Satakunnan museo 125 vuotta. Arvoisat kutsuvieraat, Satakunnan museon aktiivit 125 vuotta oikeita päätöksiä. Onneksi olkoon myös 40-vuotiaalle museorakennukselle,

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Suomen Kuntaliitto Juha Henriksson Erityisasiantuntija,
Advertisements

Miltä Suomen talouden tulevaisuus näyttää?
Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuttien neuvottelupäivät Kulttuuriviennin rahoitus Neuvotteleva virkamies Kimmo Aulake OPM/KUPO/KVY.
Savonlinnan seutu ja Venäjä Mariya Loginova KOKO-Russia verskosto, Helsinki
Etelä-Savon kuntien talous 2013 Kuntien ajankohtaispäivä Mikkeli
Työllisyystiedustelu 2008 Kunnallinen työmarkkinalaitos.
Kumppanuusyhteistyö Hankefoorum Lahti Erityisasiantuntija Anne Astikainen SOSTE.
Budjetin ydinkohdat •Menojen kasvua hillitään, erityisesti vaalivuoden 2012 jälkeen eli palveluja heikennetään •2013 ja 2014 menojen kasvu alittaa selkeästi.
YHTEISTYÖSSÄ ON VALOVOIMAA
Espoon Internet-sivuston uudistus Kristiina Andreasson
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Syysliittokokous Olli Luukkainen

% mikko rahikka 2010 hyl.fi.
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
Tietoyhteiskunnan kehittämisen tavoitteet ja edellytykset Turku
HE 112/2013 Hallituksen esitys eduskunnalle valtion talousarvioksi 2014 Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan asiantuntijakuuleminen Erityisasiantuntija.
Laskelma kuntien ja kuntayhtymien menoista v. 2012
AMKIT- alueellinen vaikuttaja Rovaniemi Tarja Koskimies.
Julkinen talous Suomessa
Perustulo Mitä se maksaa?. Esitettyjä väitteitä Perustulo kaksinkertaistaa valtion menot Perustulo vie rahat hyvinvointipalveluista Perustulo pakottaa.
MITKÄ TEKIJÄT VAIKUTTAVAT OSUUSKUNTIEN MENESTYKSEEN OSAAMISKESKEISILLÄ TOIMIALOILLA? PELLERVON PÄIVÄ Helsinki KTT Eliisa Troberg © LTT-Tutkimus.
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelma ja nuorisojärjestöt
Tehtävä Suomelle Tehtävä kirjastoille …ja Yleisten kirjastojen neuvoston strategia
Digitointiyhteistyötä Varsinais-Suomessa
HE 106/2009 Asekeräilijät tekevät arvokasta työtä taltioimalla historiaa ja kulttuuria. Julkisten museoiden on mahdotonta yksinään tehdä tätä työtä. Usein.
SUOMEN PANKKI | FINLANDS BANK | BANK OF FINLAND Suomen ja Itä-Suomen kasvun mahdollisuudet globaalissa ympäristössä Itä-Suomen huippukokous Johtokunnan.
Muuramen malli – itsenäisen kunnan valinta
DM Copyright © Tekes PROOMU Päätösseminaari Avaus, Martti af Heurlin, Tekes # Muotoilu – PROOMU –
Nuorisovaltuustotoiminta ja nuorten osallisuus Suomessa
Yhteistoimintalaki ja Yt:n organisointi
Kirjoita otsikko tähän Kainuun hallintokokeilun päättyminen/Seurantasihteeristön loppuraportti 5/13 Valtiovarainministeriö / Esa Toivonen / Kalevi.
Kulttuuri osana hyvinvointitoimintaa kunnassa
MILTÄ SUOMEN TULEVAISUUS NÄYTTÄÄ? I
Talouden näkymät kehyspäätösten jälkeen Markus Sovala Ylijohtaja, valtiovarainministeriö.
UE © Anne Rongas 2006 UE1: Uskonnon luonne ja merkitys Kotkan aikuislukio © Anne Rongas 2008.
Suupohjan palveluhakemisto (yritys- ja yhdistysrekisteri)
Matkailun mahdollisuudet käyttöön! PAMin kärkiteemat kevät 2013.
Tilinpäätös 2004.
Erilaiset alueet – erilainen hyvinvointi? Ilkka Mella TEM/ AKY Alueet ja hyvinvointi - seminaari.
Näkymiä kuntien toimintaympäristön muutoksista vuoteen 2025 Marko Rossinen Etelä-Pohjanmaan liitto
Laskelma kuntien ja kuntayhtymien menoista v. 2013
AVARA-hanke valtiotieteellisen tiedekunnan näkökulmasta Leif Åberg
Näkymiä kuntien toimintaympäristön muutoksista vuoteen 2025 Marko Rossinen Etelä-Pohjanmaan liitto
Mielenterveys? Kansalaisten hyvä mielenterveys on paras tae kansojen menestykseen Väestön hyvä mielenterveys on toimivan talouden kivijalka Mielenterveydellä.
SATAKUNNAN TALOUS 7 ● kesäkuu 2006 Nykytila ja lähiajan näkymät
Forssan kaupungin hankintapolitiikka, järkivihreät hankinnat
Ops seminaari Askola.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Taloudellinen tilanne ja talouspolitiikan mahdollisuudet
Me. säätiö © 2015 Me-säätiö Me-säätiö Ulla Nord.
Tekijänoikeudet Terhi Kairala Myhipk14A. Mitä se tarkoittaa? Tekijällä on oikeus kirjalliseen tai taiteelliseen teokseensa jota säädetään kansalaisissa.
Kommenttipuheenvuoro Koulutusjohtaja Eija Mattila Huittisten kaupunki.
/hp Laskelma kuntien ja kuntayhtymien menoista v Lähde: Tilastokeskus Muut menot 0,81 mrd. € Investoinnit 4,70 mrd. € Muut toimintakulut.
Johtamisen ketju kohti tuottavuutta Yrittäjän onnenpäivä Ossi Aura
Pienosuuskuntien johtamisen haasteet
Mitä museot tekevät? Jättävät viestiä ja jälkiä ajastamme uusille yhteisöjemme jäsenille ja tuleville sukupolville Siirtävät tietoja, arvoja ja yhteisiä.
JULKINEN TALOUS -Valtio ja Kunnat -Valtion Budjetti HE → EDK hyväksyy.
YHTEISTYÖSSÄ ON VALOVOIMAA
Mitä museot tekevät? Jättävät viestiä ja jälkiä ajastamme uusille yhteisöjemme jäsenille ja tuleville sukupolville Siirtävät tietoja, arvoja ja yhteisiä.
KESTÄVYYSVAJE.
PUOLUE C Periaateohjelma: Arvot
Puolue D Vaihtoehtobudjetti vuodelle 2018:
KESTÄVYYSVAJE.
Kristiina Kontiainen, ylitarkastaja, ESAVI
Eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunta
Kunnallinen liikelaitos
JULKINEN TALOUS -Valtio ja Kunnat -Valtion Budjetti HE → EDK hyväksyy.
Esityksen transkriptio:

Satakunnan museo 125 vuotta

Arvoisat kutsuvieraat, Satakunnan museon aktiivit 125 vuotta oikeita päätöksiä. Onneksi olkoon myös 40-vuotiaalle museorakennukselle, joka ei varsinaisesti edusta museorakennuskeskusteluun nykyään vahvasti kuuluvaa WAU-arkkitehtuuria, mutta samalla se ei oletettavasti edusta myös samaan keskusteluun kuuluvaa HUH-HUH ylläpito- ja korjauskuluja

Museotoiminnan ajankohtaisuus Eilinen Helsingin sanomat: – Työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Erkki Virtanen: ”museo on puhtaasti taideprojekti” – Kuntien kulurakenne 40 MRD, 120 miljoonaa Ei näin – museo toimii työllistävällä palveluelinkeinona, luovan talouden toimialalla – jonka näyttelytoimintojen taloudelliset vaikutukset alueellaan on 34 euroa/kävijä – niin kauan kuin elinkeinopolitiikan keskiössä on peltihallit teollisuuskylässä sen sijaan että perustettaisiin luovan tai kulttuuri teollisuuden kyliä, jossa museot ovat keskiössä, uskon, että hyvinvointimme perusta on lopullisesti mennyt – Museo on ennen muuta kunta- ja valtion talouden mahdollisuus, ei ainakaan uhka, 0,03 % kuntatalouden menoista

Miksi museota ylläpidetään ja kenelle on keskeinen kysymys Talous Perinteen tallentaminen Opetus Imago Optio arvo Olemassa olon arvo – Menneiden sukupolvien työn kunnioitus – Menneiden sukupolvien hankkimien esineiden kunnioittaminen – Menneiden sukuolvien osaamisen kunnioittaminen – Yhteisten tarinojen jakaminen – Ihmisten perustarve

Arvoisat kuulijat: museotoiminta on kasvuala Viime vuodet museoiden tunnusluvut ovat olleet positiivisia – Henkilöstö: 131 (+ 5%) – Tulot (kokonaistulot): euroa, 13 % – Kävijät kolme vuotta kasvussa Ilmaiskävijät: euroa (9 %) – Kokoelmat (esine , 12%, valokuvat , 9 %, teos 32979, 10 %) – Menot: euroa, 12 %  Palkkamenot: euroa, 13 %  Kiinteistömenot: euroa, 12 %  Muut menot: , 11%  Kokoelmamenot: euroa, - 7 %

Museoiden tulevaisuus Kulurakenteen muuttaminen – Yhteistyö ja verkottuminen: yhteiset investoinnit, henkilöstö ja tila Integroituminen yhä tiiviimmin osaksi opetustoimintaa ja sosiaali- ja terveyssektoria sekä luonnollisesti osaksi matkailua ja elinkeinotoimintaa Perinteinen roolikin vahvistuu. Yhteiskunta on myös museota varten. Keskeisin osaaminen on verkostotaito.

Satakunnan museo ja Suomen museoliitto Satakunnan museo on Suomen museoliiton perustajajäsen ja siten liiton jäsen alusta alkaen Hallituksen jäseninä Satakunnan museon edustajat ovat olleet aktiivisimpien museoiden joukossa, kovin monta vuotta liittomme historiassa ei ole, jolloin Museon edustajat eivät olisi olleet hallituksen jäsenenä. Satakunnan museo on myös ollut aktiivinen verkostoituja. Näkyy osallistumisina kehittämishankkeisiin, viimeisimpänä AVARA-museo ja uusina avauksina liittyen kokoelmakeskukseen. Sen hankkeen osalta tosin odottaisi naapureilta hieman parempaa verkosto-osaamista.

Lopuksi Jos Satakunnan museota ei olisi perustettu 125 vuotta sitten, se pitäisi perustaa nyt.