Toimisto-ohjelmat Linuxissa Mikael Hätinen & Antti Ukkonen OH2.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tietokannat: MySQL ja PostgreSQL. Yleistä • Relaatiotietokantaohjelmisto, jolla voidaan luoda, ylläpitää ja muuttaa ja hallinnoida tietokantoja • Avoin.
Advertisements

Marratech Käyttöohjeita. Ellei bookmarks –listassa ole haluttua palvelinta, osoitteen voi kirjoittaa suoraan osoiteriville:
Tietokoneen käyttöjärjestelmä
SkyDrive ja Office Web Apps –sovellusten käyttäminen
Toimisto-ohjelmien käyttö tutkimuksen apuvälineenä
Www-sivuston ja verkkopalvelun rakentaminen Miten tehdä yritykselle www-sivut?
Internetin ilmaisohjelmat
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
4. Lausekielinen ohjelmointi
Suunnitelma ohjelmiston testaukseen
Posterin teko PowerPoint-ohjelmalla
Tietokone Koostuu keskusyksiköstä, näytöstä, näppäimistöstä, hiirestä sekä muista mahdollisista lisälaitteista. Pöytäkoneiden lisäksi löytyy myös kannettavia.
Kymentaan koulun TVT-STRATEGIA Tämä vuonna 2006 luotu strategia on käytössä toistaiseksi..
Julkaisukielet ja - tekniikat tMyn1 Julkaisukielet ja -tekniikat •Verkko-ohjelmointi voidaan jakaa kahteen osaan: asiakaspuolen ja palvelinpuolen ohjelmointiin.
Ohjelmistokehittäminen. Luku 1 – Mitä on ohjelmistokehittäminen?
Power Point – esitysgrafiikkaohjelma lyhyesti
Toimisto-ohjelmat Linuxissa
Toimisto-ohjelmat Linuxissa Atte Lukkari /OH4 Syksy 2006.
Posterin teko PowerPoint -ohjelmalla
Toimisto-ohjelmat Linuxissa
Mika Koskinen TI07.  Tekstinkäsittelyä, taulukkolaskentaa yms.  Yleensä kokoelmia, myös yksittäisiä ohjelmia  Kokoelmien etuna käyttöliittymien yhteneväisyys.
Veijo Nikkanen: Verkonkäytön mahdollisuudet Kaikille hyvä -seminaari Selko-e Verkonkäytön mahdollisuudet Veijo Nikkanen Kehitysvammaisten Tukiliitto.
Tekstiasiakirjan kirjoittaminen
Java-ohjelmointikieli -Javasta ohjelmointikielenä -ohjelmontivälineistä -opasteista.
Ja virtualisointiohjelmistot -Marko Haaja ja Joni Suntio
Luento 5-TJT-A26-Tietotyö ja sen välineet-SYKSY TJT-A26 Tietotyö ja sen välineet
APACHE http-serveriohjelma
OpenLab yhteistyö paikallisten yritysten kanssa - OpenLabin perustaminen - Open Source –seminaari - yhteistyömahdollisuudet muiden projektien.
A Linux -järjestelmät WINE-API SEKÄ VIRTUALISOINTIOHJELMISTOT
Tehosta työskentelyä tutuilla toimisto-työkaluilla (MS Office)
Vaasan yliopisto Tietojenkäsittely TiTe.1020 Ohjelmat.
Tietokone Koostuu keskusyksiköstä, näytöstä, näppäimistöstä, hiirestä sekä muista mahdollisista lisälaitteista. Pöytäkoneiden lisäksi on kannettavia tietokoneita.
GIMP ja muut kuvankäsittelyohjelmat
Mikä ihmeen Office 365? Office 365
Gentoo Linux Niina Salmi Oh5. Yleistä Línux levitysversio Gentoo alunperin kehitetty olemaan –nopea –luotettava –vakaa Kaikki sen ohjelmat asennetaan.
Office 365 –pilvipalvelut UEF:n opiskelijoille
Emulaattorit Wine Wine Cedega Cedega Win4Lin Win4Lin.
Työasemasovelluksen käyttöliittymä sovelluksien käyttöliittymät voidaan jakaa kahteen pääluokkaan: –kohde-toiminto -pohjaisiin (object-action) käyttöliittymiin.
Windowsin Historia. Yleistä historiaa Windows kehitettiin alun perin MS-DOSin käyttöliittymäksi. Ohjelmalla pyrittiin helpottamaan IBM:n tietokoneiden.
WMware, Wine, Win4Lin & Bochs Voiko windows-ohjelmia käyttää Linuxissa ?
Toimisto-ohjelmat Linuxissa. KOffice-Integrated office suite Ydinohjelmat Kword KSprad Kpresenter Kexi.
KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka Tuokio – 3.12 Tuukka Kivioja | Samuel Rahikainen |
JavaStation haastaa PC:n oppilaitoksissa Pasi Häkkinen TTKK/DMI/Hypermedialaboratorio Multimedian monet muodot, Tampere-talo.
Roni Leinonen.  Nimi tulee Gentoo pingviinistä, joka on nopeiten uiva pingviinilaji  Ensimmäinen versio julkaistiin vuonna 2002  Käyttäjällä on täysi.
 MODx on julkaisujärjestelmän ja sovelluskehyksen risteytys, jonka lisenssinä on kaikille ilmainen avoimen lähdekoodin GNU GPL. MODx on suunniteltu ammattilaisten.
VOIP &LINUX & SKYPE. VoIP Voice over Internet Protocol tekniikka jolla siirretään verkon yli reaaliaikaista ääntä ja kuvaa –internet tai lähiverkko.
Tietotekniikka. Tietotekniikka yläkoulussa voidaan suorittaa 1-6 kurssia Kurssit 1 ja 2 suoritetaan 7. luokalla Kurssit 3 ja 4 suoritetaan 8. luokalla.
Merkistöstandardeista
GNOME ja KDE Jani Pesu GNOME GNOME (GNU Network Object Model Environment) on graafinen työpöytäympäristö. Käytetään Unixin kaltaisissa käyttöjärjestelmissä.
CSS Dreamweaverilla Matti Viitala KaHa/OAMK 2005.
Ja muut kuvankäsittelyohjelmat
APACHE Kurssi: V Linux Sami Karjalainen OH3 Mika Haaja OH5.
Miksi taulukkolaskentaa! Monikäyttöisyys Uusien laskentatilanteiden ratkominen Atk-erityistaitoja ei tarvita miljoonia käyttäjiä Vain oma mielikuvitus.
Silverlight Expression Blend 3 työkaluna. Mikäs on Silverlight? (1/2) Pääasiassa teknologia webbiin –Internet Explorer –Mozilla –Opera –Safari.
Lähiverkot -erikoistyökurssi Linux -työ Network File System 22.4 Jarkko Pulli.
TVT101 - Johdatus tieto- ja viestintäteknologiaan
Linux-käyttöjärjestelmä. Mitä Ubuntu tarkoittaa ? Mitä Ubuntu on ? ● Afrikkalainen sana → zulu- ja xhosa-kielistä ● Kuvaa yhteisöllisyyttä ● Voidaan suomentaa.
Oma Nimi Tilaisuuden nimi Pvm Paikkakunta. Mikä on VALO-CD? Kohderyhmä: tavalliset suomalaiset ihmiset Käyttöjärjestelmä: Windows XP/Vista/7 Sisältää.
Ville Liljeqvist oh Linuxin toimisto-ohjelmat.
LibreOffice OSUVAMPI-hankkeen VESO
WWW-sivuston ja verkkopalveluiden rakentaminen
EV3-ohjelmointi Lumapäivät Lahti.
Linux Mint Heikkilä Visa.
Microsoft Office Excel
GIMP ja muut grafiikkaohjelmat
Kaikki säätiedot yli sääasemalta Anton Mikkola
esitysgrafiikkaohjelma Lyhyt johdanto ohjelman käytön perusteisiin
Kaivosteollisuus ry:n asiakirjat
PERUSOHJELMISTOT TUTUIKSI
Google Docs Teppo Räisänen,
Esityksen transkriptio:

Toimisto-ohjelmat Linuxissa Mikael Hätinen & Antti Ukkonen OH2

Toimisto-ohjelmapaketit OpenOffice StarOffice WordPerfect Office Applixware

Yleistä Sisältää tekstinkäsittely-, taulukkolaskenta-, ja esitysgrafiikkaohjelmat Joissakin paketeissa sähköpostiohjelma tai kalenteri- ja muistio-ohjelma Pakettien sisältö on varsin samankaltainen Ohjelmapakettien asennus on helppoa

OpenOffice Toimii Windows-, Linux-, MacOS- ja Solaris alustoilla OpenOffice 1.1 Basic on käyttäjälle maksuton Saatavilla maksullinen PRO –versio (65 e / työasema) Käyttötuki on hankittava erikseen

OpenOffice Pohjautuu vapaaseen lähdekoodiin Kehitystyöstä vastaa OpenOffice.org Sisältää ohjelmat tekstinkäsittelyyn, taulukkolaskentaan, esitysten tekemiseen, piirtämiseen ja kevyeen tietokantatyöskentelyyn Vastaa lähes täysin Microsoft Officea

OpenOffice Toimintoja jonkin verran vähemmän kuin Microsoft Officessa Toiminnoista pääosa aivan samoja Heikoin osa-alue valmiit asiakirjamallit ja - pohjat Asiakirjoja varten on ohjattu luonti

OpenOffice Käyttöliittymä ja toiminnot samankaltaisia kuin Microsoftin toimistopaketissa Komennot ja valikot löytyvät samoilla nimillä Yhteensopivuus Microsoftin tiedostomuodoissa toimii kiitettävästi Excelin kaavat ja makrot toimivat pääosin ongelmitta Visual Basic sovellukset eivät toimi

OpenOffice Tallennus Microsoftin tiedostomuotoihin toimii pääosin hyvin Ilmoitus, jos dokumentti ei ole yhteensopiva valitun tallennustavan kanssa

OpenOffice Mukana tulee kotimaiselta Lingsoftilta lisensoitu suomenkielinen oikoluku, tavutus ja sanasto Sanasto ei ole yhtä laaja kuin Microsoftilla Openoffice on kokonaisuutena hyvin viimeistelty tuote

StarOffice 7.0 Sun Microsystemsin Solaris-, Linux- ja Windows- ympäristöihin tarkoitettu toimisto-ohjelmisto yhteensopiva mm. Microsoft Office - tiedostoformaattien kanssa tukee XML-pohjaisia tiedostomuotoja ilmestynyt mm. englannin-, ruotsinkielisenä, sekä useilla muilla kielillä. StarOffice-ohjelmiston avulla voidaan tehdä muun muassa tekstinkäsittelyä, taulukkolaskentaa, kalvoesityksiä, piirroksia, webjulkaisuja sekä tietokantoja.

WordPerfect Office Sisältää: Corel WordPerfect, Quattro Pro, Presentations, CorelDraw sekä PhotoPaint Kaupallisia, mutta osasta on saatavilla rajoitettuja ilmaisversioita valmistajan sivuilta. Heikkoutena Internetistä imuroitavassa versiossa on WP:n piirto-ohjelman ja cliparttien puuttuminen yhteensopivuuden ansiosta esimerkiksi Windowsin WP 6.0:n cliparteja tai kirjoitinajureita voi käyttää suoraan Linux-WP:n 8.0-versiossa. tiedostomuoto on täysin sama 6.0:n kanssa tuntee myös mm. MS Wordin ja Applixwaren tiedostomuodot.

Applixware Applixware on Linuxin englanninkielinen toimistopaketti Perusohjelmien lisäksi www-editori, sähköpostivalmiudet mahdollisuuden kirjoittaa omia sovelluksia toimistosovellusten yhteyteen. Lukee mm. Word- ja Exel-tiedostoja sekä lukee ja kirjoittaa PowerPoint- tiedostoformaattia.

Applixware WORDS: Applixin tekstinkäsittelyohjelma on paketin paras ohjelma. Ohjelmasta löytyy myös oikeinkirjoituksen tarkastus suomeksi. SPREADSHEETS: Taulukkolaskentaohjelma vaikuttaa ulkoiselta olemukseltaan asialliselta lähemmän tutkimisen jälkeen huomaa sen toimivan turhan omanlaisesti tietyissä tilanteissa. PRESENTS & GRAFIX: Paketti sisältää esitysgrafiikkaohjelma PRESENTSin ja "vektori"grafiikkaohjelma GRAFIXin. DATA: Tietokantaohjelma on ainoa ohjelma, jossa ei ole tuontimahdollisuutta microsoftin vastaavasta ohjelmistosta. Osaa useita tietokantapalvelimien ohjelmistomuotoja.

Lähteet ttely.htmlhttp:// ttely.html Tietokone-lehti Talvitie Piia: Seminaarityö