Tampereen seutukuntien päiväkotihoidon kustannusvertailu 2013

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Perusterveydenhuolto 2012
Advertisements

Toimintaympäristö
Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset vuonna 2011 Kuntaliitto Teija Mikkola Erityisasiantuntija.
Asiakasmaksulainsäädännön mukaiset kuntoutushoidon asiakasmaksut Lakimies Mari Laurén.
Kotihoidon laskenta Päivi Tossavainen Raija Kuronen.
Perinataalitilasto − synnyttäjät, synnytykset ja vastasyntyneet
Lukiokoulutuksen vuoden 2007 KÄYTTÖKUSTANNUKSET YHTEENSÄ (€/oppilas) 12 suurimman kaupungin kesken, OPH:n tilastotietoa (ilman pieniä hankkeita)
Tuula Kuoppala ja Salla Säkkinen
4. Liikenneturvallisuuskysely •Katukanavassa •Markkinointi lehdistötiedotteella paikallislehdet ja radiot: –Aamulehti –Helsingin sanomien.
Pikassoksen alueellinen varhaiskasvatusseminaari Tampere Anne Liimola
Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset vuonna 2010 Kuntaliitto Teija Mikkola Erityisasiantuntija.
Tampereen kaupunkiseudun päiväkotihoidon kustannusvertailu 2010 Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti, Ylöjärvi Suunnittelupäällikkö.
V V V V V V V V V V V V Kuuden suurimman kaupungin lasten päivähoidon palvelujen ja kustannusten vertailu 2009 Kuuden suurimman kaupungin lasten päivähoidon.
KPL TIET KADUT.
V V V V V V V V Kuuden suurimman kaupungin lasten päivähoidon palvelujen ja kustannusten vertailu 2009 Kuuden suurimman kaupungin lasten päivähoidon palvelujen.
Virolahti Heikki Miettinen Asukkaiden palvelutarpeiden ennakointi ja kuntatalous ART.
Asukkaiden palvelutarpeiden ennakointi ja kuntatalous ART
Kuntien sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstö 2012 Reijo Ailasmaa.
Raskaudenkeskeytykset 2010 – ennakkotiedot Anna Heino Mika Gissler.
Tervetuloa päivähoitoon
Lasten päivähoito 2011 – Tilastoraportti 30/20121 Lasten päivähoito 2011 Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala.
Tuula Kuoppala ja Salla Säkkinen
4. Liikenneturvallisuuskysely Katukanavassa Markkinointi lehdistötiedotteella paikallislehdet ja radiot: –Aamulehti –Helsingin sanomien.
Maalaiskunta Tikkakoski Pph Maalaiskunta Palokan vuorohoito Maalaiskunta Ritoniityn Päiväkoti Ilta+la Jyväskylä Tapiolan Päiväkoti Jyväskylä Kultalakin.
Suurten ja keskisuurten kaupunkien terveys- ja sosiaalitoimen kustannukset Erityisasiantuntija Teija Mikkola.
4. Liikenneturvallisuuskysely Katukanavassa Markkinointi lehdistötiedotteella paikallislehdet ja radiot: –Aamulehti –Helsingin sanomien.
Liikenneturvallisuuskysely Katukanavassa Markkinointi lehdistötiedotteella paikallislehdet ja radiot: –Aamulehti –Helsingin sanomien Tampereen.
Lasten päivähoito Kuntakyselyn osaraportti / Salla Säkkinen1 Lasten päivähoito 2013 Kuntakyselyn osaraportti Salla Säkkinen.
Lasten päivähoito 2010 Kuntakyselyn osaraportti Salla Säkkinen
Kunnan valtionosuusrahoitus 2014 Lähde: Suomen Kuntaliitto Sanna Lehtonen.
Hedelmöityshoidot 2012–2013 Anna Heino & Mika Gissler.
Sairaaloiden tuottavuus 2013 Pirjo Häkkinen Sairaaloiden tuottavuus 2013 – Tilastoraportti 3/2015.
Raskaudenkeskeytykset 2013 Anna Heino & Mika Gissler.
Vuorohoitojärjestelyt Jyväskylän kaupungissa
Kuntien kulttuuritoiminnan kustannukset vuonna 2013 Suomen Kuntaliitto, 24 kaupunkia ja Cupore
Erilaiset alueet – erilainen hyvinvointi? Ilkka Mella TEM/ AKY Alueet ja hyvinvointi - seminaari.
Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala
Kotihoidon laskenta Riikka Väyrynen Raija Kuronen.
Tuula Kuoppala ja Salla Säkkinen
Yrjö Lahtinen, Teija Mikkola1 Suurten kaupunkien ja koko maan väestö (ikäryhmittäin )
4. Liikenneturvallisuuskysely Katukanavassa Markkinointi lehdistötiedotteella paikallislehdet ja radiot: –Aamulehti –Helsingin sanomien.
Lasten päivähoito 2010 Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala
Sosiaali- ja terveydenhuollon eri-ikäisten peruspalvelut
Väestö ja väestön muutokset Tampere Kaupunkiseudun kunnat
Tietoja Tampereesta. Kaupunkiseudun väestö 2014 Tampereen kaupunkiseudun muodostavat Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti.
Toimintaympäristö Muuttoliike Leena Salminen.
Anne Luoma / VARHAISERITYISKASVATUS. Kunnan järjestämässä ja tukemassa päivähoidossa olevien tukea tarvitsevien lasten osuus päivähoitoikäisistä.
Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala
Päivähoitoikäiset (10kk–6v) ikäryhmittäin
Pohjoismaiset raskaudenkeskeytykset 2015
Varhaiskasvatuksen tietotuotannon nykytila ja haasteet Tarja Kahiluoto, neuvotteleva virkamies Yleissivistävän koulutuksen ja varhaiskasvatuksen osasto.
Sivistystoimialan/Kasvatus- ja opetuslautakunnan tilinpäätös 2016
Väestön ikä- ja sukupuolirakenne Kangasalla 2016
Toimipaikat päätoimialoilla Kangasalla 2013–2015
Työlliset toimialoittain Kangasalla 2007–2015
Tampereen kaupunkiseudun kuntien välinen pendelöinti 2015
Onnettomuusanalyysi Tilastokeskuksen aineisto 10 v ( ) ja 5 v ( )
Aloittaneet ja lopettaneet yritykset Kangasalla 2005–2016
Lähde: Suomen Kuntaliitto/Sanna Lehtonen
Tampereen seutukuntien päiväkotihoidon kustannusvertailu 2016
Suomen julkisen alan ammattiliittojen EU-yhdistys FIPSU
Kuntaliiton varhaiskasvatuskysely 2018 Selvitys kotihoidon tuen ja yksityisen hoidon tuen kuntalisistä ja niiden maksatusperusteista sekä palvelusetelistä.
Väestön ikä- ja sukupuolirakenne Kangasalla 2017
Kaupunkiseudun esi- ja perusopetuksen seutuvertailu
Väestönmuutokset Kangasalla 1990–2017
Työlliset toimialoittain Kangasalla 2007–2016
Tampereen kaupunkiseudun kuntien välinen pendelöinti 2016
Aloittaneet ja lopettaneet yritykset Kangasalla 2005–2017
Elinkeinorakenne sukupuolen mukaan Kangasalla 2016
Väestön ikä- ja sukupuolirakenne Kangasalla 2018
Esityksen transkriptio:

Tampereen seutukuntien päiväkotihoidon kustannusvertailu 2013 Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi Seutukokous 8.5.2014 talous- ja hallintopäällikkö Tommi Ruokonen varhaiskasvatuksen suunnittelija Pekka Virikko

Yleistä Tampereen seudun päiväkotihoidon palvelujen ja kustannusten vertailussa selvitettiin kunnan järjestämän päiväkotihoidon kustannuksia sekä lasten ja henkilöstön määriä vuonna 2013. Seudun kustannuslaskennan laajuus ja sisältö määriteltiin yhdessä kuntien asiantuntijoiden kanssa seututapaamisessa 30.1.2013. Määrittelyt ja mittarit ovat pääosin edellisen vuoden kaltaiset. Uutena vertailuna on mukana ikäpainotetun hoitopäivän kustannusten vertailu. Hinnoissa ei ole mukana varhais- ja eläkemenoperusteisia maksuja.

Kunnallisten päiväkotien laskennallisten lasten määrä Lasten määrä tilastoidaan 30.11.2013 tilanteen mukaan jaottelulla: alle 3 –vuotiaat (osapäivähoito, kokopäivähoito) 3-6 –vuotiaat (osapäivähoito, kokopäivähoito) erityistä tukea tarvitsevat lapset (alle 3v. ja yli 3v. jaottelulla) esiopetuksessa olevat lapset Laskennalliset lapset lasketaan seuraavilla kertoimilla: alle 3-vuotiaat, kokopäivähoito: kerroin = 1,75 alle 3-vuotiaat, osapäivähoito: kerroin = 1,75 yli 3-vuotiaat, kokopäivähoito: kerroin = 1 yli 3-vuotiaat, osapäivähoito: kerroin = 0,54 erityistä tukea tarvitsevien lasten määrä lisätään summaan, sen lisäksi, että he ovat luvuissa jo omilla ikä- ja hoitoaikakertoimillaan. Parhaimmillaan heidän kerroin nousee lähelle kolmea. Näitä kertoimia käytetään myös ikäpainotetun hoitopäivän laskennassa. Kertoimet perustuvat päivähoitoasetukseen 1973 / 239 6§.

Päiväkotihoitoon sijoitettujen lasten määrä vuonna 2013

Päiväkotihoitoon sijoitettujen alle 3-vuotiaiden lasten määrä vuonna 2013

Päiväkotihoidossa olevien lasten määrä 2009-2013 Lempäälän osalta lasten määrän väheneminen johtuu siitä, että aamu- ja iltapäivätoiminnassa olevat esioppilaat eivät ole mukana vuoden 2013 luvuissa.

Päiväkotihoidossa olevien yli 3-vuotiaiden lasten määrä 2009-2013 Lempäälän osalta lasten määrän väheneminen johtuu siitä, että aamu- ja iltapäivätoiminnassa olevat esioppilaat eivät ole mukana vuoden 2013 luvuissa.

Päiväkotihoidossa olevien alle 3-vuotiaiden lasten määrä 2009-2013

Päiväkotihoidossa olevien alle 3-vuotiaiden lasten osuus 2009-2013 Lempäälän osalta alle 3-vuotiaiden lasten osuutta nostaa se, että aamu- ja iltapäivätoiminnassa olevat esioppilaat eivät ole mukana vuoden 2013 luvuissa, jolloin alle 3-vuotiaiden osuus kasvaa. Vuonna 2013 kotihoidon tuen kuntalisää maksettiin sekä Tampereella että Pirkkalassa.

Lasten määrä hoito- ja kasvatushenkilöä kohden vuonna 2011-2013 Tilanne on yhden päivän tilanne 30.11.2013.

Kustannukset laskennallista lasta kohden vuonna 2013 Kustannukset ovat koko vuoden kustannuksia, mutta jakajana on lasten määrä yhtenä päivänä (30.11.). Esiopetuksen toimintatiedot ja kustannukset sisältyvät vertailuun siltä osalta, kun esiopetus on järjestetty päiväkodeissa. Tampereella, Nokialla ja Ylöjärvellä esiopetus järjestetään kokonaan päivähoidon alaisena toimintana. Kangasalalla ja Orivedellä esiopetusta järjestetään sekä päiväkotihoidon että perusopetuksen alaisena toimintana. Lempäälässä, Pirkkalassa ja Vesilahdella esiopetus järjestetään pääsääntöisesti perusopetuksen alaisena toimintana.

Kunnallisten päiväkotien kustannukset menolajeittain laskennallista lasta kohden 2013

Kunnallisen päiväkotihoidon kustannukset laskennallista lasta kohden 2011-2013

Kunnallisen päiväkotihoidon henkilöstökustannukset laskennallista lasta kohden 2011-2013 Erot henkilöstökustannusten määrissä selittyvät mm. täyttöasteilla, kesäajan järjestelyillä, erityisen tuen rakenteilla ja määrällä sekä hoidon tarpeen ajoittumisella. Erot kuntien välisessä palkkatasossa eivät vaikuta merkittävästi kustannuksiin.

Ikäpainotetun toteutuneen hoitopäivän hinta vuonna 2013 Kustannukset ovat koko vuoden kustannuksia. Henkilöstökustannuksissa jakajana on käytetty toteutuneita laskennallisia (ikäkertoimilla painotettuja) hoitopäiviä koko vuoden ajalta. Kaikissa muissa kustannuksissa jakajana on käytetty toteutuneita hoitopäiviä koko vuoden ajalta.

Ikäpainotetun toteutuneen hoitopäivän hinta vuonna 2013

Kunnallisen päiväkotihoidon asiakasmaksutulot lasta kohden 2010-2013

Kunnallisen päiväkotihoidon ateria- ja puhtaanapitokustannukset laskennallista lasta kohden 2013

Päiväkotihoidon kokonaiskustannusten muutos 2012-2013 Lempäälän osalta muutoksen selittää se, että aamu- ja iltapäivähoidossa olevat esioppilaat eivät ole mukana vuoden 2013 kustannuksissa.

Päiväkotihoidon kustannusten muutos laskennallista lasta kohden 2012-2013

Lasten, laskennallisten lasten ja hoitopäivien määrän muutos 2012-2013 Lempäälän osalta muutoksen selittää se, että aamu- ja iltapäivähoidossa olevat esioppilaat eivät ole mukana vuoden 2013 tiedoissa.