Lomakkeet © Reiska, 2014. Lomakkeet Varsinkin Web-sovelluksia ajetaan täyttämällä sivulla lomake ja lähettämällä tiedot palvelimella olevan Web-sovelluksen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tuloksellinen Java-ohjelmointi Luku 3 Luokkien käyttäminen
Advertisements

E4X © Reiska, JavaScript  Keksittiin 1995 (Ensin Netscape 2 selaimeen: Mocha  LiveScript  JavaScript)  Standardoitiin vuonna 1997  ECMA-262.
Marratech Käyttöohjeita. Ellei bookmarks –listassa ole haluttua palvelinta, osoitteen voi kirjoittaa suoraan osoiteriville:
Lionsliiton aineistosta koonnut P.Siitonen 4/ KLUBISIHTEERI koulutus Pekka Siitonen Piirisihteeri
ENTERPRISE SEARCH Toteutustekniikka Mikko Uusitalo Tampereen ammattikorkeakoulu.
Image Gallery JavaScriptin avulla Juha Konttinen 1.
Wikin pikaohje /ut. Kirjautuminen palveluun • Mene osoitteeseen valitse sivun oikeasta yläkulmasta ”Sign.
Kysely- tai ilmoittautumislomakkeen luominen Google Driveen
Jos tarvitset opastusta, piirisi tunnuksen tai Sinulla on muuta kysyttävää, ota yhteyttä Merja Munkki, p Ongelmatilanteissa,
Hakukoneet Kotimaiset hakukoneetPortaalit Ulkomaisia hakukoneitaMetahakukoneet.
Suorita menulta voit ottaa yhteyden iSeries:iin tai katkaista yhteyden sinne ja poistua RI400:sta.
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Wikispace jatkokurssi Jarmo Heikkinen Karoliina Kemppainen Satu Kylmänen.
© 2010 IBM Corporation1 Bannerikaruselli  Bannerikaruselli on sisällönhallinnan komponentti, jolla voidaan laittaa www-sivulla haluttuun kohtaan näkymään.
JavaScript oliot © Reiska, DOM Oliot  JavaScript sisältää paljon valmiita DOM olioita, on sisältänyt jo DOM level 0 (ns. Legacy DOM) alkaen  WWW-ympäristössä.
JavaScript (c) Irja & Reino Aarinen, 2007
VBA –ohjelmoinnin perusteet
1 Java-kieleen pohjautuvien ohjelmien käyttökohteita Ohjelmat Appletit JavaBeans JavaScript Java Server Pages (JSP) Java Servletit J2ME, mobiililaitteet.
Omistajatietokanta suunnitelma 0.95 ( /JK)
Luku 5 – Tietojen hakeminen sovelluksiin
Jouni Juntunen Oulun seudun ammattikorkeakoulu Liiketalouden yksikkö Netbeans ja XAMPP Projektin luominen.
PHP ja sessionhallinta Verkkotekniikan jatkokurssi Kevät 2003 V. Seppänen
vuorovaikutteiset www-sivut 1.Asiakas-palvelinmalli kuvana Request Response request.asp response.asp.
Julkaisukielet ja - tekniikat tMyn1 Julkaisukielet ja -tekniikat •Verkko-ohjelmointi voidaan jakaa kahteen osaan: asiakaspuolen ja palvelinpuolen ohjelmointiin.
XHTML 1.0/1.1 ©Reino Aarinen, XML XHTML-dokumentti alkaa XML-versiom ää rittelyll ä : ja XHTML –dokumenttityyppim ää rittelyll ä (seuraava sivu).
W w w. h a m k. f i Wiki koulutus Leenakaija Lehto
HTML-kielen perusteet Osa 5 Vilho Kemppainen
Forestcluster Research Portal Cost Reporting
Klikkaa Työkalut ja Mobile Properties. Sender id = Puhelinnumero, jolta lähetetään ja jolle vastaussanoma palautuu. Password = Operaattorilta saatu palvelun.
OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT. LUOKKA JAVA ohjelma koostuu luokista LUOKKA sisältää metodeja molemmat sisältävät attribuutteja eli muuttujia.
@ Leena Lahtinen OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT.
1 WWW-lomakkeet Sähköisen liiketoiminnan tärkeä elementti.
VB:n tietokantakäsittely
1 IGI-tiedot ovat nyt kaikkien kirkon jäsenten ulottuvilla Internetissä osoitteessa
HTTP-protokollatMyn1 HTTP-protokolla HTTP (HyperText Transfer Protocol) on web-asiakkaan ja –palvelimen keskinäiseen tiedonsiirtoon käyttämä yhteyskäytäntö.
© Jukka Harju, Jukka Juslin
Maaseutu.fi on uudistunut -
Lomakkeet ja vuorovaikutteisuus
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
vuorovaikutteiset www-sivut1 Palvelinpuolen www- ohjelmointi Dynaaminen Internet  käyttäjän tai selaimen tunnistaminen  käyttäjän toiveiden.
Muuttujat ja vakiottMyn1 Muuttujat ja vakiot PHP-kielen syntaksi on lainattu suurimmaksi osaksi C- kielestä. PHP on erityisesti HTML-dokumenttien sisään.
JohdantotMyn1 Johdanto Verkkopalvelun koostamiseen käytetään koosteohjelmia ja ohjelmointikieliä. Verkkopalvelun toteutus voi vaatia myös palvelinohjelmointia.
@ Leena Lahtinen OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT.
HTML-lomakkeettMyn1 HTML-lomakkeet Web-sovelluksen käyttöliittymä rakentuu web-selaimen ominaisuuksista ja keskeisimmiltä osiltaan erityisesti HTML-kielellä.
© Helsingin liiketalouden ammattikorkeakoulu, LOMAKKEET Käytetään vuorovaikutukseen Käyttäjä täyttää lomakkeen ja selainohjelma lähettää tiedot.
XHTML ja linkit Inline-elementti Linkki tehdään a-elementillä ja linkin kohde ilmoitetaan href- attribuutilla Absoluuttinen linkki Helian pääsivulle: Siirry.
XHTML-perusteita Teppo Räisänen
© 2010 IBM Corporation1 Palautesivun esittely  Palautesivua käytetään pääasiassa palautteen lähettämiseen virastoihin. Palautesivun pitäisi löytyä jokaisesta.
Kehykset 1. KEHYKSET: rakenne 2. Frameset 3. Esimerkki: cols 4. Cols: mittayksiköt 5. Cols: mittayksiköt 6. Cols: esimerkki 7. Rows-mittayksiköt 8. Rows-esimerkki.
CSS – osa 1 Teppo Räisänen
XML Schema Teppo Räisänen Liiketalouden yksikkö.
HTTP (c) Reino Aarinen, HTTP yhteyskäytäntö Web asiakasohjelmat (yleensä erilaiset selaimet) käyttävät HTTP protokollaa tiedon siirtoon WWW sivustojen.
CSS Dreamweaverilla Matti Viitala KaHa/OAMK 2005.
Javascript 2: Ohjelmointikielen ominaisuudet Jaana Holvikivi Metropolia.
Ydinpalveluiden (käyttäjä, käyttöoikeus, potilas).NET-palvelutoteutus: CoreServiceDemo PlugIT-loppuseminaari Koulutustyöpaja 1: Avoimet ohjelmistorajapinnat.
XSL Teppo Räisänen
XSL Teppo Räisänen
XHTML elementit © Reiska 2012 html headbody. HTML 4.01 ja XHTML rungot.
Listat eli luettelot listaelementit ovat lohkoelementtejä:  lista ja listan alkiot alkavat uudelta riviltä  listan jälkeen tuleva elementti alkaa uudelta.
JOPOX Uusi hallinta / Lomaketyökalu. Uuden lomakkeen luonti Lomakkeen rakentaminen alkaa klikkaamalla auki Lomakkeet. Oletusarvoisesti oman joukkueesi.
Jani Kiviharju Helsingin normaalilyseo Syksy 2016
Web-sovellusten kehittäminen - Johdanto
JavaScriptin perusteet
Istuntojen hallinta PHP-sovelluksessa
JavaScript – DOM HTML objektit
Saavutettavuuden takaamisen tekniset ratkaisut
Facebook Javascript - FBJS
Johdatusta selainohjelmointiin
CLT132 Tehtävät (viikko 2).
Esityksen transkriptio:

Lomakkeet © Reiska, 2014

Lomakkeet Varsinkin Web-sovelluksia ajetaan täyttämällä sivulla lomake ja lähettämällä tiedot palvelimella olevan Web-sovelluksen käsiteltäviksi. Lomakkeet sisältävät esim. kenttiä tekstin syöttöön (teksti, salasana, piiloteksti), valintoja (rasti ruutuun tai radionappi), alasvetovalikoita ja erilaisia nappeja. Lomakkeella ja erityisesti sen kaikilla kentillä on nimi ( name attribuutti), joka antaa syötetylle sisällölle nimen. Lomakkeen kaikkien kenttien tiedot lähetetään palvelimelle yhdellä kertaa nimi=arvo pareina. Lähetys käynnistetään sitä varten varatulla napilla tai JavaScript ohjelmalla. Lomake rajataan form -elementillä (lohkoelementti). Sen sisällä voi olla mitä tahansa elementtejä (ei kuitenkaan toista lomaketta!). Usein lomake laaditaan taulukon ( table ) muotoon. Varsinaiset toiminnalliset elementit ovat pääosin input -elementtejä, eli tyypiltään tekstikenttiä, valintaruutuja, valikoita tai nappeja.

form-elementti Juurielementti on form. Elementin attribuuteista tärkeimmät ovat action ja method. form – action on HTTP pyyntö, URL, jonne lomakkeen tiedot lähetetään. Oletusarvo on lomake itse. URL on usein dynaaminen WWW-sivu, joka tarkoittaa sitä, että ennen kuin palvelin lähettää HTTP vastauksen takaisin, se käsittelee lomakkeen tiedot ( nimi=arvo parit). – method on HTTP metodi, yleensä get tai post. Oletusarvo on get, jolloin lomakkeen tiedot lähetetään osoitteen perään liitetyssä merkkijonossa ?nimi1=arvo1&nim.. pareina. post tarkoittaa, että nämä tiedot lähetetään näkymättömissä HTTP pyynnön rungossa. Muita attribuutteja ovat id, title, style, class, lang, dir, tapahtumat, name, enctype t ja target. Tapahtumiin on lisätty onreset ja onsubmit. Target kertoo, mihin ikkunaan vastaus kirjoitetaan (oletus on, että edellinen sivu _self ylikirjoitetaan). Lomakkeen lähetys tapahtuu tätä varten varatuilla napeilla submit, image tai button, tai lähetystä varten voidaan kirjoitta Javascript ohjelma ( onsubmit=”Javascript-koodia;” ).

Syöttöelementit Syöttöelementti input on inline elementti, jonka toimiakseen oikein tulee sijaita form elementin sisällä. Elementin tärkein attribuutti on type, joka kertoo, mitä tietoa kerätään lomakkeelle. Attribuutti type voi saada arvoja: text, password, hidden checkbox, radio checkboxradio submit, reset, image, button file Muita attribuutteja ovat: name, value, size, maxlength checked, disabled, readonly src, alt, usemap, accept tapahtumat, kuten onsubmit, onreset,... Muita syöttöelementtejä ovat textarea, select, optgroup, option ja button. textareaselect button

Lähdekoodi löytyy täältä: