Ottelutapahtuma- tutoroinnin -nostot 2011 Marko Viitanen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Omalla ajalla tehtäviä harjoituksia
Advertisements

TT-VOLLEYN JOUKKUEIDEN ja HARJOITUSRYHMIEN OHJESÄÄNNÖT HARJOITUKSIA, PELEJÄ JA TURNAUKSIA VARTEN.
HJK TÖÖLÖ -06 Kausikehys 2014 Marko Hirvonen.
Taitokouluharjoitus Pääteema: 1 v 1 puolustaja selässä Ryhmä:
Talvikauden harjoittelu
KJT E02 Vanhempainkokous , esityslista
Seurayhteistyön painopisteet PELI, LUONNE, LUISTELU
Napero-ohjaajat.  Teoria + kahvi17.30 –  Malliharjoitus18.30 –
Liike ja valppaus p p Ilman palloa, käännöksissä katse parissa
NiceFutis E10 kausi PELITAPA 6VS / Liikkuminen kentällä (oma pelipaikka) Tilanteiden tunnistaminen Syöttöpeli Pelinopeus PELITAITO.
FC Espoo Palaute PTE10, PTE11 ja TD12-13.
SAPA ry VALMENNUSLINJA Arvoista normeihin ja tekoihin.
Pelikirja D-tytöt YlöR JOUKKUE Joukkueessa on kenttäpelaajia ja vaihtopelaajia Kaikki pelaajat ovat kavereita Auta kaveria  1. ja 2. kosketus.
FC WILD VALMENNUSLINJA versio 2011/ Harjoitukset Taito, taito ja taito  Nopeudesta ei hyötyä jos ei taitoa, harjoitukset pallollisia Liikkuva.
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2009 / Jyväskylän yliopisto.
CxO Mentor Oy. Kyselytutkimus Vastauksia 36 kpl Vastaajat aikuisia, yksi 16-vuotias mukana Mukana seuran toiminnassa: – 1-3 v (7 hlö) – 4-9 v (21 hlö)
Lihavuus on onnellisten hetkien kertymää....
1. 5v2 pallonhallinta + prässi + tilanteenvaihto
P06-joukkueen vanhempainilta
T99 Salamatytöt Kausi Kyselyn tuloksia Todella vähän palautettuja, 16kpl 30:stä Tulokset tukevat tämän hetkistä suuntaa.
KoiPS Maalivahtivalmennuslinjaus.  Maalivahtiharjoittelu aloitetaan Koivukylän Palloseurassa säännöllisesti F9 ikäluokan joukkueille.  F9 pojissa ja.
Munkkiniemen Kisapojat - Faktat -
JäPS PELIFILOSOFIA 5v5 Puolustuspeli: Hyökkäyspeli:
JäPS PELIFILOSOFIA 7v7 Puolustuspeli: 2 – Hyökkäyspeli:
JäPS PELIFILOSOFIA 9v9 Puolustuspeli: 2 – Hyökkäyspeli:
Alkulämpö Hyökkääjä etenee pallon kanssa rauhallisella vauhdilla pienin kosketuksin katse koko ajan valmentajassa. Valmentaja pitää huolen että leuka pysyy.
Ohjeistus Copa Del VJS toimintaan Copa Del VJS 3v3.
VANHEMPAIN KOKOUS Laaksolahden hallin kokoustila klo 9.00
Treenin nimi ja tavoite: lämmittely
HauPa HYVÄ ASENNE NÖYRYYS JA SITKEYS ROHKEUS JA ITSELUOTTAMUS
Organisointi: 3 hlöä yhdessä (polttopalloa): Ohjeet: yksi keskellä ja kaksi heittää palloa siten, että keskipelaaja ei saa kiinni. -HUOM: pään yli ei saa.
Alkuverryttely – Makke 5 min Matti & Tom tekevät seur harjoituksen kentät valmiiksi.
NJS PELIKIRJA 9v NJS (Mikko Manninen)
Ohjeistus VJS Talvi-Liiga toimintaan VJS Talvi-Liiga 4v4.
FC WILD VALMENNUSLINJA 2015
Leki-futis Leki-futis Valmennuksellinen linja ”TYÖN TULOS EI OLE SE, MITÄ VALMENTAJA ON TEHNYT, VAAN MITÄ NUORET OVAT SAANEET JA MISSÄ MÄÄRIN LAPSET JA.
Harjoitellaan 6 viikon jaksoissa. Jaksojen välissä voi miettiä siirtymistä seuraavaan asiaan tai kerrata vanhaa. 1. Jakso Viikot marras-joulukuu.
Vanhempien tapaaminen P05 Torstai Leppävaaran UP kahvio.
NJS PELIKIRJA 7v NJS Pelikirja Mikä on pelikirja? Miksi joukkueilla on pelikirja? Minkälaisia pelikirjoja joukkueilla on? NJS
NuPS T03 Pelaajapalaveri Joukkueen NuPS T03 pelaajat
Harjoitellaan 6 viikon jaksoissa. Jaksojen välissä voi miettiä siirtymistä seuraavaan asiaan tai kerrata vanhaa. 1. Jakso Viikot marras-joulukuu.
Suomen Jääkiekkoliitto1 VUOROVAIKUTUS JA JOHTAMINEN LTV 2.
MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET 1. MAALIVAHTIPELIN PERUSTEET 2. PELI LUONNE LUISTELU 3. OPPIMINEN 4. PELIKÄSITYS 5. MAALIVAHDIN TEKNISET- JA LAJITAIDOT 6. PELIASENTO.
Alkulämpö Hyökkääjä etenee pallon kanssa rauhallisella vauhdilla pienin kosketuksin katse koko ajan valmentajassa. Valmentaja pitää huolen että leuka pysyy.
Pelitavan pääpiirteet 8v8
PHSB PELIKIRJA PELITAPA  AKTIIVINEN  PYRITÄÄN VOITTAMAAN 1-1 TILANTEET  KOKO KENTÄLLÄ PALLONRIISTOIHIN PYRKIVÄ JA PELIÄ NOPEASTI KÄÄNTÄVÄ TAPA.
1v1 harjoitteet. 1v1 kuljettaminen ja kääntyminen Lähtee valmentajan syötöstä. Pelaajat kisailevat pallosta ja pyrkivät tekemään maalin kumpaan tahansa.
Nappulavalmentajakerho
Uefa B Lopputyö Jussi Riikonen Teema Hyökkäys Pelinavaaminen
Joensuun maila B-tytöt ja suomensarja 2017
Valmennuslinjaus seuran F7-F9 ikäluokille
Pelinopeus Salibandyn MM-kisat 2010 Hartwall Areena, Helsinki
E2-pojat kaudella
Valmennuslinja Haukiputaan Pallo ry..
MPS Havainnointi Pelaajan tulee havainnoida:
Harjoittelu ja pelaaminen tulevalla kaudella
SalPa P07 Vanhempainilta
Huuhkaja- ja Helmaripäivien pääteemat
Jalkapallokoulun kausisuunnitelma 2017
FJK -06 PELIMUOTO 8 VS 8 PELITAPA 3 – 1 – 3 / Tasapaino koko kentällä
U15 Alueleiriharjoittelu
Huuhkaja- ja Helmaripäivien pääteemat
Pelaajaprofiili Pelaajan arvio Taito 1-10 Pelaajatiedot
Kotipelin järjestäminen Blues-turnaus Joukkueen vaatetus
Taitokouluharjoitteet tammikuu 2015
Toimintaohje seuran F7-F9 ikäluokille
Yksilöllinen kehityksenseuranta
KPV T-10/11 kausisuunnitelma
KPV T-10/11 kausisuunnitelma
MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA
Esityksen transkriptio:

Ottelutapahtuma- tutoroinnin -nostot 2011 Marko Viitanen

Ottelutapahtumatutorointi -yli 1400 pelin päähavainnot Työnjako melko hyvä + Valmentajien ja muiden toimijoiden välillä pääosin hyvä työnjako. Postiivinen sävy vallitsee + Sävy, jolla lasten kanssa kommunikoidaan on pääosin myönteinen. Huippusuorituksia valmennuksessa – näkyy myös pelissä + Joukossa aivan erinomaista pelitapahtumakokonaisuuden johtamista aina alkuverryttelyistä loppuyhteenvetoon. Vain vähän hölmöileviä vanhempia – heidät kyllä huomataan + Vanhemmat pääosin kannustavia ja ilmapiiri hyvä.

Ottelutapahtumatutorointi Kehityskohtia löytyy! Ottelupalavereihin parempi ryhti, ruutiini ja runko. - Jokaisessa pelissä tulisi olla teema, joka nousee esiin koko tapahtuman ajan. Valmentajalla tulee olla oma hetki myös pelin tauolla! Alkuverryttelyssä paljon palloja ja pelaamista. - 50x200 taitotoistoa=10 000! -2v2 (1-2min osissa) ja 3v1 pelaaminen syöttöjonojen tilalle - Harjoitusvaikutus ja siirtovaikutus pelaamiseen vuoden aikaan suuri! Enemmän huomiota pallottomien aktivoimiseen. - Pelaajien tulee saada ”kantapäät irti maasta”. - 9/10 valmentajasta keskittyy pallollisen ohjaamiseen!

Ottelutapahtumatutorointi -yli 1400 pelin päähavainnot Haluammeko älykkäitä, luovia ja pelirohkeita pelaajia? Tarvitsemme pelirauhaa -Pallollisen pelaajan jatkuva ohjaaminen on saatava loppumaan! Lähes ”nollatoleranssi”! Lisäämme pelirohkeutta - Valmentajan tulee etsiä pelistä heti alussa hyviä onnistumisia ja huomata ne. Sellainen johtaminen lisää pelirohkeutta! Ohjeen sijaan kysymme useammin - Valmentajan tulee opetella kysymään asioita, joita haluaa lasten ja nuorten pelissä tekevän. Miten saat pallon Kalle vs. Kalle pyydä palloa!? •Hyvä …mikä? -Hyvä sana ei riitä. On myös muistettava sano mikä oli hyvää. -Esim. Hyvä syöttö, josta pelikaverin oli helppo jatkaa eteenpäin.

Ottelutapahtumatutorointi -yli 1400 pelin päähavainnot F8 painopisteet 1v1 tilanteet –Kuljetus, pallonkäsittely, käännökset, harhautukset, ohittaminen ja suojaaminen. Paljon niiden harjoittelua. Kaikkien yksilöiden rohkeus ja aktiivisuus pelissä. F9 painopisteet Pallottoman pelattavaksi liikkuminen ja kehon asento pelille auki. Katse kentälle ja kahden pelaajan yhteistyö. Syöttö kaverille etupuolelle ja liike syötön jälkeen. Nopea pallon riisto ja pelaaminen sen jälkeen omille!

Ottelutapahtumatutorointi -yli 1400 pelin päähavainnot E10-E11edellisten lisäksi Pelin eri kaistojen käyttö (painopisteen vaihdot) 1. kosketus tilaan ja liikkeeseen !Ajatus ja päättäväisyys maalintekotilanteissa kaipaa huomiota. Lasten pelissä pitäisi nähdä paljon pelaajia, joilta ei saa palloa pois  ! Havainnot ja painopisteet ovat kesän 2011 turnauksista Stadi Cup, Helsinki Cup, Wasa Football Cup, Hippo –turnaus ja Saimaa turnaus!

Menestys ei synny sattumalta!