Kysy parilta. Muista päiväys. Mikä päivä eilen oli

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Korjaa lauseet. Alex on myyjä
Advertisements

Pikkupoika kysyi isältään...
Tässä on Saku. Hänellä ei ole tänään mitään tekemistä.
Kysy kysymys parilta. Vastaus on tekstissä s
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Objekti Totaaliobjekti = normaaliobjekti yksikkö genetiivi monikko -t-monikko yksikkö monikko auton autot -> Ostin auton. -> Ostin autot. opettajan opettajat.
Mikä on hänen ammatti? Missä hän on töissä? Mitä hän tekee?
Mistä sinä olet kotoisin?
MALLI: Osoite: Minulla on uusi … -> Minulla on uusi osoite. Jeg har en ny adresse. Osoite: Tiedätkö Liisan …?
”Sähköposti Mikolle”, s. 43 Minkämaalainen Mikko on. Missä Mikko asuu
おぼえていますか。 En puhu kiinaa ollenkaan. Saisinko kahvia.
Missä sinä asut. Opiskeletko sinä Aalto yliopistossa
Missä hän on? Missä he ovat?
Millainen sää Espoossa on nyt. Mikä on sinun kotikaupunki
Mitä sinä tiedät suomalaisesta mökistä
TAUOLLA TYÖKAVEREIDEN KANSSA
Tee kysymys ja kysy parilta. ymmärtää + sinä + kiinaa +
Tee lause! me - alkaa - opiskella - suomi - syksy Me alamme opiskella/opiskelemaan suomea syksyllä. opettaja - opettaa - opiskelijat - puhua - suomi opiskelijat.
Minun ystäväni 8. luokka tekijä – L. Pupulainen.
Kappale 4: Hanna kulta! Milloin Pedro haluaisi matkustaa Hannan kanssa Brasiliaan? Miksi? Miksi Pedron äiti pitää Hannaa sankarina? Mitä Pedro tekee viikonloppuna?
Millainen sää on?.
© Cylon Jippii! Oli prinsessan syntymäpäivät ja hänen ystävänsä kokoontuivat juhlimaan.
Tee kysymys ja kysy parilta. ymmärtää + sinä + kiinaa +
Mitä kieltä sinä puhut. Minä puhun saksaa
Verbi + Verbi.
Tulla tyyppi vartalo minä 3 tule- tulen haluta 4 halua- haluan syödä 2 syö- syön mennä 3 mene- menen tarvita 5 tarvitse- tarvitsen lukea 1 lue- luen.
Tulla tyyppi vartalo minä 3 tule- tulen haluta 4 halua- haluan syödä 2 syö- syön mennä 3 mene- menen tarvita 5 tarvitse- tarvitsen lukea 1 lue- luen.
omena banaani appelsiini tomaatti kurkku paprika
Vokaaliharmonia A B ranska + lainen läinen ranskalainen tshekki + lainen läinen tshekkiläinen kolumbia + lainen läinen kolumbialainen norja + lainen läinen.
minä en puhu me emme puhu sinä et puhu te ette puhu hän ei puhu he eivät puhu
Kysy parilta kysymys, vastaus on tekstissä. ”Sähköposti Mikolle”, s
Matkailu lentoasema lentolippu käsimatkatavara
Pikkupoika kysyi isältään...
Puhu parin kanssa! Mitä sinä teit viikonloppuna?
Tee kysymys ja kysy parilta. ymmärtää + sinä + kiinaa +
Puhu parin kanssa! Mitä sinä teit eilen? Mitä hän teki eilen?
Millainen sää on?.
Sano verbit minä-muodossa
Puhu parin kanssa. Täytyykö sinun opiskella tänään illalla
Minä luen kirjan. Minä luen kirjaa. Minä luin kirjan
Suomi 1B – Y347 Mon and Wed – Exam
Kertausta tärkeimmistä asioista
Puhu parin kanssa. Mistä kaupungista sinä olet kotoisin
Kappale 2: Minkämaalainen sinä olet?
”Sähköposti Mikolle”, s. 43 Minkämaalainen Mikko on. Missä Mikko asuu
UUSIVUOSI / Uutenavuotena suomalaiset juhlivat ystävien ja/tai perheen kanssa ja juovat kuohuviiniä. He syövät perunasalaattia ja.
Kappale 8: Onnea uuteen kotiin!
Kappale 7 Mikä sana? 1.Kun Hanna ei ole kesällä työssä, hänellä on _____________. 2.Suomalaiset syövät tätä yleensä kello Sana on _________. 3.Jos.
Suomi 2A Docpoint Dokumenttielokuvafestivaali Helsingissä Miesten vuoro (Steam of life)
Suomi 2A Kirjasto: Helsinki, Espoo, Vantaa.
Suomi 2A Maanantai Kirsti Forssen. Siskonpeti Suomalainen komediasarja
Suomi 1A Jukka Poika: Silkkii
Suomi 2A Siskonpeti
Lauseet.
Keskustele kaverin kanssa:
Suomi 2A SELKOUUTISET:
Suomi 2A
Suomi 2B Sanna Rämö.
FIBS
Mikä ihmeen objekti?.
Suomi 2B Maanantai
Suomi 1B Torstai
Suomi 1B 26. Helmikuuta 2016 Kalevalan päivä
Suomi 2A Keskiviikko
Tervetuloa kurssille Suomi 1B!
Tarvitsen uuden lampun. Tunnetko Anjan
Suomi 2A
KUINKA VALITSEN OBJEKTIN MUODON ?
Esityksen transkriptio:

Kysy parilta. Muista päiväys. Mikä päivä eilen oli Kysy parilta! Muista päiväys! Mikä päivä eilen oli? - Eilen oli kymmenes helmikuuta. Mikä päivä tänään on? - Tänään on yhdestoista helmikuuta. Milloin sinun syntymäpäivä on?

Mikä ammatti. Maria on työssä sairaalassa Mikä ammatti? Maria on työssä sairaalassa. Hän auttaa lääkäriä hänen työssä ja hoitaa monta sairasta ihmistä. Hänen ammatti on ___________. Mikko on työssä tavaratalossa. Hän auttaa asiakasta, kun asiakas haluaa ostaa tavaroita. Hänen ammatti on ___________. Lauri on illalla työssä ravintolassa. Hän tekee ruokaa ravintolan keittiössä. Hänen ammatti on ____________. Liisa on aamulla työssä yliopistossa, mutta hän ei ole opettaja. Hän pesee ikkunat ja lattiat ja imuroi. Hänen ammatti on ___________.

VERBITYYPIT JA KPT VAHVA -> HEIKKO verbityyppi 1 soittaa VAHVA minä soitan me soitamme HEIKKO sinä soitat te soitatte HEIKKO hän soittaa he soittavat VAHVA en, et, ei, emme, ette, eivät + soita HEIKKO HEIKKO -> VAHVA verbityyppi 3 kuunnella HEIKKO minä kuuntelen me kuuntelemme VAHVA sinä kuuntelet te kuuntelette VAHVA hän kuuntelee he kuuntelevat VAHVA en, et, ei, emme, ette, eivät + kuuntele VAHVA verbityyppi 4 tavata HEIKKO minä tapaan me tapaamme VAHVA sinä tapaat te tapaatte VAHVA hän tapaa he tapaavat VAHVA en, et, ei, emme, ette, eivät + tapaa VAHVA

tappaa (1) = to kill tavata (4) = to meet PREESENS minä tapan minä tapaan IMPERFEKTI minä tapoin minä tapasin

Tee lause! Hän - täytyä - puhua - pomo Hänen täytyy puhua pomolle/pomosta. Me - ei - kuunnella - hän Me emme kuuntele häntä. Minä - kertoa - sinä - projekti Minä kerron sinulle projektista. He - esitellä - aikataulu He esittelevät aikataulun. Minä - ei - tarvita - mennä - turvatarkastus Minun ei tarvitse mennä turvatarkastukseen. Me - täytyä - varata - aika - lääkäri Meidän täytyy varata aika_ lääkärille.

Valitse oikea objekti: Haluan kamera_ / kameraa / kameran Ostetaan televisio_ / televisiota / television ! Emme tapaa opas_ / opasta / oppaan Hän tuntee sinä / sinua / sinun / sinut Minun täytyy myydä asunto_ / asuntoa / asunnon Maksan lasku_ / laskua / laskun Tarvitsemme sanakirja_ / sanakirjaa / sanakirjan Sinun ei tarvitse lukea lehti_ / lehteä / lehden En ota mukaan pyörä_ / pyörää / pyörän Tee tehtävä_ / tehtävää / tehtävän !

mennä + MIHIN? käydä + MISSÄ? Menen kauppaan. Käyn kaupassa. Minä tarvitsen + NOMINI Minun täytyy + VERBI Minä tarvitsen auton. Minun täytyy ostaa auto.

Mä olen vuori Mä olen tuuli Mä olen suurin Kaikista suurin Mä olen jätti Mä olen kotka Mä olen leijona viidakossa Ja kun ne kysyy et kuka mä oon Mä katon niit silmiin ja kerron niille

Mä oon tähdet taivaalla Mä oon vuori korkeella Joo mä tiedän Mä oon suomen mestari Mä oon pikkusen toivoo Kun sä et usko voittoon Joo mä tunnen Mä oon suomen mestari

Mä olen silta Mä olen kansa wooo Yhdistän ihmiset Palautan rauhan Mä olen metsä Mä olen multaa wooo Mä olen hiekkaa Mä olen tulta Ja kun ne kysyy, et kuka mä oon Mä katon niit silmiin ja kerron niille

Mä oon tähdet taivaalla Mä oon vuori korkeella Joo mä tiedän Mä oon suomen mestari Mä oon pikkusen toivoo Kun sä et usko voittoon Joo mä tunnen Mä oon suomen mestari

Ja kun myrskypilvet saapuvat Ja varjot lankeaa Voit luoda katseen taivaanrantaan Sillä mestari palaa

Mä oon tähdet taivaalla Mä oon vuori korkeella Joo mä tiedän Mä oon suomen mestari Mä oon pikkusen toivoo Kun sä et usko voittoon Joo mä tunnen Mä oon suomen mestari