Tehtävä: ammatillisten koulutusten vertailu 2. Mene opintopolun demoon, osoitteeseen https://demo.opintopolku.fihttps://demo.opintopolku.fi ja täytä hakulomake.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
YHTEISHAKUINFO AIKATAULU: kevään yhteishaku
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakulomake Hakulomakkeen luonti, hakeminen ja hakemusten käsittely uudessa palvelussa Marcus Caselius Demotilaisuus.
YHTEISHAUN VANHEMPAINILTA
Toimintaohjeita kesää varten Lue huolella! Jälkiohjauksesta vastaavat: • 9A, 9D, 9E, 9F : Opo Elina Nissinen, p • 9B, 9C, 9G: Opo Satu Hietala,
Puh Powerpoint-esitys ammatillisesta koulutuksesta ja uusista opiskelijaksi ottamisen perusteista:
TERVETULOA!.
Henkilötiedot Täytä tälle sivulle henkilötietosi
Tervetuloa 9.luokkien vanhempainiltaan
Yhteishaku 2013.
Opintopolku.fi palvelu
Yhteishaku/AMMATILLINEN KOULUTUS
Opintopolku.fi palvelu
Tervetuloa 9.Lk jatkokoulutusvanhempainiltaan. Aikataulu 2009 Elokuu –Ohjauskeskustelut alkavat Syyskuu –Työpaikan hankkiminen ja valmistautuminen työelämään.
Miten yhteishaussa haetaan Yhteisvalinnassa haetaan vähintään yhteen opiskelupaikkaan. Kannattaa kuitenkin aina laittaa varavaihtoehtoja. Yhteensä.
Yhteishakuinfo
Peruskoulun tuki ammatinvalinnassa
VANHEMPAINILTA 8 lk Ke
Ysiluokka haasteet ja mahdollisuudet
Puh PowerPoint-esitys amk-opinnoista ja uudesta hakukäytännöstä sisältää 25 erilaista diaa vaatii.
Yhteishaku keväällä 2015.
Yhteishaku 2014.
YHTEISHAUN AIKATAULU 2012 HAKUAIKA OPINTOIHIN PÄÄSY-, SOVELTUVUUS- JA KIELIKOKEET
Kurssivalinnat Ykköset, syksy Kurssit valitaan O Pääsääntöisesti numerojärjestyksessä O (opinto-opas s , 77) O etenkin VIERAAT KIELET, ÄI,
Lukiolaisen opintopolut
Lukiokoulutus: Mihin lukioon?
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
Yhteishaku Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
Yhteishaku 2015.
Haku ammatilliseen koulutukseen Kevään yhteishaku , haku päättyy klo Valinnan tulokset voi julkaista aikaisintaan Syksyn yhteishaku.
Yhteishakutietoa: lukekaa kaikki tämä tiedosto, sekä 1
TERVETULOA!.
Tehtävä: lukiokoulutusten vertailu
Haussa käytettävä tutkinto ja hakeminen Mikäli hakijalla useampi tutkinto, hän voi valita seuraavista parhaan pistemäärän tuottavan vaihtoehdon: a)Ylioppilastutkinto.
Päivi Koski-A. Suomalais-venäläinen koulu
MITÄ LUKION JÄLKEEN? Kati Seise
Jatko-opintoilta Mitä ysin jälkeen? Lukio -> lukuaineiden keskiarvon perusteella Ammatillinen perustutkinto -> ammatillisten pisteiden perusteella.
Kouluterveyskysely 2011 Salon prosenttiosuudet Elinolot ja terveystottumukset Peruskoulun 8. ja 9. luokan oppilaat Lukion 1.ja 2. vuoden opiskelijat Ammatillisten.
Ammatillinen koulutus/ kaksoistutkinto vaihtoehtona:  Selvitä: mitkä ammatit voi opiskella toisella asteella? ◦ mitä työtehtäviä kuhunkin ammattiin kuuluu?
Peruskoulun päättöluokka, jatko-opinnot ja yhteishaku
Yhteishaku 2015.
Mitä tutor tekee?  opastaa uusia ykkösiä (esim. koulun käytänteet, lukkareiden teko yms.)  auttaa ykkösten tutustumisessa  esittelee koulua yseille.
Suomenkielisen koulutuksen yhteishaku valinnan periaatteissa ei muutoksia vuodelle 2007 valintaperusteet samansisältöiset vuoteen 2006 verrattuna Ohjauksessa.
Jatko-opintoja koskeva vanhempainilta Pohdinnan tueksi Haut: opintopolku.fi Opinto-ohjaaja Päivi Jörgensen.
 Rehtorin puheenvuoro Timo Kettunen  Yhteishaun aikataulu, käytännöt ja opiskelijavalinta  Opinto-ohjaaja Tuula Petäjäjärvi  Oulun Seudun Ammattiopisto.
 Yhteishaun aikataulu, käytännöt ja opiskelijavalinta – Jokirannan koulun opot  Toisen asteen oppilaitokset esittäytyvät  Kiimingin lukio  Oulun seudun.
YHTEISHAKU KEVÄÄLLÄ SUOMEN KOULUTUSJÄRJESTELMÄ Aikuisten amm. koul.
VANHEMPAINILTA 9.LK HUOLTAJILLE Lielahden koulu.
Hakuinfo. KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU - Yhteinen hakulomake: 6 hakukohdetta ensisijaisuusjärjestykseen - Haut tehdään osoitteessa
YHTEISHAKUILTA Huhtasuon yhtenäiskoulu ti Essi Riihinen ja Jyri Ylönen TERVETULOA!
JATKO-OPINNOT Viherlaakson lukio. ABI-VUOSI Jakoissa opiskelu koostuu jäljellä olevista pakollisista kursseista sekä yo-kokeisiin treenaavista.
Vanhempainillan ohjelma
Opintopolku.fi Yhteishakulomakkeet 2017
Tutkinto-opiskelu ulkomailla
KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU keväällä 2017
Yhteishaku 2017.
Yhteishaku yhteishaussa on mukana nuorille tarkoitettu ammatillinen peruskoulutus ja lukiokoulutus.
TERVETULOA To Koulutusmessut.
Jatko-opintojen hakuinfo
Opintopolku
Yhteishaku 2018.
9. luokan oppilaanohjaus
lukion opiskelijoille vanhempaintilaisuuksissa
VANHEMPAINILTA 9.LK HUOLTAJILLE
PowerPoint-esitys korkeakoulujen opiskelijavalinnoista 2020-
Jatkuva haku Keudaan Jatkuvassa haussa voi hakea kuka vain. Voit hakea sekä ilman pohjakoulutusta että esimerkiksi seuraavalla koulutustaustalla: ammatillinen.
YHTEISHAKUILTA TERVETULOA! Huhtasuon yhtenäiskoulu ti
TERVETULOA INFOON YHTEISHAKU 2019
Sähköisen yhteishaun ohjeistus
Yhteishaku 2019.
Opintopolku-info
Esityksen transkriptio:

Tehtävä: ammatillisten koulutusten vertailu 2. Mene opintopolun demoon, osoitteeseen ja täytä hakulomake. Etsi nimeämäsi ammatilliset oppilaitokset ja koulutusohjelmat. Tähdellä (*)merkityt kentät ovat pakollisia. Varmista, että löydät lukiot, joita olet ajatellut ja haluamasi linjat. 1. Tee itsellesi lista vähintään kolmesta koulutusohjelmasta, joihin voit ajatella hakevasi. Merkitse taulukkoon oppilaitoksen ja koulutusohjelman nimi (järjestyksen ei tarvitse olla tässä vaiheessa sitova), omat pisteesi yhteishaussa (kaikkien aineiden keskiarvo, max. 16 pistettä, ja valinnaisten aineiden keskiarvo, max. 8 pistettä). Voit syöttää numerosi myös koulun kotisivuilla olevaan laskuriin, joka laskee suoraan sinun numeroihisi perustuvat pisteet ammatillisiin opintoihin. Pistetaulukot löydät opintopolun sivuilta. Ammatillinen oppilaitos/ koulutusohjelma Kaikkien aineiden ka ja pisteet (max. 16) Valinnaisten pisteet (max. 8) Lähteitä vertailun tueksi: Mankkaan koulun kotisivu, Opinto-Ohjaus Ammatillisten oppilaitosten omat sivut ammatillinen koulutus ja valintaperusteetwww.opintopolku.fi - listoja ammateistawww.mol.fi/avo Etsi eri koulutusalojen omat sivut, esim.autoala.fi Reittiopas ja Länsimetron liityntälinjasto (HSL:n sivut) Yhteishaun oppaat (

3. Arvioi alla olevaan taulukkoon koulumatkaasi eri koulutusohjelmien toimipisteisiin. Laita myös tietojen rinnalle esimerkiksi plussia (+, ++, +++) ja miinuksia (-, --,---) sen mukaan, mitä mieltä olet vaihtoehdoista ja laske lopuksi plussat ja miinukset yhteen. Koulumatkat (esim. reittiopas, koulujen sivut, HSL:n sivut, Länsimetron liityntälinjasto) 1. hakutoive2. hakutoive3. hakutoive4. hakutoive5. hakutoive Koulumatkan pituus 1)kulkeminen syksyllä ja keväällä (kävellen, bussilla, pyörällä…) 2)Koulumatkan kesto Koulumatkan pituus 1)kulkeminen talvella (kävellen, bussilla, pyörällä…) 2)Koulumatkan kesto Miten koulumatka muuttuu metron tulon myötä (Länsimetron liityntälinjasto)? Miten koulu sijaitsee suhteessa harrastuksiisi? Yhteensä: matkojen plussat ja miinukset

Koulutusohjelmat 1. hakutoive2. hakutoive3. hakutoive4. hakutoive5. hakutoive Onko pääsy- tai soveltuvuuskokeet? Jos on, millaiset Selvitä mahdollisimman monta ammattia, joihin koulutusohjelman jälkeen voi suuntautua/ on pätevä Mieti, miksi olisit hyvä alalle Plussat ja miinukset yhteensä: esimerkiksi mahdolliset ammatit ja omat ominaisuudet 4. Mene 3-5 miettimääsi koulutusohjelmaa tarjoavien oppilaitosten sivuille ja selvitä, onko koulutusohjelmiin esimerkiksi pääsykokeita tai muuta huomioitavaa. Mieti myös valmiiksi, miksi olisit hyvä alalle. Merkitse plussia (+, ++, +++) ja miinuksia (-, --,---), sen mukaan, mitä pidät eri koulutusohjelmien alla kerrottavista asioista ja laske lopuksi plussat ja miinukset yhteen. Laita myös muita huomioitasi ylös,, jos huomaat joitain sellaisia asioita, jotka erityisesti kiinnostavat.