Tee kysymys ja kysy parilta. ymmärtää + sinä + kiinaa +

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Korjaa lauseet. Alex on myyjä
Advertisements

Kysy kysymys parilta. Vastaus on tekstissä s
Objekti Totaaliobjekti = normaaliobjekti yksikkö genetiivi monikko -t-monikko yksikkö monikko auton autot -> Ostin auton. -> Ostin autot. opettajan opettajat.
Mikä on hänen ammatti? Missä hän on töissä? Mitä hän tekee?
Mikä on kysymys? ___________? - Hän on Mikko. ___________? - Me puhumme saksaa. ___________? - He asuvat Espoossa. ___________? - Minä olen kotoisin Italiasta.
Mistä sinä olet kotoisin?
Kuka Marge on. - Marge on Bartin, Lisan ja Maggien äiti
”Sähköposti Mikolle”, s. 43 Minkämaalainen Mikko on. Missä Mikko asuu
MALLI: Osoite: Minulla on uusi … -> Minulla on uusi osoite. Jeg har en ny adresse. Osoite: Tiedätkö Liisan osoitteen?
Missä sinä asut. Opiskeletko sinä Aalto yliopistossa
Missä hän on? Missä he ovat?
Millainen sää Espoossa on nyt. Mikä on sinun kotikaupunki
Mitä sinä tiedät suomalaisesta mökistä
Puhu parin kanssa. Millainen sinun perhe on. - Minulla on pieni perhe
Tee kysymys ja kysy parilta. ymmärtää + sinä + kiinaa +
Tee lause! me - alkaa - opiskella - suomi - syksy Me alamme opiskella/opiskelemaan suomea syksyllä. opettaja - opettaa - opiskelijat - puhua - suomi opiskelijat.
YLEISPREESENS.
Millainen sää on?.
Kysy parilta. Muista päiväys. Mikä päivä eilen oli
Mitä kieltä sinä puhut. Minä puhun saksaa
Tulla tyyppi vartalo minä 3 tule- tulen haluta 4 halua- haluan syödä 2 syö- syön mennä 3 mene- menen tarvita 5 tarvitse- tarvitsen lukea 1 lue- luen.
Tulla tyyppi vartalo minä 3 tule- tulen haluta 4 halua- haluan syödä 2 syö- syön mennä 3 mene- menen tarvita 5 tarvitse- tarvitsen lukea 1 lue- luen.
omena banaani appelsiini tomaatti kurkku paprika
Vokaaliharmonia A B ranska + lainen läinen ranskalainen tshekki + lainen läinen tshekkiläinen kolumbia + lainen läinen kolumbialainen norja + lainen läinen.
minä en puhu me emme puhu sinä et puhu te ette puhu hän ei puhu he eivät puhu
Kysy parilta kysymys, vastaus on tekstissä. ”Sähköposti Mikolle”, s
Matkailu lentoasema lentolippu käsimatkatavara
Puhu parin kanssa! Mitä sinä teit viikonloppuna?
Слова (10) Перевод (20) Предложени я (30) Грамматика (40)
Tee kysymys ja kysy parilta. ymmärtää + sinä + kiinaa +
Sano suomeksi. She teaches me to play the piano
Millainen sää on?.
Puhu parin kanssa. Täytyykö sinun opiskella tänään illalla
Minä luen kirjan. Minä luen kirjaa. Minä luin kirjan
Tervetuloa Suomi 2A -kurssille!
Kappale 4 Kysy kysymys parilta, vastaus on tekstissä! s. 121 – 122 Mitä Alex teki viikonloppuna? Mitä Olga teki lauantaina? Mitä Olga teki sunnuntaina?
Suomi 1B – Y347 Mon and Wed – Exam
Puhu parin kanssa. Mistä kaupungista sinä olet kotoisin
In the morning I write in the office. Aamulla minä kirjoitan toimistossa. We don’t have a lunch break today. My boss’ salary is good. Our team is in a.
Kappale 2: Minkämaalainen sinä olet?
”Sähköposti Mikolle”, s. 43 Minkämaalainen Mikko on. Missä Mikko asuu
Kappale 8: Onnea uuteen kotiin!
Suomi 1B Tiistai 15. elokuuta 2016 mansikka vadelma mustikka puolukka karpalo lakka.
Suomi 1A Torstai Runebergin päivä Johan Ludvig Runeberg ( ): suomalainen kirjailija. Suomenruotsalainen: hänen äidinkieli oli.
Tervetuloa kurssille Suomi 1B Sanna Rämö.
Suomi 1A Tiistai 16. helmikuuta 2015 Pohjoinen ja etelä.
Tervetuloa kurssille Suomi 1B! Sanna Rämö Hyvää naistenpäivää!
Suomi 1A Tiistai 21. kesäkuuta 2016 Juhannus. Juhannus – Midsummer Yötön yö Juhannustanssit (We love Helsinki) Mökki Kokko.
Suomi 1A Tiistai Docpoint Dokumenttielokuvafestivaali Helsingissä Miesten vuoro – Steam of life (2010)
Tervetuloa kurssille Suomi 2A! Sanna Rämö.
Tervetuloa kurssille Suomi 1B! Sanna Rämö.
Suomi 1A Torstai 11. helmikuuta Ystävänpäivä 14. helmikuuta.
Suomi 1B Harjoitus 23 A (s. 102) Kuunteluharjoitus 14 Kotitehtävä: harjoitus 18 & 21, 22.
Suomi 1A Maanantai 6. kesäkuuta 2016 ULTRA BRA. Hei kuule Suomi – Ultra Bra Hei, hei, hei vaan Suomi Hei joku Joensuu Hei Oulu oot Iloinen paikka ja kaupunki.
Suomi 1A Tiistai 9. helmikuuta Laskiainen Laskiaistiistai ja laskiaissunnuntai Laskea (1) mäkeä: Slide a slope Laskiaispulla: hillo vai mantelimassa.
Suomi 1A Mikä vuodenaika on? Millainen sää on?
Suomi 2A Maanantai Kirsti Forssen. Siskonpeti Suomalainen komediasarja
Suomi 1B Mistä? Missä? Mihin? Where? Mistä sinä olet kotoisin? (where from) – Olen kotoisin Saksasta. Missä sinä asut? (where in) – Asun Espoossa.
Sähköpostit: hyvä! Huomenna, torstaina, on orientaatio. Minun tutorin nimi on Ali. Minun asunto on ihan uusi. Se ei.
Finnish for International Business Students
Infinitiivi + to-partikkeli
Suomi 1B 10. tunti Sanni Heinzmann.
Suomi 2A Keskiviikko
Ryhmä h07 Töölö, sanni heinzmann
Tervetuloa kurssille Suomi 1B!
Suomi 1A
Suomi 1B Torstai 18. elokuuta 2016 Helsingin juhlaviikot
Suomi 2A
Suomi 2A
Suomi 1A
Esityksen transkriptio:

Tee kysymys ja kysy parilta. ymmärtää + sinä + kiinaa + Tee kysymys ja kysy parilta! ymmärtää + sinä + kiinaa + ? Ymmärrätkö sinä kiinaa? - Joo, minä ymmärrän kiinaa. - Ei, minä en ymmärrä kiinaa. soittaa + sinä + pianoa + ? lukea + sinä + kirjaa suomeksi + ? kirjoittaa + sinä + sähköpostia ystävälle + ? tietää + sinä + mitä ”anteeksi” on englanniksi + ?

Perhe Kuka Eeva on. - Eeva on Kallen vaimo ja Marian ja Janin äiti Perhe Kuka Eeva on? - Eeva on Kallen vaimo ja Marian ja Janin äiti. Hän on myös Tonin isoäiti. Kuka Jani on? Kuka Toni on? Kuka Maria on? Kuka Kalle on? Kuka Linda on?

Minulla on… = I have… Minulla on auto Minulla ei ole autoa Sinulla on auto Sinulla ei ole autoa Hänellä on auto Hänellä ei ole autoa Meillä on auto Meillä ei ole autoa Teillä on auto Teillä ei ole autoa Heillä on auto Heillä ei ole autoa Annalla on auto Annalla ei ole autoa Presidentillä on auto Presidentillä ei ole autoa Alexilla on auto Alexilla ei ole autoa Kenellä on auto? - Meillä on auto. Onko sinulla auto? - Joo, minulla on auto. - Ei, minulla ei ole autoa.

Sano suomeksi. I have a book. Minulla on kirja. We have a car Sano suomeksi! I have a book. Minulla on kirja. We have a car. Meillä on auto. You have a big apartment. Sinulla on iso asunto. They don’t have a car. Heillä ei ole autoa. I don’t have a guitar. Minulla ei ole kitaraa.

Partitiivi 1 VOKAALI + -a/-ä auto autoa iso isoa 2 VOKAALIA + -ta/-tä museo museota 1 KONSONANTTI + ta/-tä kaunis kaunista -e + -tta/-ttä tietokone tietokonetta

Kirjoita partitiivi! 1 kaupunki 2 kaupunkia 1 auto 3 autoa 1 radio 6 radiota 1 vene 12 venettä 1 sisko 4 siskoa 1 mies 5 miestä 1 aste 28 astetta 1 yö 2 yötä

Minä olen kotoisin Suomesta Minä olen kotoisin Suomesta. Minä olen kotoisin kylmästä ja pimeästä Suomesta. Me asumme opiskelija-asunnossa. Me asumme isossa opiskelija-asunnossa. Hänellä ei ole autoa. Hänellä ei ole kaunista autoa.

Onko sinulla auto. - Joo, minulla on auto. - Ei, minulla ei ole autoa Onko sinulla auto? - Joo, minulla on auto. - Ei, minulla ei ole autoa. Onko sinulla iso asunto? Onko sinulla kaunis pyörä? Onko sinulla työ Suomessa? Onko sinulla kamera?

Onko sinulla mukana (=with you) Onko sinulla mukana (=with you)..? tietokone sateenvarjo puhelin avain vesipullo passi pankkikortti matkakortti opiskelijakortti…?

Finnish writing and speaking clinic Do you need help with Finnish? Do you want some extra help or support? Have you missed a class? Tuesdays and Wednesdays from Feb 2 to March 11 at 15‒16 Reserve your time slot: http://doodle.com/89hfp2y7xc26u626 Noora Helkiö

Suomen keskustelukerho Haluatko puhua suomea? Tule keskustelukerhoon! Suomi 1- ja Suomi 2 -kurssin opiskelijat Tiistaisin 3.2.‒10.3. klo 16‒17.30 (huone M305 / Fokus, päärakennus) Opettaja Noora Helkiö Ilmoittaudu viimeistään ma 2.2. sähköpostilla: noora.helkio@helsinki.fi