WWW-Sisällönhallintaohjelmat

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tietokannat: MySQL ja PostgreSQL. Yleistä • Relaatiotietokantaohjelmisto, jolla voidaan luoda, ylläpitää ja muuttaa ja hallinnoida tietokantoja • Avoin.
Advertisements

WordPress- koulutus Kaarinan & Espoon NKK.
ENTERPRISE SEARCH Toteutustekniikka Mikko Uusitalo Tampereen ammattikorkeakoulu.
Kansalliskirjasto, DSpace ja julkaisuarkistot FinnOA:n julkaisuarkistoworkshop, Jyrki Ilva, Kansalliskirjasto
Tiedonhaku Internetistä PODCASTING Katarina Andersson TU08se
Piksu Oy Piksu Oy kustantaa kirjoittajien yhteistä talousmediaa: Tuotamme hyvää ja laadukasta asiatietoa sijoittajille ja säästäjille.
Historia • Blogger-palvelun perusti pieni sanfranciscolainen yritys nimeltään Pyra Labs jo vuoden 1999 elokuussa • Bloggerin kehittivät kolme kaveria,
1 Opiston Moodleopas KALVOSTO 1 – JOHDANTO KTOL:n Moodle-työryhmä Olli Ruohomäki.
Ortodoksinen viestintäseminaari Helsingissä 20.– , workshop Sonja Pyykkönen, Ortodoksi.net-portaali.
Carpe Diem – suuntaa huomiseen Sosiaalinen media opetuksessa ja oppimisessa Blogit ja RSS - verkko-oppimisen uusia mahdollisuuksiako? Juha Lång, Mindcom.
Bloggaa! Wordpress-blogialustan käyttö Antti Huttunen.
Julkaisukielet ja - tekniikat tMyn1 Julkaisukielet ja -tekniikat •Verkko-ohjelmointi voidaan jakaa kahteen osaan: asiakaspuolen ja palvelinpuolen ohjelmointiin.
Ubuntuun LAMP server sekä Samba tiedostonjako palvelu.
Ohjelmistokehittäminen. Luku 1 – Mitä on ohjelmistokehittäminen?
W w w. h a m k. f i Wiki koulutus Leenakaija Lehto
Netvibes henkilökohtaisena oppimisympäristönä Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
WORDPRESS -KOULUTUS Juha Konttinen – Miksi Wordpress?  on ilmainen  on helppo asentaa ja käyttää  omalle tai vuokratulle palvelimelle 
Open Source GIS Professori Ari Jolma Paikkatietotekniikan hyödyntäminen -kurssi, DIPOLI
Ortodoksinen viestintäseminaari Helsinki
Internetistä haku: USB portti – tiedonhaun vertailua Jouni Ojanperä TP09S
Suse / OpenSuse Antti Hartikainen. Terminologiaa SUSE = Saksalainen monikansallinen yritys, asiakkaina yritykset. SUSE Linux Enterprise = SUSEn kehittämä.
Ubuntu A LINUX DISTRIBUTION. Perustietoja  Debian pohjainen Linux käyttöjärjestelmä.  Julkaistiin 20 lokakuuta  Viimeisin julkaisu on Ubuntu.
Ketterä kehitys käytännössä – TFS & Meteor
WEB 2.0 — Sitä sun tätä Juha Kurri. Folksonomia Flickrissä on luovuttu tieteellisestä, tai muusta vakiintuneesta luokittelusta ja hierarkisesta lajittelusta,
Internetsivujen uudistaminen Konsepti ja vaativuusmäärittely / raportin luonnos (päivitetty )
Projektikatselmus Publicum Teknillinen korkeakoulu Publicum-ryhmä.
Facebook yritystoiminnan tukemisessa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Metsähallitus MOSS:in käyttöönotto Metsähallituksessa Luonnonvarat-tapaaminen Satu Sorjonen
Mandrake linux Seminaarityö. Linux -Linux on vapaa Unix-tyyppinen käyttöjärjestelmä. Tavallisesti Linuxista puhuttaessa tarkoitetaan "levitysversiota"
Oppimisfoorumi Tilanne AKTIVA ▲ Hyria Koulutus Oy ▲ VirtuaaliAMK.
* Miksi ja kenelle www-sivut halutaan tehdä? * Mitkä ovat tavoitteet? * Kohderyhmän käyttäjien määritely ! SUUNNITTELUN PERUSTEITA.
Susanna Ylä-Himanka Tuomas Pihlajakoski. Historia Ensimmäinen julkaisu heinäkuu 2004 Ted Kulp.
Drupal Luonnonvarat joulutapaaminen Mikko Laine, Maanmittauslaitos.
-Linux Henri Uljas El3. Johdantoa Mandriva Linux (aikaisemmin tunnettu nimellä Mandrake Linux). Julkaistu Helppokäyttöinen, graafinen Linux. GPL-lisenssin.
Mandriva Linux eli Mandrake Linux Toni Näppi EL2.
Jaakko Markkanen & Ari Laine. Yhteisö, joka kehittää työpöytäympäristöä KDE SC (Software Compilation) Avoimen lähdekoodin ja voittoa tavoittelematon yhteisö.
Roni Leinonen.  Nimi tulee Gentoo pingviinistä, joka on nopeiten uiva pingviinilaji  Ensimmäinen versio julkaistiin vuonna 2002  Käyttäjällä on täysi.
Vaasan yliopisto Tietojenkäsittely TiTe.1020 Avoin lähdekoodi - Open Source.
 MODx on julkaisujärjestelmän ja sovelluskehyksen risteytys, jonka lisenssinä on kaikille ilmainen avoimen lähdekoodin GNU GPL. MODx on suunniteltu ammattilaisten.
MultiMaker 7.0 Workshop Ohjelma, jossa voidaan luoda näyttäviä multimediasisältöjä. Yhtä sisältökoko-naisuutta kutsutaan esitykseksi. Ohjelmointitaitoja.
Kiravo-projekti 2012 Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentra.
Metatieto ja HTML-dokumentit Markus Virkkala Esa Kaihlanen TJTD63 - Semanttinen Web - 4/2002.
Suse Linux Klaus Ovaskainen, TI12. Historia  S.u.S.E --> Software- und System-Entwicklung  Saksalainen lokalisointi Slackwaresta  > S.u.S.E Linux.
Markus Riihelä Mikko Sallinen. Yleistä Samba on lähes kaikilla UNIX ja UNIX- tyylisillä käyttöjärjestelmillä pyörivä tiedosto- ja tulostinpalvelin. Samba.
SHAMAN-projekti Projektiryhmä Ohjaajat Tilaaja Marko Andersson
SHAMAN-projekti Projektiryhmä Ohjaajat Tilaaja Marko Andersson
Kymenlaakson digitaalinen pääkirjasto Kymenlaakson kirjastojen yhteinen sosiaalista mediaa hyödyntävä verkkosivusto Verkkotyöryhmä: Mika Hatakka, Sinikka.
Apache - yhteisnimitys useille Pohjois- Amerikan intiaaniheimoille - yhteinen etninen ja kulttuurinen tausta - puhuvat eteläisiä athabasca- kieliä Apassipäällikkö.
APACHE Kurssi: V Linux Sami Karjalainen OH3 Mika Haaja OH5.
Pekka Paananen Toni Valkonen OH3. Historia 1994 NCSA:n HTTPd pääkehittäjä erosi NCSA:n palveluksesta syntyi Apache - A Patchy Server sekä Apache Group.
PHP ja MySQL PHP: Hypertext Preprosessor. PHP, johdanto Komentosarjakieli, joka on suunniteltu dynaamisen sisällön tuottamiseen verkossa PHP on sekä kieli,
D OMAINHALLINTATYÖKALUN TOTEUTUS JQUERY JAVASCRIPT - KIRJASTOLLA Insinöörityö Irko Palenius 2009.
Tietokantapalvelimet Ville Parviainen. Sisältö Yleistä tietokannoista SQL PostgreSQL MySQL MySQL vs. PostgreSQL Linux -työ.
Web-sisällönhallintajärjestelmät / 27 Sisältö Mitä on web-sisällönhallinta? Tausta ja tavoitteet Käytännön prosessi Web-sisällönhallintajärjestelmät.
Linux-käyttöjärjestelmä. Mitä Ubuntu tarkoittaa ? Mitä Ubuntu on ? ● Afrikkalainen sana → zulu- ja xhosa-kielistä ● Kuvaa yhteisöllisyyttä ● Voidaan suomentaa.
TIETOKANNAT MySQL ja PostGRE Jussi Toivakka ja Juha Törö.
Laadunvarmistus vapaaohjelmistoissa Huumonen Mikko, Katila Matti, Tykkyläinen Jukka, Vepsäläinen Juho TJTA330 Ohjelmistotuotanto Jyväskylän yliopisto
Tieto- ja viestintätekniikka opetuksessa
WWW-sivuston ja verkkopalveluiden rakentaminen
WWW-sisällönhallintaohjelmistot
Web-sisällönhallintajärjestelmät
Wordpress-blogialustan käyttö Antti Huttunen
Sisältö PostgreSQL MySQL Historia yms. ORDBMS Ominaisuuksia Asennus
GIMP ja muut grafiikkaohjelmat
www-sivuston ja verkkopalveluiden rakentaminen
Web-sovellusten kehittäminen - Aloitusluento
Riku Heino ja Milo Hakalahti
Kehitetty vuonna 1995 (Michael Widenius ja David Axmark)
DATAN JA AINEISTOJEN AVAAMINEN FINNAN AVULLA
Datan ja aineistojen avaaminen Finnan avulla
Esityksen transkriptio:

WWW-Sisällönhallintaohjelmat By Jonne pätzold & simo ollinen

Mikä on www-sisällönhallintajärjestelmä? www-sisällönhallintaohjelmistot(WCMS) ovat ohjelmistojärjestelmiä, jotka asennetaan verkkopalvelimille. WCMS ohjelmistoilla voi luoda ja muokata dynaamisia verkkosivuja ja hallinnoida niitä yksinkertaisen selainpohjaisen käyttöliittymän avulla. WCMS ohjelmistot ovat suunniteltu käyttäjille, joilla ei välttämättä ole kokemusta verkko-ohjelmoinnista. WCMS ohjelmistojen ominaisuudet vaihtelevat laajasti. Useimmat CMS:t sisältävät verkkopohjaisen julkaisualustan, ulkoasun hallinnan, RSS-syötteet, versionhallinnan, indeksoinnin, etsi -ja haku toiminnot sekä paljon muita ominaisuuksia. Useimmat WCMS ohjelmistot käyttävät tietokantaa tai jotain muuta sisällönsäilytys- menetelmää tallentaakseen sivuston sisältöä, metatietoa tai muuta järjestelmän mahdollisesti tarvitsemaa tietoa. Useimpiin WCMS järjestelmiin voi luoda uusia käyttäjiä sekä antaa heille oikeuksia esimerkiksi artikkeleiden julkaisuun tai järjestelmänvalvontaan.

WordPress Julkaistu: 27.5.2003 Matt Mullenweg:n ja Mike Little:n toimesta. WordPress on ilmainen ja helppokäyttöinen. Lisenssi: GNU GPLv2+. Pohjautuu b2/cafelog ohjelmaan, kirjoitettu PHP:llä ja tietokantana toimii mysql. Kehitystyöhön voi osallistua kuka tahansa, mutta päätökset hyväksyy WordPress Foundation. WordPress toimii alustana 27% kaikista web sivuista. Liitännäisiä yli 44 000. Saatavana 56 eri kielellä.

Joomla! Julkaistu: 17.8.2005. Joomla! on ilmainen, avoin ja saatavilla kaikille GPL lisenssin alaisuudessa. Pohjautuu Mambo-ohjelmaan, kirjoitettu PHP:llä. Entinen omistaja Miro International Pvt. Ltd. Kehitystyöstä vastaa alkuperäinen tiimi (The Joomla Project Team). Latauksia yli 78 miljoonaa, sekä yli 7700 ilmaista ja maksullista lisäosaa ladattavana Joomla! Extensions Directory™:stä. Saatavilla 65 eri kielellä.

Drupal Julkaistu: 18.5.2000. Alun perin kirjoittanut Dries Buytaert. Drupal on ilmainen, avoin ja saatavilla kaikille GPL lisenssin alaisuudessa. Drupal on kirjoitettu PHP:llä, käyttäen Symfonya. Koostuu Drupal Coresta sekä saatavilla olevista moduuleista ja teemoista. Drupal yhteisöön kuuluu yli miljoona jäsentä, joista noin 104,200 käyttäjää osallistuu aktiivisesti projektin kehittämiseen. Saatavilla yli 35,800 ilmaista modulia ja yli 2,300 ilmaista teemaa Saatavilla 110 eri kielellä.

Vahvuuksia #1 wordpress #2 joomla! #3 drupal Helppo asentaa. Muokattavissa (paljon enemmän liitännäisiä ja teemoja kuin kilpailijoilla). Paljon käyttäjiä, joten ongelmatilanteissa googletus tuottaa hyvää tulosta. Loistaa verkkoyhteisöpalveluissa (Facebook ja MySpace kaltaiset sivustot). Verkkokauppa nopeammin pystyyn kuin kilpailijoilla. Ei hirveän tekninen. Teknisesti kehittynein näistä kolmesta. Syö vähemmän resursseja kuin kilpailijat. Asentajan unelma, antaa suoraan muokata järjestelmätiedostoja.

Lähteet https://en.wikipedia.org/wiki/WordPress https://fi.wikipedia.org/wiki/WordPress https://w3techs.com/technologies/overview/content_management/all/ http://www.tecmint.com/install-lamp-apache-mariadb-php-fedora-24-server-workstation/ https://wordpress.org https://fi.wikipedia.org/wiki/Drupal https://en.wikipedia.org/wiki/Drupal https://en.wikipedia.org/wiki/Security-Enhanced_Linux http://www.drupal.fi/ http://www.joomla.org