Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Wikin pikaohje /ut. Kirjautuminen palveluun • Mene osoitteeseen valitse sivun oikeasta yläkulmasta ”Sign.
Advertisements

Kysely- tai ilmoittautumislomakkeen luominen Google Driveen
OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI
Sähköpostiviestien uudelleenohjaus ohje Maks Larionov DP11LA.
Kalastuslupien sähköinen kuittivihko on nopein ja helpoin tapa saada yhdellä tilauksella kalastusluvat suurellekin ryhmälle.
Huoltajan henkilökohtaisen Wilma-tunnuksen luominen
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi tapahtuma. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
KyläNetti - sivun tekeminen • KyläNetti-sivustoon on luotu valmiiksi esimerkinomainen sivurakenne, jota voi vapaasti muokata • Kaikki sivut eivät ole näkyvissä.
Susanna Plathan1 Bambuser Ohjeet videon tekemiseen
Moodlen ohje opiskelijoille
Avonet Digilehtiö käyttö
Portal-ohje opiskelijoille. 2 Kirjaudu sisään tunnuksella ja salasanalla. Portaliin kirjauduttaessa käytetään samoja tunnuksia kuin muihin VAMKin IT-järjestelmiin.
Valitse haluamasi raportti, jonka parametreja haluat muuttaa ja tuplaklikkaa sitä.
Mikä on internet? b Kymmenien tuhansien yhteen liitettyjen tietoverkkojen kokonaisuus b Internetin palvelut ovat ilmaisia - liittymät ovat maksullisia.
Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso Osa 1 Tekstin kirjoittaminen ja muokkaaminen, linkitys.
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi uutinen. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Suomi-Venäjä-Seuran Ankkuri-jäsenrekisteri
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Internet-viestintä on helppoa! Käyttökuvaus 4.0
Käyttöohje: Kuinka luoda käyttäjätili. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Eemeli Pulliainen. 1.Käytä Internet Explorer-selainta 2.Menee sähköpostiisi ja etsi kyseinen kohta OHJEET.
1 IGI-tiedot ovat nyt kaikkien kirkon jäsenten ulottuvilla Internetissä osoitteessa
Kuinka liittää sähköposti Fronteriin?
Sähköpostin uudelleenohjaus Eetu Maukonen. Avaa selain Etsi sähköpostistasi kyseinen kohta Asetuksista etsi ”Säännöt” ja klikkaa uusi sääntö Sieltä valitse.
 Käytä Internet Explorer-selainta. Valitse selaimeksi Internet Explorer.
Metropolialueen tpk- koulutuskalenteri Tapahtuman lisääminen kalenteriin Ulla Timonen.
Suomi-Venäjä-Seuran Jäsenrekisteriohjelma
Maaseutu.fi on uudistunut -
Netvibes Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Mikä ihmeen Office 365? Office 365
AT-STARTTI OPPILAAN OPETUSVERKON JA INTRAN PERUSTOIMINTOJA.
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
Käyttöohje: Kuinka löytää toimintaryhmä. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Käyttäjäksi kirjautuminen ja kursseille liittyminen 2013
Koulun sähköpostin uudelleenohjaaminen Andreev Alexandeer.
Eläinaiheisen Power Point esityksen tekeminen
1 Ohjeet sähköpostiviestin tekoon.  Hae raporttityökalulla kohderyhmä, jolle haluat sähköpostin lähettää. Vaihtoehtoisesti klikkaa aiemmin tallennetun.
E –oppikirjan käyttöönotto
Käyttöohje: Kuinka vaihtaa salasana. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
1 OpiPal opintojaksopalaute- järjestelmä Opiskelijan opas
Ohjelmointia Scratch.mit.edu/hoc. Kielen valinta: -valitse maapallon kuva -valitse alaspäin nuolta painaen suomi.
Missä kaupunki X? Esimerkki PaikkaOpin käytöstä opetuksessa tehtävän idea: luokanopettaja Minna Glogan toteutus: koordinaattori Virpi Hirvensalo.
Ajatuksesta albumiin Digitaalikameran käytön jatkokurssi.
Oulunsalon lukion ohje unohtuneen salasanan vaihtamiseen FIM-palvelussa (Microsoft Forefront Identity Manager) Sisältää ohjeet seuraaviin tilanteisiin:
Padlet Opettajan ohjeet
JOPOX Uusi hallinta / Lomaketyökalu. Uuden lomakkeen luonti Lomakkeen rakentaminen alkaa klikkaamalla auki Lomakkeet. Oletusarvoisesti oman joukkueesi.
OFFICE-TUOTTEIDEN KÄYTTÖ RT- TABLETILLA WORD EXCEL POWERPOINT ONEDRIVE.
Sivuston luominen oppilasryhmän käyttöön Matti Lähtevänoja.
Kirjautuminen Opiskelijat kirjautuvat yleensä sisään vieraana. Kirjoita nimesi kenttään ja kirjaudu sisään. Voit kirjautua sisään myös omilla tunnuksilla.
Yhteystiedot –palvelun käyttöönotto
Pedanet –oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu
Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron
Tervekoululainen.fi // UKK-instituutti
Työtilan löydät osoitteesta:
Luokan OneNote -muistikirja
Lasten ja nuorten kulttuurikeskus metku
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
Wilman käyttäjätunnukset
Tai vaihtoehtoisesti
PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje
HOPS-työpaja.
Ohje yhdistyspalvelut-sivustolle
Työnantaja: Näin haet korvausta työterveyshuollon kustannuksista verkossa 2018.
Uusi Celianet.
Uusi Celianet ja Celian muuttuneet käytännöt kirjastoissa
Celian äänikirjojen käyttö mobiililaitteilla
Hyvien käytäntöjen päivä: ohjelma
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
PaikkaOppi beta Lyhyt johdatus käyttöön.
Esityksen transkriptio:

Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä 25.12.2018 Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä

Aiheet Yleistä Avaa sivu ja kirjaudu sisään Luo itsellesi omat tunnukset Kirjaudu omilla tunnuksillasi Rekisteröi uusi asiakas Katso Asiakaslista ja muokkaa tietoja Muokkaa toisessa kirjastossa olevan asiakkaan tietoja Lue ohjeita Hae ja lainaa kirja Kuuntele tai poista kirja Tee omia kokeiluja

1. Yleistä Yleisempää tietoa muutoksista saat ppt-esityksestä Uusi Celianet, tässä on vain ohjeet kokeiluun. Ennen uuden Celianetin käyttöönottoa voit kokeilla toimintoja testiympäristössä. Testiympäristöstä ei välity mitään lopulliseen uuteen Celianetiin. Etene tämän ohjeen mukaan. Voit vapaasti lisäillä ja lisätä asiakkaita, poistella lainoja yms. Palautteita voi lähettää suoraan elina.kilpio@celia.fi

2. Avaa sivu ja kirjaudu sisään Avaa sivu stage.celianet.fi Kirjaudu oikeasta yläreunasta sisään jommallakummalla näistä pääkäyttäjän tunnuksista: käyttäjätunnus: rekisteroija.testi1@kirjasto.fi salasana: rekitest1 käyttäjätunnus: rekisteroija.testi2@kirjasto.fi salasana: rekitest2 Koska näitä samoja pääkäyttäjän tunnuksia käyttää nyt testissä moni, kokeile myöhemmin, jos et heti pääse sisään. Ruotsinkielinen versio on vielä kesken, mutta sen saat esille valitsemalla kieleksi ruotsin ennen kirjautumista.

3. Luo itsellesi omat tunnukset Mene yläotsikkoon Kirjaston ohjeet ja sieltä vasemmalta Rekisteröijät Avaa vasemmalla alaotsikko Lisää uusi rekisteröijä Luo itsellesi oma tunnus, käytä käyttäjätunnuksena sähköpostiosoitetta. Keksi itsellesi salasana. Tunnuksista ei tule sähköpostiviestiä, muista siis tekemäsi tunnukset!

4. Kirjaudu omilla tunnuksillasi Kirjaudu nyt ulos pääkäyttäjän tunnuksista. Kirjaudu sitten sisään omilla tunnuksillasi. Käytä (testiympäristössä) jatkossa vain näitä omia tunnuksiasi.

5. Rekisteröi uusi asiakas 1. Luo testiä varten keksittyjä hetuja osoitteessa http://www.lintukoto.net/muut/henkilotunnus/ Kopioi joku luomasi hetu ja Avaa otsikko Hae asiakasta. Voit tarkistaa hakulaatikosta, onko hetu käytössä. Valitse kohta Lisää uusi asiakas

5. Rekisteröi uusi asiakas 2. Valitse, liitätkö asiakkaan cd-kerhoihin vai verkkopalveluun.

5. Rekisteröi uusi asiakas 3. Cd-kerhoihin liitettävältä pitää valita joku kerho, sähköpostia ei tarvita. Verkkopalveluun tarvitaan sähköposti. Käytä tässä testausvaiheessa jokaiselle rekisteröimällesi asiakkaalle omaa sähköpostiosoitettasi. Täytettyäsi lomakkeen paina Lähetä. Saat infon Tallennus onnistui.

6. Katso Asiakaslista ja muokkaa tietoja Avaa Asiakaslista. Rekisteröimäsi asiakas näkyy nyt listalla. Valitsemalla Muokkaa voit muokata asiakkaan tietoja.

7. Muokkaa toisessa kirjastossa olevan asiakkaan tietoja 1. Kokeile, olisiko joku näistä hetuista vielä siirtämättä oman pääkäyttäjäsi kirjastoon: 120131-972W 060764-987V 210554-966N 060856-9713 181002A978R 300171-959D 091174-9768 081182-999D 140149-9161 130297-979L 260782-998S 160299-937P 060464-952A 130297-940B 301075-9746 080888-996E 140287-972E 120131-969T 210554-955A 021000A997H 091178-9758 141247-9051

7. Muokkaa toisessa kirjastossa olevan asiakkaan tietoja 2. Kun haet asiakkaan tietoja, kirjoita hetu Hae asiakasta –kohdan kenttään. Jos on toisen kirjaston asiakas, saat kuvan mukaisen tiedon. Et voi muokata asiakkaan tietoja liittämättä häntä kirjastoosi. Valitse Liitä oman kirjastoni asiakkaaksi.

7. Muokkaa toisessa kirjastossa olevan asiakkaan tietoja 3. Sinua pyydetään vielä vahvistamaan, että haluat siirtää asiakkaan oman kirjastoosi. Vastaa Kyllä. Toiseen kirjastoon ei mene tietoa, että tämä asiakas sieltä poistui. Hae asiakas nyt kirjastosi asiakaslistalta ja valitse Muokkaa, jos muokkaat tietoja.

8. Lue ohjeita Tutustu yläreunan otsikoihin. Vain kirjastoille näkyvät Kirjaston ohjeet ja Hae asiakasta. Kaikki muut otsikot ovat yhteisiä asiakkaiden kanssa. Katso kirjautumiskohdasta myös Omat tiedot ja Asetukset.

9. Hae ja lainaa kirja 1. Valitse otsikko Hae kirjaa, jos mielessäsi on joku kirja tai Kirjavinkit, jos vain etsit jotakin. Huom! Testiympäristössä ei ole aivan uusimpia kirjoja. Haun katkaisumerkki on * Voit vielä rajata hakua tai painaa vain Lainaa

9. Hae ja lainaa kirja 2. Valitse lainaustapa.

9. Hae ja lainaa kirja 3. Lainaamisen jälkeen siirryt suoraan Omat lainat –sivulle. Päivitä sivua (F5) saadaksesi kirjan valmiiksi esim. Celianetissä kuunneltavaksi. HUOM! Kirjan siirto Pratsam Reader –sovellukselle ei toimi testiympäristössä.

10. Kuuntele tai poista kirja Avaa Kuuntele, jos lainasit kirjan Celianetissä kuunneltavaksi. Jos et kuuntele, avaa Muuta laina-aikaa. Valitse Poista laina. Poista lainaamasi kirjat mahdollisimman pian, jotta pikku testiarkistomme ei täyty yli äyräiden.

11. Tee omia kokeiluja Jatka nyt kokeiluja mielesi mukaan. Parannusehdotuksia voi laittaa Celiaan elina.kilpio@celia.fi Onnistuneita kokeiluhetkiä!