Kappale 5 Kenttäkerroksen kasvit ovat joko ruohovartisia kasveja tai varpuja. Varpukasvit ovat puuvartisia: Mustikka, puolukka, variksenmarja, kanerva…

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
evoluutio Perinnöllinen muuntelu Luonnon valinta
Advertisements

CYCNOCHES, CATASETUM Suku: CATASETINAE. Cycnoches – joutsenorkidea ’Swan Orchids’ Nimi tulee kreikan kielen sanasta ’Kyknos’ joutsen, ’Auchen’ kaula Noin.
 Valitse otsikko, jonka varmasti ymmärrät  Kopioi otsikko oikein  Kirjoitusvirhe, esim. ”? ” puuttuu = -2p  Otsikko muutettu tai se puuttuu = -5p.
Haapa Kuvauspaikka: Koulunpiha Kuvauspäivä:
Katson kauas pois, silmäni saavuttavat jotain, merellä, lintu, mistä lie tulee. Meri on suurenmoinen! Pieni tuulen henkäys huojuttaa kasveja, pilvetön.
Hampuri, Saksa Löytää suunta, joka mahdollistaa Lions Clubs Internationalin saavuttavan sen täyden potentiaalin kansainvälisenä.
Juolukka Tuntomerkit: Juolukka on varpu, joka voi kasvaa jopa metrin korkeaksi, mutta tavallisemmin 30–50 cm korkeaksi. Yleensä kasvusto on helposti huomattavissa.
Tervetuloa kanssani keväiseen metsään!
Luonto tarvitsee mehiläisiä Hunaja on ekologinen valinta.
ORKIDEAYHTEISTILAUS KARGE 2013
Tilavuus.
Tilavuus.
Valas sylkäisi Joonan rantaan. Se oli ihan terve..
Kappale 5 Kenttäkerroksen kasvit ovat joko ruohoja tai varpuja.
Projektin tulokset Oulussa
Puulajit Kirjassa kappale 2..
Reijo Käki Luomuneuvoja ProAgria Kymenlaakso
 Valitse otsikko, jonka varmasti ymmärrät  Kopioi otsikko oikein  Otsikko muutettu tai se puuttuu = -5p.
8 -luokan biologian maasto-opiskelua
Anna tutki: Naisen asema työelämässä.
Elimistö puolustautuu
Metsätyypit Kasvupaikkatekijöiden vaihtelu vaikuttaa kasvillisuuteen.
Metsätyypit ja metsätehtäviä
Sademetsä.
Kasvupaikkatyyppiluokitus Jarkko Juutila
Kappale 1.
Kappale 4 Rantojen kasvillisuus kasvaa erilaisina vyöhykkeinä.
Kappale 7.
n. 2,6 miljoonaa suomalaista asuu kaukolämpötaloissa
Pituus- ja paksuuskasvu
LAJIEN VÄLISET SUHTEET s
Metsätyypit Kasvupaikkatekijöiden vaihtelu vaikuttaa kasvillisuuteen.
Huonekasvien hoito pähkinänkuoressa
Tyypillistä kasveille:
SIENISTÄ.
KASVIVÄRJÄYS Näin värjätään suomenlampaan villaa kasveilla.
Kasvillisuusalueet.
Tehtävät 1. Eliöryhmien kehitysjärjestys
LEHTI päätehtävä yhteyttäminen muita tehtäviä: varastointi (mehilehdet) kiipeily (kärhet) puolustautuminen (piikit) Keuda Mäntsälä, Eija Heikkilä1.
KASVIEN VESI- JA RAVINNETALOUS
KASVIEN VESITALOUS ELÄVÄ KASVI HYVIN VESIPITOINEN: KESKIMÄÄRIN % MEHEVÄT LEHDET, HEDELMÄT YLI 90 % TUORE PUU 50 % SIEMENET %
Tehtävät 1. Monenlaista monimuotoisuutta
Kasvio eli herbaario. Keräämällä ja prässäämällä: Joka näytteeseen nimilappu! Tarvikkeet: Piirustuspaperia Teippiä Kaksi levyä Sanomalehtipaperia Painoja.
Digikasvio. Ohjeet:  Etsi metsästä kasvi tai sieni, jonka haluat kuvata digikasvioon.  Täytä kuvauskortti, eli nimesi ja päivämäärä.  Aseta kuvauskortti.
1. FYKE:ä oppimaan Mitä ovat fysiikka ja kemia?
Noora, Niina, Teija, Jasmin, Emilia 1b Kasvit Kasvikunnan alku  Kehitys alkoi viherlevistä  Kasvit ovat monisoluisia eliöitä  Tärkeimpiä maaekosysteemien.
Ravinteiden kierto ja sen häiriöt Marianna, Anna, Veeti, Janne ja Joel.
ELIÖKUNNAT KÄYTÖSSÄ KUUDEN KUNNAN JÄRJESTELMÄ MILLÄ PERUSTEILLA ELIÖT SIJOITETAAN KUNTIIN? S RAKENTEELLINEN (solut,elimistö) SAMANKALTAISUUS,
METSÄLAULU. Neulaspolku kutsuu meitä seikkailuun, auringosta varjoon vanhan kuusipuun.
BI1 IV Luonnon monimuotoisuus 15. KasvikuntaOtava Kasvit yhteyttävät epäorgaanisista aineista orgaanisia. Kasvien ja levien yhteisiä piirteitä: kahdenlainen.
Kuvassa koivunkantosieni
“Vesi - ennen, nyt ja tulevaisuudessa” Tapio S
KPL 6 Solun energian vapauttaminen
Maalta kaupunkiin s
MIKROBILOOTA Miten mikrobit liittyvät seuraavien kuvien tuttuihin tuotteisiin tai ilmiöihin? Diojen kuvat ellei toisin mainita: Ari-Pekka Huhta tai Kati.
SUOMALAISIA KASVEJA Venny.
KASVIEN RAVINNETALOUS
Mistä suhdannevaihtelut johtuvat?
Tammi.
Elämän kehitysvaiheita s. 102 – 132
Eliöiden luokittelu =>Samaan lajiin kuuluvat yksilöt lisääntyvät keskenään ja saavat lisääntymiskykyisiä jälkeläisiä =>lajit => suvut => heimot => lahkot.
Tundra.
Kemia luonnossa Maiju, Kasperi, Mika.
Pisara 6 Fysiikka ja kemia
Otsonikerros vahvistunut riittävästi => elämä siirtyy maalle!
Saarni.
5. KASVIT JA LEVÄT 7. BIOLOGIA.
on elämän perusominaisuus
IV Luonnon monimuotoisuus
IV Luonnon monimuotoisuus
Esityksen transkriptio:

Kappale 5 Kenttäkerroksen kasvit ovat joko ruohovartisia kasveja tai varpuja. Varpukasvit ovat puuvartisia: Mustikka, puolukka, variksenmarja, kanerva…

Valokasvit tarvitsevat paljon valoa Valokasvit tarvitsevat paljon valoa. Koska valoisat paikat ovat usein myös kuivia, valokasveilla on pienet, vahapintaiset lehdet veden säästämiseksi. Esim. variksenmarja s. 39 kuva 3. Mänty on valokasvi – alaoksat kuihtuvat pois valon puutteen vuoksi. Sivu 50 ylin kuva.

Varjokasveilla on isot, ohuet lehdet Varjokasveilla on isot, ohuet lehdet. Varjossa on hyvin vettä saatavilla. Esim. oravanmarja, kielo, sudenmarja s. 40 kuvat.

Sammalet, jäkälät, sanikkaiset ja liekokasvit ovat itiökasveja Sammalet, jäkälät, sanikkaiset ja liekokasvit ovat itiökasveja. Nämä lisääntyvät itiöillä. Itiökasvit olivat aikoinaan ensimmäisiä maalla kasvaneita kasveja. Öljy, kivihiili, maakaasu

Huomaa, että sammalilla ei ole juuria, vaan juurtumahapset. Sammal lahoaa tyvestä ja kasvaa toisesta päästä. Katso sivun 45 sammalet ! Jäkälä on levän ja sienen symbioosi. Levä yhteyttää, sieni ottaa vettä kivennäisaineita ja molemmat hyötyvät Tutki s. 45 kuva.

Siemenkasvit (kukkakasvit) ovat itiökasveja kehittyneempiä. Jaetaan tuuli- ja hyönteispölytteisiin. Katsopa s. 34. Hyönteispölytteisillä kukka houkuttelee pölyttäjiä. Siemen kestää itämiskykyisenä vuosia.