Roukalahti 5.11.2010 Sosiaalisen median koulutusta 14 -18 Kyläkahvila 18 -21 klo 18.00 kahvit ja osallistujien lyhyt esittely klo 18.20 Kunnan tervehdys,

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
VAIKUTTAJAPÄIVÄT. VAIKUTTAJAPÄIVÄT 2014 • Vaikuttaja-päivät on vuosittain järjestettävä vantaalainen foorumi, jossa koulut, päiväkodit, muut.
Advertisements

Yhteinen tavoite ja tahtotila rakentamisen perustana - malleja kylien tietoverkkohankkeista Uurainen Veli-Matti Karppinen GrowNow oy.
Juuan kyläkierros Tulokset 2014.
Uusien kyläsuunnittelijoiden rekrytointitilaisuus 3. kokoontuminen klo – Siilinjärvi Kyläsuunnitelman hyödyntäminen Ohjelma Klo
Varsinais-Suomen koulutusstrategia Toisen asteen ammatillinen koulutus - aikuiskoulutus Päivi Lehtinen1.
Viinijärven, Kaatamon ja Komperon kyläillassa 10. 4
Kyläkyselyt Tietoa ja ideoita toimijoilta ja kyläläisiltä Joensuun seudun Leader -yhdistys Päivi Keronen Kyläisännöitsijä-hanke
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Tarinagolf ry, Nuoriso- ja valmennustoimikunta Tarinagolfintie 19, Siilinjärvi Ohjaajien palaveri
PIENET INVESTOINNIT (SUURETKIN
Esitemalliset kyläsuunnitelmat näyttöön ja käyttöön Kyläsuunnittelutreffit Forssa Johanna Henttinen Pitäjärinki, Linnaseutu ry
PIENET INVESTOINNIT (SUURETKIN
Tikkurilan Palloseura
VESIKANSAFOORUMI YHTEISÖPROJEKTI LÄHIPALVELUALUEELLA.
- millainen on hyvä kyläsuunnitelma? - onko tarpeen määritellä hyvän suunnittelun laatukriteereitä? - mitkä ovat keskeiset elementit kyläsuunnittelusta?
Ohvana-Pärnä ja Niva PIENET INVESTOINNIT (SUURETKIN Urheiluvälineitä kyläläisten käyttöön Roskapisteet takaisin, Ohvana - Pärnä Polkukartta luontoon.
PIENET INVESTOINNIT - Infotaulu, palvelutiedote
Uusien kyläsuunnittelijoiden rekrytointitilaisuus 2. kokoontuminen, Siilinjärvi, kunnan talo Kyläsuunnittelun menetelmät Ohjelma Klo – 18.05Tilaisuuden.
Suupohjan seutuportaali –hanke
Alavin kyläillassa MUTKATON MEININKI INVESTOINNIT Palvelut/ Viihtyvyys Kylpytynnyri saunan yhteyteen Jousiammuntapaikka hiekkamontuille + perustarkammuntaa.
KYLÄJULISTUKSET Seuraavat asiat on nostettu tärkeimmiksi asioiksi Kontioniemen kylän kyläillassa Lähivuosina tulemme ponnistelemaan yhdessä.
Ohjaajakouluttajat Työryhmässä 15 jäsentä, paikalla 10. Lisäksi 5 työryhmän ulkopuolista.
Arvot ja toimintakulttuuri: Opettajainkokouksen organisointi Turun normaalikoulu helmikuu 2014 paikka: Liedon VanhalinnaLiedon Vanhalinna.
MUTKATON MEININKI Palvelut/ Viihtyvyys
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
RAJUPUSU KOORDINAATIO- HANKE. Mihin tukea voi saada?
KYLIEN YHTEISTYÖ Kaupungin kanssa/ Kylien välillä
Työhönvalmentajan käyttö henkilöstön palkkaamisessa
Roukalahti-Tutju-Saariston illassa oli paikalla n. 30 asukasta
KULTTUURIT KOHTAAVAT Hannele Juntunen Kristiina Kukkonen
Tampereen yhdistysrakenne hanke
Päijät-Hämeen kylät ry on maakunnallinen kyläyhdistys, joka tukee kyliä ja rakentaa yhteistyötä.
Joensuun normaalikoulun opetussuunnitelmatyö
- Vanhemmat itsenäistyvän nuoren tukena
Pesäpallon juhlavuosi 2012 Koulukäynnit. Koulukäyntien konsepti 1. Koulukäyntien esittelydiat (liite) - Pesäpallon juhlavuoden tapahtumat - Pesäpalloseuran.
KVV-maisteriohjelman HOPS-työskentely Miksi? Miten? Kuinka monelle?
Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen joensuun kaupunkialueilla kaupunginsihteeri Jari horttanainen
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 2011 Monikulttuurisuustyöpaja
LEIJONA-KIEKKOKOULU. LEIJONA-KIEKKOKOULU – MISTÄ ON KYSE? Seuroille suunniteltu kiekko- ja luistelukoulun toteuttamismalli alle 8 -vuotiaille lapsille.
LOIMAAN ASUKASMARKKINOINTI
Nuorissa = voimaa, vahvistetaan sitä! Voimakas –projekti
Kylätoimijoiden koulutus- ja neuvottelupäivät /MG.
SJL / Janne Mäkitalo1 LEIJONAKIEKKOKOULU Länsirannikon alue.
Ohjaajien perehdytys Tero Leinonen Koordinaattori Lasten tiedekerhot- ja leirit Kesä 2014.
Haapasalmi-Jaama MUTKATON MEININKI Palvelut/ Viihtyvyys Kelan palvelupiste takaisin kirkonkylään Yhteishenki hyvä Naapurit kylään ilman kutsua!
MUTKATON MEININKI Palvelut/ Viihtyvyys
Uudistuva kylä kaupungissa –hanke Uudistuva kylä kaupungissa –hankkeessa etsitään uusia ja konkreettisia tapoja lasten ja nuorten palveluiden kehittämiseen.
MITÄ OPPIA, TUKEA,TAITOJA? Järjestöille/ Ihmisille
Puhos MUTKATON MEININKI Palvelut/ Viihtyvyys Kimppakyyti ja linja-autoyhteydet kohtuulliset ATK-nettikoulutuksia eläkeläisille Seurojentalo tehokäyttöön!
Liperin kirkonkylä MITÄ OPPIA, TUKEA,TAITOJA ? Järjestöille/ Ihmisille Tiedottaminen, yksi paikka josta löytyv’ät Kaikki tapahtumat, ylläpitäjä! Moderni.
Alavin kyläillassa Kolmen kovan kärki 1.Jukajärven kunnostus ja muu (kalastus, uimaranta, puhdistus, veneranta) -> Särkivaara, Selkie ja Heinävaara.
Särkivaaran kyläillassa PIENET INVESTOINNIT Ja ASUMINEN KYLÄLLÄ Tievalaistus 60km/ alueelle Koko tielle mieleuummin Rautatien ylikäytävän Valo-opaste.
Horsmanaho ja Mutkanvaara , Polvijärvi Mitä opppia Mitä taitoja omalle kylälle ja laajemminkin Sukkien neulontaa, voidaan opettaa Toisillekin,
Yhteisöllisyys kulttuuri | paikallinen elinvoima | perinne | tarinat | tekeminen - Kylätalo on pitkällä, kun valmistuu, täytyy varata aikaa myös lepoon.
Kylien Salo Muurla Hankekoordinaattori, kyläasiamies Henrik Hausen, Kylien Salo –kehittämishanke, Salon kaupunki Etunimi.
Yhteisöllisyys kulttuuri | paikallinen elinvoima | perinne | tarinat | tekeminen - kunnan ja järjestöjen välille mainittavaa kehittämistä ->ei puhuta koulun.
Sosiaalisen median mahdollisuudet yhdistystoiminnassa, 2 op
PIENET INVESTOINNIT (SUURETKIN
MUTKATON MEININKI Palvelut/ Viihtyvyys
ROMPPALAN SEUTU Kyläkahvila kahvit ja osallistujien lyhyt esittely Kunnan tervehdys Oppimiskahvila jossa teemoina: *kylän hurjat ideat(muutkin)*mutkaton.
KÄSÄMÄ Kyläkahvila kahvit ja osallistujien lyhyt esittely Kunnan tervehdys Oppimiskahvila jossa teemoina: *kylän hurjat ideat(muutkin)*mutkaton.
Opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden ja hallinnon viitearkkitehtuuri Pekka Linna, CSC.
OK-Consultancy 1 Kylien kehittäminen Kuntien rooli.
Ops seminaari Askola.
Yhdistyshuoltamo VISIO Pohjois-Karjalan yhdistyshuoltamo 2017 tukee, auttaa ja kehittää yhteistyössä maakunnan yhdistystoimintaa. Yhdistyshuoltamo kokoaa.
Yhdistyshuoltamo Tarvitseeko yhdistyksenne vuosihuoltoa? Nakuttaako vapaaehtoistyön moottori? Onko uuden startin aika? Mietitkö jo romuttamolle vientiä?
Joensuun seudun maaseutupalvelut
VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä:
Esityksen transkriptio:

Roukalahti Sosiaalisen median koulutusta Kyläkahvila klo kahvit ja osallistujien lyhyt esittely klo Kunnan tervehdys, Pentti Kuokkanen klo Oppimiskahvila jossa teemoina mm: *kylän hurjat ideat(muutkin)*mutkaton meininki *tukea/oppia/taitoja kylällä *pienet investoinnit kylällä *kylien välinen yhteistyö ja yhteistyö kunnan kanssa klo Puheenvuorot Liperin kunta, Laiffia landella –hanke Lopuksi sovitaan jatkosta: Laaditaan työstetyn aineiston pohjalta päivitetty kyläsuunnitelma Mitä koulutusta tarvitaan Miten kunnan ja kylän/kylien välinen yhteistyö pelaa jatkossa

Kyläjulistukset Seuraavat asiat on nostettu tärkeimmiksi asioiksi Roukalahden, Liperinsalon ja Tutjun yhteisessä kyläillassa Lähivuosina tulemme ponnistelemaan yhdessä Liperin kunnan kanssa näiden asioiden edistämiseksi HURJAT IDEAT 1.Roukalahden kyläkirja, se puuttuu mutta aineistoa valtavasti, esteenä talkootyön organisointi, ratkaisuna leader-hanke yhteistahona liperi-seura ja IS:n yliopisto ja kyläyhdistykset, aikataulu Kyläyhdistyksen voimavarojen tiivistäminen, esteenä tiedottamisen puute, ratkaisuna naapurikylien toimintaan tutustuminen, kylätapahtumat ja teatterit, info mitä muualla on tehneet ja opitaan toisiltamme. Vastuutahona Päivi Keronen ja kyläyhdistykset. 3. Tutju-lammen kunnostaminen. Esteenä: vaatii tuntuvan rahoituksen. Ratkaisuna ely- keskuksen kalatalousyksikkö, riistanhoitopiiri, osakaskunta ja kyläyhdistys. Aikataulua: Esimerkkinä Onkamo-järvien kunnostushanke. Lisätietoja Tuovi Vaaranta

Kyläjulistukset Seuraavat asiat on nostettu tärkeimmiksi asioiksi Roukalahden, Liperinsalon ja Tutjun yhteisessä kyläillassa Lähivuosina tulemme ponnistelemaan yhdessä Liperin kunnan kanssa näiden asioiden edistämiseksi TIEDOT JA TAIDOT 1.Kokkikurssi miehille, lapsiperheille monitoimipäivä jolloin kokkausta tai koko jopa perheelle, lapsille hoitoa ja kimppalenkkejä. Tarvittaisiin lähtökipinän antaja, miten saavutetaan kohdejoukko eli mainonnan toteutus, vastuutahona Martat. Mahdollisuus toteuttaa milloin tahansa. 2.Ikääntyneiden liikuntakurssi, toki kaikki voivat osallistua, esteenä hyvän ja innostavan vetäjän löytäminen, voisi olla hyvä, että vetäjä olisi ulkopuolinen? Onko kunnalla mahdollisuutta järjestää ohjaajaa? Vastuutahona kyläyhdistys, mahdollista toteuttaa milloin tahansa. 3. Puutarha”kurssi” jonka ajatuksena on tutustua osallistujien tai halukkaiden pihapiireihin, eri kyliä yhdistävä kurssi ”kukkakävely”. Vastuutahona Martat ja Maa- ja kotitalousnaiset, yhdessä eri kylien yhdistykset. Aikataulu aikaisintaan kesä 2011.

Kyläjulistukset Seuraavat asiat on nostettu tärkeimmiksi asioiksi Roukalahden, Liperinsalon ja Tutjun yhteisessä kyläillassa Lähivuosina tulemme ponnistelemaan yhdessä Liperin kunnan kanssa näiden asioiden edistämiseksi YHTEISTYÖ 1.Kyläsivut, kylälle omat, esteenä tiedon ja taidon puute. Ratkaisu: koulutus ja ohjattu toiminta, vastuutahona kyläyhdistys ja Kuokkasen Pentti. Aikataulu Kylällä toimivien yhdistysten ja seurojen verkostoituminen, tuotteiden yhteinen myynti, yhteiset hankinnat yms. Esteenä kateus ja ennakkoluulot. Ratkaisuna toistemmu tunteminen, järjestöjen ja työn tunteminen, opitaan arvostamaan toistemme työtä. Vastuutahoina kylillä toimivat seurat ja yhdistyksen yhdessä. Aikataulu joskus tulevaisuudessa 2.Kyläyhdistysten yhteistyö koko maakunnassa, esteenä tiedonkulku, ratkaisuna toimivat kyläsivut jokaisella kylällä ja linkkisivu josta löytyy kaikki kylät. Vastuutahona kyläyhdistykset kukin tykönään, MSL ja P-K:n kylät.

Kyläjulistukset Seuraavat asiat on nostettu tärkeimmiksi asioiksi Roukalahden, Liperinsalon ja Tutjun yhteisessä kyläillassa Lähivuosina tulemme ponnistelemaan yhdessä Liperin kunnan kanssa näiden asioiden edistämiseksi KYLÄASUMINEN MUTKATON MEININKI 1.Etätyö jolla on suorastaan huimat tulevaisuuden mahdollisuudet ja on merkittävä tekijä kylille. Ei väliä mistä työtä tekee, esteitä ei ole, pikkusilauksia vaille valmista, valtio vetää laajakaistan 2km päähän loppupätkällekin etsitään avustusta. 2.Tonttitarjonta. Ennen elettiin maatalouden varassa, ihmiset lähtevät töitten perässä pois. Jos tarjolla olisi asuntoja ja työtä ihmisiä olisi edelleen. Työt ovat Joensuussa, mutta mahdollisuus asua maalla voi muuttaa tilanteen. Luontainen vietti vetää maalle joka tapauksessa, esteitä ei ole suurempia. Yksi este on se ettei ole pantu toimeksi, mahdollisuus on aloittaa mikäli halutaan. 3. Vapaa-ajan asunnon muuttaminen vakituiseksi asunnoksi, kohderyhmänä etätyöläiset ja varttuneet kesämökkiläiset. Esteenä infran puute, valokuidun puute sekä mahdolliset hallinnolliset esteet. Ratkaisu: ihmiset rakentamaan ja asia on heidän päätösvallassaan. Mahdollista on jos niin haluaa. Aikataulu : jatkuva prosessi.