JÄÄPALLO talven hauska ulkopeli meille kaikille 1 JÄÄPALLON NUORISOPROJEKTI.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
IKILIIKE IKILIIKE Voimistelu liikuttaa!.
Advertisements

TYÖSSÄOPPIMISJAKSO BRNOSSA  –  Monikulttuurisen toiminnan ohjaus  Työssäoppimispaikat drop-in center Pavlac klub English kinderkarten.
PS Kemi Kings – Ykkönen. Lapin ainoa Ykkösessä •PS Kemi Kings on Kemin ja koko Meri-Lapin ykkösjoukkue ja alueen junioripelaajien tähtäimenä on päästä.
URHEAN yläkouluverkon seminaari 17. 9
Liikuntaluokalle Nurmon yläasteelle syksyllä 2014
Hannu Virtanen Selkokielen tarvearvio 2014
”Määrittää ihmisen yksilönä”
Tikkurilan Palloseura ry Jalkapalloa jo vuodesta 1958
Koti On Paras SLU –alueiden perheliikuntahanke KOTIPA.
Jokaisella lapsella on mahdollisuus…
Yhteistyössä Tietohallinto liikunnassa ja urheilussa
Innostaa, uudistaa ja yhdistää. Annetaan jokaisella lapselle mahdollisuus…
Urheilun Pelisäännöt vanhempien illassa
GOLF HARRASTUKSENA Tietoa Vanhemmille
Odotukset seuratoiminnalta eri elämänvaiheissa
1 Hyvä Seura -koulutuspuu. 2 • Seurojen toimihenkilöille tarkoitettu koulutuskokonaisuus seuratoiminnasta • Kohderyhmänä uudet seura-aktiivit, joukkueenjohtajat,
 Polun taustalla HUMU-ryhmän selvitys suomalaisten huippu-urheilijoiden poluista  Suomalaisten arvokisa menestyksen heikkeneminen 1970  2000-luku 
Lasten kilpailutoiminnan kehityshanke
Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli –periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous.
Tavoitteet Aamu- ja iltapäivätoiminnalla on oma erityisluonteensa, jossa painottuu laadukas vapaa-ajan toiminta → olympiakasvatusmateriaalista poimittiin.
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
Kuopion Seudun Pesäpalloilijat ry missio, visio ja arvot.
GrIFK tyttöjalkapallon kehittämisprojekti GrIFK jalkapallo Seurassa Pelaajia 510, 16 ikäluokkaa ja 74 valmentajaa, joista tyttöjä/naisia 11 Tyttöjä.
Liikkuminen oppimisen ja yhteisöllisyyden tukijana peruskoulussa
Seuratoiminnan kehittäminen
Hakeminen Päivähoidon laatukriteerit
Nuorisourheilun laatuseura Lähtökohtana jokaisesta mukaan tulevasta lapsesta huolehtiminen Sinetin seuralle myöntää lajiliitto Seura mukana valtakunnallisessa.
Drop out-ilmiö SPL:n Turun piirin juniorijalkapallossa
 Kysely avoinna sivuilla www.pesis.fi  Kyselyyn saatiin 93 vastausta  Kysely oli osin yhtenevä SLU:n keväällä 2012 järjestämään.
Copyright ME YHDESSÄ – TOIMINTAKULTTUURIN MUUTOSPROSESSI.
OECD:n Pisa 2006-tutkimuksen ensituloksia
Tikkurilan Palloseura ry Jalkapalloa jo vuodesta 1958
Case-tehtävä Metsäprojekti päiväkodissa
Harrasteliikuntatuote Poweraction Nuorten liikuttamista vuodesta 2003 Liikuntapalvelukeskus Blomberginaukio 4, Turku Lasten ja nuorten.
Leppävaaran Pallo ry Kysely seuratoimijoille – yhteenveto tuloksista Loka-marraskuu 2011.
LEIJONA-KIEKKOKOULU. LEIJONA-KIEKKOKOULU – MISTÄ ON KYSE? Seuroille suunniteltu kiekko- ja luistelukoulun toteuttamismalli alle 8 -vuotiaille lapsille.
TYÖNIMI: Pelaamalla kuntoon Projektin toinen työnimi: Bandy is fun, parasta paikanpäällä nautittuna Suomen Jääpalloliitto ry.
1 Tuotokset Päätösseminaarin ryhmätyöt Ohjusrukkanen loistava! Foorumi tavata verkostoa (pienemmässä mittakaavassa, kuin verkostopäivillä) a kuulla ”kentän”
Nuorisotoiminnan strategiamittareita
1 yli miljoonan suomalaisen kansalaisjärjestö liikuntajärjestöjen palvelu-, yhteistyö- ja kattojärjestö tärkein tehtävä on liikunnan ja urheilun.
Ohjaajien perehdytys Tero Leinonen Koordinaattori Lasten tiedekerhot- ja leirit Kesä 2014.
Seuratuki-info  Perheliikunta on terveyttä edistävää liikuntaa, jota koko perhe ja lähipiiri; lapset, nuoret, vanhemmat, isovanhemmat ja ystävät.
KANSAINVÄLISYYS JA MONIKULTTUURISUUS
Nummelan Palloseura Hockey ry SWOT - Analyysi
YHDENVERTAISUUSSUUNNITTELUN HYVÄT KÄYTÄNNÖT
Uudistuva kylä kaupungissa –hanke Uudistuva kylä kaupungissa –hankkeessa etsitään uusia ja konkreettisia tapoja lasten ja nuorten palveluiden kehittämiseen.
MINÄ URHEILEVAN LAPSEN VANHEMPANA!
VARHAISKASVATUKSEN LIIKUNTASUOSITUKSET
LÄHILIIKUNTA TUTUKSI – HANKE Kohderyhmä: Lapset ja nuoret, perheet Kohdealue: Kuopion kaupunki, lähiliikunta-alueet Taustakuvaus / Lähtökohdat Taustalla.
Leki-futis Leki-futis Valmennuksellinen linja ”TYÖN TULOS EI OLE SE, MITÄ VALMENTAJA ON TEHNYT, VAAN MITÄ NUORET OVAT SAANEET JA MISSÄ MÄÄRIN LAPSET JA.
Edustusurheilu Espoon kaupungin vetovoimatekijäksi - Kuinka taklaamme haasteet yhdessä? Vai jääkö historiaan 10-luku jolloin edustusurheilu loppui Espoossa?
Esittely seuroille ja medialle – syksy Suomen Jääkiekkoliitto - Turkka Tervomaa2 - fyysisen aktiivisuuden muutos on ollut ”nollasummapeliä”
Vanhempien tapaaminen P05 Torstai Leppävaaran UP kahvio.
Omalle huipulle Turun Kisa-Veikot. Turun Kisa-Veikkojen linjaukset harrastetoimintaan ViVa - vihreä-valkoinen tie - koko elinkaaren mahdollisuus pysyä.
Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi1 Puheenjohtajan ajankohtaiskatsaus Harri Nummela
Matti Putila Varala-Tiimi Ry, Taitoluistelun inkluusio ja kansainvälistä kilpailutoimintaa.
Jonot mataliksi Liikettä pienissä tiloissa
Liikunnan ja kulttuurin kilpailutoiminta osana oppilaitoksen toimintaa
VALINNAINEN LIIKUNTA 8. lk 2h/viikko 9.lk 2h/viikko
Liikuntaluokalle Nurmon yläasteelle syksyllä 2017
Perusliikuntataitokoulu ja lajikokeilu
Tule mukaan Suomen suurimpaan LEIJONA-joukkueeseen!
talven hauska ulkopeli meille kaikille
FC NOKIA ”Laadukasta tyttöfutista huipulle asti”
ERO LAPSIPERHEESSÄ –KOULUTUS tiistaina klo 9-15
Lasten ja nuorten urheilun Tähtiseura
Päijät-Hämeen Salibandyseura ry
MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA
Esityksen transkriptio:

JÄÄPALLO talven hauska ulkopeli meille kaikille 1 JÄÄPALLON NUORISOPROJEKTI

PROJEKTIN TARKOITUS Projektin ideana on saada tytöt, pojat ja heidän vanhempansa, isovanhempansa ja sisarukset liikkumaan yhdessä mukavan talvilajin parissa nykyisten harrastusten rinnalla kansallisuudesta tai toiminta- rajoitteisuudesta riippumatta. 2

TAVOITTEET 1 Saada lapset/nuoret ja heidän perheensä liikkumaan yhdessä ulkona ja osallistumaan aktiivisesti seuratoimintaan Saada lisää tyttöjä ja poikia lajin pariin Tehdä jääpallo tutuksi vähemmistökulttuureille, toimintarajoitteisille sekä koululaisille Luoda mahdollisuus löytää uusi harrastus myös ilman kovia kilpailullisia tavoitteita Antaa kaikille mahdollisuus harrastaa ohjattua liikuntaa, jossa kustannukset eivät määrä menestystä tai liikunnan iloa 3

TAVOITTEET 2 Jääpallo koululiikuntalajiksi 2012 – 2014 Tarjota päiväkodeille ohjattuja ulkoleikkejä, jolla kehitetään sosiaalisia- ja karkeamotorisia taitoja Kasvatuksellisin keinoin ohjata lapsia terveiden elämäntapojen pariin sekä antaa heille onnistumisen kokemuksia ja liikunnan riemua 4

HANKKEEN TOTEUTUS 1 Kauden aikana järjestetään perinteisillä jääpallo- ja muilla paikkakunnilla jääpallokouluja. Niiden aloitus ja markkinointi hoidetaan keskitetysti alueittain. Jääpallokouluihin voivat osallistua kaikki jääpallosta kiinnostuneet tytöt, pojat, heidän vanhempansa ja isovanhempansa. Kaudella järjestetään esittelytilaisuuksia ympäri Suomea. Tilaisuuksiin kutsutaan ala-asteiden ja päiväkotien opettajia, ringette-, jalkapallo - ja pesäpalloseurojen valmentajia sekä muita lajista kiinnostuneita. 5

HANKKEEN TOTEUTUS 2 Järjestetään koululaisjääpalloturnauksia ympäri Suomea. Hanke tarjoaa edullisia harrastepaketteja, jotka sisältävät juniorijääpallomailaa, liivit ja kaksi pehmeää palloa ala-asteille sekä päiväkodeille. Lisäksi seurojen jääpallokouluille tarjotaan mahdollisuus ostaa edullisia varustepaketteja. 6

HANKKEEN TOTEUTUS 3 Ohjeistetaan opettajia ja päiväkodin henkilöstöä jääpalloliiton nettisivuille, jonne liitetään jääpallon esittelyvideo, luistelutekniikkavideo sekä koululiikuntaan soveltuvat jääpallosäännöt ja lisätietoa jääpallosta Järjestetään alueelliset tai kaupunkien harrastesarjat 11- ja 13- vuotiaille nuorille. Sarjoissa otellaan myös lopputurnaukset (tarvittaessa kahdella tasolla). Kannustetaan kaikkia jääpallon parissa toimivia henkilöitä käyttämään kasvatuksellista otetta toiminnassaan. Lisäksi pyritään omalla esimerkillä edistämään terveellisten elämäntapojen positiivisia vaikutuksia elämänkaaren eri vaiheissa 7

LIIKUNTA JA URHEILU LISÄÄVÄT SUVAITSEVAISUUTTA Liikunnalla ja urheilulla on tärkeä merkitys maahanmuuttajien integroimisessa valtaväestöön. Valtaosa suomalaisista uskoo, että urheilulla on tärkeä merkitys kulttuurien välisen keskusteluyhteyden luomisessa ja ylläpitämisessä Lasten liikunnan ja urheilun merkitystä sosiaalisen toiminnan vahvistajana pidetään tärkeänä tekijänä suomalaisten keskuudessa obaromet ri_suomalaiset_euroop/ 8

LUISTIMET JALKAAN JA JÄÄLLE ! Liikunnan määrä on yhteydessä sydän- ja verisuonitautien riskitekijöihin jo varhaislapsuudessa Suuri osa lasten vapaista leikeistä on perinteisesti ollut liikuntaleikkejä, mutta viime vuosina tietotekniikka on alkanut kilpailla ajankäytöstä. Samalla on lisääntynyt huoli lasten ylipainosta ja huoli lasten sosiaalisen kanssakäymisen vähentymisestä SJPL:n nuorisoprojekti kannustaa välittämään tietoa liikunnas- ta ja urheilusta lasten vanhemmille sekä esittämään konkreettisia esimerkkejä kuinka lasta voidaan rohkaista liikkumaan hauskalla tavalla ArjaSääkslahti/Jyväskylän yliopisto: Liikuntapedagogiikan väitös 3-7 –vuotiaiden kannustamista ulkoliikuntaan hkaista+ulkoliikuntaan/HS SI1TL01x0v 9

JÄÄPALLO peli meille kaikille, tule mukaan pelaamaan hyvässä seurassa Yhteystiedot: Suomen Jääpalloliitto ry. Pekka Liikanen: puh JÄÄPALLON NUORISOPROJEKTI