Laatinut Maija Halme-Briedis

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Wikin pikaohje /ut. Kirjautuminen palveluun • Mene osoitteeseen valitse sivun oikeasta yläkulmasta ”Sign.
Advertisements

Näin pakkaat paketit lavalle
OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI
Tässä on Saku. Hänellä ei ole tänään mitään tekemistä.
WILMAN KÄYTTÖÖNOTTO KANGASALAN KOULUISSA
Maksuyhteenveto ja osoitetarrat • Kirjautumisohjeet netissä • Käyttöohjeita voit tutkia kirjauduttuasi • Rekisteritietoja ei saa luovuttaa kellekään, niitä.
Kalastuslupien sähköinen kuittivihko on nopein ja helpoin tapa saada yhdellä tilauksella kalastusluvat suurellekin ryhmälle.
Huoltajan henkilökohtaisen Wilma-tunnuksen luominen
Kalenterit ja ajanhallintaohjelmat Sanna, Laura, Nelli, Pilvi, Anne-Mari, Emilia, Suvi, Katariina, Elsa, Veera, Marjo-Riikka, Monika LUKO 1B.
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Toimintaohjeet opelle
KyläNetti - sivun tekeminen • KyläNetti-sivustoon on luotu valmiiksi esimerkinomainen sivurakenne, jota voi vapaasti muokata • Kaikki sivut eivät ole näkyvissä.
Moodlen ohje opiskelijoille
treeni.fi harjoituspäiväkirja
Portal-ohje opiskelijoille. 2 Kirjaudu sisään tunnuksella ja salasanalla. Portaliin kirjauduttaessa käytetään samoja tunnuksia kuin muihin VAMKin IT-järjestelmiin.
INTRA.
Valitse haluamasi raportti, jonka parametreja haluat muuttaa ja tuplaklikkaa sitä.
Oppimisen pelejä alakouluun
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso Osa 1 Tekstin kirjoittaminen ja muokkaaminen, linkitys.
Suomi-Venäjä-Seuran Ankkuri-jäsenrekisteri
Nanan päivä Kaikki lapset kouluun Malissa.
Kielten tasotesti TAMK /Joni Sallila.
Luetaan! Kota-projekti, Diat laati Maija-Liisa Halme-Briedis.
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Ohjeita SuLVInetin käyttöön Käynnistä diaesitys yläpalkista Neuvosten ”Limppu” ja ”Allu” laatiman ensimmäinen opastusohjelman tarkoitus: Opitaan kirjautumaan.
Webbisivut ja maistelutilan varausjärjestelmä Ilkka Siissalo
Käyttöohje: Kuinka luoda käyttäjätili. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
Eemeli Pulliainen. 1.Käytä Internet Explorer-selainta 2.Menee sähköpostiisi ja etsi kyseinen kohta OHJEET.
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Käyttöohje: Kuinka ilmoittautua tapahtumaan. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Kuinka liittää sähköposti Fronteriin?
VARHAINEN PUUTTUMINEN
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
Matematiikan yo-ohjeita Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta ennen kirjoituspäivää kansliaan.  Laskimien.
Suomi-Venäjä-Seuran Jäsenrekisteriohjelma
Maaseutu.fi on uudistunut -
Käyttöohje: Kuinka lisätä käyttäjä ryhmääsi. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Mikä ihmeen Office 365? Office 365
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
Käyttäjäksi kirjautuminen ja kursseille liittyminen 2013
Hiusalan - tutkintotoimikunnan Pikaohjeet OPTIMAn käyttöön
Tässä on kokoelma kaikista 8lk:lla tekemistäni töistä.
Käyttöohje: Kuinka liittyä osastoon. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Käyttöohje: Kuinka liittyä ryhmään. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
ROT Lukkareiden teko alkaa 7.4. oman koulun tarjottimelle. Muille kouluille ilmoittaudutaan opon kautta wilma-viestillä tai varaamalla.
1) Elbit Skills –sovellukseen kirjautuminen
1 OpiPal opintojaksopalaute- järjestelmä Opiskelijan opas
OneDrive -palvelussa Suoraan Office ohjelmasta Online
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa tehtävän idea: luokanopettaja Minna Glogan toteutus: koordinaattori Virpi Hirvensalo.
OFFICE-TUOTTEIDEN KÄYTTÖ RT- TABLETILLA WORD EXCEL POWERPOINT ONEDRIVE.
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa tehtävän idea: luokanopettaja Minna Glogan toteutus: koordinaattori Virpi Hirvensalo.
Sivuston luominen oppilasryhmän käyttöön Matti Lähtevänoja.
Pedanet –oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu
Vanhempainilta 3 c Keskustelun aiheet Esittelyt Laitoin vanhemmille kiertämään nimilistan, johon kaikki voivat merkitä puhelinnumeronsa oppilaiden.
Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron
Tajua mut! –toimintamalli koulutus
Työtilan löydät osoitteesta:
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa
Lasten ja nuorten kulttuurikeskus metku
Wilman käyttäjätunnukset
Tervetuloa kouluun!.
Ohje yhdistyspalvelut-sivustolle
Mene osoitteeseen kulttuurikortti.edu.lahti.fi
Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä
Lisenssikausi 2017 Lisenssisivut
ESR Osaan! – Avaimia aikuisten perustaitoihin
Esityksen transkriptio:

Laatinut Maija Halme-Briedis Alku on aika hankala, mutta käyttö aika helppoa! Wilma alkuun! Laatinut Maija Halme-Briedis

1) Tunnusten luominen

Aloitetaan avainkoodista Sait avainkoodin postissa, kun lapsi tuli kouluun. Jos avainkoodi on hukassa, uuden saa kansliasta Veromäen koululla. Ota esim. passi mukaan. Avainkoodi voi olla esim. tällainen: a24M-kU52-Rn65-653x. Avainkoodi on tärkeä paperi – säilytä niin kuin pankkitunnukset!

Alussa siis tarvitaan Avainkoodi Joku oma sähköpostiosoite (esim. aikuisen työsähköposti tai joku kaupallinen, niin kuin Yahoo, Hotmail…) Noin 15 min aikaa, jos tietokoneen käyttö on muuten tuttua

Mihin avainkoodilla pääsee? Mene Internet-osoitteeseen https://wilma.edu.vantaa.fi/connect Näkyviin tulee laatikko, johon pitää kirjoittaa oma sähköpostiosoite. Mene sitten sisälle omaan sähköpostiin.

Tällainen viesti on tullut sähköpostiisi. Klikkaa sinistä linkkiä.

- Paina sitten Lisää- ja Jatka-nappia. -Laita avainkoodi. Jos lapsia on useampia, voit syöttää tässä kaikki avainkoodit. - Paina sitten Lisää- ja Jatka-nappia.

Rekisteröidy Wilmaan! Täydennä vielä lapsen syntymäaika, esim. 05.12.2006. (Ei koko sosiaaliturvatunnusta!) Kirjoita vanhemman nimi. (Ei lapsen nimeä!) Keksi oma salasana. Siinä pitää olla 8 merkkiä, joista ainakin yksi on numero ja ainakin yksi on iso kirjain. esim. 2Lastani. Salasana kannattaa ehkä kirjoittaa muistiin. (Käyttäjätunnus on sähköpostiosoitteesi.) Tarkista tiedot ja klikkaa Hyväksy.

Tunnus on luotu! Nyt voit aloittaa Wilman käytön.

2) Wilman käyttäminen

Ensimmäistä kertaa Wilmaan Pääset Vantaan Wilmaan esim. opetustoimen tai Veromäen koulun kotisivulta. http://www.edu.vantaa.fi http://www.edu.vantaa.fi/veromaki/wp/ Käyttäjätunnus oli sähköpostiosoitteesi. Salasanan keksit itse edellisessä vaiheessa.

Lapsen tietojen etusivu

Tärkeitä välilehtiä Pikaviestit: Eri aineiden opettajat lähettävät tätä kautta tärkeää tietoa vanhemmille. Myös muut koulun työntekijät käyttävät tätä viestijärjestelmää (esim. terveydenhoitaja). Tiedotteet: Rehtori ja Vantaan kaupunki lähettävät vanhemmille tärkeitä tietoja tätä kautta. Täällä on toisinaan kerrottu myös lasten loma-ajan kerhotoiminnasta, jota nuorisotalo on järjestänyt. Tuki: Joskus lapselle tehdään pedagoginen asiakirja. Se on tärkeä paperi, jota halutaan usein katsoa tarkemmin myös kotona ja jota voidaan tarvita muissakin paikoissa.

Tuntimerkinnät Tässä voi lukea monenlaisia asioita: ”Myöhästyi 10 min” ”Kirjat kotona viidettä kertaa” ”Häiritsi oppituntia huutelemalla kaverille” => Yhdestä merkinnästä ei yleensä tarvitse huolestua, mutta on hyvä seurata tilannetta. Jos merkintöjä on paljon, se voi vaikuttaa todistukseen tai voi tulla jälki-istuntoa. ”Poissa ranskan tunnilta – lähti lääkäriin?” Nämä punaiset merkinnät aikuisen on aina selitettävä! Merkitse vihreällä, jos lapsi on sairas. Punainen tarkoittaa, että lapsi on ollut pois ilman aikuisen lupaa. ”Ihanaa tuntiaktiivisuutta!” => Positiivistakin yritetään merkitä, mutta ei siihen tahdo riittää aikaa. ”No news is good news.” Lapsia toki kehutaan tunnilla ihan puhumalla – se kai on tehokkaampaa ja arvokkaampaa.

Ilmoitusasetukset Haluatko ilmoituksen vanhemman sähköpostiin, jos Wilmaan tulee viestejä? Klikkaa lapsen tietojen etusivulla oikeasta reunasta Ilmoitusasetukset-välilehteä. Wilmassa kannattaa kyllä silti välillä käydä, sillä ihan kaikesta ei tule ilmoitusta sähköpostiin.

SISARTUNNUKSET Jos haluat yhdellä kertaa päästä katsomaan kaikkien lasten tietoja, tarvitset jokaisen lapsen avainkoodit. Koodit lisätään Käyttöoikeudet- välilehteen, joka on Etusivun oikeassa reunassa. Tarkempi ohje: http://www.starsoft.fi/public/?q=node/12132