. Tekijänoikeus ja Creative Commons Nimeä -lisenssi Tekijänoikeusasiamies Maria Rehbinder, Taideyliopistojen tekijänoikeuspalvelu Teksti: © 2017 Maria.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TerveTie Tampereen ryhmä
Advertisements

Kuva ja tekijänoikeus by Pigeon PersonPigeon Person Aineiston kuvamateriaali on julkaistu Creative Commons lisenssillä Flickrissä.
1 TEKIJÄNOIKEUDET TIETEELLISTEN LEHTIEN VERKKOJULKAISEMISESSA Jukka-Pekka Timonen KOPIOSTO.
© Electronic Frontier Finland ry Tekijänoikeus, sähköiset kirjat ja teosten käyttäjät Mikko Välimäki
Creative Commons ja yhteisöttömän aineiston lumo Tietoisku Jari Sarja Otavan Opisto.
Tiia Hämäläinen Emmi Kankaanpää Sanna-Mari Pulkkinen
Otsikko Kevät 2013 PAOK paokhanke.ning.com #paokhanke (Twitter) facebook.com/PAOK-verkosto.
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen Kuvahaku internetistä ja kuvien laillinen käyttö.
Tutkimuksista - Digilupaan Juha Kallanranta Kopiosto ry Jyväskylä
Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -käyttöluvalla. Tarkastele käyttölupaa osoitteessa
Tekijänoikeus TEKIJÄNOIKEUDESTA SOPIMINEN AVOIMEN TIETEEN JA TUTKIMUKSEN MAHDOLLISTAJANA Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen.
Avoimuuden huomiointi tutkimuksen suunnittelussa Jessica Parland-von Essen CC-BY 4.0 Opetus- ja kulttuuriministeriö.
OA julkaisemisen lisenssit Terhi Manninen, Kansalliskirjasto Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -käyttöluvalla. Tarkastele.
Tieto haltuun –hanke Heidi Eriksson Syksy Aloita perusteista Tietosanakirjat, esim. Wikipedia Tietosanakirja sisältää yleistietoa  ei sovi lähdeluetteloon.
Tutkimusaineiston avaamiseen liittyviä juridisia kysymyksiä ATT / Tutkimusaineiston avaaminen, Helsinki OTT Pirjo Kontkanen Lakimies, Helsingin.
Tutkimusprosessin avaaminen datalähtöisessä tutkimuksessa Jari Jussila TkT, Tutkijatohtori Tampereen teknillinen yliopisto Novi tutkimusryhmä Tämä teos.
Mysql ja Postgresql Henry Sunesson. Mitä ne ovat ● MySQL ja PostgreSQL ovat sql(standard query langue) palvelimia eli toiselta nimeltään tietokanta palvelemia.
Tieto haltuun –hanke Heidi Eriksson Syksy Tekijänoikeudet Valokuva on teos l. tekijänoikeuksien suojaama Näyttäminen sallittua, kopiointi kiellettyä!
7. Pyhien kirjojen tulkinta ja tutkimus Ydinsisältö.
Tampereen yliopiston avoimuuden käytännöt ja palvelut tutkijoille Minna Niemi-Grundström johtaja, Tampereen yliopiston kirjasto Avoimen tieteen osaajakoulutus.
Open Access -lehtien julkaisumaksujen organisointi Arja Tuuliniemi, Kansalliskirjasto Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen.
AVOIMEN DATAN KÄYTTÖ JA HYÖDYNTÄMINEN KOULUTUSTILASTOINNISSA
Millainen on ihanteellinen yhteiskunta? Kirjan sivut
Marjut Salokannel OTT, dosentti  EU:n PSI –direktiivi ja sen uudistaminen  Valtioneuvoston periaatepäätös ( )tietoaineistot avoimesti.
Maataloustuotteiden jatkojalostus Marjatta Rahkio, LTK.
Miten määrität aineistolle käyttöehdot – tutkimusaineistojen lisensiointi Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen.
Tekijänoikeus TEKIJÄNOIKEUS JA PERINTEISTEN KULTTUURI-ILMAUSTEN SUOJA
Laaja-alaisen oppimiskokonaisuuden julkaisut, raportit ja esitykset
Oikeudelliset vaatimukset avoimuudelle & lisenssit
Aineistojen jakaminen - IDAn yhteydet muihin palveluihin
Sirkus ja tekijänoikeudet
TEKIJÄNOIKEUDET HS maaliskuu 2017:.
Koulutusyhteistyön sopimusasiat –seminaari Kari Pitkänen
Musiikin käyttö yliopistossa
              OIKEUDELLISET KYSYMYKSET LIITTYEN TAITEELLISIIN ESITYKSIIN JA TALLENTEISIIN OTK Maria Rehbinder, Tekijänoikeusasiamies Taideyliopistojen.
Tekijänoikeudet © Marjo Ahola
Miten löytää vaihtoehtoisia polkuja artikkeleiden luo Tietoresurssit ja avoimet aineistot Paula Mikkonen, tietoasiantuntija, Kansalliskirjasto,
2. Suomen oikeusjärjestys
Sirkus ja tekijänoikeudet
Tutkimusinfrastruktuurien tietopankki
Tekijänoikeudet Etsitään pareittain vastaukset eri tilanteisiin, käyttäkää lyijykynää! Katsotaan yhdessä, keskustellaan Kootaan tilanteet ja selitykset.
Tekijänoikeudet.
Opin ja opetan tekijänoikeuksia Opettajan kolme roolia
Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4
Open Science Turun yliopistossa
Rekisterien käyttö väestötutkimuksissa
Videon nimi tähän. Videon nimi tähän Lisää videoklippi tähän diaan ja poista tämä tekstikenttä Lisää videoklippi tähän diaan ja poista tämä tekstikenttä.
Tutkimustietovaranto – Virran tuomaa Työpaja
Digitaalinen vapaa sivistystyö -selvityksen havaintoja
Digitaalinen vapaa sivistystyö -selvityksen havaintoja
TEKIJÄNOIKEUDET Veera 9B.
Tutkimusaineistoihin liittyvät oikeudelliset kysymykset
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
ImagOA Sosiaalisesta mediasta Mari pesola, projektisihteeri / unifi
Tekijänoikeudet opetuksessa Ylöjärvellä
ImagOA & kuvien käyttö ja julkaiseminen
Lissabonin sopimus.
Avoimen tiedon julkaisuprosessi ja lisensointi
Kommenttipuheenvuoro: Tutkimuksen rahoittajan näkökulma
TEKIJÄNOIKEUS Kuvat: Pixabay 3dman_eu, CC0-lisenssi. Digiopisto -hanke
Internetin käyttö opetuksessa
Sosiaalihuollon ammattihenkilöiden valvontaa 1. 3
Saavutettavuusvalvonta
Opintopolkukoulutus Lauri Pohjanen Turun yliopisto Avoin yliopisto.
Laadukas verkkototeutus -valmennus Syksy 2018
Työpaja 4: Maakuntien tarpeet valtakunnallisille sote toimijoille
Tuotesuunnittelu ja tietosuoja-asetus OTK Maria Rehbinder
Rajat ylittävä terveydenhuolto ja järjestöyhteistyö
Video 5: Yleisesti kysyttyjä kysymyksiä ja niihin annettuja vastauksia
Yleisen lisenssijälleenmyyjän kilpailutus
Esityksen transkriptio:

. Tekijänoikeus ja Creative Commons Nimeä -lisenssi Tekijänoikeusasiamies Maria Rehbinder, Taideyliopistojen tekijänoikeuspalvelu Teksti: © 2017 Maria Rehbinder Valokuva: © 2015 Mikko Säteri Tämä teos on lisensioitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen –lisenssillä

Tekijänoikeuslain mukaiset oikeudet Tekijänoikeus syntyy tekijälle, joka on luonnollinen henkilö, lähioikeudet voivat syntyä myös oikeushenkilölle kuten korkeakoululle. Videon lähioikeus syntyy videon tuottajalle. Sui generis tietokanta-oikeus syntyy investoijalle. Tekijänoikeuslaissa määritellään taloudelliset ja moraaliset oikeudet, kappaleen valmistaminen ja yleisön saataville saattaminen, sekä isyysoikeus ja kunnioittamisoikeus. Isyysoikeus velvoittaa nimeämään tekijän hyvän tavan mukaisesti. 27.12.2018

27.12.2018

Creative Commons- lisenssit lisensioivat tekijänoikeuslain mukaisia oikeuksia Creative Commons lisenssien tavoitteena on poistaa tekijänoikeuslainsäädännön asettamat esteet materiaalien jakamiselle ja jatkokäytölle CC-lisenssit tarjoavat standardilisenssejä, joiden avulla saavutetaan helposti juridinen yhteentoimivuus materiaaleille joita halutaan jakaa ja joiden osalta tekijät ja oikeudenhaltijat haluavat mahdollistaa jatkokäytön

Creative Commons 4.0 lisenssiperhe CC 4.0 lisenssiperhe on luotu 70 valtion juristien kansainvälisessä yhteistyössä, johon mm. Suomen Creative Commons järjestöä edustava (affiliate organisation) Aalto-yliopisto osallistui. Aalto-yliopiston Tutkimus- ja innovaatiopalvelujen ja Taideyliopiston tuottama Taideyliopistojen tekijänoikeuspalvelu käänsi suomeksi CC 4.0 lisenssiperheen ja CC0 luopuman. Käännökset eri kielille ovat samansisältöisiä ja samanarvoisia, tekijänoikeuslainsäädäntöön viittavat termit ovat kansainvälisistä tekijänoikeussopimuksista ja EU:n direktiiveistä. 27.12.2018

CC 4. 0 ja CC0 -suomennoksen tehnyt tiimi CC 4.0 ja CC0 -suomennoksen tehnyt tiimi. Vasemmalta: Tekijänoikeusasiamies Maria Rehbinder, AA Martin von Willebrand, tutkija Tarmo Toikkanen, lakimies Henri Tanskanen, auktorisoitu kääntäjä Liisa Laakso-Tammisto. Valokuuva: Mikko Säteri, valokuva on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen –lisenssillä http://creativecommons.fi/2015/01/cc0-suomennettu/ 27.12.2018

Creative Commons lisenssien ehtoja tulee noudattaa Käyttämällä oikeuksia ehtojen mukaisesti syntyy sopimus, käyttölupa on voimassa vain jos noudatat käyttöluvan ehtoja https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/legalcode.fi https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.fi 27.12.2018

Lisätietoja: Avoin tiede ja kuvien käyttö Sivusto http://libguides.aalto.fi/imagoa Tekijänoikeus: http://copyright.aalto.fi/en/ Avoin julkaiseminen: http://openaccess.aalto.fi/en/ Kysymyksiä, raportoi virheistä ja epätarkkuuksista :maria.rehbinder@aalto.fi 27.12.2018