Moodlen ohje opiskelijoille

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kuva kuvaan (MS Paint) Avaa molemmat kuvat esikatselusta muokkaustilaan – klikkaamalla hiiren väärällä napilla > Avaa sovelluksessa… > MS Paint Tässä vaiheessa.
Advertisements

Wikin pikaohje /ut. Kirjautuminen palveluun • Mene osoitteeseen valitse sivun oikeasta yläkulmasta ”Sign.
Kysely- tai ilmoittautumislomakkeen luominen Google Driveen
1 Opiston Moodleopas KALVOSTO 3 – KURSSIN MUOKKAAMINEN KTOL:n Moodle-työryhmä Olli Ruohomäki.
SkyDrive ja Office Web Apps –sovellusten käyttäminen
Jos tarvitset opastusta, piirisi tunnuksen tai Sinulla on muuta kysyttävää, ota yhteyttä Merja Munkki, p Ongelmatilanteissa,
OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI
Tämän esityksen avulla osaat ladata PAF 5
Sähköpostiviestien uudelleenohjaus ohje Maks Larionov DP11LA.
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
WILMAN KÄYTTÖÖNOTTO KANGASALAN KOULUISSA
Kalastuslupien sähköinen kuittivihko on nopein ja helpoin tapa saada yhdellä tilauksella kalastusluvat suurellekin ryhmälle.
1. 2 Rekisteröityminen •Rekisteröidy oppimisalustalle kohdasta kirjautuminen • ainstituutti.fi taihttp://vierumaki.valmentaj.
Huoltajan henkilökohtaisen Wilma-tunnuksen luominen
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi tapahtuma. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi foorumi ja kuinka kommentoida foorumiin. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Profiilin ja tietosuoja-asetusten päivittäminen ja käynnistä kurssi painamalla F5-näppäintä tai valitsemalla Diaesitys > Alusta. Valitse sanomapalkissa.
KyläNetti - sivun tekeminen • KyläNetti-sivustoon on luotu valmiiksi esimerkinomainen sivurakenne, jota voi vapaasti muokata • Kaikki sivut eivät ole näkyvissä.
Portal-ohje opiskelijoille. 2 Kirjaudu sisään tunnuksella ja salasanalla. Portaliin kirjauduttaessa käytetään samoja tunnuksia kuin muihin VAMKin IT-järjestelmiin.
INTRA.
Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso Osa 1 Tekstin kirjoittaminen ja muokkaaminen, linkitys.
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi uutinen. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Suomi-Venäjä-Seuran Ankkuri-jäsenrekisteri
Lisämuotoiluja: Tässä esityksessä tutustutaan Wordin lisämuotoiluihin, kuten sarkaimiin, sivunumerointiin, ylä- ja alatunnisteisiin sekä palstoituksen.
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Internet-viestintä on helppoa! Käyttökuvaus 4.0
Ohjeita Oppimisympäristön WWW-osoite ja etusivu.
Käyttöohje: Kuinka luoda käyttäjätili. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Käyttöohje: Kuinka ilmoittautua tapahtumaan. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
1. Avaa omat tiedostot Pakatut tiedostot vievät vähemmän tallennustilaa ja ne voi siirtää toiseen tietokoneeseen nopeasti. Pakattuja ja pakkaamattomia.
Metropolialueen tpk- koulutuskalenteri Tapahtuman lisääminen kalenteriin Ulla Timonen.
Suomi-Venäjä-Seuran Jäsenrekisteriohjelma
Maaseutu.fi on uudistunut -
Sähköinen portfolio - kyvyt.fi
OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI.
Käyttöohje: Kuinka lisätä käyttäjä ryhmääsi. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Mikä ihmeen Office 365? Office 365
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
Someoppaita – step by step Twitter AVO-hanke Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 SuomiNimeä-Tarttuva 3.0 Suomi.
Käyttäjäksi kirjautuminen ja kursseille liittyminen 2013
Käyttöohje: Kuinka löytää osasto/piiri. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Koulun sähköpostin uudelleenohjaaminen Andreev Alexandeer.
Tässä on kokoelma kaikista 8lk:lla tekemistäni töistä.
Käyttöohje: Kuinka liittyä osastoon. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Käyttöohje: Kuinka liittyä ryhmään. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
E –oppikirjan käyttöönotto
Käyttöohje: Kuinka vaihtaa salasana. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa tehtävän idea: luokanopettaja Minna Glogan toteutus: koordinaattori Virpi Hirvensalo.
Padlet Opettajan ohjeet
JOPOX Uusi hallinta / Lomaketyökalu. Uuden lomakkeen luonti Lomakkeen rakentaminen alkaa klikkaamalla auki Lomakkeet. Oletusarvoisesti oman joukkueesi.
OFFICE-TUOTTEIDEN KÄYTTÖ RT- TABLETILLA WORD EXCEL POWERPOINT ONEDRIVE.
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa tehtävän idea: luokanopettaja Minna Glogan toteutus: koordinaattori Virpi Hirvensalo.
Sivuston luominen oppilasryhmän käyttöön Matti Lähtevänoja.
Kirjautuminen Opiskelijat kirjautuvat yleensä sisään vieraana. Kirjoita nimesi kenttään ja kirjaudu sisään. Voit kirjautua sisään myös omilla tunnuksilla.
Pedanet –oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu
Käyttäjätunnuksen luonti ja kirjautuminen / KE & AR & JRy
OPPIMISEN ARVIOINTI TYÖKALUN KÄYTTÄMINEN OPETTAJA
Työtilan löydät osoitteesta:
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa
Luokan OneNote -muistikirja
Lasten ja nuorten kulttuurikeskus metku
PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje
Ohje yhdistyspalvelut-sivustolle
Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä
PaikkaOppi beta Lyhyt johdatus käyttöön.
T Kirjoita nauhaan oma viestisi! Voit muuttaa tekstiä kirjain kerrallaan valitsemalla kirjaimen ja kirjoittamalla uuden. Kussakin diassa on yksi kirjain.
ESR Osaan! – Avaimia aikuisten perustaitoihin
Esityksen transkriptio:

Moodlen ohje opiskelijoille Mene www.puv.fi sivuille, pikalinkeistä löytyy linkki Moodleen. Suora linkki Moodlen kirjautumissivulle: https://moodle.puv.fi/ Jos tämä ilmoitus tulee paina OK Paina YES.

Sisäänkirjautuminen Moodleen kirjautuessa käytetään samoja ID tunnuksia kuin muuallekin kirjautuessa (esim. webmail, tietokoneet koulussa). Täytä Tästä voit valita haluamasi kielen Lopuksi paina Kirjaudu

Perusnäkymä Moodlessa Tästä pääset muokkaamaan omaa profiiliasi. Tästä voit valita kielen. Kurssit, joille olet ilmoittautunut. Jos sinulla on ongelmia Moodlen käytössä ota yhteys käyttäjätukeen. Kurssien selaus, paina tästä.

Oma profiili ja sen muokkaus 1/2 Moodlen pääsivu  Oma nimi (ylä- ja alakulmassa). Valitse Muokkaa tietoja. Et voi muuttaa näitä tietoja Tämä kohtaa tulee muuttaa Ei: minulle ei….

Oma profiili ja sen muokkaus 2/2 Tästä voit valita pysyvän kieliasetuksen. Opettajat voivat kurssikohtaisesti ohittaa tämän valinnan. Kirjoita tähän lyhyesti itsestäsi. Nämä tiedot ovat vapaaehtoisia. Oman kuvan laittoa suositellaan. Lopuksi paina Päivitä profiilini

Kaikki kurssit-näkymä Moodlen pääsivu  kaikki kurssit. Jos tiedät kurssin kategorian ja nimen, voit etsiä kurssin kategorialistasta. Kategorianotsikkoa klikkaamaalla pääset selaamaan valitsemasi kategorian kursseja. Voit myös etsiä kursseja Etsi kursseja - kohdasta kurssin nimellä tai aiheella.

Kurssille liittyminen Pääset kirjautumaan kurssille klikkaamalla sen nimeä.

Kurssille liittyminen Opettaja on yleensä määrittänyt kurssiavaimen, jonka opettaja antaa ensimmäisillä tunneilla tai sähköpostilla kurssilaisille. Kirjoita kurssin avain ja klikkaa Liitä minut kurssille Tarvitset avaimen ainoastaan ensimmäisellä kerralla. Tämän jälkeen kursi löytyy omat kurssit listaltasi (Moodlen pääsivu sisäänkirjautumisen jälkeen). Joillakin kursseilla ei avainta ole jolloin näkymä on tällainen ja kurssille liittyäkseen täytyy painaa kyllä.

Esim. Kurssin perusnäkymä Tämä on yleisin kurssi näkymä Moodlessa. HUOM! Opettajat voivat muuttaa näkymää. Henkilöt: osallistujat linkistä pääset katsomaan kurssille osallistuneita opettajia ja oppilaita. Aktiviteetit: helpoin tapa katsoa kurssin materiaalit, tehtävät, ym. Ylläpito: täältä voit katsoa tehtävien arvioinnit, muokata profiiliasi sekä poistaa itsesi kurssilta. Aiheen kuvaus: näkymä voi olla joko aihe- tai viikkopohja, molemmissa opettaja voi piilottaa osaa materiaaleja ja antaa ne käyttöön myöhemmin. D. A. B. C. Voit piilottaa osion klikkaamalla tästä, piilotuksen saa pois klikkaamalla uudestaan ruutua. Tässä näkyvät kurssit, joille olet liittynyt. Klikkaamalla kurssin nimeä pääset suoraan sen kurssin sivuille.

Tehtävien palautus; palautuskansio Moodlen pääsivu  Palautuskansiot Älä käytä tehtävän nimessä ääkkösiä (skandeja), koska ne eivät näy kunnolla Moodlessa. Jos tehtävän nimessäsi tulisi olla ääkkösiä vaihda kirjaimet esim. ä a, ö o. Jos nimessä on jo ääkkösiä, uudelleen nimeä tiedosto (valitse oikea tiedosto ja a) hiiri oikea nimeä uudellen, tai b) paina F2. ja kirjoita uusi nimi tiedostolle). 2. Huom! Palautettavan tiedoston maksimikoko on 10 Mt. 1. 3. 4.

Tehtävien palautus, lyhyttehtävä Moodlen pääsivu  Lyhyttehtävät. 1. Aloita painamalla tästä. 2. 3. Opettaja voi sallia tai kieltää vastausten muokkaamisen. Klikkaamalla tätä, lähetät vastauksen..

Tehtävien palautus (tiedosto) Moodlen pääsivu  Tehtävät. 1. 4. 2. 3. 6. 5.

Foorumit 1/2 1. 2. 3.

Foorumit 2/2 Kirjoita kuvaava aihe viestillesi. 4. Kirjoita tekstiä. 5. 6.

Kurssilta poistuminen Kun kurssi on päättynyt, tulee sinun poistaa kurssi omat kurssini-listalta. Kirjaudu Moodleen (https://moodle.puv.fi/login/index.php) 1.Klikkaa kurssin nimeä Omat kurssini kohdassa. 2.Tämä jälkeen kurssinpääsivulta löytyy kohta Ylläpito > Poista minut kurssilta. Klikkaa Poista minut kurssilta. 3. Klikkaa Kyllä Nyt olet poistunut kurssilta Moodlessa, eikä kurssia löydy enää kohdasta Omat kurssini.

Ulos kirjautuminen. Kirjaudu ulos aina käyttämällä Kirjaudu ulos-painiketta. End show