Internetin toimintaperiaate ja käyttötavat

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tervetuloa eLiiketoiminnan tietoiskuun 1. / / /
Advertisements

GPRS MATKAPUHELIN JÄRJESTELMÄT REIJO RANTA/ TIMO MÄKIPELTO.
WordPress- koulutus Kaarinan & Espoon NKK.
Tietokoneen osat v.2.5 Ohjelman avulla perehdyt tietokoneen sisältämiin osiin. Liikuta hiirtä kuvien päällä. Osan löytyessä ja nimen tullessa näkyviin,
1 1.
Toni Kari Marko Kantola
WLAN Tekijät: Petri Koskinen Miika Kulla Veli-Pekka Koskinen.
Internetin palvelut Matti Meikäläinen. Internet-sivut (WWW) •Internetin suosituin palvelu •Sivujen selailuun tarvitaan WWW-selain –Mozilla Firefox –Internet.
Oman kodin tietotekniikka CT30A2002 Tietoliikennetekniikan perusteet, harjoitustyö 1.
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
1 Java-kieleen pohjautuvien ohjelmien käyttökohteita Ohjelmat Appletit JavaBeans JavaScript Java Server Pages (JSP) Java Servletit J2ME, mobiililaitteet.
Turvallinen ja tehokas kertakirjautuminen webbipalveluihin Pekka Lindqvist
1.
Internet-hajatelmia Terveysala, Kuopio Seppo Räsänen
Tiedonhaku internetistä Viralliset tiedonlähteet
Mikä on internet? b Kymmenien tuhansien yhteen liitettyjen tietoverkkojen kokonaisuus b Internetin palvelut ovat ilmaisia - liittymät ovat maksullisia.
Laajakaistoja ja uusia palveluita Tampere Teknillinen korkeakoulu Hannu H. Kari/TKK/T/TKTPage 1/18 Laajakaistaverkot -avain tulevaisuuden palveluihin.
NAT NAT – Network Address Translation PAT – Port Address Translation NAPT – Network Address and Port Transalation.
Lähiverkot erikoistyökurssi
Mediatekniikan seminaari Paula Sanaksenaho Voice over Internet Protocol Paula Sanaksenaho
Internet Maailmanlaajuinen tietokoneiden verkko
Tietoliikenne.
Janne Filppula Mikael Jaakkola Teemu Jokinen Tomas Carlsson
Sähköisen kaupan toimintaympäristö
1 1.
Tietokoneohjelmat.
A B&J Production :: Verkkolaitteet Click to start.
Verkkotaitokoulutus Aloitus. Koulutuksen sisältö Verkonkäytön perustaitoja (3.11.) Tiedonhaku verkossa (10.11.) Työnhaku verkossa (17.11.) Asiointi ja.
ADSL Eetu Leppänen 02TL3.
 Kirjoita harkiten keskusteluryhmiin Jos kirjoitat viestejä julkisiin keskusteluryhmiin varmista, että viestisi liittyy ryhmän aiheeseen. Älä lähetä.
Internetistä haku: USB portti – tiedonhaun vertailua Jouni Ojanperä TP09S
Wireless Local Area Network
LANGATTOMAN ETÄYHTEYDEN TESTAUS
S Tiedonsiirto ja yhteyskäytännöt tietoliikenteen perusasioita top-down -lähestymistapa ohjelmistotekniikan näkökulma tavoitteena toimivat sovellukset.
Protokollahierarkia.
Kajaanin Puhelinosuuskunta Mitä se laajakaista oikeastaan on? Nivan kylällä Marja Karjalainen KPO.
HotSpot –projekti Markku Somerkivi
Valtteri, Simo, Mika Myllytulli, My-tlpt09E 2010
WLAN Langaton verkkoyhteys
WEB 2.0 — Sitä sun tätä Juha Kurri. Folksonomia Flickrissä on luovuttu tieteellisestä, tai muusta vakiintuneesta luokittelusta ja hierarkisesta lajittelusta,
DHCP & DNS Joni Härmä EL3.
Tiedostomuodot Jussi Talaskivi atk-suunnittelija Jyväskylän yliopisto.
Wireless Local Area Network
WLAN Authors: Tuomas Leppänen e Kari-Pekka Luoma e Jari Matikainen e
Sosiaalinen media matkailumarkkinoinnissa Teemu Hakolahti.
JohdantotMyn1 Johdanto Verkkopalvelun koostamiseen käytetään koosteohjelmia ja ohjelmointikieliä. Verkkopalvelun toteutus voi vaatia myös palvelinohjelmointia.
HTTP-välityspalvelimen käyttö tapahtumien keräämiseen Tero Tähtinen Teknillinen korkeakoulu Tietoliikenneohjelmistojen ja multimedian laboratorio.
Hankintasuunnitelma.
Virtuaaliset lähiverkot
Antti Kurkinen1 Langattomat verkot Antti Kurkinen2 Eri tekniikoita langattomiin verkkoihin Wimax-verkko 3G-verkko.
Langaton lähiverkko ja mobiilipalvelut Oulun kaupunginkirjastossa Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto Maija Saraste
Surffailun salat Internet tutuksi. Mikä on Internet? Internet on samaan verkkoon liitettyjen palvelimien, reitittimien, kytkimien, keskittimien ja tietokoneiden.
Suoratoiston periaatteet
Joni Kelloniitty & Niko Säyriö
Backup Janne Suominen. Sisältö Toimintaperiaate Asennus Konfigurointi.
Ti LÄHIVERKOT -ERIKOISTYÖKURSSI SAN: Storage Area Network Mikko Hellstén Ville Pesonen.
Miika Kuusinen LTY/Tietoliikenteen laitos 2003
DHCP Antti Pöyhönen.
Personal Area Networks Lähiverkot erikoistyökurssi Lassi Romanainen.
Otsikko Kunnan tai kuntayhtymän kirjaston tietoliikenneverkon toteutuksen pohjana voidaan käyttää esimerkiksi tähtitopologiaa. Verkko jakaantuu useampiin.
Internetin palvelut Matti Meikäläinen. Internet-sivut (WWW) Internetin suosituin palvelu Sivujen selailuun tarvitaan WWW-selain –Mozilla Firefox –Internet.
WWW-palvelin Apache HTTP Server. Yleistä Siirtää HTTP-protokollaa käyttäen pyydetyt tiedostot Internetin välityksellä Portti 80 varattu HTTP-protokollalle.
Langattoman verkon suojaus WiFi (WLAN) ja Bluetooth Miten eroavat toisistaan? Miten verkkoihin voi liittyä? (montako kerrallaan) Millaisia laitteita voi.
Mitä on nettiketti? Esite A Ohjeita netin turvalliseen käyttöön Ole kohtelias sähköpostia kirjoittaessasi Älä kirjoita sähköpostissa.
WWW-sivuston ja verkkopalveluiden rakentaminen
Sanni Pietiläinen Myelpt14a
Tietoturva internetissä
Web-sovellusten kehittäminen - Johdanto
Tietoverkkojen tietoturva
TIETOTEKNIIKKA 5 ov Moduuli 4.1: Internetin perusteet
Esityksen transkriptio:

Internetin toimintaperiaate ja käyttötavat

Mikä on internet? Lukemattomien aliverkkojen muodostama maailmanlaajuinen tietoliikenneverkko Internet =verkkojen välinen Yleisin tiedonsiirtokäytäntö on HTTP Muita esim: FTP eli tiedostonsiirtokäytäntö 1981 internetissä reilut 200 konetta 1998 yli 36 miljoonaa Leviää nopeasti!

Internetin rakenne Muodostuu palvelintietokoneista eli servereistä Palvelin on lähes kuin PC - sisältää internetissä olevan tiedon - Kytkettynä toisiinsa - Usein osa lähiverkkoa Operaattorit ylläpitävät runkoverkkoja

Internetin toimintaperiaate Yhteys muodostetaan ottamalla yhteys palvelinohjelmistoon Ohjelmisto lähettää palvelupyynnön palvelimelle Vastaanottaa palautetun tiedon -> Näytölle avautuu haettu nettisivu Tiedonsiirron loputtua yhteys katkaistaan -> Jatkuvaa yhteyttä ei ole

Internet yhteydet Modeemiyhteys - Loi ensimmäiset yhteydet - Yleisin nopeus 56kbs ISDN - Digitaalinen tapa siirtää data puhelinverkkoa käyttäen - Nopeus: 128kbs

ADSL - Mahdollistaa nopeaa tiedonsiirtoa puhelinkaapeleita pitkin - Nopeus: 256kbs-4mbs Langaton laajakaista - wlan -teknologia -nopeus: 1-2mbs Lähiverkko - tarvitaan verkkokortti - Korkeakoulujen tietoverkko on Funet - Nopeus: 10-100mbs

Käyttötavat Tiedonhaku - Google, Altavista jne WWW-sivujen selailu Pankkiasiat -laskut Keskustelu -IRC= Internet relay chat Verkkopelit Kaupankäynti

Laki ja netti Lait koskevat sekä internetiä että sen palveluita Mikä on laitonta netin ulkopuolella on sitä myös netissä