Käyttöönottokaavio – Deployment diagram Sami Stenius.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tietoverkot •Järjestelmien on vielä ymmärrettävä toistensa signaaleja. •Ne pitää paitsi purkaa myös tulkita. Tämä tapahtuu määrittelemällä bittivirtaan.
Advertisements

– Ohjelmistojen mallintaminen luokkamallin lisäpiirteitä.
19. Unified Modeling Language (UML)
Koostumussuhde Jukka Juslin © Jukka Juslin.
Ohjelmiston tekninen suunnittelu
Active directory.
IP-kirjaston hallintatyökalu. Johdanto Digitaaliset järjestelmät yhä suurempia ja monimutkaisempiaSisältää usein laitteiston ja ohjelmistonSuuri määrä.
@ Leena Lahtinen Helia TIETO JA TIETOKONEOHJELMA  TIETOKONEOHJELMA KÄSITTELEE TIETOJA  TIETOJA VOIDAAN KÄSITELLÄ OHJELMASSA VAIN SALLITUILLA.
Tietokanta.
Kuinka rakentaa tietokone itse
Tapahtumasekvenssit = Käyttötapausten realisointi
Gradun arvionti Markku Nykky Komponentit ohjelmistotuotannossa 1999.
Graafisen esityksen laatiminen taulukkolaskentaohjelmalla (excel 2013)
Käyttöjärjestelmät Johdanto. Kurssimateriaalista 15 lukua, jotka vastaavat enemmän tai vähemmän 15 kahden tunnin pakettia Perustuu Gary Nuttin Operating.
CT10A KANDIDAATINTYÖ Alkuraportti Avoin rajapinta antureille WLAN -reitittimeen Mikko Pukki 2010.
OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT. LUOKKA JAVA ohjelma koostuu luokista LUOKKA sisältää metodeja molemmat sisältävät attribuutteja eli muuttujia.
CSC / Tietohallinnon asiakkaat ja tuotteet / Teemu Kemppainen Aikataulu 09:00-09:30Mallin kehitys versioon 1 ja tästä eteenpäin; UML-notaatio.
Sirukortti = Älykortti
Oliomallittaminen ja UML
Graafisen esityksen laatiminen taulukkolaskentaohjelmalla (excel 2007)
Poikkeustenkäsittely  Mitä poikkeustenkäsittely tarkoittaa?  Poikkeuksen käsitteleminen  Poikkeusluokkien hierarkia  Poikkeuksen heittäminen 1.
SE-02 Olioperustainen ohjelmistokehitys Tampereen yliopisto, syksy 2000 Roope Raisamo perustuu Kai Koskimiehen Oliokirjaan ja kurssin aiempiin materiaaleihin.
TIETO JA TIETOKONEOHJELMA TIETOKONEOHJELMA KÄSITTELEE TIETOJA TIETOJA VOIDAAN KÄSITELLÄ OHJELMASSA VAIN SALLITUILLA MENETELMILLÄ.
Oliosuunnittelu.
Valtteri, Simo, Mika Myllytulli, My-tlpt09E 2010
Vaasan yliopisto Tietojenkäsittely TiTe.1020 Ohjelmat.
Tietoturva Sami jarkko Henri Myllytulli mytlpt09e 2010.
TIEP114 Tietokoneen rakenne ja arkkitehtuuri, 3 op ALU.
Johdanto Teppo Räisänen, Principal Lecturer Oulu University of Applied Sciences, School of Business and Information Management
Systeemityö 2 Ajoituskaavio – Timing Diagram
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS. OPINTOJAKSON TOTEUTUS  KESTO: –  AVOIMEN OPISKELIJAT: – YKSI LUOKA (SUOMI) – LUOKKA ICT02O-1.
Package diagram Tiia Jefremoff
Koostekaavio – Composite Structure Diagram Kinnula – Kellolampi - Lehtosaari.
Systeemityö 2 Kokoava vuorovaikutuskaavio – Interaction
Vaasan yliopisto Tietojenkäsittely TiTe.1020 Tietokoneiden luokitus E-Commerce 2010: Business, Technology, Society 6e Prentice Hall © 2010.
Komponenttikaavio Lehtonen Iiro, Janne Liikka
Component diagram– Komponenttikaavio J. Pätsi & H. Malmihuhta
Sequence Diagram Jani Keskitapio, Annika Alakastari, Heng Qing Zhu TIK9SNA.
Käyttöönottokaavio– Deployment diagram Vesa Jokikokko Tarmo Kemi TIK9SNA.
– Ohjelmistojen mallintaminen Unified Modeling Language (UML)
Systeemityö 2 Viestiyhteyskaavio (Sekvenssi kaavio) – Sequence diagram
Pakkauskaavio– Package Diagram Jani Pelkonen, Niko Viinikanoja, Teemu Tervahauta.
Koostekaavio– composite structure diagram Mikko Näpänkangas.
Introduction to Hybrid Wireless Networks & Hybrid Wireless Network Architectures Markus Runonen
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2007 Bluetooth-yhteydenmuodostus InSitu-järjestelmässä Tietotekniikan pro gradu -seminaari Tuukka Puranen
Miika Kuusinen LTY/Tietoliikenteen laitos 2003
Windows 2000 Jukka Stranden Marko Suhonen Käyttöjärjestelmät Seminaari 2006.
Tietojärjestelmät ja Systeemisuunnittelu
UML-luokkakaavio ● Luokkakaavio (class diagram) kuvaa järjestelmän luokkarakennetta ● Mitä luokkia on olemassa ● Minkälaisia luokat ovat ● Luokkien suhteet.
Viestintätaidot Toisen varapiirikuvernöörin koulutus.
TE3 TERVEYDEN, TOTTUMUSTEN JA TOIMINTAKYVYN ARVIOINTI JA SEURANTA Hurtig
Edellisen kerran yhteenveto: Fyysisen kerroksen alikerrokset Fyysisen kerroksen tehtävät –Carrier Sense –Receive –Transmit Mitä tietoja PHY-kerroksen kehyksistä.
H5 Tietoturva. Mitä on tietoturva Tietoturva on termi, joka tarkoittaa laitteiston ja tiedostojen suojaamista ulkopuolisilta. Tietoturva ei ole ainoastaan.
Tietoturva. Tietoturva tarkoittaa tietoliikenteen, järjestelmien, palvelujen ja tietojen turvaamista. Tietoturvallisuudessa on myös uhkia, esim. huijaukset,
H5 TIETOTURVA NETISSÄ JANI BJÖRKBACKA MYHOKO15A. YLEISTÄ TIETOTURVASTA Tietoturva tarkoittaa tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista.
Tietoturva tarkoittaa että pyritään suojaamaan tietoja, palveluja ja järjestelmiä ulkopuolisilta. Tietoturvaohjelmilla suojataan tietokone asiattomilta.
Edellisen kerran yhteenveto: IAPP (Inter Access Point Protocol) –Announce protokolla kertoo välittää verkon tukiasemille kaikkialla tarvittavan tiedon.
Tietokoneen osat. Prosessori  Osa joka suorittaa tietokoneen sisältämiä konekielisiä käskyjä  Intel ja AMD ovat ainoat yhtiöt jotka tekevät prosessoreja.
H5 Tietoturva internetissä. Joni kukkonen
Matias Orreveteläinen.
Tietoturva.
H5 Tietoturva Patrik Lammela.
STM:n hallinnonalan uutissovellus
Rajapintaluokat Rajapintaluokka luettelee metodit, joille tulee löytyä toteutus asianomaisen rajapinnan toteuttavista luokista. Rajapintaluokka on siis.
Sekvenssikaavio– Sequence diagram Lassi Kemppainen
Tietoturva.
Aakkosnumeerinen tieto
PAIKANMÄÄRITYS II Sijoittajan siirto
Aineisto CANopen projektit Simulointikirjasto Prosessi RDF-malli
Ohjelmistotekniikan menetelmät, sekvenssikaaviot
Esityksen transkriptio:

Käyttöönottokaavio – Deployment diagram Sami Stenius

 Näyttää järjestelmän laitteiston ja ohjelman fyysisen arkkitehtuurin.  Ajonaikaiset prosessorit ja laitteet  Ohjelmistokomponentit  Kaaviossa näytetään tietokoneet ja muut laitteet eli yhteisesti solmut (nodes) ja niiden väliset yhteydet tyyppeineen.  Myös komponenttien väliset riippuvuudet voidaan näyttää.

 Solmu on fyysinen olio, jolla on jonkinlaisia laskennallisia resursseja (ja muistia).  Tietokoneet, tulostimet, kortinlukijat, reitittimet, tietokantapalvelimet  Piirretään kolmiulotteisena laatikkona  Solmujen sisällä näytetään, mitä komponentteja minkin solmun sisällä on käytössä.

 Solmujen väliset yhteydet ◦ Kertovat, että viivan päässä olevat solmut viestivät jollakin tavalla, siirtävät olioita tai lähettävät viestejä viestiväylää pitkin.  Viestintäassosiaatiot ◦ Viestinnän tyyppi esitetään stereotyypillä, joka kertoo käytetyn protokollan tai verkon.

 Käyttöönottokaavio kuvaa UML:ssä ohjelmistokomponenttien sijoittamista fyysiseen arkkitehtuuriin arkkitehtuurisuunnittelussa.