Savonia-ammattikorkeakoulu on maakunnan aktiivinen kehittäjä, joka palvelee yhteistyökumppaneitaan kouluttamalla monitaitoisia ja oma-aloitteisia osaajia.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lapin korkeakoulujen ja kuntayhtymien tietojärjestelmien yhdistäminen
Advertisements

Projektipäällikkö Päivi Tiilikainen
Avoin ammattikorkeakouluopetus. AVOIN AMMATTIKORKEAKOULUOPETUS  Opinnot ovat avoimia kaikille kiinnostuneille koulutustaustasta,
Tietoturvallisuuden huonetaulu
Suomen koulutusjärjestelmä
WLAN Tekijät: Petri Koskinen Miika Kulla Veli-Pekka Koskinen.
ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella Projektin ajoitus 2003–2005.
Turvallinen etäyhteys – ratkaisuna: VPN (Virtual Private Network)
WLAN ja tietoturvallisuus
Savonian koulutus tulevaisuudessa Vararehtori Mervi Vidgrén
RUOKAPROVINSSI Food Province Province Alimentaire Matregion 食料産業先端地帯 Lebensmittelprovinz Продовольственная провинция.
Carita, Kati ja Juuso OSAO Myllytulli ja Mytlpt09E 2010
Toimialue Muonio Kolari Pello Ylitornio Tornio Tervola Keminmaa Kemi
Savonia Asio EduErp-integrointi
RHi ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella Projektin ajoitus 2003–2005.
eSavonia ”Verkko-opetuksen hyvät käytänteet
Kolme Puheenvuoroa OISista Miten OIS toteutui? Mirja Kontio OIS-ajattelun johdanto Integrointiesimerkkejä Savonia-amk Laura Ahonen ja Teemu Itkonen Rabitthinking.
Ohjeita Oppimisympäristön WWW-osoite ja etusivu.
Verkot, IP-osoitteet ja verkkoaineistot
Sosiaalinen media opetuksen ja oppimisen tukena - projekti.
Palosaaren WLAN kampus u Korkeakoulujen yksiköt –Vaasan yliopisto –Vaasan ammattikorkeakoulu –Svenska yrkeshögskolan –Technobothnia.
Etäkäyttö ja tietoturvatasot
Valtteri, Simo, Mika Myllytulli, My-tlpt09E 2010
TYÖLLISTYMINEN JEDUN OPISTOISSA TUTKINNOITTAIN VUOSINA Kulttuuriala.
Ari Kekäläinen Savonia Voyager-integrointi 1.uuden LDAP rajapintaan syntyneen henkilön (eduPerson) automaattinen vieminen Voyagerin asiakkaaksi.
Savonia-ammattikorkeakoulu Liiketalous Kuopio | Opinnäytetyön nimi Tekijä: Etunimi Sukunimi Ohjaaja:
Wireless Local Area Network
Ammattikorkeakoulukirjastojen monimuotoinen toimintaympäristö: Rikkaus ja haaste, osa 1 Maija Koponen Rovaniemen ammattikorkeakoulu FinELib kertoo ja kuuntelee:
Korkeakoulujen liikuntatoimien verkostotapaaminen Kuopio – Savonia-amk & Sykettä Eija Partanen-Kivinen Liikuntatieteellisten aineiden lehtori.
TUME II / Tilastollinen osuus
OHJAUSJÄRJESTELMÄN KEHITTÄMISPROSESSIN KÄYNNISTYS Case: Hämeen ammattikorkeakoulu Tapani Pöykkö ja Birgitta Varjonen
Yhteisöllisen tiedon rakentamisen- ja jakamisen työkalut – Wiki ja semanttinen Web Aija Hietanen, Tarja Vainionpää ja Seppo Räsänen Savonia-ammattikorkeakoulu.
HAJAUTTAMISEN IDEAA SEPPO RÄSÄNEN SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULU TERVEYSALA, KUOPIO Ohjelmistotekniikka ja projektinhallinta, 4 op.
Esittelyvideo. Esittelyvideo Lapin AMK Opiskelijoita Henkilökuntaa 500.
Käyttäjän tunnistaminen, eKortti ja TAMK
Projektipäällikkö: Päivi Tiilikainen
Savonia yrityspalvelut EBC-Profiili –hanke (6/06 – 12/07) (tilanne ) EBC-Profiili –hankkeen aikataulu ja tilanne: Hakemus jätetty.
Virtuaali-informaatikkojen tapaaminen Tampere,
HAKA-projekti VirtAMK-seminaari HAKA Käyttäjän tunnistus yli korkeakoulurajojen VirtuaaliAMK-seminaari Mikael Linden,
CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy CSC – IT Center for Science Ltd. Federoidun identiteetin hyödyt Tieteen tietotekniikan keskus CSC.
Valtakunnallinen seminaari , Helsinki Insinöörikoulutuksen kehittäminen - Haasteet ja yrityselämä - Insinöörikoulutus ja opettajuus.
Ammattikorkeakoulusta yliopistoon Siltaopinnot maisteriopintoihin ja erillisiin maisteriohjelmiin kasvatusalalla Tapio Varmola
VLAN Kimmo Tukiainen
Tietoturva Toni Pirinen Esa Kuparinen Otso Lonka
Oulun seudun ammattikorkeakoulu Kulttuurialan yksikkö Yksikkö perustettu vuonna 1999 –Opiskelijoita 507 –Päätoimista henkilökuntaa 38 Koulutusohjelmat:
Esittelyvideo Lapin AMK Opiskelijoita noin Henkilökuntaa noin 500.
Salla Seppänen Koulutusvastuujohtaja Kulttuuri-, luonnonvara-, sosiaali- ja terveysala Savonia ammattikorkeakoulu Sosiaalialan AMK–verkosto VERKOSTOPÄIVÄT.
SeAMK kehittämisohjelma Kehittämisseminaari Tapio Varmola.
Tietoturva Terhi Kairala Myhipk14A. Mitä sillä tarkoitetaan Tietoturvaohjelmilla suojataan tietokone asiattomilta käyttäjiltä, viruksilta ja muilta haittaohjelmilta.
Kaivoshankkeen integrointi opetukseen Ammattikorkeakoulujen kielten ja viestinnän opettajien neuvottelupäivät –
Esityksen otsikko Alaotsikko, ja/tai otsikkoa tarkentavaa tekstiä.
TIETOTURVA INTERNETISSÄ. MITÄ ON TIETOTURVA? Tietoturvalla pyritään suojaamaan yritykselle tärkeitä tietoja ulkopuolisilta. Tietoturvalle on asetettu.
Tietoturva. Mitä tietoturva tarkoittaa? Tietoturvalla pyritään suojaamaan yksityiset asiat. Se tarkoittaa sitä että erilaiset tiedot, palvelut ja järjestelmät.
Opiskelijatilastointi Ammatillinen peruskoulutus, 5647 opiskelijaa Lukiokoulutus, 286 opiskelijaa Oppisopimuskoulutus, 1071 opiskelijaa.
AikuiskoulutusEP - tietokantatilanteen yhteenveto
Avoin tulevaisuus? Kaikille avoimia korkeakouluopintoja
Jonna Kyllönen mylept14B
Tietoturva internetissä
17. Löydä oma alasi s. 81‒83.
Läppäri PC PC Työhuone WLAN Trunk Wippies DCHP FON DCHP

Tiedon suojaaminen ja turvaaminen
Sanni Pietiläinen Myelpt14a
Tietoturva Henkka Jokela MYtlpt15B.
Turun ammattikorkeakoulu on osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia.
Savonia-ammattikorkeakoulu
Toisen asteen koulutus
Tietoturva internetissä
Avoin ammattikorkeakoulu
OSAAMISTA TYÖELÄMÄN TARPEISIIN
Esityksen transkriptio:

Savonia-ammattikorkeakoulu on maakunnan aktiivinen kehittäjä, joka palvelee yhteistyökumppaneitaan kouluttamalla monitaitoisia ja oma-aloitteisia osaajia. Tutkimus- ja kehitystoiminnalla lisätään yritysten elinvoimaisuutta. Ammattikorkeakoulutuksessa hyödynnetään kansainvälisyyden ja monialaisen koulutuksen synergiaetuja niin, että osaaminen vastaa yritysten ja palvelujärjestelmien tarpeita. Laaja-alainen ammattikorkeakoulu pystyy vastaamaan nopeasti muuttuvan tietoyhteiskunnan haasteisiin. Toiminnan keskeisimmät arvot ovat asiantuntijuus, asiakaskeskeisyys ja yhteisöllisyys. Savonia-ammattikorkeakoulu kattaa kaikki maakunnan elinkeinoelämän tärkeät ammattialat ja toimii alueensa koulutuksen selkärankana. Koulutusalamme ovat: hallinto ja kauppa, kulttuuriala, luonnonvara-ala, matkailu- ravitsemis- ja talousala, sosiaali- ja terveysala ja tekniikka. Savonia-ammattikorkeakoulu kuuluu Suomen suurimpiin. Opiskelijoita on noin 6700. Savonia-ammattikorkeakoulun kuntayhtymä ylläpitää Savonia-ammattikorkeakoulua. Kuntayhtymän jäsenkuntia ovat Iisalmi, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti ja Varkaus. www.savonia-amk.fi Ari Kekäläinen

Savonia-amk WLAN-ratkaisut Wlan-infra on monessa käytössä Vierailijaverkot Wlan, kokoushuonerasiat, ravintolat H O O V Savonian tietokoneet Vieraat tietokoneet Sisäverkot FW Opiskelu, henkilökunta Reititys / FW Funet Palveluverkot Sisäiset palvelut Palveluverkot Julkiset palveluverkot (DMZ, Opetuksen DMZ, …) Kotikorkeakoulu Tulostuspalvelut www.savonia-amk.fi Ari Kekäläinen

Savonia-amk WLAN-ratkaisut Langattomat sisäverkot Savonia-amk:n työasemat - työasema tunnistetaan kirjautunut käyttäjä tunnistetaan => liikenne ohjataan oikeaan sisäverkon vlaniin (=W-opiskelijat tai W-henkilökunta) ei käyttäjälle näkyviä toimia langaton liikenne salataan kaikki sisäisten ja julkisten palveluverkkojen tarjonta on langattomien käyttäjien saatavilla Wlan, kokoushuonerasiat, ravintolat H O Savonian tietokoneet Sisäverkot Opiskelu, henkilökunta Reititys / FW Palveluverkot Sisäiset palvelut Palveluverkot Julkiset palveluverkot (DMZ, Opetuksen DMZ, …) Tulostuspalvelut www.savonia-amk.fi Ari Kekäläinen

Savonia-amk WLAN-ratkaisut Vieraat työasemat - selainkirjautuminen (Web-lomake ja Radius-proxy) kirjautunut käyttäjä tunnistetaan (= on jonkin kotikorkeakoulun nimetty käyttäjä) => liikenne ohjataan vierailijaverkon vlaniin (=eduroam) ei asennettavia ohjelmia ei liikennerajoituksia käyttäjä valitsee mitä salausta liikenteelleen käyttää kaikki julkisten palveluverkkojen tarjonta (=Funet-tarjonta) on langattomien käyttäjien saatavilla pääsee Funet-verkkoon Vierailijaverkot Wlan, kokoushuonerasiat, ravintolat H O V Savonian tietokoneet Sisäverkot Opiskelu, henkilökunta –Näihin ei pääse! Reititys / FW SSL Palveluverkot VPN Sisäiset palvelut Palveluverkot Julkiset palveluverkot (DMZ, Opetuksen DMZ, …) Tulostuspalvelut Savonian eduroam tietokoneet vierailulla SSL tai VPN käytettävissä www.savonia-amk.fi Ari Kekäläinen

Savonia-amk WLAN-ratkaisut www.savonia-amk.fi Ari Kekäläinen

Savonia-amk WLAN-ratkaisut Vierailijaverkossa käytetään kansainvälistä eduroam-tekniikkaa, joka perustuu Radius-proxyjen väliseen liikenteeseen kansallisen reitityspisteen kautta. Kansainvälisesti tässä Radius-liikenteessä on tunnusten ja salasanojen osalta salaamattomia yhteysvälejä ja heikosti suojattuja palvelimia, joihin tunnus – salasanapari jää selväkieliseen muotoon. Eduroam-yhteiskäytössä ei voi tietoturvasyistä käyttää kampustunnuksia (=tunnuksia, joilla voi tehdä oikeustoimia), vaan tähän käyttöön on Savoniassa käyttöoikeushallinnossa erilliset eduroam-tunnukset ja salasanat. Kukin vierailijaverkon käyttäjä huolehtii itse oman liikenteensä salauksesta työasemansa ja yhteyspalvelimensa välillä oman harkintansa tai kotikorkeakoulunsa ohjeiden mukaan. www.savonia-amk.fi Ari Kekäläinen