A B&J Production :: Verkkolaitteet Click to start.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ti LÄHIVERKOT -ERIKOISTYÖKURSSI
Advertisements

Puistomuuntajat Jani Jämsä.
Tietokoneen osat v.2.5 Ohjelman avulla perehdyt tietokoneen sisältämiin osiin. Liikuta hiirtä kuvien päällä. Osan löytyessä ja nimen tullessa näkyviin,
AverMedia Avervision DL Käyttö ja asentaminen
Tietoverkot •Järjestelmien on vielä ymmärrettävä toistensa signaaleja. •Ne pitää paitsi purkaa myös tulkita. Tämä tapahtuu määrittelemällä bittivirtaan.
Sillat Alex Grönholm.
1 1.
WLAN Tekijät: Petri Koskinen Miika Kulla Veli-Pekka Koskinen.
1.
1 1.
Turvallinen etäyhteys – ratkaisuna: VPN (Virtual Private Network)
Internetin toimintaperiaate ja käyttötavat
Lähiverkot erikoistyökurssi
Seminaari Lähiverkot -erikoistyökurssi
Oskari Ranta, Pekka Karppinen.  LVDS (engl. Low-voltage differential signaling)  Siirtonopeudessa päästään luokkaan Gbit/s.  LVDS-signaaleita käytetään.
Internet Maailmanlaajuinen tietokoneiden verkko
Tietoliikenne.
CD-ROM-asema mikrossa
PC:n JA OHEISLAITTEIDEN PERUSTEITA
Uskomattoman jäynä esitelmä emolevyistä. Tehnyt toi Lasse Rajala.
A B&J Production :: Verkkotopologiat Click to start.
KJ ja lähiverkot Lähiverkko
1 1.
Chapter 7:Implementation of Ad Hoc Mobile Networks Mikko Kuokka.
PiccSIM – TrueTime –integrointi Henri Öhman AS Automaatio- ja systeemitekniikan projektityöt
Wireless Local Area Network
Protokollahierarkia.
Virtapiirit.
WLAN Langaton verkkoyhteys
Tietokone Koostuu keskusyksiköstä, näytöstä, näppäimistöstä, hiirestä sekä muista mahdollisista lisälaitteista. Pöytäkoneiden lisäksi on kannettavia tietokoneita.
Väylät Mitä eri väyliä emolevyltä/tietokoneesta voi löytyä ja mitä ominaisuuksia niillä on?
Wireless Local Area Network
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
WLAN Authors: Tuomas Leppänen e Kari-Pekka Luoma e Jari Matikainen e
Yleiskäyttöisen tietokoneen kellosynkronisointi ja käyttö verkkoliikenteen mittauksiin Oskari Simola Diplomityöseminaari Tietoverkkolaboratorio.
JohdantotMyn1 Johdanto Verkkopalvelun koostamiseen käytetään koosteohjelmia ja ohjelmointikieliä. Verkkopalvelun toteutus voi vaatia myös palvelinohjelmointia.
Virtuaaliset lähiverkot
Antti Kurkinen1 Langattomat verkot Antti Kurkinen2 Eri tekniikoita langattomiin verkkoihin Wimax-verkko 3G-verkko.
Kenttäväylien kehitystyö
Linux palomuurina Kimmo Karhu, EL0A
Linjan vuokraaja Taloyhtiöliittymä HomePNA-tekniikalla noin 100 asunnon talo ja kolmannes liittyy Taloyhtiön investointi € Liittynyttä kohti 109.
DNS ja DHCP palvelut Linuxissa
Joni Kelloniitty & Niko Säyriö
Palomuurin peruskäsitteitä Palomuurin tehtävänä on erottaa ja kontrolloida tietoliikennettä yrityksen lähiverkon (LAN) ja yrityksen ulkoisen verkon (WAN)
Lähiverkot- erikoistyökurssi
, luento 9 Suurinopeuksiset lähiverkot. Neljä suurinopeuksisten lähiverkkojen päätyyppiä –Fast Ethernet (100 Mbps) –Gigabit Ethernet (1 Gbps)
Ti Lähiverkot -Erikoistyökurssi
Ti LÄHIVERKOT -ERIKOISTYÖKURSSI SAN: Storage Area Network Mikko Hellstén Ville Pesonen.
VLAN Kimmo Tukiainen
WLAN-tukiaseman asennus Tiina Sinisalo. Käytetyt laitteet  Nokia A032  Lucent Technologiesin valmistama PCMCIA (Personal Computer Memory Card International.
Ti Lähiverkot -erikoistyökurssi
Kim Grönholm Ilmari Puustjärvi
DHCP Antti Pöyhönen.
Ti Lähiverkot - Erikoistyökurssi Sillat ja kytkimet Toni Helenius & Ville Parviainen
Storage Area Network Jussi Murtola. Sisältö SAN-yleistä Eroavaisuudet tallennusmenetelmien välillä Topologiat SAN-verkkolaitteet Kuitukanavan arkkitehtuuri.
Otsikko Kunnan tai kuntayhtymän kirjaston tietoliikenneverkon toteutuksen pohjana voidaan käyttää esimerkiksi tähtitopologiaa. Verkko jakaantuu useampiin.
HomePNA -Mikko Pehkonen, Tite4. Sisältö Yleistä Käytäntö Spesifikaatiot Tiedonsiirto Ongelmia Tilanne Suomessa Case Lappeenranta Johtopäätökset.
LAN – Local Area Networks (Lähiverkot)
Spanning Tree Protocol Algorithm
Automaation sähkömoottorit Teollisuudessa ja kiinteistöissä Simo Turtiainen, Vesa Kalpio ja Mikko Ontronen.
Koneen kokoaminen. Emolevy Lisäkortit (esim. verkkokortti) NäytönohjainProsessori Virtalähde (P4-liitin) Mm. virtanapin liittimet SATA-väylät (kiintolevyt.
Virtapiirit.
Luku2, Alkuaineita ja yhdisteitä
HP Yrityskannettavat 2010 Mitä malleja ne korvaavat Uudet telakat
DNS ja DHCP-palvelut linuxissa
Tietoturva Jari Koivisto opetusneuvos Opetushallitus
Freescale ColdFire & Arm Cortex-A8
Koneen kokoaminen.
Verkon komponentteja Isäntäkone (host) reititin R R R R linkki R
Assembly Summer 2012 runkoverkko
Esityksen transkriptio:

a B&J Production :: Verkkolaitteet Click to start

Verkkokortti Verkkokortti on pc:n laajennuskortti, jonka kautta koneen voi liittää (lähi)verkkoon. Yleisimmät verkkokortit sopivat PCI-väylään ja ovat nopeuksiltaan 10Mbps/100Mbps. Nopeimmat verkkokortit kykenevät jopa Gigabitin nopeuteen Lähes kaikista uusimmista emolevyistä löytyy integroitu verkkokortti ::

Toistin Toistin (repeater) on sähköinen vahvistin joka kopioi yhdestä kaapelista tulevat paketit toisiin kaapeleihin Toistin erottaa vikaantuneen kaapelin verkosta, jolloin yhden segmentin katkeaminen ei mykistä koko verkkoa Liitetään yleensä paksuun tai ohueen ethernet- kaapelointiin ::

Silta Silta yhdistää (erilaisia) LAN-verkkoja Siltaa voi tarvita esimerkiksi jos kaksi toisistaan kaukana olevaa lähiverkkoa halutaan yhdistää Yksinkertaisimmassa sillassa on kaksi ethernet liitintä joihin voi kytkeä esimerkiksi kaksi kytkintä Sillan etuna on verkkojen, sekä asemien määrän helppo kasvattaminen ja mahdollisuus yhdistää erityyppisiä lähiverkkoja ::

Keskitin Keskittimiä eli hubeja on kahdenlaisia, passiivisia ja aktiivisia Passiiviset eivät prosessoi dataa ollenkaan, jolloin verkossa liikkuva data käy jokaisessa koneessa Aktiivisissa keskittimissä voi olla monenlaisia lisätoimintoja, kuten liikenteen vahvistusta ja suodatusta Kytkevä keskitin osaa myös ohjata liikennettä Keskittimiä Käytetään useimmiten 10mbit verkoissa ::

Kytkin Yleisin laite pieniin ja keskisuuriin verkkoihin Kytkin on aktiivinen, eli se osaa ohjata paketit suoraan oikeisiin paikkoihin Parempi vaihtoehto verkon rakentamiseen kuin keskitin/hubi Pakettien törmäily olematonta ::

Reititin Kytkee tietoverkkoja toisiinsa Reititin osaa ohjata paketit verkko-osoitteen mukaiselle vastaanottajalle Internetissä runkoreitittimet hoitavat tiedon siirtymisen oikeisiin paikkoihin. Reititin on protokollariippuvainen ja se pystyy käsittelemään vain tuettuja protokollia ::

The End(?)