v Lääketiede ja hammaslääketiede

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Yhteishaun periaatteelliset muutokset 2006 Muutokset vuoteen 2005 verrattuna: yksittäiset arvosanat otetaan pääsääntöisesti ylioppilastodistuksesta lukion.
Advertisements

VALTAKUNNALLINEN LUKION TUNTIJAKO
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
2. Vuosikurssi 2. vuosikurssin vanhemmille
Helsingin yliopisto Ilona Tanskanen Ammattikorkeakouluasetuksen mukaan opiskelijan on tutkintoa varten kirjoitettava opinnäytetyönsä alalta.
YLIOPPILASKIRJOITUKSET JA JATKO-OPINNOT Opinto-ohjaaja: Satu Alatalo (3a, 3b, 3c, 3d)
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa TARKKA HARKINTA  Toinen kotimainen kieli*
YO-kirjoitukset Ylioppilaskirjoitusten ja päättötodistuksen merkitys jatkokoulutukseen haettaessa Opinto-ohjaajat: Satu Alatalo (2c ja 2d) Eeva Stenbacka.
YLIOPPILASTUTKINTO Ounasvaaran lukio TUTKINNON RAKENNE PAKOLLISET KOKEET Äidinkieli + 3 omaa valintaa  Toinen kotimainen kieli*  Yksi vieras.
Ylioppilastutkin to. YO-kokeiden rakenne: PAKOLLISET AINEET (4 kpl) KAIKILLE PAKOLLINEN: Äidinkielen koe tai Suomi toisena kielenä KOLME PAKOLLISTA SEURAAVISTA.
S UUNTANA TULEVAISUUS KOULUN TAPAHTUMAT OMAN TULEVAISUUDEN POHDINNAN TUKENA TET-PÄIVÄ, JATKO-OPINTOALOJEN ESITTELYT.
H AKUINFO KEVÄT K IINTIÖT Korkeakouluilla käytössä kiintiöt ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville Oulun ammattikorkeakoulussa vähintään 75% aloituspaikoista.
KAKKOSTEN VANHEMPAINILTA KEVÄT 2016 Teija Rosenqvist.
Tervetuloa IISALMEN LYSEOON!. Koulutus on paras investointi tulevaisuuden kannalta 2 Koulutettu saa varmemmin mieleisen työpaikan. Työpaikan täyttöperusteita.
Vanhempainilta KORKEA-ASTEELLE HAKEUTUMINEN UUDISTUU.
YKKÖSTEN JATKO- OPINNOT. AMMATTIKOULUT  Haetaan lukion päättötodistuksella  +ylioppilastutkinto, mutta sen arvosanoja ei kysytä -Voi hakea pelkästään.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Opinto-ohjaajien ja ohjaustoimijoiden tiedotuspäivä Korkeakoulujen yhteishaku ja valintaperusteet
YKKÖSTEN JATKO- OPINNOT. AMMATTIKOULUT  Haetaan lukion päättötodistuksella  +ylioppilastutkinto, mutta sen arvosanoja ei kysytä -Voi hakea pelkästään.
Yhteiset tutkinnon osat 35 osp Pakolliset osa-alueet 19 osp Valinnaiset osa-alueet 16 osp → syventävät pakollisten osa-alueiden sisältöjä.
KAKSOISTUTKINTO Heini Palomäki |
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
SEMINAARI Eija Kumpulainen Oulun normaalikoulun lukio.
YLIOPPILASTUTKINTO Lukiolaki (766/2004, 18, 18a ja 18b §) Laki ylioppilastutkinnon järjestämisestä (672/2005) Asetus ylioppilastutkinnosta (915/2005) YLEISTÄ.
Tuusulan lukio Jokelan toimipiste
Miksi lukioon? Saat hyvän yleissivistyksen monipuoliset kieliopinnot
Kaksoistutkintoilta Ylioppilastutkinto
Lukio – ovet auki tiedon maailmaan
Syksyn 2017 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Tutkinto alkaa ja päättyy
Keskustelutilaisuus opiskelijavalintojen kehittämisestä
Lukion toisen vuoden kurssivalinnat
Ilmoittautuminen syksyn 2017 kirjoituksiin, info
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Ainereaali- uhka vai mahdollisuus?
VANHEMPAINILTA ABIEN.
YLIOPPILASKIRJOITUKSET
Lukion tuntijakotaulukko 2016
Toinen kotimainen kieli Tutkintoon voit liittää ylimääräisiä kokeita:
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Terveystiedon ainereaali
Yhteishakupisteiden tilannekatsaus Valintakriteerit
Valinnaisiaineista Valinnaiset tunnit ovat osa yhteisinä oppiaineina opetettavien taide- ja taitoaineiden opetusta ja ne myös arvioidaan osana tätä opetusta.
Lentokonealan jatko-opinnot
Lukion ainevalinnat ja opiskelijarekrytointi, hyvien arvosanojen (L, E, M tai C) määrä aloittain AVAIN Monitieteistä tutkimusyhteistyötä Oulun yliopistossa:
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Lukioinfo Markku Leskelä Schildtin lukion opinto-ohjaaja.
Kiinnostaako lukio?
KUOPION KAUPUNGIN KESÄTYÖSETELI 2018
Itä-Suomen yliopisto Terveystieteiden tiedekunta Lääketieteen laitos Lääketiede ja hammaslääketiede
Itä-Suomen yliopisto Terveystieteiden tiedekunta Lääketieteen laitos Lääketiede ja hammaslääketiede
Itä-Suomen yliopisto Terveystieteiden tiedekunta Lääketieteen laitos Lääketiede ja hammaslääketiede
Syventävien opintojen opinnäytetyö
2. Luokan OPO1 osa 2.
Ylioppilastutkinto Ylioppilastutkintotodistukseen vaaditaan yo-kirjoitusten lisäksi lukion päättötodistus tai ammatillisen tutkinnon todistus.
Itä-Suomen yliopisto Terveystieteiden tiedekunta Lääketieteen laitos Lääketiede ja hammaslääketiede
Itä-Suomen yliopisto Terveystieteiden tiedekunta Lääketieteen laitos Lääketiede ja hammaslääketiede
Opiskelijavalinta 2019 Kasvatustieteiden tiedekunta
Elektroniikan ja tietoliikennetekniikan tutkinto-ohjelma
Turun kauppakorkeakoulu Opiskelijavalinta 2019
Kurssivalinnat 2019  Tulevat abit.
Toiselle vuosikurssille
III vuosikurssin vanhempainilta
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
7lk valinnaisainepäivä
OPO2 Jatko-opinnot ja työelämä- luennot
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
YO-info Syksy 2019.
Ammattikorkeakoulujen opiskelijavalinnat 2020
Esityksen transkriptio:

v. 2019 Lääketiede ja hammaslääketiede Lääketieteen koulutusohjelman ja hammaslääketieteen koulutusohjelman opiskelijavalinnassa on käytössä valtakunnallinen yhteisvalinta. Lääketieteen hakukohteet ovat yhteisvalinnassa ja hammaslääketieteen hakukohteet ovat yhteisvalinnassa. Eläinlääketiede on mukana valintayhteistyössä. Hakija voi hakea vain joko lääketieteen hakukohteisiin tai hammaslääketieteen hakukohteisiin tai eläinlääketieteen hakukohteeseen. Hakijalle annetaan yksi ensisijaisuuspiste, mikäli hakija on asettanut ensim-mäiseksi hakutoiveekseen lääketieteen tai hammaslääketieteen hakukohteen. Valintakoe perustuu LOPS 2015 perusteiden mukaisiin biologian, fysiikan ja kemian pakollisiin kursseihin ja valtakunnallisiin syventäviin kursseihin. Yhteisvalinnan verkkosivut www.laaketieteelliset.fi

v. 2019 Biolääketiede Hakijat valitaan joko ylioppilastutkintotodistuksen perusteella tai valintakoepisteiden perusteella. Biolääketieteen koulutusohjelman aloituspaikkojen määrä on yhteensä 25. Näistä aloituspaikoista 10 täytetään ylioppilastodistuksen arvosanojen perusteella. Biolääketieteen valinnassa hakija saa todistuspisteitä kuudesta ylioppilastutkinnon kokeesta: Biologian ainereaali Kemian ainereaali Matematiikka Äidinkieli Fysiikan tai terveystiedon tai minkä tahansa muun aineen ainereaali Kieli (Huom! Tullakseen hyväksytyksi ylioppilastutkinnon perusteella hakijalla on oltava sekä biologian että kemian ainereaalista vähintään arvosana C.) Valintakoe perustuu LOPS 2015 perusteiden mukaisiin biologian ja kemian pakollisiin kursseihin ja valtakunnallisiin syventäviin kursseihin.

v. 2020 lääketiede ja hammaslääketiede Todistusvalinnalla enintään 51 %, loput valintakokeen perusteella. Pisteitä voi saada 6 aineesta: Äidinkieli Kemia (painotettu aine) Biologia (painotettu aine) Matematiikka (pitkä tai lyhyt) Kaksi hakijalle parhaat pisteet tuottavaa ainetta: fysiikka, enintään yksi ainereaali, enintään yksi kieli Ks. Opintopolku.fi

v. 2020 biolääketiede Todistusvalinnalla enintään 51 %, loput valintakokeen perusteella. Pisteitä voi saada kuudesta aineesta: Äidinkieli Kemia (painotettu aine) Biologia (painotettu aine) Matematiikka (pitkä tai lyhyt) Yksi ainereaali Yksi kieli Tullakseen valituksi ylioppilastutkintotodistuksen perusteella hakijalla on oltava sekä biologiasta että kemiasta vähintään arvosana C. Ks. Opintopolku.fi