt oikein!
Kotisivukoulutus Ohjeet alasivujen tekoon ja kuvien lisäämiseen © SVS Länsi-Suomi.
JulkICTLab Tietojohtamisen karttapalvelun pilotointi Helsinki
1. Avaa omat tiedostot Pakatut tiedostot vievät vähemmän tallennustilaa ja ne voi siirtää toiseen tietokoneeseen nopeasti. Pakattuja ja pakkaamattomia.
TIETOSARJAKUVA Piirrä paperiin reunat. Katso tarkasti, että alueet "sulkeutuvat". LYIJYKYNÄLLÄ! Mieti kuvatekstit. 1) 2) 3) 4) Kirjoita tekstit. Laita.
Ekalohko tehdään fontilla Tahoma, 16pt. Tässä on ekalohkon tekstiä ja tekstiä ja tekstiä Neljäslohko tehdään fontilla Times New Roman, 24pt ja sen luettelo.
Vapaa aihe Kysymykset.
PowerPoint Esitysgrafiikka Mikael Surakka.
Saiko Mannerheimin kuvan kopioida itselleen muille näytettäväksi Kyllä, koska se on otettu ennen vuotta 1966 / se on yli 50 vuotta sitten kuvattu Kuvan.
Mikä ihmeen Office 365? Office 365
PowerPoint-esitys OHJE.
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
Lync 2013 for Office 365 -pikaohje
Toimisto-ohjelmat TVT osana Sädettä. Tehdään kyselylomake joko tekstinkäsittely- tai taulukkolaskentaohjelmalla. Pilvipalveluita käytettäessä saadaan.
Eläinaiheisen Power Point esityksen tekeminen
Tampereella Oma nimi Käy korjaamassa alatunnisteen päiväys ja oma nimesi Näytä/perustyyli/dian perustyyli Klikkaa muutettavia kenttiä Sulje perustyylinäkymä.
Pikaopas: © 2013 Microsoft Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Lyncin aloitusnäyttö Lyncin aloitusnäytön vasemmassa osassa on ruutuja, joiden avulla.
Dokumenttien käsittely ja tietoverkot Excelin perusteet — työkirjan osat ja solujen muotoileminen.
E –oppikirjan käyttöönotto
Hyvän ja huonon esityksen piirteitä
Powerpoint – esittele elävästi
OneDrive -palvelussa Suoraan Office ohjelmasta Online
Ajatuksesta albumiin Digitaalikameran käytön jatkokurssi.
Tietojen hakeminen TILDAsta Opas käyttäjälle. SISÄLLYS Hakemistopuu & tilaston hakeminen Omat haut Tilaston tallentaminen / vieminen Exceliin Kuvaajan.
Komponentin luonti kirjastoon Hollywood tekniikalla Vain 3 askelta Package Symbol Device 1) piirretään komponentin fyysinen muoto, kuten juotosalueet 2)
Teknisiä ohjeita kirjallisten töiden tekemiseen
TERVE Piirto-ohjeet LibreOffice-ohjelmistolla
Kuvioiden tekeminen excelillä
Otsikko Näitä mallipohjia kopioit näin:
Kulje esityksessä eteen- ja taaksepäin nuolinäppäimillä
OTSIKKO TÄHÄN Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim.
PowerPoint MS Office 2010/13/16
Kuvien piirtäminen LibreOffice Draw.
Liikeharjoitus.
Posterin otsikko Alaotsikkko Ohjeita
OTSIKKO TÄHÄN Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim.
Ohje yhdistyspalvelut-sivustolle
Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä
Microsoft SharePointin mukauttaminen Verkkosivusto
Vapaaohjelman arvostelulomakkeen täyttäminen
Kuvagalleria Adobe Bridget -ohjelmalla
Sosiaalisen median kuvamalli
Esityksen transkriptio:

Esityksen ”fonteista” päätteettömät kirjaimet (groteski) erottuvat paremmin kun teksti on suurta, esim. ARIAL on päätteetön kirjaintyyppi päätteelliset kirjaimet (antikva) ovat helppolukuisia pienissä teksteissä, esim. Times New Roman

Tyyliseikkoja käytä kursiivia säästäen ISOT KIRJAIMET HUUTAVAT!! älä sotke liikaa kirjaintyyppejä samaan esitykseen: kaksi riittää hyvin Tämä sivu on huono esimerkki

Olen käärö Mitä kuuluu? Objektien käsittely

1. Säännöllisen muotoinen kuvio: pidä SHIFT-näppäintä alhaalla kun piirrät kuviota.. 2. Objektiin kirjoittaminen: objektin pikavalikosta löytyy komento Add Text / Lisää teksti olen neliö

5. Objektin koon muuttaminen: vedä objekti reuna- tai nurkkakahvoista halutun kokoiseksi nurkkakahvoista vetämällä säilytät mittasuhteet 6. Joissakin objekteissa on lisäksi koon säätökahva, joka näkyy pienenä keltaisena vinoneliönä. 3. Objektin nopea kopiointi: pidä CTRL-näppäin alhaalla ja vedä objekti uuteen paikkaan 4. Objektin siirto: vedä objekti uuteen paikkaan, kun kursori muuttuu ”nelipäiseksi nuoleksi”.

7. Objekteja voi kieputtaa: aktivoi objekti vedä vihreistä kahvoista 8. Usean objektin valinta: aktivoi joku objekteista, paina SHIFT alas ja napsuttele muut objektit mukaan TAI vedä hiirellä kaikkien objektien ympäri 9. Objektien ryhmittely: valitse objektit ja ota pikavalikosta komento Grouping – Group 10. Ryhmittelyn purku: ota ryhmitellyn objektin pikavalikosta komento Grouping - Ungroup

11. Objektin värittäminen: Valitse väri Fill Color –painikkeesta (valintakolmiolla). Lisää valinnanvaraa löytyy More Fill Colors ja Fill Effects - valinnoista Esikatselulla (Preview) voit tarkistaa miltä väri näyttää sivulla.

12. Clip Art -painikkeella aukeaa valintaikkuna. Kirjoita ensin hakusana, esim. animals. Kuvia voi jatkokäsitellä kuten muitakin objekteja: siirtää, kopioida, poistaa, jopa muokata. Jos sinulla on nettiyhteys, saat Clip Art ja muitakin kuvia myös Microsoftin www-sivuilta. Sivulle pääsee suoraan Clip Art –paneelin alaosasta (Clip Art on Office Onlilne) tai osoitteella:  Clip art and media