Muutamia käsitteitätMyn1 Muutamia käsitteitä •Perintä (inheritance) on luokkien välinen suhde, jossa johdettu luokka (subclass, derived class) perii kantaluokan,

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Rajapintaluokat Rajapintaluokka luettelee metodit, joille tulee löytyä toteutus asianomaisen rajapinnan toteuttavista luokista. Rajapintaluokka on siis.
Advertisements

Verbs, verbs, verbs.
– Ohjelmistojen mallintaminen luokkamallin lisäpiirteitä.
Olio-ohjelmointi Olio-ohjelmoinnissa keskeisiä käsitteitä ovat luokka ja olio. Olio on abstraktio jostakin ongelma- tai ratkaisualueen käsitteestä. Oliolla.
Luokkien väliset koostesuhteet
Luokan otsikko- ja toteutustiedosto tMyn1 Luokan otsikko- ja toteutustiedosto •Tähän asti ohjelmaesimerkit on toteutettu siten, että kaikki koodi on yhdessä.
1 Sektorin nimi. 2 Reading times of magazines NRS Finland 2012.
Olio-ohjelmointi. Mitä olio-ohjelmointi on ?  Pyritään mallintamaan jotain reaalimaailman kohdetta tietokoneohjelman avulla  Olio on luokan ilmentymä.
Johdetun luokan määrittely tMyn1 Johdetun luokan määrittely •Kun johdettu luokka periytetään kantaluokasta, saadaan kantaluokan jäsenet enemmän tai vähemmän.
ohje kuunteluanalyysiin
Perintä. Yleistä Olio-ohjelmoinnin menetelmä muodostaa uusia luokkia aiemmin määriteltyjen luokkien avulla Luokka saa automaattisesti käyttöönsä kaikki.
Suomalaisia perinneleikkejä
Olio-ohjelmoinnin perusteet luento 3
OLIO-OHJELMOINTI PERUSTEET PERUSTIETOTYYPIT
1 Sektorin nimi. 2 Reading times of magazines NRS Finland 2011.
Voima ja liike.
Orientaatio: Miksi näytän tämän videoklipin?
Virtuaaliset jäsenfunktiot tMyn1 Virtuaaliset jäsenfunktiot Virtuaalinen jäsenfunktio on esiteltävä monimuotoisessa kantaluokassa. Virtuaalisen jäsenfunktion.
Tekstitiedostosta lukeminen tMyn1 Tekstitiedostosta lukeminen Tiedosto voidaan avata pelkästään lukemista varten tai kirjoittamista ja lukemista varten.
Johdetun luokan olion alustus tMyn1 Johdetun luokan olion alustus määrätyillä arvoilla Kun ohjelmassa esiintyy johdetun luokan olion määrittely, järjestelmä.
Luokan muodostintMyn1 Luokan muodostin Olioihin kohdistuvia automaattisia toimintoja ovat luonti, alustus, kopiointi, sijoitus, tyhjennys ja tuhoaminen.
Luokan määrittely class-määreellä tMyn1 Luokan määrittely class-määreellä Luokan määrittely tarkoittaa luokan tietojäsenten esittelyä ja jäsenfunktioiden.
Laadukkaita palveluja vaivattomasti Pohjois-Pohjanmaan maistraatti Oulun yksikkö Registration of foreign citizens.
Muuttujat ja vakiottMyn1 Muuttujat ja vakiot PHP-kielen syntaksi on lainattu suurimmaksi osaksi C- kielestä. PHP on erityisesti HTML-dokumenttien sisään.
4. Attribuutit 4.1. Sisällys Yleistä attribuuteista. Näkyvyys luokan sisällä ja ulkopuolelta. Attribuuttien arvojen käsittely aksessoreilla. 4.2.
Ohjelman keskeytys virhetilanteessa tMyn1 Ohjelman keskeytys virhetilanteessa Poikkeustilanteet voidaan ryhmitellä logiikkavirheisiin ja muihin ajonaikaisiin.
Vaillinaiset apuverbit: may
Johdetun luokan olion esittely... tMyn1 Johdetun luokan olion esittely ja määrittely Esittelyluokka tarkoittaa olion tunnuksen luokkaa. Määrittelyluokka.
Vesa Ollikainen & Outi Grotenfelt
Poikkeustenkäsittely- lohkot tMyn1 Poikkeustenkäsittelylohkot try-catch Poikkeustilanteiden käsittelymekanismi toteutetaan varatuilla sanoilla try, throw.
Tekstitiedostoon kirjoittaminen tMyn1 Tekstitiedostoon kirjoittaminen Tiedostoja käsitellään ohjelmassa tiedosto-olion avulla. Tiedosto-olion luokka sisältää.
Monimuotoinen luokka tMyn1 Monimuotoinen luokka Monimuotoinen luokka mahdollistaa saman jäsenfunktion toteutuksen monella tavalla. Tällöin puhutaan virtuaalisesta.
Johdetun luokan olion alustus tMyn1 Johdetun luokan olion alustus määrätyillä arvoilla Kun ohjelmassa esiintyy johdetun luokan olion määrittely, järjestelmä.
Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia Meri Koivusalo1 Social funds, social policy and social development.
Kantaluokan määrittely tMyn1 Kantaluokan määrittely Perinnän käyttöön liittyvät varatut sanat private, protected, public, final ja abstract. Ne tarkoittavat.
International pages?. Comments yhteystiedot / contact –information ei resursseja kaiken kääntämiseen – linkit vastuuhenkilöille / no enough resources.
Johdetun luokan määrittely tMyn1 Johdetun luokan määrittely Kun johdettu luokka periytetään kantaluokasta, saadaan kantaluokan jäsenet enemmän tai vähemmän.
Today’s Special Päivän pannu ENA otsikon numero on oltava; jos kirjoitat myös otsikon, sitä ei saa muuttaa älä koskaan kirjoita marginaaliin.
8. Periytyminen Sisällys Mitä on periytyminen? Yksittäis- ja moniperiytyminen. Oliot ja perityt luokat. Periytymisen käyttö.
ENG Masters, part 2, Citing
Fiksu Opiskelija. Opetusaineisto jätteen synnyn ehkäisystä HSY Jätehuolto. Thoughts about Good Life Collected by Tuovi Kurttio, Pääkaupunkiseudun.
Prosessiongelmien analysointi- ja ratkaisupohjia Qualitas Fennica Oy Työkaluja | Qualitas Fennica Oy.
CAF eTool Rekisteröitymisen kautta maksutta käyttöön Kansallinen laatuhanke /TjV 1.
Olio-ohjelmointi Olio-ohjelmoinnissa keskeisiä käsitteitä ovat luokka ja olio. Olio on abstraktio jostakin ongelma- tai ratkaisualueen käsitteestä. Oliolla.
Specification by Example – Vaatimukset ja testaus ketterissä projekteissa Marko Taipale.
Reports in Apply / eAge system
Poikkeustenkäsittelylohkot try-catch
Grammary What’s On 6 Unit 2.
YLIOPISTOTENTTI / UNIVERSITY EXAM
YLIOPISTOTENTTI / UNIVERSITY EXAM
Ohjelman keskeytys virhetilanteessa
Kantaluokan määrittely
vedestä, ilmasta ja tulesta.
Rajapintaluokat Rajapintaluokka luettelee metodit, joille tulee löytyä toteutus asianomaisen rajapinnan toteuttavista luokista. Rajapintaluokka on siis.
Kantaluokan määrittely
Risk analysis, risk attitudes
Muutamia käsitteitä Perintä (inheritance) on luokkien välinen suhde, jossa johdettu luokka (subclass, derived class) perii kantaluokan, perusluokan (superclass,
Rakennusautomaatioyhdistys (RAY, “Building Automation Organization”) Sauna & introduction of Aalto University’s intelligent building technology pilot.
Hierarchical models Biotieteellinen tiedekunta / Henkilön nimi / Esityksen nimi
DIC and BMA in BUGS Biotieteellinen tiedekunta / Henkilön nimi / Esityksen nimi
Probability models and decision analysis
8. Periytyminen.
Hankalia (?) tilanteita Tammikuu 2014 Keke Tulomäki
The Icelandic model Bragi Gudbrandsson, General Director of the Government Agency for Child protection in Iceland.
vedestä, ilmasta ja tulesta.
vedestä, ilmasta ja tulesta.
vedestä, ilmasta ja tulesta.
X-ROAD ENVIRONMENTAL MONITORING
LTE LTE=EUTRAN=Super3G=3.9G.
8. Periytyminen.
Esityksen transkriptio:

Muutamia käsitteitätMyn1 Muutamia käsitteitä •Perintä (inheritance) on luokkien välinen suhde, jossa johdettu luokka (subclass, derived class) perii kantaluokan, perusluokan (superclass, base class) rakenteen ja käyttäytymisen. •Sitä nimitetään myös yleistys-/erikoistussuhteeksi (generalization/specialization relationship), sillä kantaluokka on johdetun luokan yleistys, ja toisinpäin, johdettu luokka erikoistaa kantaluokkaa. •Johdettu luokka perii kantaluokan kaikki tietojäsenet ja jäsenfunktiot.

Muutamia käsitteitätMyn2 •Johdettu luokka voi erikoistua lisäämällä uusia tietojäseniä tai jäsenfunktioita ja/tai korvaamalla (redefined functions) kantaluokan jäsenfunktioiden toteutuksia. •Perintä on yksiperintää (single inheritance) tai moniperintää (multiple inheritance) sen mukaan periikö johdettu luokka yhdestä vai useammasta kantaluokasta, kuva 1.

Muutamia käsitteitätMyn3 Kuva 1. Yksiperintä ja moniperintä. Hevosajoneuvo Vankkurit Kiesit Amfibi Vene Auto

Muutamia käsitteitätMyn4 •Redefining an Inherited Function: A derived class inherits all the member functions (and member variables as well) that belong to the base class. However, if a derived class requires a different implementation for an inherited member function, the function may be redifened in the derived class.

Muutamia käsitteitätMyn5 •Redefining an Inherited Function: When a member function is redefined, you must list its declaration in the definition of the derived class even though the declaration is the same as in the base class. If you do not wish to redefine a member function that is inherited from the base class, then it is not listed in the definition of the derived class.

Muutamia käsitteitätMyn6 •Johdettu luokka on kantaluokasta johdettu uusi luokka. •Perintä mahdollistaa siis luokkien välisen periytymisen. •Oliot eivät voi periä toisiaan. •Kun johdetun luokan tarjoamien palvelujen määrää halutaan lisätä, periytetään johdettu luokka kantaluokasta tyypillisesti public-periytymistavalla. •Kantaluokka sisältää tietojäsenet ja jäsenfunktiot, jotka ovat samoja kaikille luokkahierarkian olioille.

Muutamia käsitteitätMyn7 •Johdettu luokka sisältää vain ne tietojäsenet ja jäsenfunktiot, jotka ovat lisäksi tarpeellisia vain johdetun luokan olioille. •Johdettuun luokkaan ei siis esitellä uudelleen kantaluokassa jo esiteltyjä tietojäseniä tai jäsenfunktioita, vaan tarkoituksena on käyttää hyödyksi kantaluokan jäseniä sellaisenaan.