Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Suoratoiston periaatteet

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Suoratoiston periaatteet"— Esityksen transkriptio:

1 Suoratoiston periaatteet
Jussi Talaskivi

2 Suoratoisto eli streaming
Videon ja audion välitön katselu heti tiedonsiirron alettua. Streaming formaatteja: RealMedia Quicktime WindowsMedia Tiedonsiirtokaistan käyttö: Variable bitrate Constant bitrate Suoratoistotiedosto voidaan koodata yhtä tai useampaa kaistanleveyttä silmälläpitäen.

3 Suoratoistopalvelin Tehokasta videomateriaalin jakelua varten tarvitaan suoratoisto-palvelinohjelmisto. Video voidaan jakaa myös www-palvelimelta: moninopeusjakelu ei toimi kapasiteetti ei ole niin korkea kuin streaming palvelimella reaaliaikasta esitystä ei voi lähettää Lähes jokaista jakeluformaattia varten on oma suoratoistopalvelimensa.

4 Suoratoisto webissä Upotetaan toisto-ohjelma suoraan sivulle
Käytetään <embed> tagia. Käynnistetään toisto-ohjelma ohjaustiedoston ovulla Pieni tekstitiedosto, jossa on URL todellisen mediatiedoston sijaintiin. Miksi ei linkitetä suoraan mediatiedostoa?

5 Suoratoiston toteuttaminen
Kaappaus Asiakas ohjelma Enkooderi Suoratoisto palvelin

6 Kaistanleveys Kuinka paljon tietoa saadaan siirrettyä sekunnin aikana?
Mittayksikkö: b/s eli bittiä sekunnissa. (esim. 420 Kbs. Lähiverkon nopeus on vähintään 10Mbs) Jos jakelutiedosto koodataan suuremmalle kaistanleveydelle, mitä katsojalla on käytössä, niin video joko nykii tai sitten sitä pitää puskuroida ennen esitystä.

7 Puskurointi – buffering
Data siirretään ensin väliaikaiseen varastoon, josta järjestelmän prosessit noutavat sen. Eliminoidaan tiedonsiirtokapasiteetin vaihteluja. Ongelmat reaaliaikaisuudessa: Paljonko voidaan puskuroida ennen kuin viive haittaa?


Lataa ppt "Suoratoiston periaatteet"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google