Suomen Punaisen Ristin varhaisnuorten toiminta

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
LÖYDÄ OMA TAPASI AUTTAA Osaa auttaa, osaa pelastaa.
Advertisements

LÖYDÄ OMA TAPASI AUTTAA Punaisen Ristin viikko Osaa auttaa, osaa pelastaa.
Tietotaitotalkoot-hanke Mikä se on?. Tavoitteena toimiva tietoyhteiskunta • Kansalaisille tietoyhteiskuntavalmiuksia • Tietotekniikkaosaajien ja aktiivisten.
Tule mukaan Nälkäpäivä- keräykseen!
TEKOJA JA TEKIJÖITÄ ! Seniorivuosi 2013 Suomen Punaisen Ristin seniorivuosi 2013.
Ystävän avulla apua yksinäiseen arkeen
Onko yhden ihmisen teoilla merkitystä?
Mannerheimin Lastensuojeluliitto. MIKÄ MLL? • Valtakunnallinen järjestö, joka toimii lasten, nuorten ja lapsiperheiden oikeuksien ja etujen hyväksi •
Kerhot ja partio Palaveri
Nuorten liikuttamista vuodesta 2003 Jorma Fisk
Punaisen Ristin kansainvälinen nuorisotoiminta
Nuorten vapaaehtoisten rekrytointi
Tunnemmeko jäsenemme? Järjestöpäivät Etappi 1: Rekrytointi.
YHTEISÖSUHTEET KOULUKAVERIPROJEKTI MIKÄ ON KOULUKAVERIPROJEKTI? 1. Hyvän toveruuden edistäminen kouluissa Tarjotaan klubeille palveluaktiviteetiksi! SLL:n.
4H-järjestö Tekemällä oppii parhaiten!. 4H-järjestön toiminta-ajatus •4H-harrastuksessa lapsi ja nuori kasvaa kohti vastuullista ja yritteliästä aikuisuutta.
Nuorten ohjaajien palaveri Muuramen Yritys ry Jalkapallojaosto
Nuorisotoiminta 2013 Nuorisotoiminnan linjaus. Nuorisotoiminta 2013 TEEMME NUORISOTOIMINNAN STRATEGIAA.
Ei hätää, jos sinä autat. Operaatio Nälkäpäivä 2012.
Suomen Punaisen Ristin toiminta tilastoina Osastojen toimintatilastokoonti 2012.
YHTEISÖSUHTEET KOULUKAVERIPROJEKTI TARKOITUS Tarkoituksena on kehittää lasten ja nuorten tukemiseksi pitkäjänteinen ja vahva toimintamalli eri yhteistyökumppaneiden.
Punainen Risti on valtioiden valtuuttama järjestö
Jäsenyys 2012 Varainhankintatiimi Jäsenyys 2011 Miksi jäseniä? Jäsentavoitteet Mitä jäsenyys on? Jäsenmaksut ja niiden jako Jäsenedut.
Kasvatamme uutta auttajien sukupolvea Suomen Punainen Risti Lasten turvallisuuden edistäminen SPR:ssä.
Elinvoimaa yhdistyksissä
LÖYDÄ OMA TAPASI AUTTAA Sydäntalvi – Suomen sydämellisin valmiusharjoitus Lauantaina klo
Punaisen Ristin nuorisotoiminta
Vapaaehtoisvaliokunta JäKo/sn VAPAAEHTOISTEN KOULUTUSJÄRJESTELMÄ.
KERHOTOIMINTA VARISSUON KOULUSSA
Punaisen Ristin nuorisotoiminta Havaintoja jäsenkysely 2012:n pohjalta
YHTEISÖSUHTEET KOULUKAVERIPROJEKTI TARKOITUS Tarkoituksena on kehittää lasten ja nuorten tukemiseksi pitkäjänteinen ja vahva toimintamalli eri yhteistyökumppaneiden.
Suomen Punaisen Ristin toimintalinjaus
Maanantai perehdytys Maanantai perehdytys Tiistai Matin ohjaaminen 7.6. Koulunkäyntiohjaa jan viikko 7.6. Koulunkäyntiohjaa jan viikko.
Jäsenhankinta 2015.
Tapani Pöykkö Arenen seminaari LUOVA ECTS-järjestelmään ja opintopisteisiin siirtyminen.
Opas vapaaehtoiselle  Toimintamuodot listattuna Vapaaehtoisen tukeminen – opas työntekijöille  Toimintamuototaulukko  Toimintamuotojen lyhyet kuvaukset.
Kasvatamme uutta auttajien sukupolvea Suomen Punaisen Ristin nuorisotoiminta.
Satu Lehto Vähän liikkuville koululaisille suunnattujen liikuntakerhojen toiminta koululaisten ja opettajien kokemana Turun Koulut.
Makupaloja monikulttuurisuudesta 2015 Makupaloja monikulttuurisuudesta Suomen Punainen Risti.
Suomen Punainen Risti - The Power Of Humanity
Red Cross International Youth Camp in Evo, Finland ! TEEMOINA: Punaisen Ristin kansainvälisten periaatteiden 50. juhlavuosi Suomen luonto Kulttuurit.
MIKSI ARVIOINTIA TEHDÄÄN? Arvioinnilla saadaan tietoa siitä, mitä tuloksia toiminnalla on saatu aikaan ja miten toimintaa tulisi kehittää. Tietoa oman.
AVUN KETJU ALKAA SINUSTA Nälkäpäivä 15. – Sinä voit auttaa! Kuva: Leena Koskela Nälkäpäivä 15. – 17.9.
Vapepa tutuksi VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU – OSAAVIEN AUTTAJIEN VERKOSTO.
LÄHTÖMAAT KUVAT: IFRC KAUTTAKULKUMAAT KOHDEMAAT 190 KANSALLISTA YHDISTYSTÄ PAIKALLISYHDISTYSTÄ PALKATTUA HENKILÖKUNTAA 16 MILJOONAA VAPAAEHTOISTA.
ILOA AUTTAMISESTA Punaisen Ristin viikko Punaisen Ristin viikko 9.–
PUNAINEN RISTI IRIS, JUSTIINA JA EMMA. MIKÄ ON PUNAINEN RISTI? Suomen punainen risti on yksi Suomen suurimmista hyväntekeväisyysjärjestöistä. Se on perustettu.
Henna Liiri Maakunnallinen kasvufoorumi.
Punaisen Ristin kummiluokkatoiminta
TERVETULOA LENTÄVÄNNIEMEN KOULUUN
VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU – OSAAVIEN AUTTAJIEN VERKOSTO
Jäsenhankinta 2017.
Ryhdistä yhdistystä treffille: Mitä yhdistystoiminta on?
PROJEKTI Elisa Juola Sonja Aittokoski Karoliina Isometsä.
VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU – OSAAVIEN AUTTAJIEN VERKOSTO
Julkisuuskuvatutkimus
USKALLA VÄLITTÄÄ PUNAINEN RISTI MAAILMASSA.
Tanssitoiminta Nuorisoseuroissa
Minno meets Innokylä - törmäyskohtia
Opiskelijan ohjaaminen
OPPILAANOHJAUS YLÄKOULUSSA
TEEMAKOULUSOPIMUS Helsingin ja Uudenmaan piiri
Ryhmän ohjaamisen perusteet
Jäsenhankinta ja –huolto 2018
Maahanmuuttajan askeleet työelämässä – Maastå-hanke Yhteisöllinen menetelmä järjestöille Tavoite: tarjota ammattiliitoille ja työyhteisöille.
Jos sodan aikana käydään taisteluita kaupunkialueella, ne voivat tuhota kokonaisia asuinalueita tai kaupunkeja. Tällä hetkellä sodan vaurioittamia kaupunkeja.
Jäsenhankinta ja –huolto 2018
Jäsenhankinta ja –huolto 2019
Viestintäsuunnitelma
Suomen Punaisen Ristin valmiuden perusta ja rooli
Vapaaehtoistyö osana opintoja
Esityksen transkriptio:

Suomen Punaisen Ristin varhaisnuorten toiminta

Varhaisnuorten kerhotoiminta kohderyhmä 7-12-vuotiaat paikallisosaston järjestämää säännöllistä ja pitkäjänteistä toimintaa kerhoa ohjaa yli 15-vuotias koulutettu ohjaaja kerhotoiminta tutustuttaa varhaisnuoria Punaisen Ristin arvomaailmaan ja toimintaan Reddie Kids kerholaiset ovat Suomen Punaisen Ristin jäseniä Kolme teemaa ohjenuorana Punainen Risti Ensiapu Moninaisuus Ohjaajan opas

Kerhotapaamiset kerhotapaamisten määrä ja järjestys voi vaihdella kerhotapaaminen kestää noin puolestatoista tunnista kahteen tuntiin kerhomalli on rakennettu lukuvuoden kestäväksi (syksy-kevät) järjestön vuosikellon mukaan ohjenuorana: Punainen Risti Ensiapu Moninaisuus Kuva: Minttu-Maaria Partanen

Punainen Risti Punaisen Ristin kansain-välinen avustustoiminta Reddie Kids -kerhon aloitus tutustumisleikit kerhon säännöt Punaisen Ristin periaatteet satu Punaisesta Rististä miten järjestön periaatteet näkyvät kerhon säännöissä periaatesoppa, periaateperhe Punaisen Ristin katastrofiapu ja katastrofivalmius Operaatio Nälkäpäivä-keräys tietokilpailu Punaisen Ristin kansain-välinen avustustoiminta maanjäristysdraama nuorisodelegaatti Punaisen Ristin toiminta Suomessa kollaasi tutustuminen osaston toiseen toimintaryhmään Punaisen Ristin viikko

Ensiapu Auttamisvalmius Haavat Palovammat Nyrjähdykset 112 ambulanssihippa Haavat haavojenhoidon ensiapuohjeet käsihygienia Palovammat Nyrjähdykset Nenäverenvuoto ja roska silmässä Ensiavun harjoitusrata Vapaaehtoinen Pelastuspalvelu vierailu Elmon jengi eksyy Kuva: Jukka-Pekka Moilanen, 2011

Moninaisuus Ystävyys Ystävyys ikään katsomatta Vanhainkodin valtaus epäreilu polttopallo ystävyyden ylistys luottamusharjoituksia Ystävyys ikään katsomatta valmistautukaa vanhainkodin valtaukseen Vanhainkodin valtaus Kaikki erilaisia mutta samanarvoisia Luovutaan ennakkoluuloista Pakolaisuus pakolaisen reitti tietokilpailu Kuva: Jukka-Pekka Moilanen, 2011

Reddie Kids ohjaajakoulutus 16 oppitunnin koulutus tuleville Reddie Kids kerhonohjaajille Sisältö: Punainen Risti ja Punaisen Ristin nuorisotoiminta Ryhmä ja sen kehitysvaiheet Ohjaamisen taito ja eri ohjaamismenetelmiä Toiminnan suunnittelu Viestintä ja kerholaisten rekrytointi Kerhon perustaminen Ensiavun ohjaaminen varhaisnuorille

Reddie Kids apuohjaaja Reddie Kids kerhonohjaajan tukena voi toimia apuohjaaja, joka on yli 12-vuotias Apuohjaaja toimii ohjaajan tukena ja auttaa ohjaajaa toiminnan suunnittelussa, toteuttamisessa ja arvioinnissa (esim. leikkien vetäminen ja askartelujen valmistelu) Apuohjaaja ei voi vetää kerhoa yksin Apuohjaajille on laadittu opas ja apuohjaajia voi ”kouluttaa” esim. kerhotapaamisten yhteydessä tai jonkun nuoriso-tapahtuman yhteydessä.