Teema Gary C.K. Huang President

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Klubin johtaminen ja hallinto
Advertisements

Rotary Internationalin kansainväliset kokoukset PETS DGN Leila Risteli Suomen Rotary © 2008.
ROTARYKLUBIN PRESIDENTIN TEHTÄVÄT
ROTARYKLUBIN PRESIDENTIN TEHTÄVÄT
Suomen Rotary © 2007 •1•1 Mihin klubin rahat menevät ? D 1390 PETS 2010 Markku Kalliomäki.
Erja Vihervaara Piirikouluttaja
Ovatko klubini IT-asiat kunnossa Sivujen ajantasaisuus Uudet mahdollisuudet.
Piiri 107-B DGe Sanna Siissalo
Lions-piiri 107-B Toimintasuunnitelma
DG Rune Eklund PETS Suomen Rotary © 2011
ROTARYSÄÄTIÖ OPINTO-OHJELMAT Esittäjä: DRFCC District 1410, ARRFC Zone 15 Tauno Lovén Päivämäärä Suomen Rotary © 2009.
Uutta virtaa rotarytoimintaan – RLI-koulutus
Tervetuloa valmistautumaan rotaryvuoteen
LOF 2010 Rotaryn yleiesitys 1 Rotary tänään  jäseniä 1.23 milj./ klubissa  mukana 200 maassa ja maant. alueella  palvelee, auttaa, kehittää jäsenistöään.
ROTARACT Rotarypiirissä /2006 Esa Irri, Tampereen Rotaract-klubi.
Rotary Youth Leadership Awards Rotary Youth Leadership Awards.
Presidentin ja sihteerin tehtävät
Toimiva rotaryklubi Jäsenistön kehittäminen IPDG, DT Leila Risteli PETS Syötekeskus.
AJANKOHTAISIA ASIOITA
Rotarysäätiö Rotarysäätiö perustettu v Toimii yksinomaan humanitaarisia avustus- ja koulutustarkoituksia varten. Säätiö on toimintansa aikana parantanut.
RIP JOHN KENNY Grangemouth RC D1020, Skotlanti lakimies, tiedekunnan dekaani partiolainen, nuorkauppakamarilainen vaimo: June.
Presidentin tehtävät ja vastuut
MIKÄ ON ROTARYSÄÄTIÖ JA MITÄ SE TEKEE? MITÄ ROTARYVUONNA ?
Suomen Rotaryn jäsentietojärjestelmä ja koulutusaineisto Rotary.org/My Rotary/Rotary Club Central Piirin koulutusseminaari Hämeenkyrössä Rune.
Alueen- ja lohkon puheenjohtajat piirikuvernöörin 1. tehtävä
Hamina-Vehkalahden Rotaryklubi ry Perustettu Kunniajäsentä + 46 Aktiivijäsentä.
JvF Klubin toiminnan suunnittelu ” Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” Piiri 1420 PETS Espoo Juhani von Fieandt, AG Itä - Hki.
Pietari Brahen rotaryklubi ROTARYSÄÄTIÖ Pekka Heikkinen Rotarytietous Pietari Brahen rotaryklubi säätiöasiamies.
ROTARYTIETOUTTA Esittäjä: Heikki Helevuo, kooste HHe
Klubisihteerin perustehtävät Klubisihteerin perustehtävät Raportoinnit Maksut Jäsenrekisterit Kalenteri Rahastonhoitajan tehtäviä Esittäjä: DGN Leila Risteli.
YHTEISÖSUHTEET KOULUKAVERIPROJEKTI TARKOITUS Tarkoituksena on kehittää lasten ja nuorten tukemiseksi pitkäjänteinen ja vahva toimintamalli eri yhteistyökumppaneiden.
Miten tuemme Rotarysäätiötä PETS Leila Risteli , Syötekeskus.
Rotarypiiri 1420 Piiriapurahoista myönnettävät stipendit  Rotarypiiri myöntää piiriapurahoista (District Grants) maksettavia stipendejä sille osoitettujen.
PrePETS Rotarypiiri Koulutuskomitea Sihteerien koulutus
Rotary Youth Leadership Awards Rotary Youth Leadership Awards.
Rotary Youth Leadership Awards PETS DGN Aatos Lahtinen.
PrePETS Rotarypiiri Koulutuskomitea Presidenttien koulutus
Klubisihteerin perustehtävät Klubisihteerin perustehtävät Raportoinnit Maksut Jäsenrekisterit Kalenteri Rahastonhoitajan tehtäviä Esittäjä: jc Päivämäärä.
Rotarytietoutta esitelmä Lahden Rotaryklubi ROTARYJÄRJESTÖ: Perustettu v Chicagossa Perustaja mm. Paul Harris Rotary tuli Eurooppaan v.
PrePets 2015 Kauniainen - Helsinki - Mäntsälä. TITLE | 2 PRESIDENTIN “10 KÄSKYÄ” PrePets –
Rotary Nuorisovaihto – RYE piiri 1390 Mikko Hörkkö
Piiriapurahojen tarkoitus
Kuinka hoidan sihteerin tehtävät
FC HONKA AKATEMIA.
Tulevaisuuden rotareita - Rotaract PETS Leila Risteli , Syötekeskus.
INTERNET ja ROTARY Piiri 1420 Piirineuvottelu ROTARY INTERNATIONAL PIIRI 1420 PIIRINEUVOTTELU INTERNET JA ROTARY Jaakko Castrén Lauttasaaren.
1 Suomen Numerot Numpac Oy Numeronsiirtotilastot
Suomen Rotary © Tietotekniikka klubi- ja piirihallinnon tukena Markku Kalliomäki.
Piirin 1390 rotarysäätiökomitean pj Niko Niemi Rotarysäätiö.
Klubihallinto Corporate Governance – Hyvä hallintotapa.
Esittäjä Aika ja paikka Suomen Rotary © 2014
Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu
Koulu-kirjasto-yhteistyön vuosikello
Suomen Numerot Numpac Oy Numeronsiirtotilastot
Vuosikellon otsikko Tekstiä tähän Tekstiä
Future Vision Plan III Piirin 1410 toimintasuunnitelma 2012–2013
ROTARACT–toiminta pähkinänkuoressa
Tammikuu 2010 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI LAUANTAI
Tammikuu 2010 SUNNUNTAI MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI
Oulun kaupungin ammattiosaston vuosikello 2018
Suomen Numerot NUMPAC Oy Numeronsiirtotilastot
Rahastonhoitajan tehtävät
prePETS SIHTEERIN TEHTÄVÄT
Rotaryklubin vuosikello
Toiminnan suunnittelu TSPK tavoite
Elokuu 2009 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI LAUANTAI
Suomen Numerot NUMPAC Oy Numeronsiirtotilastot
kirjaston toiminnan- ohjausprosessi
Suomen Numerot NUMPAC Oy Numeronsiirtotilastot
RUOKAKASVATUKSEN VUOSIKELLO
Esityksen transkriptio:

Teema 2014-2015 Gary C.K. Huang President 2014-15 Rotary Club of Taipei Taiwan Gary C.K. Huang, a member of the Rotary Club of Taipei, Taiwan, will become Rotary International’s 2014-15 president on 1 July.

TEEMA 2014-2015

2014-2015 Gary Huang, RI President Antti Harkila, DG 1410

TEEMAKUVA

Suomen 2014–15 kuvernöörit 1390 Matti Poikolainen 1400 Tarja Repo 1420 Birger Stjernberg 1430 Risto Löppönen 1380 Antti Salminen

Gary C.K. Huang: Rotary on organisaatio jolla on antaa jokaiselle jotakin. Kaikkialla maailmassa, kylissä ja kaupungeissa jo yli sadan vuoden ajan rotarit ovat kerääntyneet palvelemaan. Meistä on tullut todellinen kansainvälinen vapaaehtoisten verkosto.  

Gary C.K. Huang: Minua rotarina ohjaa usein Konfutsen ajatukset. Mielestäni hän oli ensimmäinen todellinen rotari. Yli 2000 vuotta ennen kuin Paul Harris syntyi hän sanoi: Saadaksemme maailman järjestykseen on meidän ensin laitettava maamme kuntoon ja sitä ennen perheemme jonka saamme kuntoon laittamalla oman sydämemme järjestykseen.

Gary C.K. Huang: Rotarysydämissämme asetamme Palvelun itsekkyyden edelle. Light Up Rotary –vuonna tavoitteenamme on 1,3 miljoonaa rotaria. Tämä tarkoittaa nykyisten jäsenten pitämistä ja uusien hankkimista. Tähän tarvitsemme uusia keinoja ja uusia ideoita. Muistakaa että rotary on perhe ja perhettä varten:

Gary C.K. Huang: Rohkaiskaa puolisoanne ja muita perheenne jäseniä harkitsemaan liittymistä järjestöömme. Päämäärämme on myös edelleen polion hävittäminen lopullisesti. Siksi on tärkeää pitää tämä asia esillä ja vastata Bill & Melinda Gatesin haasteeseen.

1410 Asianmukaisesti hoidettu klubihallinto on perusta ja edellytys sujuvalle toiminnalle Kun hallinto on kunnossa klubi voi keskittyä toimintaan Hallinnon tehtävät tulee roolittaa vuosittain. Poikkeuksena usein mm. rahastonhoitaja

1410 Pidetään sovituista asioista kiinni ja toteutetaan ne Kehitetään uusia projekteja Kaikkien piirien ROTARY DAY 11.10.2014 Tarkoitus on nostaa rotarien julkisuusprofiilia Mennään ostoskeskuksiin ym Shelterbox esittely, krookuksia, ym.

Wear a Crocus! Krookus-kilpailu 2014-15 3 parasta palkitaan Jos jokainen rotary piirissämme hankkisi vaikka 5 krokusta perheelleen ja ystävilleen saisimme pelkästään siitä yli 15 000 €

Rotaryklubin vuosikello

Rotaryklubin vuosikello Kesätauko max 3 peräkk. kokousta RI:n SAR-raportti ja per capita -maksut 1.7. Vitjojen vaihto kesäkuu rotary- vuosi heinäkuu elokuu syyskuu lokakuu marraskuu joulukuu tammikuu helmikuu maaliskuu huhtikuu toukokuu kesäkuu RI:n kansainvälinen kongressi Toimintakertomus ja tilinpäätös Kevätkokous: Toimintasuunnitelma ja tulevan kauden budjetti toveruus- ryhmät jäsenistö laajennus Syysseminaari ja vuosikokous syys-lokakuussa uudet sukupolvet Uuden rotary- vuoden suunnittelu rotary- lehdet ammatti- palvelu 1.maksuerä SR:lle ja piirille Piirikonferenssi luku- ja kirjoitustaito Rotary- säätiö 2. maksuerä SR:lle ja piirille DG-vierailut klubeissa elo-joulukuu kv. yhteis- ymmärrys perhe rotary- tietous Uudet klubivirkailijat vuoden loppuun mennessä PETS ja piirin koulutusseminaari (Kevätkokous/piirineuvottelu) Matrikkelitiedot ajantasalle Official Directory: tiedot SR:n jäsentietojärjestelmään RI:n SAR-raportti ja per capita -maksut 1.1.

Tärkeitä kauden tapahtumia Syysseminaari 4.10.2014 Kokemäen seuratalo käsitellään piirin edellisen kauden tilinpäätös ja toimintakertomus PETS ja piirineuvottelu, yleensä maaliskuussa virkailijakoulutus ja piirin tulevan kauden budjetti ja toimintasuunnitelmat Piirikonferenssi, 11.-12.4.2015 Porissa Kansainvälinen kongressi, yleensä touko-kesäkuussa 2014 Sydney / Australia, 2015 Sao Paulo / Brasilia, 2016 Soul / Korea

Muita huomioitavia ajankohtia Kuvernöörin klubivierailut elo-joulukuussa Nuorisovaihtoasiamiesten koulutus syksyn aikana Nuorisovaihtoon haku syksyn aikana Piirin rotarysäätiöseminaarit syksyn aikana

Tärkeitä maksupäivämääriä Puolivuotisraportit = Semi-Annual Report (SAR) ja jäsenmaksu Rotary Internationalille (RI) eräpäivät 1.7. ja 1.1. Jäsenmaksut Suomen Rotarylle (SR) ja piirille 1. erä lokakuussa 2. erä maaliskuussa Seuraus maksujen laiminlyönnistä: klubin lopettaminen!

Rotaryn kuukausiteemat Heinäkuu: Ei teemaa Elokuu: Jäsenistön laajennus Syyskuu: Uudet sukupolvet Lokakuu: Ammattipalvelu Marraskuu: Rotarysäätiö Joulukuu: Perhe Tammikuu: Rotarytietous Helmikuu: Kansainvälinen yhteisymmärrys Maaliskuu: Luku- ja kirjoitustaito Huhtikuu: Rotarylehdet - Media Toukokuu: Ei teemaa Kesäkuu: Yhteenkuuluvuus

Rotaryklubin toimintaa Kuukausittain: Viikkoselosteet Läsnäoloraportointi (seur. kuukauden15. päivään mennessä) Kuvernöörin kk-kirjeet (yleensä kuukauden alussa) Juoksevasti: Jäsenistömuutokset/päivitykset SR:n rekisteriin Lahjoitukset Rotarysäätiölle (esim. Vuosirahasto, PolioPlus-rahasto)

Käytännön neuvoja Aloittakaa suunnittelu ajoissa (heti) Tehkää toimintasuunnitelma ja viikko-ohjelma valmiiksi kevään aikana (toukokuu) Laatikaa viikko-ohjelma yhdessä  vastuun jako jäsenille  motivaatio, sitoutuminen Muistakaa SAR-raportit ja maksut RI:lle kesälomista ja vuodenvaihteen kiireistä huolimatta!!

IKUISET ONGELMAT? Jäsenistön ikääntyminen Naisjäsenet Yleinen passiivisuus Paikkausvelvollisuuden laiminlyönti Kaikkien maailman klubien ovet ovat auki! Onko kaikkien klubien olemassaolo perusteltua?

Palveluprojektit Ammattipalvelu Yhteiskuntapalvelu. On yksi Rotaryn viidestä palveluväylästä. Matkalippu tulevaisuuteen ja RYLA Yhteiskuntapalvelu. Piirissä 1410 jokaisen klubin tavoitteena tulisi olla ainakin yhden yhteiskuntapalveluprojektin toteuttaminen toimintavuosittain.

Palveluprojektit Kansainvälinen palvelu Komitean tehtävänä on edistää piirissä kansainvälistä palvelua. Komitea avustaa klubeja kansainvälisten yhteyksien luomisessa, VTT-hakemusten laatimisessa ja uusien projektien löytämisessä

Klubien toiminnan suunnittelun tukeminen Piiri kannustaa, tukee ja kouluttaa klubeja toiminnan suunnittelussa. Klubien vuotuinen toiminnan suunnittelu perustuu klubijohtosuunnitelmaan, jossa apuna käytetään Rotary Club Centralia osoitteessa www.rotary.org. Katso myös vuosikello

LIGHT UP ROTARY!

International events in 2015, 2016, and 2017 2015 07–10 June — RI Convention, São Paulo, Brazil 2016 17–23 January — International Assembly, San Diego, California, USA 29 May–01 June — RI Convention, Seoul, Republic of Korea 2017 15–21 January — International Assembly, San Diego, California, USA 10–14 June — RI Convention, Atlanta, Georgia, USA