Ajankohtaista Melasta

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Maatalousyrittäjien eläkelaitos Kevät 2014
Advertisements

Maatalousyrittäjien eläkelaitos 2006 / Sarja 6.4
Juha Ikäheimo Pohjois-Savon ELY-keskus
Maatalousyrittäjien eläkelaitos
Apurahansaajien eläketurva Kulttuurin, taiteen ja luovien alojen rahoituspäivä Turku Henri Virtanen.
Ajankohtaista Melasta
ABLOY IKÄOHJELMA ohjelman lähtökohtana tarve hallita ikärakenteen, jaksamisen ja kokemuksen siirtämisen haasteita tavoitteena on edistää henkilöstön työkykyä.
Palkansaajakeskusjärjestöjen info isyysvapaan pitenemisestä
© Mela 2011 Vakuutukset Melasta. © Mela 2011 Täysi hyöty Melan vakuutuksista MYEL-vakuutus on jokaisen viljelijän, kalastajan, poronhoitajan ja metsätilallisen.
Uudelle maatalousyrittäjälle
Maatalousyrittäjien eläkelaitos 2009 /Eila Tamminen
Poronhoitajien sijaisapu MELA. Alkaa kokeilulla • korvausta sijaisen järjestämisestä, kun poronhoitaja sairastuu • vuonna 2010 korvataan enintään.
© Mela 2011 Työvahinkoturvaa Melasta. © Mela 2011 Nuorellekin sattuu ja tapahtuu… Maatilan töissä on suuri tapaturmariski  alle 25-vuotiaille sattuu.
© Mela 2011 Vakuuttavaa hyvinvointia. © Mela 2011 Mela tarjoaa turvallisuutta Maatalousyrittäjien eläkelaitos – Mela hoitaa maanviljelijöiden, kalastajien,
KESÄTYÖSETELI 2011 HML kaupungin maksama tuki työnantajalle, joka palkkaa vuosina syntyneen hämeenlinnalaisen nuoren kesätyöhön kesätyösetelillä.
62-vuotiaana vanhuuseläkkeelle Työttömyysturvalain mukaisilla lisäpäivillä olevalla henkilöllä on oikeus työeläkelakien mukaiseen vanhuuseläkkeeseen.
Maatalousyrittäjien eläkelaitos 2006 / Sarja 6.1
Avustuksen käytön raportoinnissa kehitettävää Anna-Leena Miettinen Seminaari
Metsätilan onnistunut sukupolvenvaihdos
Luopumistuki 2011–2014 Maatalousyrittäjien eläkelaitos.
SK Hämeen TE-keskus Työllisyyspoliittinen avustus Sinikka Kauranen Hämeen TE-keskus
Maatalouslomitus © Mela 2011.
Työterveyshuollosta apua jaksamiseen Maatalousyrittäjien eläkelaitos 2013.
Work Research Centre University of Tampere Toisen asteen koulutuksen läpäisemistä ja keskeyttämistä koskeva tutkimus Simo Aho.
YRITTÄJIEN TULOT JA VEROT VUODELTA 2003 MAKSUUNPANNUSSA VEROTUKSESSA
ABI-INFO Lyseonpuiston lukio. ”Pois unteluus ja hervakkuus …” viimeistään nyt vastuun omista ratkaisuista valintasi ja ilmoittautumiset ovat.
Piiriapurahojen tarkoitus
MTK:n tuki-infot Kevät 2015
Maatalousyrittäjien eläkelaitos
Ajankohtaista Mela-turvasta
Tutkimus- ja innovaatiopalvelut Satu Lappalainen ITÄ-SUOMEN INNOVATIIVISET TOIMET -OHJELMAN HAKU Rahoitusasiamies Satu Lappalainen.
Opintotuki, työ- ja kansaneläke, työttömyyskorvaukset.
Sähköinen päätukihaku ja tukihaun aikataulu Crusell, Uusikaupunki.
Yrittäjien lakisääteinen eläketurva – työurat, työtulot ja rahoitus Eeva Poutiainen, Juha Knuuti ja Janne Salonen.
Teema ja strategiset alueet 2 Yhdessä 2017 Kaikki suomalaiset ja Suomen ystävät Suomi nyt Suomen 100 vuotta Suomi tulevaisuu- dessa.
Sosiaalimenot ja rahoitus 2014 Hannele Tanhua, Nina Knape Tilastoraportti 2/2016. Suomen virallinen tilasto, Sosiaalimenot. THL
Leader-yritystuet Marskin Maja, Loppi Ihmisten kokoisille ideoille!
FINETS 2 uudet toiminnallisuudet Päästökauppapäivä Tero Liikkanen Energiavirasto.
Kuntoutuksen uudistukset Työssäolevien uudistuvat kuntoutuspalvelut Etuuspäällikkö Tuula Ahlgren 1.
Suomen Jääkiekkoliitto1 TUKEA JÄÄKIEKON HARRASTAMISEEN.
Koulutusrahaston vuosi Koulutusrahasto Perustettu lailla vuonna 1970 Eroraharahastona o Hoitaa lakisääteisiä tehtäviä, jotka valmisteltu.
OPINTOTUKI OPINTOIHIN ULKOMAILLA KELA MYÖNNETÄÄN  Jos opinnot vastaavat Suomessa tuettavia opintoja tai sisältyvät Suomessa suoritettavaan tutkintoon.
Apurahatyöstä eläke- ja tapaturmaturvaa Minna Isoksela-Valkola Helsinki
Työurien pidentämiseen liittyvät valtakunnalliset raportit > jatkoa ns. Ahtelan työryhmän työlle Työhyvinvointityöryhmän raportti. STM selvityksiä 2011:4.
Miten kerron koulutuksestani ja työkokemuksestani suomeksi?
Ajankohtaista Mela-turvasta Syyskuu Maatalousyrittäjän työtapaturma- ja ammattitautilaki MATAL – uusi laki voimaan vuoden 2016 alusta Laki on kirjoitettu.
Ajankohtaista lammas- ja vuohipalkkiosta + pohjoisen kotieläintuen uuhi- ja kuttutuet Tampere Marika Lehtinen,
Opiskelijat yleisen asumistuen piiriin alkaen
Eläketurva nyt ja vu0nna 2017
Ajankohtaista työmarkkinoilta
Aulis Kuusela Maaseutuvirasto
Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
Kuntatyönantajan sosiaalivakuutusmaksuja
Mistä apua jaksamiseen?
Kelan vakuuttamispäätökset
Pääsääntö Sukulaisuus * Muu ehto Muu työskentely
Spv-info 2017, Luopumistuki ja Mela-turva
Työnantaja: Näin haet korvausta työterveyshuollon kustannuksista verkossa 2018.
Liikunta- ja nuorisopalvelut
Ympäristökorvauksen korvauskelpoisuus ja sitoumusten muutokset
Maatalousyrittäjien eläkelaitos Työterveyshoitajat Tampere
Mela-turva Maatalousyrittäjien eläkelaitos Työterveyshoitajat Oulu
MAAN JA HUONETILOJEN HALLINTA
Maatilayritysten tietoja Raahen seutukunnassa 2004–2016
Ajankohtaista Mela-turvasta
Miten työtulo vaikuttaa sosiaaliturvaan
Maatalousyrittäjien eläkelaitos
Esityksen transkriptio:

Ajankohtaista Melasta

Ajankohtaista alkuvuodesta 2013 Valtiontalouden säästöpäätökset heijastuivat maatalousyrittäjän sosiaaliturvaan. Luopumistuen ehdot muuttuivat vuoden alussa. Maatalousyrittäjien työhyvinvointia edistävä työryhmä jatkaa kehitystyötä.

MYEL-maksut nousivat vuoden alusta Valtiontalouden säästöpäätös nosti vuoden 2013 alusta keskimääräistä MYEL-maksua noin 10 %. Keskeinen viesti = MYEL-työtulon tasosta ei pidä tinkiä, koska se vaikuttaa koko ansioperusteisen sosiaaliturvan tasoon. MYEL-tulon perusteella määräytyvät eläkkeet, tapaturmakorvaukset, luopumistuki, sairauspäivärahat, vanhempainetuudet, maatalousyrittäjän opintoraha ja aikuiskoulutustuki.

Luopumistuki jatkossa vain sukupolvenvaihdoksiin Lisämaaluovutukset eivät enää oikeuta luopumistukeen 2013 Sukupolvenvaihdoksissa elinkelpoisen maatilan rajaa nostettiin yritystulovaatimus 10 000 -> 15 000 euroon / luovutuksensaaja luovutettaessa kahdelle erikseen viljeltäväksi yritystulovaatimus 2 ⅟₂ kertainen vähimmäispoistot 3 400 -> 5 000 euroon Sukupolvenvaihdosluovutusten ikäraja nousee 56 -> 59 vuoteen 2014 alkaen huom. kuitenkin suojasäännökset 1957 ja aikaisemmin syntyneille Nykyinen luopumistukijärjestelmä voimassa 2014 loppuun

Luopuva maatalousyrittäjä Ikäraja 56 v., jos luovutuksensaaja lähisukulainen luopujan / puolison lapsi tai tämän puoliso luopujan / puolison sisaruksen lapsi tai tämän puoliso v. 2014 ikäraja 59 v. (huom! suojasäännökset 1957 ja tätä aiemmin syntyneille) 60 v., jos luovutuksensaaja ei lähisukulainen Harjoittanut maataloutta viimeiset 10 vuotta. MYEL-vakuutettuna viimeiset 5 vuotta välittömästi ennen luopumista Vähentää muut ansiotulot alle 695 €/kk (v. 2013 taso) luopumistuen maksu alkaa, kun muut tulot jäävät alle rajan 18.2.2019

Sukupolvenvaihdosjatkaja Yleiset edellytykset Luopumishetkellä alle 40-vuotias Riittävä ammatillinen pätevyys koulutus hankittava kahden kalenterivuoden aikana luopumisesta Sivutulot alle 60 000 €/v Sitoutuu viljelemään tilaa ja asumaan tilalla tai tilan läheisyydessä 5–14 vuotta Omistusoikeus siirtyy Jos tila luovutetaan kahdelle jatkajalle, molempien tulee täyttää kaikki ehdot 18.2.2019

Luopumistuen hakeminen Luopumistukea on haettava etukäteen luonnosluovutuskirjan perusteella Hakemuksen voi tehdä kahta vuotta ennen varsinaista luopumisikää (56 tai 60 v) lopullisen luopumisen voi toteuttaa etukäteispäätöksen saatuaan jo ennen varsinaista luopumisikää uinuvan luopujan pitää täyttää ikäraja (51 tai 55 v), kun luovutuskirja allekirjoitetaan ja hallintaoikeus siirtyy luovutuksensaajalle 1958 ja 1959 syntyneet eläkehakemus jätettävä 31.12.2013 mennessä Etukäteispäätös on voimassa 12 kk v. 2014 annettavat etukäteispäätökset voimassa 31.12.2014 saakka 18.2.2019

Maatalousyrittäjien työhyvinvointiryhmä Työryhmän tehtävänä on selvittää, miten maatalousyrittäjien työterveyshuollon sisältöä ja laatua voidaan kehittää vastaamaan nykyistä paremmin maatalouden ja sen eri tuotantosuuntien tarpeita. maatalousyrittäjien työterveyshuoltoon liittynyt vain 39 % kattavuuden ja vaikuttavuuden lisäämiseksi tarvittaisiin erikoistumista maatalouden Työterveyshuoltoon tarvittaisiin tilakäyntien palvelumallien uudistamista tilakohtaisten tarpeiden pohjalta. tarvittaisiin konkreettisia ja tavoitteellisia tila/yrittäjäkohtaisia kehittämispolkuja.