Hyvinvointipalvelujen kehittäminen seuran ja kunnan välillä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Oppilaitoksen mahdollisuudet nuorten työllistämisen tukemiseen
Advertisements

VIRTUAALIMATKA MAAILMAN YMPÄRI
Pihtiputaan seurakunta Miten kehittää v. työtä?
Ranskan A2-etäopetus Turussa  Adoben Connect Pro –verkkokokousjärjestelmä  oppilaita /luokka-aste, etäringissä 2-3 koulua  jokaisella tietokone,
Ranskan etäopetus alakoulussa
Työkyvyn tukeminen pientyöpaikoilla
Tolkkua työaikoihin – kampanjan lähtötasokyselyn tuloksia Tarja Arkio Asiantuntija.
JOUTJÄRVEN SEURAKUNTA vuotiaiden seurakuntalaisuuden kehittämisohjelma.
Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
Paikallisesta sopimisesta työaikajärjestelyissä
VESIKANSAFOORUMI YHTEISÖPROJEKTI LÄHIPALVELUALUEELLA.
PORI Taloyhtiöiden info-ilta Tapio Kallioinen Projektipäällikkö Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy.
© John Pihlaja Associates Inc Työnilo ja tuottavuus vanhustyössä 1 Tuottavuus ja työnilo vanhustyössä • Helsinki • Tampere.
Huippu-urheilunmuutos.fi Pääkaupunkiseudun yläkouluverkosto Antti Paananen Huippu-urheilun muutosryhmä.
Yksilölliset opetussuunnitelmat
LIIKUTTAVAN HYVÄ HENKILÖKUNTA Hämeenlinna
Erityisopetuksen järjestäminen Lempoisten koulussa
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Verkostoitumisen iloja Anu Perttunen Oulun RYSÄ
TIETO- JA VIESTINTÄ- TEKNIIKKA OPETUKSESSA -opettajien täydennyskoulutus Johanna Karppinen Info
HENKILÖSTÖPALVELUYRITYKSET JA VUOKRATYÖ
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Erityinen tuki Tampereen perusopetuksessa- muuttunut lainsäädäntö muuttuvat tuen rakenteet Leena Salonen
YVI Yrittäjyyskasvatus opettajankoulutukseen!
Tehostetun ja erityisen tuen kehittäminen esi- ja perusopetuksessa
-Jäseniä (Kaupungissa 54627) -Ikäluokka vuotiaat Mikkelin hiippakunta -Hallinnollisesti 6 alueseurakuntaa, nuorisotyö hoidetaan keskitetysti.
KANSALLISET PERUSKOULUPÄIVÄT 2012 HELSINKI
Metropolialueen alueellisen palvelukeskuksen pilottihanke HANKEFOORUMI Palvelumalli urheiluseurojen iltapäiväkerhojen ja iltapäivätoiminnan.
Työaika-autonomialla kohti työhyvinvointia
HALLITUSBAROMETRI Barometrin toteutus Toteutus 14 kauppakamarin alueella Etelä-Pohjanmaa, Etelä-Savo, Helsingin seutu, Häme, Keski-Suomi,
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Hyvinvointia Energiansäästöön ja Asumiseen HEA -Hyvinvointia ja energiatehokkuutta asumiseen (Etelä-Suomen EAKR) Tuula Mikkola Metropolia ammattikorkeakoulu.
ESIOPPILAASTA KOULULAISEKSI
Yksityisen järjestelmän hallinto. Yleistä N. 75 yksityistä yleissivistävää koulua Noudattavat samoja tuntijakoja sekä opetussuunnitelmia kuin kuntien,
TURUN SEUDUN URHEILUAKATEMIA.
JOPO- opetusta Kouvolassa vuodesta 2006
Etäopetus pelittää verkossa Tampere ja Turku aktiviisina kehittäjinä Riitta Mäkelä-Metsälä | Antti Huttunen | Päivi Luoma.
Ajankohtaista palkkatukityöllistämisessä
LAHDEN KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT Alue- ja kouluyhteistyötä 2012.
ONNISTUVAT OPIT – YHTEISTÄ VASTUUTA NUORTEN PALVELUIHIN Sosiaali- ja terveysministeriön tilaama Onnistuvat opit -juurruttamishanke on kahden vuoden ajan.
Myllypuron yläaste Tervetuloa!
Kolmas lähde Euroopan sosiaalirahaston kehittämisohjelma : Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalojen kolmas sektori hyvinvointipalvelujen tarjoajana.
Harjun koulun OPS-ajatuksia, kevät 2014
Korkeasti koulutettu yrittäjä; mielipiteitä ja asenteita yrittäjyydestä Akavan talouspoliittinen yksikkö
© 2010 Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry. Ammatillinen koulutus Suomessa 2015 toimitusjohtaja Petri Lempinen Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys.
OPPILASHUOLLON ja OPPIMISEN KOULUNKÄYNNIN TUEN MUKAISET MUKAISET RYHMÄT PIHKAINMÄEN KOULUSSA LV Yhteisöllinen oppilashuoltoryhmä Yksilökohtainen.
Ylöjärven opetussuunnitelmaprosessi Opetuspäällikkö Leena Pöntynen
Pedagogisen toimikunnan 11. kokouksen muistio
Laatutyö opettaja Luotu :42.
KAVERIKAHVILA Vertaisoppimisen menetelmiä kouluihin
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
Puistokaudun päiväkotikoulu
KOLMIPORTAINEN TUKI Yleinen tuki: Siirtyminen tuen portailla
TET =Työelämään tutustuminen
Osatyökykyisille tie työelämään
21 Kansantalous on koko Suomen talous s
ERITYISLUOKKA 7 -9 H Tehtävä Yhteystiedot Miten Luokkaan siirtyminen
Oppimateriaalien tekijänoikeudet ja sopimustarpeet
Työpajan tuloksia ti 2.6. klo 9-12 Verohallinto
Kelpo-hanke Amisto
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
Nuoret ja työlainsäädäntö
Tämän hetkinen tilanne
TET =Työelämään tutustuminen
Tapahtuman järjestämisen työpaja Combo -hanke MORO!
Ulkomaalaiset Lapissa
Infran elinkaaren mallintamisen koulutus
Ulkomaalaiset Lapissa
Opeka-kysely 2016 Opeka on verkkopohjainen työkalu, jolla opettajat ja koulu voivat arvioida koulunsa tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön tasoa.
Kunnallisen nuorisotyön Osaamiskeskus Kanuuna
Henkilökohtaisen avun keskus Helsingin ja Kauniaisten alueella
Esityksen transkriptio:

Hyvinvointipalvelujen kehittäminen seuran ja kunnan välillä HYVINVOINTIA JA OSAAMISTA LIIKUNNAN AVULLA Vasaramäen koulu Turun Palloseuran Juniorijääkiekko ry Hyvinvointipalvelujen kehittäminen seuran ja kunnan välillä

MUKANA OLEVAT SEURAT Etelä-Pirkanmaan Kiekko, Urjala – kouluyhteistyö (Esa Säteri) HIFK, Helsinki – Helsingin kaupungin liikuntavirasto (Teemu Levijoki) Ilves, Tampere – kouluyhteistyö (Janne Saari ja Pasi Saarinen) Kiekkoreipas, Lahti – kouluyhteistyö/Hollola (Toni Pasuri) Kärpät, Oulu – kouluyhteistyö (Santeri Hilli) Raision Nuorisokiekko, Raisio – kouluyhteistyö (Pasi Palonen) S-Kiekko, Seinäjoki – kouluyhteistyö (Teemu Ekman) SaiPa, Lappeenranta – kouluyhteistyö (Tiina Kopakkala) SJL, Keskimaan alue – Piispalan Leiri- ja nuorisokeskus (Mika Väärälä) SNMKY, Saarijärvi – Piispalan Leiri- ja nuorisokeskus (Toni Huotari) TPS, Turku – kouluyhteistyö (Marko Mäenpää) Turun Urheiluliitto – Turun kaupungin liikuntapalvelukeskus (Jyrki Terävuo) Uplakers, Ylöjärvi – kouluyhteistyö (Tommi Ruuhonen) Vetelin Urheilijat, Veteli – kouluyhteistyö (Joonas Kivinen) Palloliiton hallinnoimassa hankkeessa ovat mukana lisäksi Tappara ja Rauman Lukko

LAADULLISET TAVOITTEET 1/2 saada koulun käyttöön koulun arjen kannalta tärkeimmäksi ajaksi avustaja – noin neljäksi tunniksi päivittäin Koulunkäyntiavustajaa tarvitaan ensisijaisesti erityisen tuen tarpeessa olevien oppilaiden opetuksen järjestämiseen ja 3.-6. luokkien liikuntalinjan oppilaiden opetusjärjestelyihin Erityisesti oppilaat, joilla on HOJKS omine oppimateriaaleineen, tarvitsevat koulunkäyntiavustajan tarjoamaa ”vierihoitoa” Kun oppilaat ovat koulussa, apua tarvitaan Avustajan työajasta tulee voida seuran kanssa sopia joustavasti mutta pitkäjänteisesti Työaika alakoulussa voi olla klo 8-12, 9-13 tai 10-14 työnjohdon kannalta tilanne kevenee, kun työnjohdon ei tarvitse miettiä enää koulunkäyntiavustajan oppituntien ulkopuolista työllistämistä

LAADULLISET TAVOITTEET 2/2 Saada seuran ja koulun yhteisellä rekrytoinnilla kummankin osapuolen kannalta sopiva henkilö yhdessä sovitut valintakriteerit Tukea näin työllistyvää henkilöä tämän urakehityksessä Koulunkäyntiavustajan ammattitutkinto tai Työntekijän akateemisten opintojen jatkamista työn ohella on pyrittävä myös tukemaan Kummallakin organisaatiolla mahdollisuus työntekijän työllistämiseen tämän valmistuttua

MÄÄRÄLLISET TAVOITTEET Koulunkäyntiavustajan työpanos koulun käyttöön ”puoleen hintaan” Tulevaisuudessa tavoitteena työllistää yhteistyössä kolmannen sektorin kanssa kaksi puolipäiväistä koulunkäyntiavustajaa yhden kokopäiväisen sijaan Tämän työparin työaikoja rytmittämällä koulunkäyntiavustaja olisi opetuksen tukena aina klo 8-14 – koko koulun työajan

KOKEMUKSIA JA TULEVAISUUDEN VISIOITA Seura on työnantaja. Kunta ostaa seuralta koulunkäyntiavustajan palvelut. Seura laskuttaa kuntaa. Seuran ja kunnan välille laaditaan kirjallinen sopimus. Kunta ei lähde tukemaan seuraa Kunta hakee epätyypillisellä työsuhteella säästöä ja tehokkuutta Kantavatko seuran siivet, kun ESR-tuki päättyy? Koulun ei ole mahdollista työllistää pysyvästi muodollisesti epäpätevää koulunkäyntiavustajaa. Yhteistyöhön tulee sisällyttää työllistetyn henkilön pätevöitymiskoulutus.

KOULUN JA SEURAN VÄLINEN YHTEISTYÖ TULEVAISUUDESSA ENNEN OLI ENNEN – NYT ON NYT: Kummankin on saatava asiakkaikseen entistä suurempi osuus pienenevistä ikäluokista. Säästäminen on tullut jäädäkseen. ENTÄ HUOMENNA: Voisiko yhteistyöstä olla apua kummankin vetovoimaisuuden vahvistamisessa? Paikallisten brändien hyödyntäminen: mielikuvien hallitseminen Voisiko yhteistyöstä olla apua kehitettäessä toiminnan laatua yhteiset resurssit hyödyntäen? Resurssien jakaminen