Testaus Tiptopissa draft 23.8.2012 Mats Lindstedt, Mika Rintala.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Testaus ja testausympäristöt
Advertisements

Ohjelmistokehitys Viikko 2 Mika Salo Pekka Valtonen Asmo Voutilainen
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tilatiedot ja niiden muutokset
TIPTOP – Tietoon perustuvaa tukea opiskelijan opinto- ja urapolulle Päivitetty
Testaus ja testausympäristöt
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
Työmarkkinajärjestökysely tasa-arvosuunnitelmista ja palkkakartoituksista 2012 Akava
Alustava liiketoimintasuunnitelma
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestauksen raportointiohje Testitapauksen raportointi Havainnon raportointi.
Suunnitelma ohjelmiston testaukseen
Käytettävyystestaus GenMetrics projektissa Jonas Alam
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestauksen testausohjeet Yleisohjeet testaukseen Havaintoraportin täyttäminen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestaus – Kick-off.
© 2012 Tieto Corporation Vaatimukset ja Testaus – Kokemuksia TestausOSYn seminaari , Tapiola Erkki Pöyhönen Lead Test Manager Tieto, Enterprise.
TÖIDEN PRIORISOINTI JA AJAN HALLINTA
Ohjelmistokehittäminen. Luku 1 – Mitä on ohjelmistokehittäminen?
ComPa- projektin aloitusseminaari Muurmansk TOIMINTATUTKIMUS KEHITTÄMISEN VÄLINEENÄ KYÖSTI KURTAKKO PROFESSORI LAPIN YLIOPISTO.
Metropolian tietoturvapolitiikka Tai miltä se voisi näyttää.
Projektikatselmus Publicum Teknillinen korkeakoulu Publicum-ryhmä.
Ketterä testaus ja testauslähtöinen kehitys
T Projektikatselmus Ampel 2. Toteutusvaihe
Käyttöohje: Kuinka luoda käyttäjätili. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Ketterä kehitys käytännössä – TFS & Meteor
”YHDEKSÄN ON ENEMMÄN KUIN YKSI” Tiimit seurakunnan vapaaehtoistoiminnan kehittäjinä.
(Joskus puhutaan myös komponenttitestauksesta.) Pienin kokonaisuus, joka on järkevä testata erikseen. ● Perinteisesti yksittäinen aliohjelma. ● Olio-ohjelmien.
Vinkkejä koko koulun ASPnet- profiilin kirkastamiseksi ml. toimintakulttuuri Työpaja 3.
Ohjelmistotekniikka - Tenttiin valmistautumisesta Kevät 2003 Hanna-Kaisa Lammi LTY/Tite.
Rakenteen ja ilmeen määrittelystä konseptissa. Konseptisuunnittelu Konseptisuunnitelman sisällöstä Konseptisuunnitelmassa kuvaillaan Projektin tausta.
1 Dokumentit ja niiden viimeistely kuntoon Ohjelmistokehitys Arkkitehtuuri dokumentti Wiki –sivuston päivitys Testaus Viimeistely tarvittavilta osin Täydet.
OHJP Kalenteriprojekti – Statusraportti iteraatio4 loppu
Johdatus ohjelmointiin Ohjelmistosuunnittelu Jaana Holvikivi.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestitapausten kuvausohje.
Työllisyysportti ”Ei vain tietoa, vaan ihmistä varten”
Paluu tutoriaalin 1 Exit Tutoriaalin Koke Ohjelmistotekniikka Aloittaa.
Selainkäyttöliittymän tuotantoprosessi Klikkaamalla pääotsikoista tietosi karttuu. Sininen mökki toimii paluupainikkeena. Selainkäyttöliittymän tuotantoprosessi.
Klubin arvojen määrittelyprosessi. Arvoprosessi Klubin tulee selvittää itselleen miksi arvot ovat tärkeitä. Arvoja ei kannata pohtia vain siksi, että.
Projektikatselmus Publicum Teknillinen korkeakoulu Publicum-ryhmä.
VIRALLINEN VIIKKOPOWERPOINT VKO IV Pekka Valtonen Krista Wikström Asmo Voutilainen Mats Wiik Mika ”Formula” Salo.
Työssäoppiminen eli TOP
© Conformiq Software Ltd. | The Future of Software Testing Testauksen koulukunnat.
1 Arkkitehtuuriin liittyvien kuvien teko Sekvenssikaavio Komponenttikaavio Luokkakaavio Ohjausryhmän palaveri Toimitussisällön tarkastelu Vaatimusten läpikäynti.
T Loppudemo Kaffetauko eAuction
C 1. Testaus on ”sarja toimintoja” Itse asiassa, testaus on vuorovaikutusta, jota rytmittää ohjelmiston arviointi. Vaikka on hyödyllistä tunnistaa sarja.
PROJEKTI: GLOOMY ALPHA A-TIIMI SPRINTTI 1 DARPA x Mika Pekka Mats Krista Azmo.
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS. OPINTOJAKSON TOTEUTUS  KESTO: –  AVOIMEN OPISKELIJAT: – YKSI LUOKA (SUOMI) – LUOKKA ICT02O-1.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestaus – Miksi ja miten?
Testaus Testaus Testauksella pyritään löytämään virheitä, jotka sitten korjataan. Yksittäinen testi on yleensä ohjelman suoritus (tietyillä.
TIPTOP-projektin kartoituksen vaihe korkeakoulujen tietomallin muutostarpeiden osalta Petri Heinonen Juha-Pekka Pihlajakoski Lauri Stigell Opi-Synergia.
Robottiprojektin kirjalliset työt Projektisuunnitelma Projektiraportti (väli-, loppu-) Esitysmateriaalit Muistiot palavereista Tekniset selvitykset ja.
TIPTOP – Tietoon perustuvaa tukea opiskelijan opinto- ja urapolulle
TIPTOP Palvelumallit Mats Lindstedt Tausta Tiptopin tuotokset ovat vapaasti käytettävissä projektin jälkeen ja voidaan integroida jo olemassa.
Tiptop – kuukausiraportti 10/2012 Mats Lindstedt.
Kuinka esittää ratkaisu menestyksekkäästi B2B –myyntineuvottelussa Based on Thesis (2013) Mari Klemola.
FTR (Formal Technical Review) Kimmo Airamaa. Johdantoa Muodollinen tekninen tarkastus = toiminta tarkastustilaisuudessa on tarkasti määritelty Muodollinen.
MATEMAATTISET OHJELMAT Oulun normaalikoulun TVT-koulutus 2006 Ari Heimonen.
Projektityökurssi KLTITE06SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
Projektityökurssi KLTITE05SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
Tiptop - tilannekatsaus Mats Lindstedt. 1. Tilannekatsaus Aikataulu Kustannukset Resurssit Laatu Riskit Kansallinen palvelumalli Liikennevalot.
jew1 Systeemityön eteneminen opintojaksolla Ohjelmiston suunnittelutaito Opintojakson eteneminen.ppt.
1.0 TE DiplomityöEsitelmä/ / JT Soveltuvuustutkimus Lifebelt-ohjelman ideologian käytettävyydestä olio- orientoituneeseen ohjelmointiin Jukka.
Yksikkötestaus ● Yksikkötestauksella tarkoitetaan lähdekoodiin kuuluvien yksittäisten osien testaamista. Termi yksikkö viittaa ohjelman pienimpiin mahdollisiin.
18. Testaus.
Onnistuneen tietovarastoprojektin edellytykset
Toiminnallisen opinnäytetyön prosessi
Tutkimusluonteisen opinnäytetyön prosessi
Tietopaketti tuoteomistajalle
Vaatimusmäärittely kehitysprosessissa
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS.
OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 ECTS.
Esityksen transkriptio:

Testaus Tiptopissa draft Mats Lindstedt, Mika Rintala

Testausprosessi 1.Yksikkö/integraatiotestaus ja muu oma testaus 2.Ristiinkatselmointi 3.Hyväksyntätestaus Huom: Testaus ei koske ainoastaan koodia vaan kaikkia projektin tuotoksia. Esim suunnitelmat ja dokumentaatio.

1 Yksikkötestaus/integraatiotestaus/muu oma testaus Vastuutahon itse tekemä testaus Esim koodin yksikkötestaus tai dokumentin katselmointi tiimin sisällä Koodin testaaminen Testitapaukset syntyvät TDD mallin mukaan Sonarin käyttäminen-raportit ??? Testauksen check-lista (työn alla) Tiimin määrittelevät itse kuinka paljon kannattaa automatisoida Tavoitteena varmistaa että koodi toimii toivotulla tavalla ja/tai että dokumentaatio on laadukasta Exit criteria?

Ristiinkatselmointi Toinen osatoteuttaja käy läpi tuotokset ja varmistaa että ne ovat laadittu sovittujen käytäntöjen mukaan ja laadukkaasti Suoritetaan kun joku kokonaisuus on valmistumassa, ei välttämättä jokaisessa sprintissä. Tiimi voi myös päättää että kannattaa suorittaa useammin, esim jos ei synny valmista moneen sprittiin Tekevä tiimi tekee aloitteen ja luo issuen jiraan katselmointitiimille Arvioitavia asioita Sonarin raportoimat mittarit Onko noudatettu sovittuja koodauskäytäntöjä, esim koodin kommentoinnin osalta Onko kaikki dokumentit olemassa/päivitetty? Ehkä myös uusien ratkaisujen validointi? Esim miten kehittäjä on ratkaissut jonkun ongelman Ei siis suoriteta jo tehtyjä testejä uudestaan! Exit criteria? Vakioparit Oamk tarkistaa TaYn tuotokset Tay tarkistaa Metropolian tuotokset JY tarkistaa Oamkn tuotokset Metropolia tarkistaa JYn tuotokset

Hyväksyntätestaus (UAT) FUAS vastaa suunnittelusta ja koordinoinnista Testaajat myös muualta, esim liiketoiminta-alueen edustajat FUAS laatii testitapaukset yhdessä kehitystiimin kanssa Testaustyylinä tutkivaa testausta. Testitapaukset tehdään listoina, jotka perustuvat löyhästi käyttäjätarinoihin. Tarkistuslistat kertovat testaajalle mitä tulee vähintään olla testattuna. Testaajan käsiä ei siis sidota formaaleilla testitapauksilla, stepeillä tai vaatimuksilla. Yksinkertaisimmillaan tutkivan testauksen toimeksianto voisi olla pyyntö ”testaa toiminnallisuus parhaan ymmärryksesi mukaan ja raportoi ongelmat parhaaksi näkemälläsi tavalla”. Tavoitteena varmistaa että osakokonaisuus täyttää vaatimukset (käyttäjätarinat) ja että tämän lisäksi palvelut myös toimii loogisesti ja oikein loppukäyttäjän näkökulmasta Exit criteria?

Kysymykset Missä vaiheessa suoritustestit? Pitäisikö ristiinkatselmoinnissa myös esitellä itse koodia, esim niin että kehittäjä kertoo millä tavalla on ratkaissut eri asioita. Sekä oppimismielessä että laadunvarmistusmielessä Kuinka usein ristiinkatselmointia? Kuinka paljon virheitä ja minkälaisia voidaan hyväksyä?