Uusia avauksia korkeakouluyhteistyössä tutkimuksen tukipalveluiden ja hallinnon alueella - Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto RAKETTI -päätösseminaari.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Esiselvitys valtion tutkimuslaitosten ja yliopistollisten sairaaloiden julkaisutiedonkeruusta Hanna-Mari Puuska, CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy.
Advertisements

Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto
Keskustelua vuoden 2015 opiskelijavalintoihin valmistautumisesta OHA-forum Tuija Pasanen, UEF.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Yleiset kirjastot - Mukaantulo Erkki Tolonen
Valmistelevan työryhmän ehdotus ja 3.6. käydyt keskustelut Pekka Linna,
CSC:n rooli bibliometrisen aineiston tuottamisessa
Soveltuuko asiantuntijatehtävien luokittelu tutkijoiden, yliopistojen ja rahoittajien käyttöön? RAKETTI-TUTKI / Tietomallityöryhmän seminaari
Osaamisperustaisuus korkeakouluissa
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut UKJ-hankkeen tilannekatsaus Ari Ahlqvist Kehittämispäällikkö UKJ-ohjausryhmä
Tutkijan identifiointi kansallisella tasolla Hanna-Mari Puuska, CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy
Opetus- ja kulttuuriministeriön bibliometriikkatyön linjauksia vuodelle 2015 Olli Poropudas, opetusneuvos Opetus- ja kulttuuriministeriö Bibliometriikka.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-projektin.
Ajatuksia TUTKIn suuntaamisesta Tuija Raaska
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Yhteistyörakenteet.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Yleistä Finna-työskentelystä Erkki Tolonen
Tutkijan identifiointi -esiselvitys Hanna-Mari Puuska, CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy RAKETTI-tulosseminaari
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto JURE.
Laatua verkko-opetukseen Vopla-hankkeella Helsingin yliopisto Kuopion yliopisto Lappeenrannan teknillinen yliopisto.
Esiselvitys tutkimuslaitosten ja yliopistollisten sairaaloiden julkaisutiedonkeruusta ja lausuntojen yhteenveto Olli Poropudas, Opetusneuvos Opetus- ja.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Opiskelun ja opetuksen tukipalvelut Elämää Raketin jälkeen? Raketti päätösseminaari Kati Kettunen Palvelujohtaja, Helsingin yliopisto.
Organisaatioiden välinen yhteistyö OKM:n näkökulmasta
TUTKI Tietomallityöryhmä RAKETTI-TUTKI Tietomallityöryhmä.
Tietomallityöryhmän loppuraportti RAKETTI-TUTKI Tietomallityöryhmä.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto TUTKI-osahanke.
Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen yhteisten arkkitehtuurien tilanne ja hallintamallin tilanne IH
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto OILI.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Korkeakoulujen, OKM:n ja CSC:n tietohallintoyhteistyö RAKETTI –hankkeen jälkeen Ilmari Hyvönen
TUHA-verkoston tapaaminen
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-TUTKI-hankkeen.
OKM:n julkaisutiedonkeruun tarkoitukset Hannu Siren, johtaja Opetus- ja kulttuuriministeriö Helsinki.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Synergiaryhmä.
Korkeakoulujen ICT-palveluiden arkkitehtuurin kannalta huomioitavat muut arkkitehtuurit Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä, Ilmari.
Tutkijan identifiointi - kansallisen tason toteuttamisvaihtoehdot CSC:n toteuttama esiselvitys OKM:n toimeksiannosta Hanna-Mari Puuska CSC – Tieteen tietotekniikan.
Julkaisutiedot valtakunnalliseksi tietovarannoksi Korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto -seminaari Hanna-Mari Puuska CSC – Tieteen tietotekniikan.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Synergiaryhmä.
ORCIDin käyttöönotto Suomessa Hanna-Mari Puuska
Kati Kettunen Palvelujohtaja Opetus- ja opintopalvelut
Ammattikorkeakoulujen julkaisutiedonkeruun kehittäminen Hanna-Mari Puuska Julkaisutiedonkeruuseminaari Turku.
ORCID-tutkijatunnisteen käyttöönotto Hanna-Mari Puuska Julkaisutiedonkeruuseminaari
Tutkimustietovaranto
tiedon laadun tukeminen ja
Tutkimuksen viitearkkitehtuuri – Tutkimuksen tuen ja hallinnan näkökulma Mari Riipinen Turun yliopisto.
Tutkimustietojen näkyvyys ja hyödynnettävyys
Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto TUHA
Lukukausimaksuihin liittyvä
Taiteellisen toiminnan raportointi VIRTA-julkaisutietopalveluun
Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto TUHA
VIRTA-julkaisutietopalvelu
Tutkimustietovarannon lähdetietovarantojen tilannekatsaukset
korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n
Tutkimustietovarannon ohjausrakenne
korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n
Arkkitehtuurit ohjaavat Valtakunnalliset, keskitetyt ICT-palvelut
ORCIDin käyttöönoton etenemissuunnitelma
Tutkimustietovaranto ja tutkimustietovirrat
Julkaisutietovirrat - tilannekatsaus
Ammattikorkeakoulujen julkaisujen syöttöpalvelu
Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen
ORCID-tutkijatunnisteen käyttöönoton edistäminen
Opetuksen ja tutkimuksen viitearkkitehtuurit yhteentoimivuuden ja yhteistyön mahdollistajina Nestori Syynimaa.
"Kyseessä ei ole hyvä ja merkittävä korkeakoulutuksen parissa työskentelevä ryhmä tai verkosto. Vaan paras ja tärkein."
Korkeatasoisen ja vaikuttavan tutkimuksen tukeminen:
Korkeatasoisen ja vaikuttavan tutkimuksen tukeminen:
Koonnut Henriikka Mustajoki Kehittämispäällikkö TSV
Ella Bingham, TUHA-koordinaatioryhmän puheenjohtaja
TUHA-julkaisumetriikka-verkoston tapaaminen
AVOIN TIEDE JULKAISUTIEDONHALLINTA METRIIKKA
Esityksen transkriptio:

Uusia avauksia korkeakouluyhteistyössä tutkimuksen tukipalveluiden ja hallinnon alueella - Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto RAKETTI -päätösseminaari Sipo Vanhanen (HY)

Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto  RAKETTI TUTKI -osahankkeen aloite  kick off –tilaisuus korkeakoulujen yhteistyön käynnistämiseksi tutkimushallinnon alueella  Tilaisuudessa esiteltyjen verkostojen puheenjohtajista sekä muista vapaaehtoisista koottiin laajemman verkoston käynnistämistä varten työryhmä  Tehtävänä tehdä esitys verkostosta, joka kokoaa yhteen tutkimushallinnon ja palveluiden toimijat ja suunnitella verkoston toiminnan periaatteet  Ehdotus verkostoitumisen käytännön toteutuksesta

Työryhmä Sipo Vanhanen, Helsingin yliopisto, puheenjohtaja Jaana Backman, Itä-Suomen yliopisto Johanna Hakala, Tampereen yliopisto Aija Kaitera, Helsingin yliopisto Anne Kärki, Satakunnan ammattikorkeakoulu Anu Liikanen, Itä-Suomen yliopisto Susanna Parikka, Lapin yliopisto Eero Pekkarinen, Lapin ammattikorkeakoulu Hanna-Mari Puuska, CSC, sihteeri Mari Riipinen, Turun yliopisto Sipo Vanhanen

Verkoston tehtävät  Tavoite on tukea tutkimustoiminnan kehittämistä ja suunnittelua siten, että se edistää laadultaan korkeatasoisen ja vaikuttavan tutkimuksen tekemistä korkeakouluissa  Tuoda korkeakoulujen tutkimushallinnon ja palveluiden eri toimialueilla toimivia yhteen ja lisätä yhteistyötä

Esimerkkejä verkoston tavoitteista  Tutkimuksen kehittäminen ja suunnittelu, tutkimustietojärjestelmät ja tiedonkeruu, tutkimuksen tukipalvelut, tohtorikoulutus, kirjastot, tutkimusaineistot, infrastruktuurit  Tunnistaa alueita, joissa yhteistyölle on tarvetta, mutta sitä ei vielä riittävästi ole  Kehittää tutkimuksen tuen ja hallinnon alueen viitearkkitehtuuria  Edistää tutkimushallinnon laajempaa benchmarking -toimintaa Sipo Vanhanen

 Levittää hyviä käytäntöjä sekä käynnistää yhteisiä hankkeita  Toimia valmisteluelimenä yhteisissä asioissa  Toimia asiantuntijaverkostona  Lisätä yhteistyötä sidosryhmien kanssa (mm. OKM, tutkimuksen rahoittajat, Kansalliskirjasto, TSV, tutkimuslaitokset) Sipo Vanhanen

Verkoston organisoituminen  Jo olemassa olevat verkostot kokonaisuudeksi, ”verkostojen verkostoksi”  Näiden lisäksi perustetaan tunnistetuille teema-alueille uusia verkostoja  Avoin kaikille tutkimuksen tukipalveluiden ja hallinnon asiantuntijoille - yliopistot, AMK:t ja sektoritutkimuslaitokset  Koordinaatioryhmä, jossa on edustus toimivista verkostoista  Tiivis yhteys OKM:n, UNIFI:n ja ARENE:n kanssa.

Toimenpiteet 2014  Confluence –verkkosivusto on luotu TUTKI:n confluence-alueelle  Tehdään kysely kick off –tilaisuuteen osallistuneille. Tarkoituksena on selvittää, mihin verkostoihin osallistujat kuuluvat, ja mitä uusia verkostoja ja yhteistyömuotoja he katsovat tarvitsevansa.  Luodaan tutkimushallinnon ja -palveluiden asiantuntijapooli.

Sipo Vanhanen10  Informoidaan UNIFI:a, ARENE:a ja yliopistojen tutkimusvararehtoreita verkostohankkeesta ja keskustellaan yhteisistä menettelytavoista  Valmistellaan kevään aikana OKM:lle projektisuunnitelma verkoston käynnistämisestä ja konkreettisista tehtävistä vuosille  Kootaan koordinaatioryhmä olemassa olevien verkostojen edustajista  Pyritään saamaan verkoston perustamisvaiheeseen avuksi asiantuntijasihteeri, joka koordinoi verkoston tehtävien edistämistä, toimii yhteyshenkilönä eri alaverkostojen välillä ja toimii sihteerinä koordinaatioryhmän kokouksissa

2014 -> 2015  Tutkimuksen viitearkkitehtuurityön käynnistäminen (Q3/2014 ->)  TUTKI -osahankkeessa aloitetun tietomallityön jatkaminen (Q3/2014->)  Korkeakoulujen välisten pelisääntöjen luominen tutkimusinfrastruktuurien yhteiskäyttöön (Q4/2014->)  Julkaisujen sähköinen raportointi Suomen Akatemian tutkimusrahoitusraportoinnissa (Q3/2014 – HY tekemässä parhaillaan aloitetta ko. hankkeen käynnistämisestä)  Yliopistojen tutkimuksen arvioinneissa kertyneen kokemuksen ja käytäntöjen/metodien sekä arviointien hyödyntämisen tarkastelu ja vertailu (Q1/2015->) Sipo Vanhanen