YHTEISHAKUILTA TERVETULOA! Huhtasuon yhtenäiskoulu ti

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ohjeita kevään 2013 sähköiseen yhteishakuun
Advertisements

YHTEISHAUN INFO VEIKKOLAN KOULU
TERVETULOA!.
JATKO-OPINTOIHIN OHJAAMINEN Opinto-ohjaaja Päivi Palviainen
YHTEISHAKU Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
Yhteishaku 2013.
Sähköisen yhteishaun ohjeistus
Tervetuloa 9.Lk jatkokoulutusvanhempainiltaan. Aikataulu 2009 Elokuu –Ohjauskeskustelut alkavat Syyskuu –Työpaikan hankkiminen ja valmistautuminen työelämään.
9.luokkalaisten yhteishaku 2013
Yhteishakuinfo
JATKO-OPINTOIHIN OHJAAMINEN Opinto-ohjaaja Päivi Palviainen
Yhteishaku keväällä 2015.
Yhteishaku 2014.
YHTEISHAUN AIKATAULU 2012 HAKUAIKA OPINTOIHIN PÄÄSY-, SOVELTUVUUS- JA KIELIKOKEET
Yhteishaku Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
Yhteishaku 2015.
Yhteishakuinfo
TERVETULOA!.
Jatko-opintoilta Mitä ysin jälkeen? Lukio -> lukuaineiden keskiarvon perusteella Ammatillinen perustutkinto -> ammatillisten pisteiden perusteella.
Yhteishaku keväällä 2012 TAO Hepolamminkatu
Sähköisen yhteishaun ohjeistus. Sähköinen yhteishaku Yhteinen hakuaika kaikille , mutta haku meidän koulussamme toteutetaan välisenä.
Kevään yhteishaku ja aikataulut vuonna 2011 Kevään yhteishaku Pääsy-, soveltuvuus- ja kielikokeet: Jos hakutoiveissa.
Peruskoulun päättöluokka, jatko-opinnot ja yhteishaku
Yhteishaku 2015.
Yhteishakuinfo Sähköinen yhteishaku Valtakunnallinen oppilasvalinta  1. ammatilliseen koulutukseen ja lukioon.
 Rehtorin puheenvuoro Timo Kettunen  Yhteishaun aikataulu, käytännöt ja opiskelijavalinta  Opinto-ohjaaja Tuula Petäjäjärvi  Oulun Seudun Ammattiopisto.
YHTEISHAKUILTA 9.-luokkalaisten huoltajille keskiviikkona Yhteishaku - huoltajan vastuu ja osallistuminen sekä huoltajan kuuleminen Noora Lybeck,
Yhteishaku vanhempainilta Aikataulu: klo Yhteishaku klo Omnian ammattiopisto klo Espoonlahden lukio.
MISTÄ TIETOA KOULUTUKSISTA? ► Salpauksen opotunnit ja avoimet ovet (marraskuu) ► Lukioiden opotunnit ja avoimet ovet (tammikuu) ► Dilan avoimet ovet ►
Jatko-opintoilta Päivi Palviainen Opinto-ohjaaja.
Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku, erityisopetuksena järjestettävän ammatillisen koulutuksen haku ja perusopetuksen jälkeisiin valmistaviin.
Y HTEISHAKU yhteishaussa on mukana nuorille tarkoitettu ammatillinen peruskoulutus ja lukiokoulutus.
 Yhteishaun aikataulu, käytännöt ja opiskelijavalinta – Jokirannan koulun opot  Toisen asteen oppilaitokset esittäytyvät  Kiimingin lukio  Oulun seudun.
YHTEISHAKU KEVÄÄLLÄ SUOMEN KOULUTUSJÄRJESTELMÄ Aikuisten amm. koul.
VANHEMPAINILTA 9.LK HUOLTAJILLE Lielahden koulu.
Vanhempainilta KORKEA-ASTEELLE HAKEUTUMINEN UUDISTUU.
Opinto-ohjaajien ja ohjaustoimijoiden tiedotuspäivä Korkeakoulujen yhteishaku ja valintaperusteet
Yhteishaun pisteytys keväällä 2013 Perusopetuksen suorittaminen hakuvuonna tai esim. kymppiluokan, ammattistartin tai talouskoulun suorittaminen 3p Yleinen.
YHTEISHAKUILTA Huhtasuon yhtenäiskoulu ti Essi Riihinen ja Jyri Ylönen TERVETULOA!
YHTEISHAKU 2017 Haussa olevat alat Tuplatutkinto Pääsy- ja soveltuvuuskokeet Lisä- ja suorahaku Valma-koulutus.
Lukiokaupunki Joensuu Anu Kotilainen, opinto-ohjaaja Lyseon lukio
Yhteishaku 2017 Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku
Yhteishaku
Vanhempainillan ohjelma
TERVETULOA Keskustelkaa pöydissä kahvin lomassa, mistä ammatista haaveilitte aikoinaan 15 – vuotiaina ollessanne peruskoulun 9. luokalla.
JATKO-OPINNOT OPO1 kurssi abeille Viherlaakson lukio
Opintopolku.fi Yhteishakulomakkeet 2017
Yhteishaku 2017.
9. luokkien yhteishakukotiväenilta LUOKANVALVOJAN TUOKIOT
Yhteishaku yhteishaussa on mukana nuorille tarkoitettu ammatillinen peruskoulutus ja lukiokoulutus.
TERVETULOA To Koulutusmessut.
OPO 1 Kastellin lukio, Anja kunnari & mervi tuomela
Yhteishaku 2018.
9. luokan oppilaanohjaus
Jatko-opinnot Jussi Lounassalo.
Lukiot ja ammatilliset oppilaitokset
Tervetuloa Keudaan! SELKO -versio.
VANHEMPAINILTA 9.LK HUOLTAJILLE
PERUSKOULUN TUKI AMMATINVALINNASSA
Viitaniemen koulu ti TERVETULOA!
Opetushallitus / Jaana Saha
TERVETULOA INFOON YHTEISHAKU 2019
Sähköisen yhteishaun ohjeistus
Yhteishaku 2019.
Yhteishakuilta Hiidenkiven 9. luokan oppilaiden, huoltajien
Toiselle asteelle eli ammatillisiin oppilaitoksiin ja lukioihin
Yhteishaku 2019 OSAOssa Raija Lehtonen.
Opintopolku-info vastuukäyttäjille
Yhteishaku  Yhteishaussa on mukana nuorille tarkoitettu ammatillinen peruskoulutus ja lukiokoulutus.  Opiskelijaksi ottamisessa käytetään.
Yhteishaku 2019 ja toiselle asteelle siirtyminen
Esityksen transkriptio:

YHTEISHAKUILTA TERVETULOA! Huhtasuon yhtenäiskoulu ti 16.1. 2018 Essi Riihinen ja Jyri Ylönen TERVETULOA!

SUOMEN KOULUTUSJÄRJESTELMÄ

YHTEISHAKU (www.opintopolku.fi) valtakunnallinen hakujärjestelmä, jonka kautta haetaan keskitetysti toisen asteen koulutukseen (nuorille suunnattu lukiokoulutus ja ammatillinen koulutus) HAKUAIKA 20.2.-13.3.2018 hakuaika päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 15.00

Hakuohjeita: oppilas voi täyttää sähköisen hakemuksen hakuaikana kotona tai koulussa ohjatusti opon kanssa Koulussa haku tehdään pääsääntöisesti viikoilla 8 ja 10 Tässä kohtaa voi muistuttaa siitä vaaleanpunaisesta paperista, jossa olemme asiaa tiedustelleet.

Hakutoiveet yhteishaussa voi hakea enintään viiteen (5) koulutukseen hakutoiveiden järjestys oppilaan kannalta tärkeä  nuori voi saada yhden opiskelupaikan hakutoivejärjestys on sitova – hakuajan päätyttyä toiveita ei voi muuttaa opiskelijaksi ottamisessa käytetään perusopetuksen päättötodistusta Hakutoiveita voi olla niin ammatillisen kuin lukion vaikka vuorotellen

Opiskelijaksi ottamisen perusteet: ammatillinen koulutus Pisteitä saa seuraavista asioista: - Perusopetus (tai valmentava koulutus) hakuvuonna = 6 p. - Yleinen koulumenestys = 1-16 p. - Painotettavat arvosanat (kuvataide, käsityö, kotitalous, musiikki, liikunta), kolmen parhaan keskiarvo = 1-8 p. - Mikäli 1-hakutoive on ammatillinen koulutus, 1-hakutoiveelle = 2 p. - mahdolliset pääsy- ja soveltuvuuskokeet =0-10 p. - työkokemus (perusopetuksen tai 16-v. jälkeen, minimi 3 kk)=1-3 p.

Terveydelliset tekijät Ammatinvalintaan vaikuttavat terveydelliset seikat on otettava huomioon hakutoiveita pohdittaessa. Opiskelijaksi ei voida ottaa henkilöä joka ei ole terveydentilaltaan/toimintakyvyltään kykenevä opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin/harjoitteluun.

OPISKELIJAKSI OTTAMISEN PERUSTEET: lukiokoulutus Opiskelijat valitaan päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon perusteella Joillekin erityislinjoille pääsykoe ja/tai saa pisteitä harrastuneisuudesta

Lukion lisälomakkeet 1. ainevalintakortti (sähköisenä) 2. erityislinjojen hakulomakkeet: Jyväskylän Lyseon lukio: IB-lukio (sähköinen lomake) Jyväskylän Normaalikoulu: liikuntalinja (paperinen lomake) Schildtin lukio: musiikkilinja ja urheilulukio (paperiset lomakkeet) Lomakkeiden viimeinen palautuspäivä opolle ke 7.3.

Pääsy-, soveltuvuus- ja kielikokeet kokeet järjestetään huhti-toukokuussa. jos koulutukseen järjestetään pääsy-, soveltuvuus- tai kielikoe, niin kaikki hakukelpoiset hakijat kutsutaan kokeeseen (IB –lukion kokeeseen kutsu vain 1.hakutoiveille) kutsut kokeeseen lähetetään hakijalle kirjeitse huhtikuun aikana

YHTEISHAUN TULOKSET tulokset aikaisintaan to14.6. jokainen saa kirjeen postitse (tulokset myös JAO:n sivuilla) OPISKELUPAIKAN VASTAANOTTAMINEN wilman kautta (ohjeet kirjeessä) opiskelupaikka vastaanotettava 28.6. mennessä.

MITÄ, JOS OPISKELUPAIKKA JÄÄ SAAMATTA YHTEISHAUSSA opo päivystää koululla tulosten tultua 14.6.-18.6.2018 22.5.-24.7.2018 haku: kymppiluokalle (JAO) kymppiluokalle, kasvunpaikan linja (JKO) VALMA -koulutukseen Jatkuva haku ja lisähaku  tarkempaa tietoa hakemisesta kevään aikana