ELÄINTEN HYVINVOINTITUEN EHDOT 2012

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Juha Kauppinen Consulting oy Työntekijäkysely Tietoja
Advertisements

/ R. Djupsund. •Maaliskuu 2013: alle 25-v. työtöntä työnhakijaa. •Vuosittain noin 8–10 % ikäluokasta ei jatka peruskoulusta toiselle.
Eläinten hyvinvoinnin tuki
Ohjelmaperusteiset tuet
Uuden ohjelmakauden valmistelu Arviointiseminaari - eväitä uudelle ohjelmakaudelle Tiina Malm.
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
Ajankohtaista ympäristötuessa ja LFA:ssa Antti Hietala / Markku Kuoppa-aho Kalvoja päivitetty Lahti Kokkola
Hampuri, Saksa Löytää suunta, joka mahdollistaa Lions Clubs Internationalin saavuttavan sen täyden potentiaalin kansainvälisenä.
Esiopetuksen huoltajat 2014 Generated on :41.
Sähköinen tukihaku 2012 Annika Korpilo.
EKL/ /1 Salaojateknikoiden neuvottelupäivät SALAOJITUKSEN INVESTOINTITUKI Hyvinkää Esko Leinonen Maa- ja metsätalousministeriö.
Vuoden 2014 tukihaku ELÄINPERUSTEISET TUET
ELÄINTEN HYVINVOINTITUEN VALVONTA 2012
ELÄINTEN HYVINVOINNIN TUKI 2012
Tikkurilan Palloseura
Maaseutuvirasto Varainhoito-osasto Tukien maksatusyksikkö
Tulvadirektiivin esittely Tulvadirektiivityöryhmä Minna Hanski, MMM.
Nanan päivä Kaikki lapset kouluun Malissa.
Maaseudun kehittämisohjelmat ohjelmakaudella Pohjois-Karjalassa
1 MARKKINAKATSAUS RAHASTOPÄÄOMA SUOMALAISISSA SIJOITUSRAHASTOISSA.
Alueelliset Paras - seminaarit Asko Peltola PARAS-uudistus – uhka vai mahdollisuus Etelä-Pohjanmaalle?
Toimijoiden roolit väitteiden hyväksymisessä ja käyttämisessä Ravitsemus- ja terveysväiteseminaari , Evira, Helsinki Neuvotteleva virkamies Anne.
Oma ala, oma paikka, oma tulevaisuus!
Maataloustukien täydentävät ehdot Viherryttämistuki
Perusopetuksen huoltajat 2014 Generated on :04.
Laskelma kuntien ja kuntayhtymien menoista v. 2012
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Pelkosenniemi 1.
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Kemi 1. ELINKEINOPOLITIIKAN TILA 2.
V V V V V V V V V V V V Kuuden suurimman kaupungin lasten päivähoidon palvelujen ja kustannusten vertailu 2009 Kuuden suurimman kaupungin lasten päivähoidon.
I.R.O. Research Oy vee 10/2000 Mediakäyttö Käyttää vähintään kerran viikossa Tytöt ja pojat *) Kirjat (esim. romaanit, lasten- ja nuortenkirjat)
Väestö Vantaan osa-alueilla
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014
Markkinointiviestinnän panostusten kehittyminen vuonna 2006 vuoteen 2005 verrattuna SALDO % 43% 33% Kuva 1 Mainosbarometri.
KAAKKOIS-SUOMEN TYÖMARKKINOIDEN KATSAUS 2012  Ilmestyy piakkoin sähköisessä muodossa  Teemoina:  Väestö, työikäinen väestö, tuotanto, työllisyys, työttömyys.
Teknologiateollisuuden tilanne ja näkymät alueittain
1 Raha-asioiden suunnitteleminen ja nykyinen rahatilanne Senioritutkimus 2011.
Seinäjoki kisa A Tuomari: Tytti Lintenhofer ALO 12kyl, 4pys Kyl:
Maatalous, maaseutuyrittäminen rahavirrat 2008 ja 2007 Pohjois-Savo Jari Kauhanen MTK- Pohjois-Savo.
Työttömät* työnhakijat ELY-keskuksittain *) Työttömät ilman lomautettuja Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriön työttömyystilastot Työttömät* työnhakijat,
AJANKOHTAISTA LUKIOKOULUTUKSESTA Johtaja Jorma Kauppinen Vantaa
Tieliikenneonnettomuudet Kokkolassa Kokkolan liikenneturvallisuussuunnitelman päivitys 2011.
EAKR-seurantakomiteoiden kokoukset Etelä-Suomi & Länsi-Suomi Itä-Suomi & Pohjois-Suomi Paasitorni, Helsinki Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena.
Anneli Ketonen Länsi-Suomen lääninhallitus Maakuntakirjastokokous Seinäjoki.
Eksponentiaalinen kasvaminen ja väheneminen
Maitotaito PIENEN VAUVAN PÄIVÄ Maitotaito.
Sivu 1 Tilannekatsaus Maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020.
Oulu ALO-luokka 12kyl, 4pys Tuomari: Tytti Lintenhofer Kyl:
ELÄINTEN HYVINVOINNIN TUKI
Maatalouden ajankohtaiskatsaus
Tietoja muuttoliikkeestä Yhteenvetoa PKS = Vantaa, Espoo, Helsinki ja Kauniainen KUUMA = muu Helsingin seutu (10 kuntaa)
Tiedotustilaisuus erillisiin erityisopettajan opintoihin hyväksytyille Tiistai klo Käyttäytymistieteellinen tiedekunta Opettajankoulutuslaitos.
Kari Paaso Uusi tavoiteohjelma Koti- ja vapaa-ajan tapaturmien ehkäisyn juhlaseminaari.
Missä mennään nyt? Maatalouslaskenta 2010 Jaana Kyyrä.
Ympäristötukien valvonta 2007 Maija Kyrö MMM / Tukiyksikkö.
Väestö ja väestönmuutokset. Väestö äidinkielen ja iän mukaan Naisten ja miesten tasa-arvo Helsingissä2 Lähde: Tilastokeskus. Miehet.
JIK KY:N TALOUS Tilinpäätökset Talousarvio 2013 Info-tilaisuus Etelä-Pohjanmaan Opisto Talousjohtaja Arto Saarela 1.
Energiavuosi 2014 Sähkö Energiateollisuus ry.
Sivu 1 Manner-Suomen maaseutuohjelman toimeenpano Tilannekatsaus
Mitä tilastot kertovat ulkona liikkumisen turvallisuudesta/turvattomuudesta ANTTI IMPINEN / THL.
Suomen Lääkäriliitto | Finnish Medical AssociationLääkärit Suomessa | Physicians in Finland Tilastotietoja lääkäreistä ja terveydenhuollosta 2014 Statistics.
Maakuntajohtaja Anita Mikkonen
Kuntouttava työtoiminta 2010 – Kuntakyselyn osaraportti Esa Arajärvi.
Laskelma kuntien ja kuntayhtymien menoista v. 2013
Tilastollisesti merkitsevä nousu Tilastollisesti merkitsevä lasku Edelliseen aineistoon KMT 2005 verrattuna* KMT Kevät06 puolivuosiaineisto KMT SYKSY05/KEVÄT06.
TILATUEN AIKATAULUT Tuki- ja valvontakoulutus Oulunsalo Huittinen Joensuu
Eläinten hyvinvointikorvaus, nautapalkkio ja pohjoinen kotieläintuki
KOTIELÄINTALOUDEN TUET 2015
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmassa
Ajankohtaista eläintuista 2017
Ympäristökorvauksen korvauskelpoisuus ja sitoumusten muutokset
Esityksen transkriptio:

ELÄINTEN HYVINVOINTITUEN EHDOT 2012 Maaseutuvirasto ylitarkastaja Ulla Sihto Eläinvalvontakoulutus 15.3.2012 Pasila

Eläinten hyvinvoinnin tuki 2012 Keskeisimmät muutokset tuessa ovat tänä vuonna: tukitason nousu, lisää lisäehtoja (naudoille 3 laiduntamisvaihtoehtoa ja sioille 2 uutta lisäehtoa). Palo- ja pelastussuunnitelma on siirtynyt lisäehdosta perusehtoihin. Emakoiden pesäntekomateriaali on siirtynyt perusehdoista lisäehtoon: parannetut porsimisolosuhteet. Vanhan sitoumuksen voi vaihtaa uuteen sitoumukseen ilman takaisinperintää. Uuteen sitoumukseen vaihdettaessa sitoumuksen täytyy säilyä vähintään samantasoisena, tarkoittaen että lisäehtojen määrän täytyy pysyä vähintään samana. Enemmänkin saa ottaa. Vanhaa sitoumusta voi jatkaa entisin ehdoin sitoumuskauden loppuun ja täysin uutena voi tulla mukaan. Lisäehtoja voi valita haluamansa määrän. Lisäehtoa ei voi valita jos se koskee vain pientä määrää tukikelpoisia eläimiä. Terveydenhuoltosopimus on tehtävä viimeistään 15.6.2012. Se tulee toimittaa kuntaan 2.7.2012 mennessä Terveydenhuoltosuunnitelman mukaiset terveydenhuoltokäynnit tulee olla tehtynä viimeistään 30.4.2013 mennessä. Kuntaan tulee toimittaa kopiot ,myös terveydenhuoltosuunnitelmasta ja terveydenhuoltokäyntien asiakirjoista 30.4.2013 mennessä (mahdollisesti 2 viikkoa lisää aikaa)

Asiakirjojen toimittaminen on tuen maksun ehtona. Emolehmille 4a – lisäehto (jaloittelu) ja Vasikoitten parannetut pito-olosuhteet? Ei olla suljettu poiskaan tuesta. Iglut vasikoille. On olemassa ryhmäigluja, TILAN tulee olla lämmitettävissä Vedenvirtauksen mittaus kuten ennen Sitoumuksen pysyminen samantasoisena, vähintään sama määrä lisäehtoja Ympäristötuen luonnonmukainen kotieläintuotanto lisäehto imus ja EHT:n laidunnus ja jaloittelu-lisäehdot: ei Nupouttaminen kuten ennenkin: suoritetaan eläinlääkärin antamaa asianmukaista kivunlievitystä käyttäen Yhteys ulkoilmaan

Sitoumuksen siirto: 3 v. minimiaika alkaa alusta kun tehdään sitoumus Sitoumuksen siirto: 3 v. minimiaika alkaa alusta kun tehdään sitoumus. Myös vaihdettaessa vanhasta sitoumuksesta uuteen Palontorjunta- ja pelastussuunnitelma-ehto. Tilojen vastuulla että se toimitetaan paloviranomaiselle (ei VPK). Tähän aika koska pitää toimittaa viimeistään. Th-suunnitelman päivitys vuosittain Tilojen vastuulla että th-käynnit tulee tehtyä Tilalla EHT ja ottaa Luomun. Tilan pitää vaihtaa laidunnus+jaloittelu-lisäehto. Tällöin ei tule takaisinperintöjä.

Eläinyksiköiden muuntokertoimet (ovat samat kuin ennen): sonnit, lehmät ja muut naudat yli 2 v 1,0 naudat 6 kk – 2 v 0,6 naudat alle 6 kk 0,4 emakot 0,5 muut siat, ml vieroitetut porsaat ja 0-3 kk porsaista puolet 0,3   Eläinyksikkömäärät lasketaan sika- ja nautarekisterin tietojen perusteella

Eläinten hyvinvointituen vuosittaiset tukitasot, uudet sitoumukset Perusehdot €/ey Nautatilat 50,00 Sikatilat 16,00

Lisäehdot, nautatilat €/ey Vasikoiden pito-olosuhteiden parantaminen a) laajempi lisäehto pinta-alavaatimuksella Muutos: vasikoiden pinta-alavaatimus 3-6 kk 1,15 m2 -> 2,25 m2 47,00 b) suppeampi lisäehto 39,00 2. Kytkettyjen nautojen pito-olosuhteiden parantaminen 51,00 3. Vähintään 6 kk ikäisten nautojen pito-olosuhteiden parantaminen 34,00

Lisäehdot, nautatilat €/ey 4. Nautojen jaloittelu ja laidunnus (laidunnus ajalla1.toukokuuta – 30.syyskuuta. Viljelijän on pidettävä kirjaa laiduntamisesta/jaloittelusta) a) Laidunnus (60 päivää) kasvukaudella ja jaloittelu (2 kertaa viikossa) kasvukauden ulkopuolella 57,00 b) laidunnus (75 päivää) kasvukaudella 29,00 c) pitkäaikaisempi laidunnus (90 päivää) kasvukaudella 35,00 5. Sairas-, hoito- tai poikimakarsinat 17,00

Lisäehdot, sikatilat €/ey 1. Joutilaiden emakoiden ja ensikoiden laidunnus tai jaloittelu 15,00 2. Emakoiden ja ensikoiden tiineytys 5,00 3. Tiineytettyjen sikojen tila- ja makuupaikkavaatimukset 4,00 4. Parannetut porsimisolosuhteet (emakoiden pesäntekomateriaali) 23,00 5. Vieroitettujen porsaiden ja lihasikojen karsinoiden kuivittaminen 12,00

Lisäehdot, sikatilat €/ey 6. Virikkeiden lisääminen (voi valita useankin alakohdan mutta tuki silti sama) 10,00 a) rakenteisiin kiinnitettävät virike-esineet b) irralliset virike-esineet c) kaupalliset virike-esineet d) oljet e) kestokuivitus 7. Yhteys ulkoilmaan 17,00 (tietoja seuraavalla sivulla) 8. Sairas- ja hoitokarsinat 11,00

Lisäehto ’Yhteys ulkoilmaan’: sioilla on kestokuivitettu makuualusta, joka mahdollistaa lämmmönsäätelyn myös kylmemmällä säällä. pidetään avoinna yhtä tai useampia ovia tai ikkunoita siten että avointa seinää on vähintään 5 % samassa ilmatilassa olevan osaston lattiapinta-alasta, kuitenkin vähintään 4 m2 kokoinen ovi. Oven voi suojata lintuverkolla, mutta avointa ovea ei saa muuten peittää. ovi pidetään avoinna ympäri vuoden aina kun se on sään puolesta mahdollista. viljelijän on pidettävä kirjaa oven auki pitämisestä

Rajoitukset lisäehtoja valitessa: Seuraavia sikojen lisäehtoja ei ole mahdollista valita samanaikaisesti (päällekkäisyys kestokuivituksessa): 5. vieroitettujen porsaiden ja lihasikojen karsinoiden kuivittaminen JA 6.virikkeiden lisääminen d. oljet tai e. kestokuivitus TAI 7. yhteys ulkoilmaan JA

Viljelijä voi valita nautatilalla vain toisen alakohdan lisäehdosta nro 1 ’Vasikoiden pito-olosuhteiden parantaminen’ vain yhden kolmesta alakohdasta lisäehdosta nro 4 ’ Nautojen jaloittelu ja laidunnus’  

Lisäehdot ja ympäristötuen erityistukisopimukset Jos viljelijä valitsee lisäehdokseen laiduntamiseen ja/tai jaloitteluun liittyvän lisäehdon/lisäehtoja, hän ei voi myöhemmin sitoumuskauden aikana valita esim. vastaavia toimenpiteitä sisältäviä ympäristötuen erityistukisopimuksia ilman, että päällekkäisistä toimenpiteistä luovutaan

Lisäehdot ja ympäristötuen erityistukisopimukset Viljelijä, jolla on ympäristötuen erityistukisopimus luonnonmukaisesta kotieläintuotannosta, ei voi valita: Nautatilan lisäehtoa nro 4 ’Nautojen jaloittelu ja laidunnus’ Sikatilan lisäehtoa nro 1 ’Joutilaiden emakoiden ja ensikoiden laidunnus tai jaloittelu’.

Säädösperusta Neuvoston asetus (EY) N:o 1698/2005 36 artiklan a alakohdan v alakohta ja 40 artikla Komission asetus (EY) N:o 1974/2006 27 artikla Laki luonnonhaittakorvauksesta, maatalouden ympäristötuesta sekä eräistä muista ympäristön ja maaseudun tilan parantamiseen liittyvistä tuista 1440/2006

Säädösperusta Valtioneuvoston asetus eläinten hyvinvoinnin tuesta vuosina 2008-2013 (130/2008; muutettu 16/2009, 243/2009, 137/2010, 138/2011), muut. Maa- ja metsätalousministeriön asetus eläinten hyvinvoinnin tuesta vuosina 2008-2013 (133/2008; muutettu 247/2009, 140/2010), muut.

Ajankohtaista Valmisteilla vuonna 2011 hyväksytystä ohjelmamuutoksesta johtuvat asetusmuutokset annettaneen helmi-maaliskuussa 2012 pohjana sitoumusehdoille Uuteen ohjelmakauteen siirryttäessä vuonna 2014 voi tukiehtoihin tai tukitasoihin tulla muutoksia. Lienee myös mahdollisuus siirtyä uuden ohjelmakauden hyvinvointitukeen. Ehkä myös sitoumukset muuttuvat vuonna 2014 yksivuotisiksi jolloin lisäehtojavoisi muuttaa useammin.

Ohjeet eläinten hyvinvoinnin tukeen sitoumusohjeet 2012 julkaistaan netissä helmi-maaliskuun vaihteessa, asetuksen antamisen jälkeen (noin 15 sivua) lomakkeisiin 188 ja 194 muutoksia Sitoumuslomake EHT 188 Muutoslomake EHT 194 Lomakkeita ei voi jättää sähköisesti.

KIITOS MIELENKIINNOSTA! Lisätietoja Ulla Sihto ulla.sihto@mavi.fi