7. Yhteinen maailma ja kansainvälistyminen (RUB7))

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Prepositiot ajanilmauksissa
Advertisements

Kampanja erilaisten hyvien tekojen huomaamiseksi on viikoilla 7 ja 8. Tee itse hyvää ja ilmianna kaverisi! Huomioi toisia edes pikkuriikkisen paremmin.
Kemian tentit ja yo-kirjoitukset 2014
Tervetuloa!.
OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI.
Tampereen aikuislukion etälukio Jaana Leppä vt. rehtori Tampereen aikuislukio Tampereen aikuislukio.
YO-info K2015.
ABI-INFO KEVÄT 2015 SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KOULU
ABI-INFO Lyseonpuiston lukio. ”Pois unteluus ja hervakkuus …” viimeistään nyt vastuun omista ratkaisuista valintasi ja ilmoittautumiset ovat.
PERSOONAPRONOMINIT.
Mitä opetan ammatillisessa?
TEHOA OPISKELUUN.  Tee läksysi ja lue oppikirjaa ja muistiinpanoja kurssin aikana.  Tee tehtävät ennen seuraavaa tuntia pystyäksesi seuraamaan kurssia.
OULUN AIKUISLUKION Aikuisten perusaste Kastellin monitoimitalossa Sairaalanrinne 5.
OP1.2. Tiedotusasiat Kurssivalintojen tarkastus (tarjotin aukeaa 1.4. klo 18.00) Lue tarkka ohjeistus Wilman tiedotteista (31.3. alkaen) Korkeakoulujen.
Opon esitys Tiistai Kohti ylioppilaskirjoituksia ja abivuotta Opinto-ohjaaja Lauri Lehikoinen. Kevään 2016 abit Siiri Heino, Sara Pursiainen.
APUVERBIT JA APUVERBIEN KALTAISET VERBIT. Käännä ja taivuta. 1. osata, voida______ ______ ______ ______ 2. saada______ ______ ______ ______ 3. haluta______.
Erja Vihervaara, Turun iltalukio Nilsiässä
Nelkkien vanhempainilta TERVETULOA NELKKIEN VANHEMMAT! Illan eteneminen: Tervetuloa Pedanetin tunnusten luominen, rehtori Risto Rönnberg Neljännen luokan.
UMF I Luento 1. Aika Luennot – Ke, Pe Demot Ti Ti Tgi
YOJOO-jakso 1. viikko Arvosanat 5-6 (osaan perusasiat)) Tee seuraavat tehtävät, osa yksin osa parisi kanssa, ohjeen mukaisesti. Etene ohjeen mukaisessa.
Oulunsaloon lukioon KEVÄT Lukiomme vahvuuksia  Ajanmukaiset tilat Oulunsalo -talossa Lentokentän tien varressa  Yksilöllinen tuki opiskelijoille,
VERB Rosenberg – VT2016. Ordklasser Tempus INFINITIIVI On verbin perusmuoto. Usein vaatii virkkeessä eteensä ”att” –infinitiivimerkin. PREESENS Ilmaisee.
RO-tuokio YKKÖSTEN KURSSIVALINNAT: YO-SUUNNITELMA JA KOLMEN VUODEN OPINTOSUUNNITELMA WILMAAN.
Viherlaakson lukio 1. luokkien vanhempainilta Päivän ohjelma – Rehtorin puheenvuoro – Musiikkitervehdys – Opettajien.
Oppikirjana Magnet 5 (WSOY), (käytetyt kirjat (valmiit vastaukset-1 arvioinnissa, e-kirja) tuntiaktiivisuuden arviointi asteikko O=osallistunut, 4-10)
Kulttuurin tekijöitä ja näkijöitä (RUB 6) Kurssilla käsitellään kulttuurin eri alueita laajemmin eri Pohjoismaissa Oppikirjana Magnet 6, WSOY, myös sähköinen.
OHJEITA MATEMATIIKAN YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN AJANKOHTA Tarkista päivämäärä YTL:n sivuilta.
Abien vanhempainilta Tervetuloa!. Lukuvuoden tapahtumia/abit Syksyn yo-kokeet – jakson koeviikko – Syysloma.
ÄIDINKIELI JA KIRJALLISUUS KAUHAVAN LUKIOSSA
Persoonapronominit.
Muistio ekasta tehtävästä ja ryhmän pelisäännöt Moodleen viim. pe 3. 9
Interrogatiivipronominit
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
ABI-INFO Lyseon lukion ylioppilaskirjoitusten toimeenpano syksyllä 2017 paperiset yo-kokeet (äidinkieli, fysiikka, biologia, englanti, matematiikka, kemia)
Ilmoittautuminen syksyn 2016 kirjoituksiin, info
Perhetyön perusteet –opintojakson rakenne
Palaute e-post 5411_H06 eny rym
oppikirjana Magnet , kurs 3 (WSOY)käytetyt kirjat sähköinen materiaali
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo- tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Kurs 1 i svenska Oppikirjana Fokus, kurs 1 (Otava),
Terveysteknologia Tutustutaan, mitä kaikkea terveysteknologialla voidaan tarkoittaa ja miten se auttaa terveyden hoidossa ja sairauksien ehkäisyssä.
Kurs 4 i svenska språket! VÄLKOMNA TILLBAKA efter jullovet
3. oppitunti.
7. Yhteinen maailma ja kansainvälistyminen (RUB7))
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Ihminen ympäristön ja yhteiskuntien muutoksessa Hi1
ENA4 Aihepiireinä ja pohdittavina teemoina: yhteiskunta ja sen eri rakenteet, asuminen, perhe ja perhesuhteet, lieveilmiöt ja rikollisuus, Suomi ja suomalaisuus.
FYSIIKKA - oppi luonnosta
HISTORIAN KURSSIEN TAVOITTEET, SUORITTAMINEN JA ARVIOINTI
ESSEE.
3. luokan englanti Vanhempainilta
OHJEITA MATEMATIIKAN YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN
Terveystiedon ainereaali
3. luokan englanti Vanhempainilta
5411_h06 eny,rym: Arg.text apuverbi+infinitiivi: VOIN/HALUAN+ostaa (ei voi olla *voin/haluan ostan) apuverbit: kan, vill, måste, ska, bör, lär… jag kan/vill.
Liikesaksan perusteet II
Liikesaksan perusteet I
Interrogatiivipronominit
Tervetuloa Suomi 4B –kurssille!
Omistusmuodon ilmaiseminen
Turvassa?!.
Opettajan nimi | kurssin numero
HI8 – Historian abikurssi
SÄÄNNÖT.
Kirjoittajaprofiilit
2. Luokan OPO1 osa 2.
Persoonapronominit.
Yrtin tärkeät päivämäärät (BUS1LH001:28)
HAAGA-HELIA amk Liiketalouden koulutusyksikkö, Helsinki
LCB-5800 Ruotsinkielinen yritysviestintä 1
Esityksen transkriptio:

7. Yhteinen maailma ja kansainvälistyminen (RUB7)) Kurssilla käsitellään maailmanlaajuisia ilmiötä ja kansainvälistä vaikuttamista. myös yhteiskunnalliset asiat ja niihin vaikuttaminen. sekä aktiivinen kansalaisuus Kurssilla harjoitellaan kieltä entistä vaativamman kieliaineksen avulla ymmärtämisvalmiuksia painottaen. oppikirjana Magnet 7, WSOY Opettajana Arja Jokinen arja.jokinen@jao.fi , esim. poissaolot kaverivastuu ( yhteystiedot )

YHDESSÄ OPISKELTAVAT TEKSTIT sanakokeet pedanettiin , bonus 1. Emmas Afrikablogg 3. Jobba aktivt för det du tror på 5. Norden i en globaliserad värld

KOTONA ITSENÄISESTI OPISKELLEN - kotikappaleet 2. Besluten måste fattas på lägre nivå, käännä sujuvalle suomen kielelle tee tehtävät (s. 34) teht.1 A ,B ja C (s. 36) teht. 3 ABC, teht. 4 (s. 37) ja teht 8 (s. 40). 4.Gamla sjukdomar slår till igen tee aloitustehtävät A ja B (s. 55), teht. 1 ABC (s. 58), 3 ABC (s. 59), teht. 4 (s. 60), teht 6 AB (s. 62) ja teht. 9 (s. 64) Kotikappaleiden tarkistus perjantaina 27.11.2015 koe tis 1.12.2015

Itsenäinen työskentely: yo- vihko Tee kevään 2013 yo- vihko optiselle lomakkeelle 1-25 ja 1.2 (s. 6 ja 11) avoimet suomeksi optisen A-puolelle Palautus tiistai 24.11.2015 Viestit erilliselle konseptille /?? Pedanettiin?? palautus pe 4.12.2015

Yhdessä opiskellen kielioppia Yhteisesti käymme omistusmuodon ilmaiseminen (s. 167=> 170 ja 170=>s. 171) Adjektiiveista yhteisesti superlatiivi Myös verbioppia , etenkin partisiipeja (vrt! abikurssi)

Itsenäisesti opiskellen kielioppia Itsenäisesti adjektiivit s. 172 - s. 177 Itsenäisesti pron. s. 183 - s. 187 Itsenäisesti prepositiot s. 200-201 ja s. 203- 204 Tehtävien tarkistus 11.12.2015

Koe (2-palkki) 15.12.2015 klo 8.15 koekuuntelu kokeen aluksi? kielioppi (verbioppi, genetiivin kiertoilmaisut ja prepositiot) tekstinymmärtämisiä viestitehtävä(pidempi)