Normalisointi2tMyn1 Yksi kelpo perusavain on sarakkeet laakNro ja vastAika. Toinen voisi olla potNro ja vastAika, kolmas voisi olla huoneNro ja vastAika,…,

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kyläradio Koulutus Kuinka teen paremmin • Puhu yksityiskohdista – ei yleisestä • Anna kuuntelijoille kuvia • Aloita aina parhaalla palalla.
Advertisements

makramee-tekniikalla
ER-mallista relaatiomalliin
Tämän esityksen avulla osaat ladata PAF 5
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
Kuljetus Kovalainen Ma-Pe
Kansalaisvaikuttamisen verkkokurssi
Luokkien väliset koostesuhteet
Luokan otsikko- ja toteutustiedosto tMyn1 Luokan otsikko- ja toteutustiedosto •Tähän asti ohjelmaesimerkit on toteutettu siten, että kaikki koodi on yhdessä.
NÄSSYN FIVEFLIITTI KAUSI 2008.
Digital Video Broadcasting tMyn1 DVB-DIGITAL VIDEO BROADCASTING •Yhteenliittymään kuuluu noin 300 yritystä ja organisaatiota –laitevalmistajia –jakeluorganisaatioita.
Työ, teho ja yksinkertaiset koneet
Aloitetaan normalisoimattomasta raakadatasta
Ajankäytön hallinta Ajankäytön hallinta
Kappaleiden tilavuus 8m 5m 7cm 5 cm 14cm 6cm 4cm 4cm 3cm 10cm.
Julkaisukielet ja - tekniikat tMyn1 Julkaisukielet ja -tekniikat •Verkko-ohjelmointi voidaan jakaa kahteen osaan: asiakaspuolen ja palvelinpuolen ohjelmointiin.
Relaatiomallin perusteet
Tuomarineuvosto on puhunut. 500s viesti oli Surffarin. Juomingit alkakoon...
ERIKOISKULJETUS TRAKTORILLA
Johdetun luokan määrittely tMyn1 Johdetun luokan määrittely •Kun johdettu luokka periytetään kantaluokasta, saadaan kantaluokan jäsenet enemmän tai vähemmän.
Yksityishammaslääkärikysely lokakuussa Kyselytutkimus kaikille Hammaslääkäriliiton yksityishammaslääkärijäsenille (2282 kpl, 15 enemmän kuin 2007)
Tietokannat II Lasse Bergroth Turun yliopisto, IT-laitos Kevät 2013
Poikkeuskäsittely- lohkot tMyn1 Poikkeuskäsittelylohkot try-catch Poikkeustilanteiden käsittelymekanismi toteutetaan varatuilla sanoilla try, throw ja.
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Pelkosenniemi 1.
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Kittilä 1. ELINKEINOPOLITIIKAN TILA 2.
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Kemi 1. ELINKEINOPOLITIIKAN TILA 2.
*) Työttömät ilman lomautettuja Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriön työttömyystilastot Työttömät* työnhakijat 1994–2014, syyskuu Yleisimmät.
Prosenttilaskua, tiivistelmä
Työttömät* työnhakijat; yleisimmät akavalaistutkinnot *) Työttömät ilman lomautettuja Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriön työttömyystilastot
KPL TIET KADUT.
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014
Vakio-osoitin ja osoitin vakioon tMyn1 Vakio-osoitin ja osoitin vakioon Tavallinen osoitin voi vaihtaa osoitettavaa keskusmuistialuetta. Tämä voidaan tehdä.
Luokkien löytyminen käytännössä tMyn1 Luokkien löytyminen käytännössä Kun aletaan ratkaista elävän elämän ohjelmointitehtäviä, niin ensimmäisten asioiden.
1.1. Itseisarvo * luvun etäisyys nollasta E.2. Poista itseisarvot
Normalisointi Normalisointi liittyy ”bottom-up” –menetelmään.
Olioon kohdistuvia perustoimintoja tMyn1 Olioon kohdistuvia perustoimintoja Kopiointimuodostin (copy constructor) alustaa olion tietojäsenet saman luokan.
Virtuaaliset jäsenfunktiot tMyn1 Virtuaaliset jäsenfunktiot Virtuaalinen jäsenfunktio on esiteltävä monimuotoisessa kantaluokassa. Virtuaalisen jäsenfunktion.
Tekstitiedostosta lukeminen tMyn1 Tekstitiedostosta lukeminen Tiedosto voidaan avata pelkästään lukemista varten tai kirjoittamista ja lukemista varten.
Pk-yritysbarometri, syksy 2014 Alueraportti, Lappi 1.
KAAKKOIS-SUOMEN TYÖMARKKINOIDEN KATSAUS 2012  Ilmestyy piakkoin sähköisessä muodossa  Teemoina:  Väestö, työikäinen väestö, tuotanto, työllisyys, työttömyys.
Johdetun luokan olion alustus tMyn1 Johdetun luokan olion alustus määrätyillä arvoilla Kun ohjelmassa esiintyy johdetun luokan olion määrittely, järjestelmä.
Seinäjoki kisa A Tuomari: Tytti Lintenhofer ALO 12kyl, 4pys Kyl:
Työttömät* työnhakijat ELY-keskuksittain *) Työttömät ilman lomautettuja Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriön työttömyystilastot Työttömät* työnhakijat,
Väestönmuutos , maakunnittain
Luokan määrittely class-määreellä tMyn1 Luokan määrittely class-määreellä Luokan määrittely tarkoittaa luokan tietojäsenten esittelyä ja jäsenfunktioiden.
Ruusun Päivä Ovet auki Tutustuminen ständeihin, verkostoitumista 12.50Verkostoitumisseminaarin avaussanat hallituksen pj. Pekka Tsupari,
Maitotaito PIENEN VAUVAN PÄIVÄ Maitotaito.
Kemi ALO-luokka 14 kyl, 3 pys Tuomari: Tytti Lintenhofer Kyl: 31, 26, 9, 3, 18, 20, 5, 13, 14, 4, 12, 14, 7,
Miksi tämä on vaikeaa? Ilman minkäänlaisia rajoitteita ongelmat ei ole vaikeita ratkaista. Siihen löytyy jopa valmis ”kaava”. Valitettavasti jokaisessa.
Pk-yritysbarometri, syksy 2014 Alueraportti, Pääkaupunkiseutu 1.
Videosignaalin perusteet tMyn1 Videosignaalin perusteet Euroopassa televisiolähetyksissä kehyksiä lähetetään 25 kappaletta sekunnissa (frame rate 25 Hz).
Pk-yritysbarometri, kevät 2015 Alueraportti, Pohjanmaa 1.
Virheenpaljastus- ja korjauskoodit tMyn1 Virheenpaljastus- ja korjauskoodit Virheen havaitseminen Tässä vaaditaan ainoastaan se, että pystytään toteamaan.
Tietokannan normalisointi
Olioon kohdistuvia perustoimintoja tMyn1 Olioon kohdistuvia perustoimintoja Kopiointimuodostin (copy constructor) alustaa olion tietojäsenet saman luokan.
Ohjelman keskeytys virhetilanteessa tMyn1 Ohjelman keskeytys virhetilanteessa Poikkeustilanteet voidaan ryhmitellä logiikkavirheisiin ja muihin ajonaikaisiin.
Johdetun luokan olion alustus tMyn1 Johdetun luokan olion alustus määrätyillä arvoilla Kun ohjelmassa esiintyy johdetun luokan olion määrittely, järjestelmä.
5. Lineaarinen optimointi
Organisointi: 3 hlöä yhdessä (polttopalloa): Ohjeet: yksi keskellä ja kaksi heittää palloa siten, että keskipelaaja ei saa kiinni. -HUOM: pään yli ei saa.
Johdetun luokan olion esittely... tMyn1 Johdetun luokan olion esittely ja määrittely Esittelyluokka tarkoittaa olion tunnuksen luokkaa. Määrittelyluokka.
Poikkeustenkäsittely- lohkot tMyn1 Poikkeustenkäsittelylohkot try-catch Poikkeustilanteiden käsittelymekanismi toteutetaan varatuilla sanoilla try, throw.
Oman poikkeus- käsittelyfunktion tMyn1 Oman poikkeuskäsittelyfunktion määrittely Funktion tulisi muodostaa ainoastaan sellaisia poikkeuksia, jotka on sallittu.
Tekstitiedostoon kirjoittaminen tMyn1 Tekstitiedostoon kirjoittaminen Tiedostoja käsitellään ohjelmassa tiedosto-olion avulla. Tiedosto-olion luokka sisältää.
Monimuotoinen luokka tMyn1 Monimuotoinen luokka Monimuotoinen luokka mahdollistaa saman jäsenfunktion toteutuksen monella tavalla. Tällöin puhutaan virtuaalisesta.
Tiedon vieminen funktiolle tMyn1 Tiedon vieminen funktiolle, parametrit Argumentin vieminen funktiolle voidaan toteuttaa kahdella menetelmällä: –Pass-by-Value.
Johdetun luokan olion alustus tMyn1 Johdetun luokan olion alustus määrätyillä arvoilla Kun ohjelmassa esiintyy johdetun luokan olion määrittely, järjestelmä.
1 Rio s05 / Liisa Marttinen Kertaus: Semaforit Semaforin operaatiot: sem s = n; # semaforin alkuarvo P(s); # jos s
Kantaluokan määrittely tMyn1 Kantaluokan määrittely Perinnän käyttöön liittyvät varatut sanat private, protected, public, final ja abstract. Ne tarkoittavat.
Johdetun luokan määrittely tMyn1 Johdetun luokan määrittely Kun johdettu luokka periytetään kantaluokasta, saadaan kantaluokan jäsenet enemmän tai vähemmän.
Yksi kelpo perusavain on sarakkeet laakNro ja vastAika
Esityksen transkriptio:

Normalisointi2tMyn1 Yksi kelpo perusavain on sarakkeet laakNro ja vastAika. Toinen voisi olla potNro ja vastAika, kolmas voisi olla huoneNro ja vastAika,…, mutta hammaslääkäriasema taitaa pyöriä hammaslääkäreiden ympärillä…

Normalisointi2tMyn2 laakNrovastAikalaakNimipotNropotNimihuoneNro :00 Jukka Ikonen 1Sakari Marttinen :00 Jukka Ikonen 2Minna Talvitie :00 Paula Oksanen 3Veikko Laine :00 Paula Oksanen 3Veikko Laine :00 Sari Kaukorinne 2Minna Talvitie :00 Sari Kaukorinne 4Matti Katainen 1

Normalisointi2tMyn3 laakNrovastAikalaakNimipotNropotNimihuoneNro fd1 fd2 fd3 fd4

Normalisointi2tMyn4 Taulu on 2. normaalimuodossa, jos jokainen ei- perusavain –attribuutti on täysin riippuvainen perusavaimesta. Siis fd2 on esteenä 2 NF –muodolle Periaatteena osittaisen riippuvuuden poistamisessa on: ”otetaan ei-perusavainsarakkeet pois yhdessä sen osuuden kanssa perusavaimesta, jonka (joiden) suhteen nämä ei-perusavainsarakkeet ovat täydellisesti riippuvaisia.” Siis luodaan kaksi taulua Hammaslaakari(laakNro, laakNimi) Vastaanotto(laakNro, vastAika, potNro, potNimi, huoneNro)

Normalisointi2tMyn5 Jotta päästään 3 NF –esitysmuotoon, niin poistetaan transitiiviset riippuvuudet, tässä tapauksessa siis taulussa Vastaanotto: fd3: potNro -> potNimi Nyt taulut ovat siis: Hammaslaakari(laakNro, laakNimi) Potilas(potNro, potNimi) Vastaanotto(laakNro, vastAika, potNro, huoneNro)

Normalisointi2tMyn6 laakNrolaakNimi 1Jukka Ikonen 2Paula Oksanen 3Sari Kaukorinne potNropotNimi 1Sakari Marttinen 2Minna Talvitie 3Veikko Laine Hammaslaakari Potilas

Normalisointi2tMyn7 laakNrovastAikapotNrohuoneNro : : : : : :0041 Vastaanotto