ASK - Amplitude Shift Keying Timo Mynttinen1 ASK-Amplitude Shift Keying •Otetaan erikoistapauksena tilanne, jossa informaatiosignaalina s(t) on kantataajuinen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
makramee-tekniikalla
Advertisements

Tehtävä 3: PowerPoint Heli Lämsä.
Yhtälön ratkaiseminen
M-ary Frequency Shift Keying Timo Mynttinen1 M-ary Frequency Shift Keying •M-ary FSK on suuren mielenkiinnon kohteena verrattuna binaariseen FSK:hon. •Parempi.
JavaScript (c) Irja & Reino Aarinen, 2007
Alustava liiketoimintasuunnitelma
STK500 / AtmelIR -näppäimistö / Pieka IR -Näppäimistö •Internet –osoitteet •Laitteistokuvat •Testaussuunnitelma ja testitapaukset •Oskilloskooppikuvat.
Rakenteinen ohjelmointi
BINÄÄRISET TIEDONSIIRTOMENETELMÄT
Modulaatio ja koodausTimo Mynttinen1 Avainten vaihto ja eheys •Avainta pitää vaihtaa aika ajoin. •Avainten vaihto ei ole helppoa, ja mitä useampia osapuolia.
Kuvan pakkaaminentMyn1 Kuvan pakkaaminen •Bittikarttakuva muodostuu kuvapisteistä, ja jokaisessa kuvassa on tietty määrä kuvapisteitä pysty- ja vaakasuunnassa.
Duaali Teemu Myllynen.
Yhdistetty M-ary ASK ja M-ary PSK Timo Mynttinen1 Yhdistetty M-ary ASK ja M-ary PSK Tähän asti on kerrallaan käytetty yksinomaan joko amplitudia, taajuutta.
M-ary Phase Shift Keying Timo Mynttinen1 M-ary Phase Shift Keying M-ary FSK:ssa huomattiin, että on mahdollista lähettää kaksi tai useampi symbolitila.
KANTATAAJUINEN BINÄÄRINEN SIIRTOJÄRJESTELMÄ AWGN-KANAVASSA
AS Automaation signaalinkäsittelymenetelmät
Valitse seuraaviin vaihtoehtotehtäviin oikea vastaus…
Luku 2 – Tietoliikenteen tekniikka
KANNANVAIHTO?.
Rajoitetut jonot 1. Alhaalta rajoitettu jono
FSK-Frequency Shift Keying
RSA – Julkisen avaimen salakirjoitusmenetelmä Perusteet, algoritmit, hyökkäykset Matti K. Sinisalo, FL.
VARHAINEN PUUTTUMINEN
Ohjelmoinnin tekniikkaa Sisällys for -lause lyhemmin. Vaihtoehtoisia merkintöjä aritmeettisille lauseille. Useiden muuttujien esittely.
Symmetrinen salaus Modernit salaustekniikat pohjautuvat joko tietokoneella tapahtuvaan bittien sekoittamiseen (symmetriset salaukset) tai matemaattiseen.
Lähettimet ja vastaanottimet
Johtokoodaus Historia, toiminnalliset syyt ja toteutustapojen hintaerot ovat johtaneet eri johtokoodaustapojen kehittämiseen. Hyvälle johtokoodaukselle.
2.4. Raja-arvo äärettömyydessä ja raja-arvo ääretön E.1.
Marjo Yli-Paavola, OH3HOC
TIEP114 Tietokoneen rakenne ja arkkitehtuuri, 3 op ALU.
Murtoluvun supistaminen
Vaihemodulaatio Vaihemodulaatio ja taajuusmodulaatio muistuttavat suuresti toisiaan. Jos moduloidaan kantoaallon vaihekulmaa, niin samalla tullaan moduloiduksi.
Virheenpaljastus- ja korjauskoodit tMyn1 Virheenpaljastus- ja korjauskoodit Virheen havaitseminen Tässä vaaditaan ainoastaan se, että pystytään toteamaan.
Modulaatio ja koodausTimo Mynttinen1 Salaus ja tietoturva Salauksiin ja niiden purkamiseen erikoistunut tieteenala on nimeltään kryptologia (cryptology).
Modulaatio ja koodausTimo Mynttinen1 Varmenteet ja PKI Julkisen avaimen järjestelmä on pelkkä tekniikka. Arkikäyttöä varten avain ja tieto sen haltijasta.
PARAABELI (2. ASTEEN FUNKTION KUVAAJIA)
PSK - Phase Shift Keying Timo Mynttinen1 PSK-Phase Shift Keying PSK:ssa informaatio koodataan moduloidun signaalin hetkelliseen vaihekulmaan. Tavallisesti.
Pulssimodulaatio Pulssiamplitudimodulaatio
Vaasan yliopisto / Sähkötekniikka SATE11XX SÄHKÖMAGNEETTINEN KENTTÄTEORIA (LISÄOSA) 4.AALTOYHTÄLÖT.
Hotelling, H. (1931). The Economics of Exhaustible Resources
Monotoniset jonot Jono (a n ) on kasvava, jos  n : a n+1  a n aidosti kasvava, jos  n : a n+1 > a n aidosti vähenevä, jos  n : a n+1 < a n vähenevä,
5. Fourier’n sarjat T
Suora Suorien leikkauspiste Yhtälöparin ratkaisu
Neperin luku e ja funktio y = ex
ANALOGISEN VÄRITELEVISION RAKENNE JA TOIMINTA
Tehtävä 3: PowerPoint Tomi Ilmonen. Ohjeistus Tämä on tehtävä 3: Power Point Etene tässä olevien ohjeiden mukaan. ◦ Älä ”hypi” eli käy kohta kohdalta.
MAB3 suorat.
Vaasan yliopisto / Sähkötekniikka SATE1110 SÄHKÖMAGNEETTINEN KENTTÄTEORIA 15.AALTOYHTÄLÖT.
LUKUSUORA JA LUKUVÄLIT
LÄNNEN KIRKKO USKONNOLLISENA VAIKUTTAJANA Luku 6 – Opetusvinkki 1.
ANALOGISET PULSSIMODULAATIOT PAM, PWM JA PPM Millä eri tavoilla signaalinäyteet voidaan esittää & koodata? A Tietoliikennetekniikka I Osa 20 Kari.
Lähettimet ja vastaanottimet OH3TR:n radioamatöörikurssi.
OH3TR:n radioamatöörikurssi Marjo Yli-Paavola, OH3HOC
Amplitudimodulaatio Amplitudimodulaatiossa moduloiva signaali muuttaa kantoaallon voimakkuutta eli amplitudia. Kantoaallon taajuus pysyy koko ajan samana.
BINÄÄRISET TIEDONSIIRTOMENETELMÄT TÄRKEIMPIEN ASIOIDEN KERTAUS
Funktion kuvaaja ja nollakohdat
Liukuluvut.
Murtoluku Murtoluku on jakolasku, jota ei ole laskettu loppuun asti.
Voiko jumalan olemassaoloa todistaa?
TYNKÄSIVUKAISTAMODULAATIO (VSB)
LUKU 7 KOHINAN VAIKUTUS ANALOGISTEN MODULAATIOIDEN SUORITUSKYKYYN
LUKU 7 TÄRKEIMPIEN ASIOIDEN KERTAUS
LUKU 1 TIETOLIIKENNEJÄRJESTELMIEN ANALYYSI
KYNNYSILMIÖ kulmamodulaatioilla
KANTATAAJUINEN BINÄÄRINEN SIIRTOJÄRJESTELMÄ AWGN-KANAVASSA
LUKU 3 TÄRKEIMPIEN ASIOIDEN KERTAUS
Ylinäytteistetyt A/D-muuntimet
Kevät 2015 EPÄLINEAARISET KULMAMODULAATIOT — VAIHEMODULAATIO (PM) JA TAAJUUSMODULAATIO (FM) Miten PM ja FM eroavat toisistaan? Millainen on kapeakaistainen.
LUKU 3 ANALOGISET KANTOAALTO- JA PULSSIMODULAATIOMENETELMÄT
Kertausta FUNKTIOISTA MAB5-kurssin jälkeen (Beta 2.0)
Esityksen transkriptio:

ASK - Amplitude Shift Keying Timo Mynttinen1 ASK-Amplitude Shift Keying •Otetaan erikoistapauksena tilanne, jossa informaatiosignaalina s(t) on kantataajuinen NRZ-L - signaali. •Tässä tapauksessa AM-moduloitu signaali on muotoa •Kun lauseketta sievennetään, saadaan

ASK - Amplitude Shift Keying Timo Mynttinen2 •Kun otetaan käyttöön modulaatioindeksi m, saadaan •Jos siis ollaan lähettämässä binaarinen 1 tai sitten 0, niin lähetetään vastaavasti amplitudin A[1+m] tai amplitudin A[1-m] suuruinen signaali, kuva 1. •Jotta amplitudi ei menisi negatiiviseksi, on sovittava, että m on pienempi tai yhtä suuri kuin ykkönen. •Jos modulaatioindeksi on 100%, muodostuu moduloidun signaalin amplitudiksi joko 2A tai nolla, kuva 2.

ASK - Amplitude Shift Keying Timo Mynttinen aika Kuva 1. Binaarinen ASK. A(1+m) A(1-m) aika Kuva 2. Binaarinen ASK. 2A

ASK - Amplitude Shift Keying Timo Mynttinen4 •ASK-moduloitu signaali tuotetaan esim. käyttämällä sekoitinta kertomaan kantoaalto kantataajuisella symbolivirralla. Kantoaalto Informaatiosymbolivirta Kuva 3. ASK-signaalin generointi.

ASK - Amplitude Shift Keying Timo Mynttinen5 Ei- koherentti ilmaisu •ASK:ssa informaatio on koodattu moduloidun signaalin amplitudiin tai verhokäyrään. •Niinpä ilmaisu voidaan suorittaa käyttäen verhokäyräilmaisinta. •Yksinkertaisimmillaan ilmaisu voidaan hoitaa dioditasasuuntauksella ja suodattimella, kuva 4. •Hankaluutena voimattomuus kohinan edessä.

ASK - Amplitude Shift Keying Timo Mynttinen6 Kuva 4. Ei-koherentti ASK-ilmaisu.

ASK - Amplitude Shift Keying Timo Mynttinen7 Koherentti ilmaisu •Toimintaperiaate: Vastaanotettu signaali kerrotaan paikallisesti tuotetulla kantoaaltoreferenssillä, ja lähdöksi valitaan alipäästösuodattimella pientaajuuskomponentti, kuva 5. •Jos paikallisesti tuotettu kantoaalto on samassa vaiheessa kuin vastaanotettu moduloitu signaali, niin silloin saadaan täydellinen ilmaisu. •Lähettimen ja vastaanottimen kantoaallot täytyy siis pystyä jotenkin vaihelukitsemaan keskenään. •Koherentti ilmaisu kohinan läsnäollessa on parempi kuin ei-koherentti ilmaisu.

ASK - Amplitude Shift Keying Timo Mynttinen8 Kuva 5. Koherentti ASK-ilmaisu.

ASK - Amplitude Shift Keying Timo Mynttinen9 Konstellaatiodiagrammi •Esitetään moduloidun signaalin symbolitilat amplitudin ja vaihekulman avulla. •Horisontaaliakselilla ovat tilat, jotka ovat samassa vaiheessa kantoaallon kanssa ja vertikaaliakselilla ovat ne tilat, jotka ovat päässä kantoaallosta. •ASK:ssa on kaksi symbolitilaa: a(t)=0 (kantoaalto on nolla, eli origo) ja (positiivisella vaaka-akselilla etäisyyden A päässä origosta ), kuva 6.

ASK - Amplitude Shift Keying Timo Mynttinen10 Kuva 6. ASK konstellaatiodiagrammi. A 0