Yhteishakuinfo 23.1.2014 www.opintopolku.fi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ohjeita kevään 2013 sähköiseen yhteishakuun
Advertisements

9. LK VANHEMPAINILTA TI KLO TERVETULOA!
YHTEISHAKUINFO AIKATAULU: kevään yhteishaku
YHTEISHAUN VANHEMPAINILTA
Toimintaohjeita kesää varten Lue huolella! Jälkiohjauksesta vastaavat: • 9A, 9D, 9E, 9F : Opo Elina Nissinen, p • 9B, 9C, 9G: Opo Satu Hietala,
Vieraskielisen koulutuksen yhteishaku • syksyllä 2007 alkavan vieraskielisen koulutuksen opiskelijavalinta yhteishaun avulla (ei koske vieraskielistä aikuiskoulutusta)
YHTEISHAUN INFO VEIKKOLAN KOULU
TERVETULOA!.
JATKO-OPINTOIHIN OHJAAMINEN Opinto-ohjaaja Päivi Palviainen
YHTEISHAKU Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
Tervetuloa 9.luokkien vanhempainiltaan
Yhteishaku 2013.
Opintopolku.fi palvelu
Yhteishaku/AMMATILLINEN KOULUTUS
Tervetuloa 9.Lk jatkokoulutusvanhempainiltaan. Aikataulu 2009 Elokuu –Ohjauskeskustelut alkavat Syyskuu –Työpaikan hankkiminen ja valmistautuminen työelämään.
Miten yhteishaussa haetaan Yhteisvalinnassa haetaan vähintään yhteen opiskelupaikkaan. Kannattaa kuitenkin aina laittaa varavaihtoehtoja. Yhteensä.
9.luokkalaisten yhteishaku 2013
TERVETULOA YHTEISHAKU VANHEMPAINILTAAN!
Peruskoulun tuki ammatinvalinnassa
JATKO-OPINTOIHIN OHJAAMINEN Opinto-ohjaaja Päivi Palviainen
Ysiluokka haasteet ja mahdollisuudet
YHTEISHAUN AIKATAULU PÄÄSY- JA SOVELTUVUUSKOKEITA JÄRJESTÄVÄ AMMATILLINEN KOULUTUS HAKUKORTTI JÄTETTÄVÄ OPOLLE VIIMEISTÄÄN
Yhteishaku keväällä 2015.
Yhteishaku 2014.
YHTEISHAUN AIKATAULU PÄÄSY- JA SOVELTUVUUSKOKEITA JÄRJESTÄVÄ AMMATILLINEN KOULUTUS PÄÄSY- JA SOVELTUVUUSKOKEITA.
YHTEISHAUN AIKATAULU 2012 HAKUAIKA OPINTOIHIN PÄÄSY-, SOVELTUVUUS- JA KIELIKOKEET
Yhteishaku Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
Yhteishaku 2015.
Haku ammatilliseen koulutukseen Kevään yhteishaku , haku päättyy klo Valinnan tulokset voi julkaista aikaisintaan Syksyn yhteishaku.
AIKATAULU, KÄYTÄNNÖN TOTEUTUS, VALINTAPERUSTEET JA MUUTA HYÖDYLLISTÄ
Yhteishakuinfo
TERVETULOA!.
MITÄ LUKION JÄLKEEN? Kati Seise
Jatko-opintoilta Mitä ysin jälkeen? Lukio -> lukuaineiden keskiarvon perusteella Ammatillinen perustutkinto -> ammatillisten pisteiden perusteella.
Yhteishaku keväällä 2012 TAO Hepolamminkatu
Sähköisen yhteishaun ohjeistus. Sähköinen yhteishaku Yhteinen hakuaika kaikille , mutta haku meidän koulussamme toteutetaan välisenä.
Ammatillinen koulutus/ kaksoistutkinto vaihtoehtona:  Selvitä: mitkä ammatit voi opiskella toisella asteella? ◦ mitä työtehtäviä kuhunkin ammattiin kuuluu?
Kevään yhteishaku ja aikataulut vuonna 2011 Kevään yhteishaku Pääsy-, soveltuvuus- ja kielikokeet: Jos hakutoiveissa.
AMMATILLISEN KOULUTUKSEN VALINTAPERUSTEET Perusopetuksen oppimäärän suorittaneet käyttävät hakeutumisessa perusopetuksen päättötodistusta Lukion oppimäärän.
Peruskoulun päättöluokka, jatko-opinnot ja yhteishaku
Yhteishaku 2015.
Yhteishakuinfo Sähköinen yhteishaku Valtakunnallinen oppilasvalinta  1. ammatilliseen koulutukseen ja lukioon.
 Rehtorin puheenvuoro Timo Kettunen  Yhteishaun aikataulu, käytännöt ja opiskelijavalinta  Opinto-ohjaaja Tuula Petäjäjärvi  Oulun Seudun Ammattiopisto.
 9 Aluokassa 314, Eeva Helminen  9 B luokassa 313, Pekka Ek  9 C luokassa 306, Suvi Sarlo  9 D luokassa 202, Ville Viinikainen  9 L luokassa 201,
YHTEISHAKUILTA 9.-luokkalaisten huoltajille keskiviikkona Yhteishaku - huoltajan vastuu ja osallistuminen sekä huoltajan kuuleminen Noora Lybeck,
YHTEISHAKU TOISELLE ASTEELLE ELI AMMATILLISIIN OPPILAITOKSIIN JA LUKIOIHIN.
Anne Heikinkangas Syksy  Uusia opiskelijaksi ottamisen perusteita sovelletaan ensimmäisen kerran syksyn 2013 yhteishaussa  Ensisijaisena tavoitteena.
 Yhteishaun aikataulu, käytännöt ja opiskelijavalinta – Jokirannan koulun opot  Toisen asteen oppilaitokset esittäytyvät  Kiimingin lukio  Oulun seudun.
YHTEISHAKU KEVÄÄLLÄ SUOMEN KOULUTUSJÄRJESTELMÄ Aikuisten amm. koul.
VANHEMPAINILTA 9.LK HUOLTAJILLE Lielahden koulu.
Yhteishaun pisteytys keväällä 2013 Perusopetuksen suorittaminen hakuvuonna tai esim. kymppiluokan, ammattistartin tai talouskoulun suorittaminen 3p Yleinen.
YHTEISHAKUILTA Huhtasuon yhtenäiskoulu ti Essi Riihinen ja Jyri Ylönen TERVETULOA!
Yhteishaku 2017 Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku
Yhteishaku
Vanhempainillan ohjelma
Opintopolku.fi Yhteishakulomakkeet 2017
Yhteishaku 2017.
AMMATILLISEN KOULUTUKSEN VALINTAPERUSTEET
Yhteishaku yhteishaussa on mukana nuorille tarkoitettu ammatillinen peruskoulutus ja lukiokoulutus.
TERVETULOA To Koulutusmessut.
Yhteishakupisteiden tilannekatsaus Valintakriteerit
Yhteishaku 2018.
9. luokan oppilaanohjaus
VANHEMPAINILTA 9.LK HUOLTAJILLE
Viitaniemen koulu ti TERVETULOA!
Opetushallitus / Jaana Saha
YHTEISHAKUILTA TERVETULOA! Huhtasuon yhtenäiskoulu ti
TERVETULOA INFOON YHTEISHAKU 2019
Sähköisen yhteishaun ohjeistus
Yhteishaku 2019.
Esityksen transkriptio:

Yhteishakuinfo 23.1.2014 www.opintopolku.fi

Sähköinen yhteishaku www.opintopolku.fi Valtakunnallinen oppilasvalinta ammatilliseen koulutukseen, lukioon sekä kotitalousopetukseen 5 hakutoivetta, vain yhteen valitaan hakutoivejärjestyksen mukaisesti Koko maan koulutustarjonta, valintaperusteet, hakemiseen liittyvät ohjeet sekä HAKEMINEN www.opintopolku.fi

Aikataulu HAKUAIKA 24.2. – 14.3.2014 (klo15 mennessä) Valinnan tulokset aikaisintaan 12.6.2013 kirjeitse Opiskelijan varmistettava opiskelupaikan vastaanottaminen viimeistään 26.6.2013 oppilaitoksen ilmoittamalla tavalla Jälkiohjauskirjeet ilman opiskelupaikkaa jääneille postitetaan aikaisintaan 12.6.2013 Lisähaku 16.6.-25.7.2014 suoraan oppilaitokseen. Tietoja Opintopolku.fi sivulta.

Yhteishaussa EI haeta Perusopetuksen lisäopetukseen eli 10.luokille ja ammattistartille (Hakuaika 16.6-25.7, Opintopolku.fi) Erityisoppilaitoksiin, esim. Järvenpään Koulutuskeskus Oppisopimuskoulutukseen

Valintaperusteet ja pisteytys Ammatillinen koulutus Hakijalle annetaan 6 lisäpistettä, jos hän on suorittanut Perusopetuksen oppimäärän hakuvuonna (9lk:n) -Perusopetuksen lisäopetuksen (10.lk, ammattistartti) -Ammatilliseen koulutukseen valmentavan tai ohjaavan koulutuksen (esim. MaVa) -Kotitalousopetuksen -Kansanopiston vuoden mittaisen linjan Hakijalle annetaan 8 lisäpistettä, jos hänellä ei ole hakuaikana voimassa olevaa koulutuspaikkaa -Ammatillisessa koulutuksessa -Lukiokoulutuksessa

…jatkuu Yleinen koulumenestys (max16p) Painotettavat arvosanat (max8p) Kaikkien aineiden keskiarvo (paremmasta keskiarvosta palkitaan aiempaa enemmän, myös painotettavissa arvosanoissa) Painotettavat arvosanat (max8p) Kolmen parhaan arvosanan keskiarvo seuraavista: liikunta, kuvataide, käsityö, kotitalous ja musiikki Pääsy- tai soveltuvuuskoe (max10p), jos järjestetään Sukupuoli (0 tai 2p) (hakijoista max 30% samaa sukupuolta) Työkokemus (max3p) Ks.erikseen musiikki-, tanssi ja liikunta-ala, urheilijan ammatillinen koulutus, sirkusala ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto. Mahdollisuus saada lisäpisteitä.

…jatkuu Hakijalle annetaan 2 pistettä ensimmäiseksi asetetusta hakutoiveesta (vain jos se on ammatillinen koulutus) (Muista hakutoiveista EI saa enää pisteitä) Pääsy- tai soveltuvuuskokeisiin kutsutaan KAIKKI hakukelpoiset hakijat (1-10 pistettä, 0=hylätty)

…jatkuu Yhteenveto pisteytyksestä: Ei koulutuspaikkaa 8p. 9lk,lisä- valmentava – ja kotitalousopetus 6p. Yleinen koulumenestys max 16p. Painotettavat arvosanat max 8p. Ensimmäinen hakutoive 2p. Pääsy- tai soveltuvuuskoe max 10p. Sukupuoli max 2p. Aiemmat opinnot, harrastukset yms (vain tietyt alat) max 3p. Työkokemus max 3p.

Harkintaan perustuva valinta Koulutuksen järjestäjä voi ottaa hakijan henkilöön liittyvien syiden perusteella max 30% hakukohteeseen otettavista opiskelijoista pistemääristä riippumatta (Korvaa aiemman joustavan valinnan) Perusteina: Oppimisvaikeudet Sosiaaliset syyt Koulutodistusten puuttuminen tai todistuksen vertailuvaikeudet

Terveydelliset tekijät, Kielikoe Lähtökohtana on, että hakijan terveydentilaan ja toimintakykyyn liittyvä seikka ei saa olla esteenä opiskelijaksi ottamiselle. Opiskelijaksi ei voida kuitenkaan ottaa henkilöä, joka ei ole terveydentilaltaan/toimintakyvyltään kykenevä opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin/harjoitteluun Jos hakijan äidinkieli on muu kuin opetuskieli, selvitetään hakijan valmiudet opetuskielen käyttämiseen (kielikoe tai erikseen määritellyt muut tavat)

Tarkista terveydelliset tekijät ainakin näillä aloilla: nuoriso- ja vapaa-ajan ohjauksen pt viittomakielisen ohjauksen pt lentokoneasennuksen pt lapsi- ja perhetyön pt (perustutkinto) lennonjohdon pt kuljetuspalvelujen koulutusohjelma ja lentoasemapalvelujen koulutusohjelma maanrakennuskuljetuksen koulutusohjelma merenkulkualan pt metsäkoneenkuljetuksen koulutusohjelma ympäristöalan koulutusohjelma sosiaali- ja terveysalan pt hammastekniikan pt lääkealan pt liikunnanohjauksen pt

Lukiovalinta Lukuaineiden keskiarvo Painotuslukioissa käytetään painotettua keskiarvoa Mahdollisuus käyttää pääsy- ja soveltuvuuskokeita (max puolet kokonaispistemäärästä) Urheilulukiot: lukuaineiden + liikunnan arvosanojen keskiarvo + lajiliittojen pisteet + oppilaitosten antamat soveltuvuuspisteet Mahdollisuus asettaa alin keskiarvoraja (useimmiten 7) Valinnainen kieli (A2,B2) on mahdollista pyytää päättötodistukseen merkinnällä Osallistunut.

Liitteet ja pääsykokeet lukioon Ainevalintakortti Tutustu AJOISSA ko. lukion nettisivuihin ja tutustu painotuslukion vaatimiin liitteisiin. Joidenkin hoitaminen vaatii aikaa. Tarkista pääsykoeaika

Mikä yhteishaussa muuttuu? 9.luokkalaiset saavat 14 pistettä Hyvästä keskiarvosta saa enemmän pisteitä ja huonosta vähemmän kuin ennen. Pääsy-/soveltuvuuskokeeseen kutsutaan kaikki hakukelpoiset. Ei enää karsintaa joulutodistuksen perusteella. Joustava haku vaihtuu harkinnanvaraiseksi valinnaksi. Ei enään ER-linjoja Ei voi hakea enää suoraan kaksoistutkintoon.

Ohjaus koulussa Oppitunnit ja henkilökohtainen ohjaus, vanhemmilla mahdollisuus tulla mukaan Harjoitteluohjelma opintopolku.fi ilmestyi joulukuussa Haun voi tehdä myös koululla ohjatusti Harkintaa päätökseen, sillä koulutustoivemuutokset pitää tehdä hakuajan aikana.

Ole olemassa, kun nuoresi päättää tulevaisuudestaan www.opintopolku.fi Kuuntele, keskustele, tarjoa näkökulmia Ole olemassa, kun nuoresi päättää tulevaisuudestaan

Yhteishakujärjestelyt DEMO-versio vkolla 6, tulostetaan allekirjoitettavaksi kotiin. Palautus opolle vkolla 7. Koululla mahdollisuus tehdä yhteishaku vkolla 9 ja 10. Opot avustamassa. Jos DEMO-version hakutoiveisiin tulee hakutoive- muutoksia, tulostetaan varsinainen haku kotiin allekirjoitettavaksi. Opot paikalla tulosten julkistamisen aikaan. Aikataulu ilmoitetaan tarkemmin Wilmassa toukokuussa. Opo on yhteydessä kotiin, jos oppilas jää ilman paikkaa. Myös OPH lähettää jälkiohjauskirjeen.

s-posti: neuvonta@opintopolku.fi puh: 029 5331010 arkisin klo 9-13 Yhteystiedot s-posti: neuvonta@opintopolku.fi puh: 029 5331010 arkisin klo 9-13

www.opintopolku.fi