Yhteiskuntafilosofia

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
VAIKUTTAJAPÄIVÄT. VAIKUTTAJAPÄIVÄT 2014 • Vaikuttaja-päivät on vuosittain järjestettävä vantaalainen foorumi, jossa koulut, päiväkodit, muut.
Advertisements

John Rawls REILUPELI.
Tekijänoikeudet koulun arjessa
Filosofian aloja ja suuntauksia
FILOSOFIAN OSA-ALUEET
KULUTTAJANA VAIKUTAT LÄHELLE JA KAUAS TÄMÄN AINEISTON TUOTTAMISEEN ON KÄYTETTY MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN TUKEA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi.
Hyvä elämä ja rationalismi Oo Jot Jot Rationalistinen vapauskäsitys Vapaus = itsensä toteuttaminen rationaalisen suunnitelman mukaan Vrt. Platonin.
TUTKII, MILLAINEN MORAALIN PITÄISI OLLA!
Oppimiskäsitys Käsitys ammattitaidosta
Katsomusopetus Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Filosofian synty Filosofia on arkipäiväisien asioiden ihmettelyä ja yliluonnollisten kysymyksien pohdiskelua. Filosofiassa argumentointi ja kyseenalaistaminen.
MORAALIFILOSOFIA Hyvä elämä Oikeat / väärät teot Hyvä / paha
 Uudempi s. 77- Raggarikirja s  Raggarikirja: s. 75 o Onko ok, että lapsi vie päiväkodin leluja kotiin???? raggari s. 76 ja uudempi s. 80: Kuinka.
LAPSEN OIKEUDET.
Ryhmä ja yhteisö Jokainen ihminen kuuluu useaan ryhmään
UPA-hanke Ulkopuolisten palveluntarjoajien turvallisuustoiminnan arviointi.
ROTARY 2023 Matias Röyttä DG VISIOT / HAASTEET Tietotekniikka / Internet –Henkilökohtaiset tietokoneet –Reaaliaikainen tiedonvälitys –Face-time.
Hyvän osaamisen kriteerit ET:n eri teema-alueissa Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Elämänkatsomustiedosta, oppiaineen oikeutuksesta ja traditioista Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Kysymys hyvästä ja pahasta, oikeasta ja väärästä
2.2. – 2.4. Muistiinpano- ja tehtäväkokonaisuus
Katsomusopetus Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Ihmisoikeudet Yliopistonlehtori Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Oikeus ja kamppailut 4. luento. Kamppailu Regiimien Juristien Analytiikka Grogan, Open Door, X Dodge v. Ford Lüth Yksilöiden Regiimien kamppailu.
Valta ja sen rajat. Valta Valta on yleisinhimillinen piirre ihmisten välisissä suhteissa (perheessä, suvussa, työpaikoilla, valtiossa jne.). Valtaan liittyy.
Kirjan tehtävien vastaukset s. 114 III Vaikuttamisen kanavat 10 Media on tärkeä mielipidevaikuttaja.
USKONNON MÄÄRITTELEMINEN UE1 LAJM. TEHTÄVÄ Tee oma määritelmä uskonnosta Yritä vastata omin sanoin kysymykseen: ”mitä uskonto on?”
2. Oikeudenmukaisuus Kuvaile kirkonrotan sääntöjä. Millaista on reilu peli?
KANSALAISTURVALLISUUDEN TILA SUOMESSA näkökulma kansalaisten varautumisen tilaan ja resursseihin eri alueilla Tuula Kekki & Teija Mankkinen
OIKEUDENMUKAISUUS Luku 15 – Ydinsisältö. Oikeudenmukaisuus tärkeä yhteiskuntaetiikan ja uskontojen käsite oikeudenmukaisuuden vaatimusten periaatteet:
FI4 YHTEISKUNTAFILOSOFI A. 1. Yhteiskunnan olemistapa Yhteiskunnan käsite Yhteiskuntamuotojen luokittelu Yhteiskuntafilosofian ongelmat -miksi yhteiskuntia.
Esseekokeen aihepiirit ja tekstilajit TÄRPPEJÄ ÄIKÄN ESSEEKOKEESEEN?
Normatiivinen etiikka Normatiivinen etiikka antaa ohjeita siitä miten meidän tulisi elää. 1)Hyve-etiikka. Erityisesti antiikin filosofien (Sokrates, Platon.
FILOSOFIAN ARVOITUS (S. 10 – 13). Filosofian identiteettiongelma -Filosofia (kr. ”viisauden rakastaminen”) sai alkunsa antiikin Kreikassa n. 600 eKr -Kysymys.
Tiedon ja todellisuuden filosofia Fi3 Karhulan lukio 2016 (ANP)
1 Tehtävien vastaukset. Taito (s. 16) Keksi ihmetteleviä kysymyksiä a)äärettömyydestä Esimerkiksi: Mitä ääretön tarkoittaa? Voiko avaruus olla ääretön?
TERVEYSTIETO 8 1. Tunne itsesi. Tunne itsesi Itsetunto tarkoittaa omien hyvien puolien ja heikkouksien tuntemista sekä niiden arvostamista. Kukaan ei.
FILOSOFIA Filosofia oppiaineena Itä-Suomen yliopistossa (Joensuun kampus) filosofian opetusta annetaan filosofia- ja oikeusfilosofia-nimisissä.
Yhteiskuntafilosofia tutkii yksilön ja yhteisön suhdetta etsii oikeutusta yhteisölliselle elämälle pohtii millainen on hyvä yhteiskunta, esittää erilaisia.
LIBERALISMI. Taustoja… Yhteiskuntafilosofia pohtii yhteiskunnallisia kysymyksiä Locken vaikutus: Jokaisella oikeus päättää omasta elämästään ja tehdä.
Sosiaalisen median käytöstä Sosiaalisen median käyttö kuuluu nykyajan lapsen elämään. Yhteydenpito ja viestiminen netissä ovat lapsille ja nuorille luonteva.
Koealue: s  Mielihyvän tavoittelu on luontaista, sitä tavoitellaan monin eri keinoin esim. urheilemalla, ruoalla, internetillä, peleillä 
Mitä oleminen on?.
Elämän alku Luku 12  Ydinsisältö.
Yhteisöön kuulumisen etiikka
Maailmankatsomus, valinnat ja vastuu
Suomalainen yhteiskunta
IHMISEN ELÄMÄNKAARI JA KEHITYSPSYKOLOGIAN TUTKIMUSMENETELMÄT
Yksilön lyhyt historia
Voiko omilla elämäntavoilla vaikuttaa yhteiskuntaan?
IHMISARVO JA YHDENVERTAISUUS
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Motivointi 2: Hullunkuriset perheet Luovaa työskentelyä ihmissuhteiden vaikutuksesta.
Valmentajan osaamisen arviointi valmennustilanteessa
Kirkkokuntien eettisiä painotuksia
YH 1, OPS Aloitustunti.
Filosofian alat TEOREETTINEN FILOSOFIA
1 Yksilö yhteiskunnassa s
Filosofian osa-alueet
13. TURVALLISUUS LUODAAN YHDESSÄ
Riippuvuudet ja niiden syntyyn vaikuttavia tekijöitä
Keskustelupainotteinen tunnin toteutus
Mitä on metaetiikka? Yleensä etiikkaa tarkoittaa hyvän ja pahan, oikean ja väärän kysymyksiä, mutta siinä voidaan pohtia myös yleisempiä kysymyksiä. Näitä.
Luku 7 Oikeusetiikka.
Kalvosarja on laadittu Global Meal –hankkeessa
Skeema Psykologia tutkii ihmisen toimintaa Opetusvinkki 2: Tutustuminen psykologian eri suuntauksiin.
Autokaupan toimintaympäristö
Luovaa työskentelyä ihmissuhteiden vaikutuksesta
Autokaupan toimintaympäristö
Kaveritaidot.
Maailmankatsomus.
Esityksen transkriptio:

Yhteiskuntafilosofia

Kurssisuoritus Aktiivisuus tunnilla, tehtävien ja ryhmätyön tekeminen

1) Yhteiskunta ja filosofia Jokainen ihminen syntyy jonkin aikakautensa yhteiskuntaan. Ongelmana on mikä oikeuttaa yhteiskunnan olemassaolon ja päätäntävallan ihmisen toimintaan? Onko ihminen vapaa eläessään yhteiskunnan jäsenenä? Millaiset oikeudet ja velvollisuudet ihmiselle kuuluvat yhteiskuntansa jäsenenä? Millainen on oikeudenmukainen yhteiskunta? Millaista valtaa yhteiskunnan päättäjillä on? Globaalin maailman ongelmat

Yhteiskuntafilosofiassa Ollaan kiinnostuneita yhteiskunnan luonteesta ja yhteiskunnan toiminnalle esitetyistä perusteista ja oikeutuksesta Mikä on oikeuden mukaista, hyväksyttävää ja moraalisesti puolustettavaa (Yhteyttä etiikkaan) Oikeusfilosofia Pohtii yhteiskunnallisten instituutioiden, poliittisen järjestelmän ja oikeusjärjestelmän luonnetta Poliittinen filosofia Tutkitaan valtasuhteiden ja vallankäytön luonnetta, yhteiskunnan asettamien vaatimusten arviointi

Muita kysymyksiä: Omistusoikeus, verotusoikeus, turvallisuus, hyvinvointi, traditiot, tasa-arvo, ihmisoikeudet ja velvollisuudet Lue s. 17

Kuvaa tavallinen päiväsi kaverille Pohtikaa millaisia yhteiskunnan ylläpitämiä arkipäiväisiä asioita normaaliin päivääsi kuuluu -> kokoa paperille ajatus sanoja Lisätkää asioita mitkä liittyvät turvallisuuteen. Ympyröikää asiat mitä pidätte välttämättöminä Lue s. 9-10 T:s 11; 1,2,3,4

Lue s. 11 kommentit arvioi niitä

Mihin lait ja säännöt perustuvat Onko yhteiskunnan velvollisuus huolehtia kansalaisistaan lainsäädännöllä? Eivätkö ihmiset itse siihen pysty? Millaisia perusteita on yhteiskunnan oikeudelle säätää lakeja? Tupakka ja alkoholijuomia ei myydä alaikäisille Peleissä ja elokuvissa on ikärajoitukset S. 13 t 3