Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Otsikko Kunnan tai kuntayhtymän kirjaston tietoliikenneverkon toteutuksen pohjana voidaan käyttää esimerkiksi tähtitopologiaa. Verkko jakaantuu useampiin.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Otsikko Kunnan tai kuntayhtymän kirjaston tietoliikenneverkon toteutuksen pohjana voidaan käyttää esimerkiksi tähtitopologiaa. Verkko jakaantuu useampiin."— Esityksen transkriptio:

1

2 Otsikko Kunnan tai kuntayhtymän kirjaston tietoliikenneverkon toteutuksen pohjana voidaan käyttää esimerkiksi tähtitopologiaa. Verkko jakaantuu useampiin aliverkkoihin siten, että pääkirjastolla ja jokaisella sivukirjastolla on oma aliverkkonsa. Kussakin aliverkossa on kirjaston omat työasemat ja/tai päätteet, MCH (Mobile Connection Host), kirjatietokanta sekä mahdollisesti asiakastietokanta. Aliverkot yhdistää toisiinsa reititin, joka huolehtii sekä kirjaston sisäisestä tietoliikenteestä että yhteyksistä ulkomaailmaan. Reitittimen yhteyteen toteutetaan palomuuri, jonka avulla valvotaan tietosuojaa. Kirjaston asiakas- ja kirjatietokantoihin pääsee ainoastaan kirjaston omilta koneilta eli kirjaston oman verkon sisältä.

3 Otsikko 2 Pääkirjaston tietokannassa on kirjatietokanta, joka sisältää kaikki kunnan kirjaston kirjat, siis pääkirjaston omien kirjojen lisäksi myös sivukirjastojen kirjat. Jokaisessa sivukirjaston aliverkossa on kirjatietokanta, joka sisältää ko. kirjaston kirjat. Kirjatietokanta on siis myöskin toisinnettu ja toisinto on ositettu sivukirjastojen aliverkkoihin. Palautusten ja lainausten yhteydessä päivitetään sekä pääkirjaston tietokantaa että sen sivukirjaston kirjatietokantaa, jonka valikoimiin ko. kirja kuuluu.


Lataa ppt "Otsikko Kunnan tai kuntayhtymän kirjaston tietoliikenneverkon toteutuksen pohjana voidaan käyttää esimerkiksi tähtitopologiaa. Verkko jakaantuu useampiin."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google