Www.slu.fi 1 yli miljoonan suomalaisen kansalaisjärjestö liikuntajärjestöjen palvelu-, yhteistyö- ja kattojärjestö tärkein tehtävä on liikunnan ja urheilun.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vastuullinen Lahjoittaminen VaLa ry
Advertisements

TEKNIIKAN JA TIEDON TOIMIHENKILÖT TTT RY
SUOSITUKSET • viisi ministeriötä - sosiaali- ja terveysministeriö - opetus- ja kulttuuriministeriö - ympäristöministeriö - liikenne- ja viestintäministeriö.
Elämää ja elinvoimaa maaseudulla
Maailma rakentuu yhdessä yrittämällä! Yhdistyneiden Kansakuntien kansainvälinen osuustoimintavuosi 2012.
Hannu Virtanen Selkokielen tarvearvio 2014
Suomen koulutusjärjestelmä
”Määrittää ihmisen yksilönä”
Ammatillisen koulutuksen seminaari Kuerkievari tv.
Yhteistyössä Tietohallinto liikunnassa ja urheilussa
KANSAINVÄLINEN PAL- VELU JA NUORISOVAIHTO
Tikkurilan Palloseura
Perheyritykset - Suomen talouden selkäranka
Eurooppalainen turvavyökampanja Euchires 2005 •Kymmenessä EU-maassa vuonna 2005 toteutettava kampanja turvavyön käytön lisäämiseksi •Turvavyön käytön lisääminen.
 Senioritutkimus 2010  Vastaajia yhteensä 1647  Miehiä 68 prosenttia  84 prosenttia vastaajista syntynyt 1940-luvulla  Eläkkeelle siirrytty keskimäärin.
KY vuonna 2009.
Suomen latu ry Marina Tuura.
Suomen Liikunta ja Urheilu Oman seuran analyysi Seurakehittäjien työkalu seurojen itsearviointiin ja apuvälineeksi kehityshankkeisiin.
Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio ry.
 Polun taustalla HUMU-ryhmän selvitys suomalaisten huippu-urheilijoiden poluista  Suomalaisten arvokisa menestyksen heikkeneminen 1970  2000-luku 
Rotarynuorisovaihto / Monipiiri VIII 2006 NUORISO- VAIHTO NUORISO- VAIHTO haasteet ja mahdollisuudet PETS 2008.
Urhean yläkouluverkosto Olympiastadion Asko Härkönen Suomen Olympiakomitea.
4H-järjestö Tekemällä oppii parhaiten!. 4H-järjestön toiminta-ajatus •4H-harrastuksessa lapsi ja nuori kasvaa kohti vastuullista ja yritteliästä aikuisuutta.
1 Suomi24 – Suomen suurin yhteisö •Kävijät –Noin eri kävijää/vko –Suomen suurin käyttäjien tuottama palvelu •Palvelut –Aloitussivu & haku –Keskustelu.
ARJEN TALOUSKATSAUS Telebus helmikuu/2008/viikko 9.
SAK:n luottamushenkilöpaneeli 7/2012 Maahanmuuttajat SAK:laisilla työpaikoilla (N=1153) Eve Kyntäjä SAK:n maahanmuuttoasiantuntija.
Hyvinvoinnin puolesta
Tutkintojen perusteet I II III I-tason tutkinto väh 50 h opintokokonaisuus Korkeakoulututkinnot Ammatilliset tutkinnot Laji- /toimialatutkinto suoritettu.
Chaîne des Rôtisseurs Accosiation Mondiale de la Gastronomie La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs 09/11/2011 Chargée de Presse Johanna Hornborg.
Päivähoidon liikunta.
Hevoset ja kunta - rajapintoja. Hevoset ja yhteiskunta -hanke Hevosala Suomessa Hevosia (14 hevosta/1000 asukasta) Ratsastuksen harrastajia.
 Kysely avoinna sivuilla www.pesis.fi  Kyselyyn saatiin 93 vastausta  Kysely oli osin yhtenevä SLU:n keväällä 2012 järjestämään.
TAMPERE CETUKSEN HISTORIA Perustettu Neljä seuraa yhdistyi: Laaksolahden Viri, Tapiolan uimarit, Espoon Uimaseura ja Simmis Espoo.
_______________________________________________________ 1999 Suvaitsemattomuuden muodot Kilpailullisesti lahjakkaisiin keskittyminen. Tyttöjen ja naisten.
_______________________________________________________ Tasa-arvotyön perusasiakirjat Brighton Declaration 1994 Piikkarit-toimikunnan mietintö.
Jukka Läärä puheenjohtaja
Tekesin ja innovaatiotoiminnan vaikutukset 2014
Suomen Suunnistusliitto Reilua peliä rasteilla Suunnistuksen eettiset reitinvalinnat.
LIIKUNTA JA KOULUIKÄINEN
SRI LANKAN LIONS YSTÄVIEN SEURA Tarkoitus ja toimintaperiaatteet.
Suomen Latu Liity – se kannattaa. Suomen Latu on ulkoilun kattojärjestö Suomen Latu on retkeilyn edistäjä, ulkoilun asiantuntija ja kaikille avoin järjestö.
Jyväskylän yliopisto tänään  maan suurimpia  maan tuloksellisimpia  maan valtakunnallisin opiskelijoiden taustalta  opiskelijaa 85 maasta 
Ammattilaisuus ja yleishyödyllisyys Suomen urheilussa SLU AMMATTILAISUUS JA YLEISHYÖDYLLISYYS SUOMEN URHEILUSSA  liikunnan rooli yleishyödyllisenä.
SUK-verkoston palkitseminen Ansioristit – kriteerit, aikataulut ja hinnat.
Järjestöjen taloudelliset toimintaedellytykset JÄSENMAKSUT OMA VARAINHANKINTA RAY, VEIKKAUS, FINTOTO TUKI ERI MINISTERIÖILTÄ KUNTIEN.
_______________________________________________________ 1999 Urheiluseurat paljon vartijoina Mihin suuntaan lapset ja nuoret seuroissamme kasvavat? Onko.
Unicef-kävely Unicef lyhyesti  YK:n lastenjärjestö  Perustettu 1946  Toimii yli 190 maassa  Työ perustuu lapsen oikeuksien sopimukseen:
Tekniikan Akateemisten Liitto TEK ry Toiminta-ajatus ” Parantaa jäsenen työmarkkina-arvoa, elämän laatua ja ammattikunnan vaikuttavuutta. ”
Koululiikunnan kehittämissuunnitelmia Liikunta- ja hyvinvointiseminaari
Uudistuva kylä kaupungissa –hanke Uudistuva kylä kaupungissa –hankkeessa etsitään uusia ja konkreettisia tapoja lasten ja nuorten palveluiden kehittämiseen.
Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2012/Tilastoraportti 15/20131 Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2012 Aune Flinck, Tuula Kuoppala ja Salla.
MINÄ URHEILEVAN LAPSEN VANHEMPANA!
_______________________________________________________ Selvitys tasa-arvon toteutumisesta liikunnassa Tasa-arvoa koskeva kysely lähetettiin.
 Hyvinvointi on ihmisen fyysistä, psyykkistä, sosiaalista, emotionaalista ja hengellistä hyvää oloa  Hyvinvointi syntyy ihmisen itsensä, hänen läheistensä,
Kolmas lähde Euroopan sosiaalirahaston kehittämisohjelma : Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalojen kolmas sektori hyvinvointipalvelujen tarjoajana.
Suomalaisen yhteiskunnan juuria :
”Mitä meillä jo on tehty”! Mitä ja miten haluamme jatkossa tehdä yhdessä (ja erikseen?) Valitut Jatkotoimenpiteet – toimintasuunnitelma 2015 – 2017 Yhteinen.
10sport.fi URHEILUYHTEISÖN OMA VERKKOKAUPPA LAJILIITOT.
Mikä ViNO? -tietovisa
Mitä terveys on? s. 8 – 15.
Lapin liikuntastrategiaa läpileikkaavat asiat
SUOMEN SOTILASURHEILULIITON
UNELMIEN LIIKUNTASEURA RY Unelmien urheilu- ja liikuntayhteisö TUL Nuoret Päättäjät 2017 Jyväskylä
Laura, Roope, Eero.
Mitä vapaaehtoistoiminta on. Millainen vapaaehtoinen sinussa asuu
Cultura Yhdistävä tekijä
Nokian kaupungin liikuntapalvelut
talven hauska ulkopeli meille kaikille
Imatran kaupunki liikuntapalvelut
Päijät-Hämeen Salibandyseura ry
Esityksen transkriptio:

1 yli miljoonan suomalaisen kansalaisjärjestö liikuntajärjestöjen palvelu-, yhteistyö- ja kattojärjestö tärkein tehtävä on liikunnan ja urheilun kansalaistoiminnan edistäminen vuonna 1993 perustetun SLU:n 127 jäsenjärjestöön kuuluu jäseninä yli 1,1 miljoonaa suomalaista: joka viides suomalainen. Suomen Liikunta ja Urheilu

2 Suomen suurin kansanliike joka kymmenes suomalainen - yli on palkatta ja omalla vapaa-ajallaan mukana liikunnan ja urheilun vapaaehtoistyössä ensisijainen vapaaehtoistyön kohde on nuorisotoiminta 40 prosenttia ( ) lapsista ja nuorista harrastaa urheiluseuroissa – ja lähes joka toinen, joka ei harrasta seurassa, haluaisi tulla mukaan joka kymmenes aikuinen (lähes ) liikkuu urheiluseuroissa – ja lisäksi kampanjat liikuttavat satoja tuhansia kansalaisia suurin osaa (78 %) suomalaisista sanoo pitävänsä suomalaisten urheilijoiden kansainvälistä menestystä melko tai ehdottoman tärkeänä maassamme on yli liikuntaseuraa, yli 97 prosenttia seuroista toimii aatteellisesti ja yleishyödyllisesti – alle 200 seurassa on ammattiurheilijoita

3 Liiku hyvässä seurassa SLU:n tavoitteena on tasa-arvoinen liikuntakulttuuri, jossa kaikilla Suomessa on yhdenvertaiset mahdollisuudet harrastaa, toimia ja päättää liikunnassa ja urheilussa. tärkeintä on liikuntapalveluja tarjoavan yhteisön hyvinvointi ja kyky vastata liikkuvan ihmisen muuttuviin tarpeisiin ja vaatimuksiin. SLU:n valinta on elinvoimainen liikunnan ja urheilun kansalaistoiminta.

4 SLU:n jäsenjärjestöt Jäsenkenttä kuvaa liikunnan ja urheilun moniarvoisuutta maassamme Lajiliitot (75) SLU-alueet (15) Työväen urheilujärjestöt (1) Ruotsinkieliset liikuntajärjestöt (8) Koululais- ja opiskelijaliikuntajärjestöt (4) Kuntoliikuntajärjestöt (2) Erityisliikuntajärjestöt (8) Olympiayhdistys (1) Nuori Suomi (1) Tukijäsenjärjestöt (12).

5 Suomalainen liikunta ja urheilu toimii Paikallisella tasolla liikunta- ja urheiluseuraa tai muuta paikallisyksikköä Alueellisella ja maakunnallisella tasolla SLU-alueet sekä jäsenjärjestöjen omat alueelliset organisaatiot Valtakunnallisella tasolla valtakunnalliset jäsenjärjestöt, SLU:n hallitus, SLU- toimisto ja SLU-hallintopalveluyksikkö

6 Veikkaus – SLU:n yhteistyökumppani liikuntajärjestöjen saama valtionapu turvaa suomalaisten ja etenkin perheiden tasa-arvoisia mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa liikunta saa Suomessa valtionapua Veikkauspelien kautta Veikkauksen tuottamista varoista noin 85 miljoonaa euroa ohjataan vuosittain liikunnalle, rahat jakaa opetusministeriö urheilupelit muodostavat kolmanneksen Veikkauksen liikevaihdosta.