VARDA-tietovarannon tietomalli

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulukierroksen.
Advertisements

PlugIT-seminaari Työpaja 2, ma 27.10: Kertomus- ja koodistoliittymät ja kansallisten hankkeiden yhteistyö Kertomus(arkisto)rajapinnat, klo.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tietovarannon.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-projektin.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Yhteistyörakenteet.
Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen yhteiset arkkitehtuurit
Matti Hartikainen Tietohallintojohtaja Tampereen ammattikorkeakoulu Korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto - seminaari Keskiviikkona Suorat.
TIPTOP-projektin kartoituksen vaihe korkeakoulujen tietomallin muutostarpeiden osalta Petri Heinonen Juha-Pekka Pihlajakoski Lauri Stigell Opi-Synergia.
Verkko-opetuksen laatukäsikirja Kristiina Karjalainen, Ulla Ritvanen Erika Löfström Laadun teoriasta käytäntöön työpajat
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Todennetun Osaamisen Rekisteri TOR-Projekti Esa Keränen
Kiusaamiskysely 2014 Syksy.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Haku- ja valintatiedot tietovirtojen kokonaisuudessa Tietovirta- ja sanastotyön koordinaatioryhmän kokous Laila.
Metatietoryhmän työpaja Keskiviikko klo 9-12 VM, Mariankatu 9, nh Jakovara.
OMAKANTA OMATIETOVARANTO HL7 FINLAND TUKIPROJEKTI JANNE VEPSÄLÄINEN.
VIRTA-opintotietopalvelun tulevaisuuden skenaariot.
JHS KUNTIEN TEHTÄVÄ- JA PALVELULUOKITUS Työryhmän 3. kokous Tommi Oikarinen.
Semanttisen yhteentoimivuuden viitekehys Luonnos JHS 179 –suosituksen liitteeksi.
Suorat tiedonkeruut Yleisesitys. OKM:n suorat tiedonkeruut Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) kerää tietoja korkeakouluista o Mm. opintopistetiedot,
KMR Julkisen hallinnon käsitemalliryhmä vetäjä Mikael af Hällström raportti JH TA-ryhmä:lle
Yhteentoimivat tietomääritykset ja semanttista yhteentoimivuutta tukeva välineistö osana yhteistä tietoarkkitehtuuria Suvi Remes Tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä.
Yhteinen tiedon hallinta (YTI) –hanke
SOTE-organisaatioihin liittyviä käsitteitä keskustelun pohjaksi
Semanttinen yhteentoimivuus tietoarkkitehtuurikuvauksissa
Tutkimustietojen näkyvyys ja hyödynnettävyys
VIRTA-julkaisutietopalvelun pilotointi
Asetus kokonaisarkkitehtuurin kuvauksista ja määrityksistä
VARDA-tietovirrat: Varhaiskasvatuksen tietojen siirtyminen tiedon tuottajilta tiedon hyödyntäjille.
Mikael af Hällström KMR/YSR Verohallinto
Semanttisen yhteentoimivuuden viitekehys
Taiteellisen toiminnan raportointi VIRTA-julkaisutietopalveluun
Sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatio- ja palvelutiedon hallinta
Semanttisen yhteentoimivuuden viitekehys
Varhaiskasvatuksen tietotuotannon nykytila ja haasteet Tarja Kahiluoto, neuvotteleva virkamies Yleissivistävän koulutuksen ja varhaiskasvatuksen osasto.
VIRTA-julkaisutietopalvelu
VIRTA-opintotietopalvelun yhteisen tietoarkkitehtuurin omakustanteinen laajentaminen; ennakkotapausten haarukointi Paula Merikko
Metatietopalvelut Elementit Mikael Vakkari, neuvotteleva virkamies. VM.
Koodistojen ylläpidon ja uusien koodien hankkimisprosessi Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon ja OKM:n tiedonkeruiden ohjausryhmä, ,
OKM:N JA TILASTOKESKUKSEN TIEDONKERUUT VIRTA-OPINTOTIETOPALVELUSTA 2016 Helena Majamäki KOTA-seminaari.
VIRTA-julkaisutietopalvelun tilannekatsaus
VARDA-tietovarannon ja varhaiskasvatuksen tietovirtojen kehittäminen
VARDA-hankkeen esittely
Anne Kauhanen-Simanainen
Haastattelujen kysymykset
Yhteisten tietomäärityksien mallintaminen
Melindan laatuohjelman käynnistys Työpajojen yhteenveto Melinda-kirjastoille TERVETULOA!
Koodistopalvelu ja yhteentoimivuustyö
Tutkimustietovaranto ja tutkimustietovirrat
VARDA-hankkeen tilannekatsaus
Semanttisen yhteentoimivuuden viitekehys
Anne Kauhanen-Simanainen
Hanketietovarannon tietosisältö ja tietovirrat
VARDA-tietovarannon toteutuksen eteneminen
Opetushallinnon vaikuttavuustietopalvelu ja ammattikorkeakoulujen valmistumisvaiheen palautekysely (AVOP) Paula Merikko
Opiskelun ja opetuksen tietovirrat - nykytila ja tavoitearkkitehtuuri
Tietoarkkitehtuurin kehittäminen
VARDA Tiedon välittyminen -työpaja
Jatkoaskeleet Hallituksen esityksen päälinjat
Julkisen hallinnon tietoalue N Julkisen hallinnon yhteinen toimija
Pilotointi Tietovarannon sekä tiedon siirtämisen testaaminen toteutetaan piloteilla keväällä Pilottia varten haetaan yhteistyöstä kiinnostuneita.
Suomi.fi-tietomallit -esittely
Koulutuksen ja tutkimuksen yhteentoimivuuspalvelut
PERTIVA:n toimeksianto selvityksen lähdemateriaalin keräämiseksi
Ohjaus ja yhteistyö -korin tilanne - JORY 7. 5
Yhteentoimivuusmenetelmä lainvalmistelussa
XBRL-taksonomian mukainen raportointi
Helena Majamäki , Yhteistyökokous Korkeakoulut-Kela-CSC
JHKA-jaoston seminaari 5.11.
Kohti valtakunnallista tutkimustietovarantoa
Esityksen transkriptio:

VARDA-tietovarannon tietomalli Hanna-Mari Puuska 29.11.2016

VARDA – kohti yhteisiä tietomäärityksiä VARDA-tietovaranto kokoaa kaikilta varhaiskasvatuksen järjestäjiltä ajantasaiset tiedot lapsista, toimipaikoista ja henkilöstöstä yhteismitallisessa muodossa Yhteisten tietomääritysten avulla tietovaranto tarjoaa yhteismitallista, vertailukelpoista ja laadukasta tietoa eri tiedontarvitsijoiden käyttöön Yhteisistä tietomäärityksistä sekä kirjauskäytännöistä sovitaan yhteistyössä tiedontuottajien ja -hyödyntäjien kanssa Yhteisten tietomääritysten tavoitteena myös tehostaa tiedontuotannon prosesseja Tietomääritysten käyttöönotto voi edellyttää joissakin tapauksissa tiedontuottajille kirjaustapojen muutoksia Tietosisällön laadun parantaminen on jatkuva prosessi

VARDA-tietomallin määrittelytyö Tietomallin toteutuksessa pyritään huomioimaan sekä lähdejärjestelmien tietomääritykset että viranomaisten ja muiden hyödyntäjien tarpeet Tietosisältöä ja tietomallia määritellään yhteistyössä kuntien, järjestelmätoimittajien ja tiedon hyödyntäjien kanssa Tapaamisia järjestetty marraskuussa 2016 Määritykset yhteensopivia OKSA-sanaston varhaiskasvatuksen osuuden kanssa Tavoitteena, että VARDAn tietosisällöt ja tietomalli määritelty vuoden 2017 loppuun mennessä

VARDA-tietomallin kuvaus Tietomallin kuvaamisessa hyödynnetty Yhteentoimivuusmenetelmää (iow.csc.fi), joka sisältää Sanastoissa (esim. JHS, VAKA-OKSA) kuvatut käsitteet Näihin käsitteisiin pohjautuvat yhteiset tietomääritykset eli tietokomponentit Näiden käyttöä eri toteutuksissa tarkentavat soveltamisprofiilit Luonnos varhaiskasvatuksen tietovarannon soveltamisprofiilista: http://iow.csc.fi/model/varda/ Lapsi- ja toimipaikkatiedot hahmoteltu pidemmälle Henkilöstötiedot tarkentuvat, kun OKM:n tiedontuottajille lähettämän kyselyn tulokset saatavilla Tietomallia täydennetään vielä mm. attribuutteihin liittyvillä luokituksilla ja koodistoilla (esim. painotukset, vuorohoito, erityistuki…)

Tietomallityöpaja klo 10.15-11.30 Jakaudutaan kolmeen ryhmään Kukin ryhmä kiertää kaikki kolme tietomallipistettä: Lapsitiedot (vetäjä: Hanna-Mari Puuska) Toimipaikkatiedot (Raine Rapo ja Paula Merikko) Henkilöstötiedot (Liisi Hakalisto) Pisteissä Tietomallin esittely (5 min) Keskustelua, kommentointia, parannusehdotuksia (20 min) Kierrosten jälkeen klo 11.30-12 yhteenveto työpajoista (seurattavissa myös etäyhteydellä)

Liity VARDA-yhteyshenkilölistalle Kiitos! Liity VARDA-yhteyshenkilölistalle https://postit.csc.fi/sympa/subscribe/varda-yhteyshenkilot CSC:n VARDA-tiimi varda@csc.fi