Japanilainen kulttuuri

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Toimintaympäristö
Advertisements

Eurooppalaiset kulttuurit
Kiinan varhaisuskonnot
Japani s. 58-.
Tehnyt: Sonja Kurikkala
Kiina s. 46-.
Pendelöinti Pendelöinti eli asuinkunnan ulkopuolella työssäkäynti on yleistynyt lähes koko Suomessa 1980-luvun lopulta lähtien. Pendelöivien osuus on kasvanut.
ANGLO-AMERIKKA.
Intialainen kulttuuripiiri
2/2009 Kiina. 2/2009 Kiina ja CIMOn yhteistyökumppani: Mitä ulkomaalaisen harjoittelijan tulisi ottaa huomioon? ”Kunnioita kiinalaista kulttuuria, kunnioita.
Kaakkois-Aasialainen
Japani s. 58.
Suomalaisen yhteiskunnan juuria :
KIINAN USKONNOT Mikä täyttää miljardin ihmisen maailmankatsomus- ja arvotyhjiön? Prof. Miikka Ruokasen kommentti
Yrjö Lahtinen, Teija Mikkola1 Suurten kaupunkien ja koko maan väestö (ikäryhmittäin )
VÄESTÖMAANTIETOA Väestön määrään vaikuttavat: 1. Syntyneisyys
Oseania Lassi Vanhanen 2A.
KIINALAINEN KULTTUURIPIIRI
Kaakkois-aasia.
ANGLOAMERIKKALAINEN KULTTUURIPIIRI
INTIAN KULTTUURIPIIRI
Sosiaalinen pääoma sosiaaliset verkostot, luottamus, vuorovaikutus
Kiina kohtaa länsimaat Kiina oli pysynyt suljettuna valtiona 200 vuotta (n ) 1800-luvulla Euroopan suurvallat valloittivat Kiinan raja-alueita.
Afrikan AIDS tilanne Niko Köykkä & Roosa Helander.
Toimintaympäristö Koulutus ja tutkimus Ilkka Valjus.
S. 46- Kiina. Kiinan historia Yksi maailman vanhimmista kulttuureista, Homo Erectuksen jäänteitä miljoonan vuoden takaa Yhtenäinen Kiina (= Qin-dynastia)
MAAILMAN KIELET JA SUOMI SYKSY MAAILMAN KIELIKUNNAT ► Maailmassa arvioidaan olevan tällä hetkellä eri kieltä (arvio sisältää viittomakielen.
Yhdenvertaisina syntyneet. ilman minkäänlaista lapsen, hänen vanhempiensa tai muun laillisen huoltajansa rotuun, ihonväriin, sukupuoleen, kieleen, uskontoon,
Tutkimattomia kieliä on yhä!.  Miten paljon kieliä maailmassa puhutaan?  Mikä on maailman puhutuin kieli?  Miten paljon puhujia on arabian kielellä?
Tomi Jolkkonen. Sijainti  On osa itämaista kulttuuripiiriä  Koostuu kahdeksasta eri alueesta  On itään venäjästä.
Uskonnot Japanissa Antti Kiviranta. Jokainen etsii…  Mikä on sun elämäsi tarkoitus?  Mitä varten elät ja olet syntynyt?  Jokainen kaipaa uutta sisältöä.
Yleistietoa Japanista 1 Virpi Serita 2016 Japanin perusteet Luento 1.
Itä-aasialainen kulttuuripiiri Itä-aasiaan kuuluuvat Kiina, Japani, Etelä-Korea, Pohjois-Korea, (Taiwan, Hongkong, Macao) ja Mongolia. Myös Venäjän itäosa.
1. Maailmankatsomus ja kulttuuri
KIINAN KULTTUURI Sivut 96107
Eurooppalainen kulttuuripiiri
16. Uskontojen moninaisuus
Kristinuskon levinneisyys ja kehityssuunnat 2000-luvulla
Suomen purjehdus ja veneily Ry (SPV) Venetutkimus 2016
Alueiden Eurooppa.
JAPANIN KULTTUURI Sivut 108119
Suomi maailman kielten joukossa
Latinalaisamerikkalainen kulttuuri
20. Kristinusko Aasiassa ja Afrikassa
Afrikkalainen kulttuuri
INTIA Väkiluku: BKT: 4,99 biljoonaa USD
Tietoa ja tilastoja Suomen väestöstä
14. Lähi-idän uskontojen yhteiset piirteet
Mitä tiedät Afrikan uskonnollisesta tilanteesta?
Köyhyys maailmassa.
ISLAM Islamin synty: Islam syntyi 600-luvulla Arabin niemimaalla, jossa sijaitsevat sen pyhimmät kaupungit Mekka ja Medina. Ensimmäinen islamilainen.
Uskontojen tieteellinen tutkimus
Suomen sukukielet ja kielivähemmistöt
OPETUSVINKKI.
KULTTUURIVAIKUTTEET KOREASTA JA KIINASTA
Nykyisin tehdään kiinnostavaa tutkimusta ihmisen DNA:sta Katso video: Mitä tämä kertoo ihmisten.
2. Jakso; Kiina.
JAPANI.
Kulttuurien kohtaamisen vaihdeita
Taolaisuus.
Taolaisuus.
Uruguay - rauhallinen hyvinvointivaltio
ABORIGINAALIT JA SIIRTOLAISET
(TE1 Eerik Kasimir Miika)
1 Uskomukset On vaikea tietää varmasti
30. TERVEYS ERI PUOLILLA MAAILMAA
Ulkomaan kansalaiset kunnittain 2017
Yleistietoa Japanista 1
JAPANIN KULTTUURI Sivut 108119
JAPANI (s.70-83) • Keisarikunta -Symbolinen asema nykyisin
Esityksen transkriptio:

Japanilainen kulttuuri

Japanilaisen Kulttuuripiirin tekijät Japanin kulttuuri on monivivahteinen sekoitus omaperäistä japanilaista, kiinalaista, korealaista ja länsimaisia piirteitä. Aina 1800-luvulle saakka japaniin vaikuttivat eniten korealainen ja kiinalainen kulttuuri Ensimmäinen kosketus länsimaihin japanilla oli 1500-luvulla nanban-kaupan kaudella, jonka jälkeen maa kuitenkin eristäytyi ulkomaailmasta useaksi vuosisadaksi. 1800-luvun puolivälistä lähtien japanin modernisoituessa ja teollistuessa länsimaisen kulttuurin vaikutus on näkynyt yhtä voimakkaampana

Kulttuurimuotoja ja piirteitä Japanilainen tapakulttuuri on täysin omanlaisensa. Se toki pohjautuu perinteisiin aasialaisiin kulttuureihin, mutta eristyksissä olleeseen saarivaltioon on kehittynyt muista Kaukoidän maista kovasti poikkeava elämäntyyli. Japanilaisessa kulttuurissa kunnioitetaan vanhoja perinteitä ja uskontoja toistensa rinnalla, osa tavoista on otettu shintolaisuudesta osa taas buddhalaisuudesta ja taolaisuudesta ja kungfutselaisuudesta, jotka ovat olleet synkretistisessä suhteessa toisiinsa Esimerkiksi japanilaisessa kulttuurissa asiat jaetaan kolmella, eli kahdella jaettavia asioita pidetään huonoa onnea tuottavina. Jos annat lahjaksi rahaa toiselle henkilölle, niin tee summasta pariton, ei kahdella jaettava. Myös japanilaisille on omaista se, että he ottavat kengät pois, sillä he eivät mene ikinä sisätiloihin kengät jalassa.

Japanin hallintomuoto   Japanin hallintomuoto on peruslaillinen monarkia, jonka keisari on Akihito ja pääministeri on Shinzo Abe.

Japanilaisille tyypillisiä piirteitä Kieli Japanissa puhutaan (日本語 ) eli nihongoa. Se on japanilaisiin kieliin kuuluva kieli, mitä puhutaan pääasiassa Japanissa. Mahdollisista sukukielistä on useita teorioita, mutta muun muassa korean kieltä ja altailaisia kieliä on pidetty mahdollisina sukulaiskielinä. Uskonto Noin 84% japanilaisista on sekä sintolaisia että buddhalaisia. Kristinusko sallittiin japanissa vasta 1800-luvulla ja noin 0,7 prosenttia maan väestöstä on kristittyjä. Lisäksi japanin kulttuuriin ovat vaikuttaneet huomattavasti taolaisuus ja erityisesti kungfutselaisuus

Alueen vähemmistöjä Japanin yksi suurimmista vähemmisöistä on japanin pohjoisosissa elelevät ’’Ainut’’, joka tarkoittaa heidän kielelläänsä ihmistä. Ainut ovat Japanin alkuperäiskansa ja heillä on maan virallisten raporttien mukaan n. 25 000 asustelemassa Hokaidolla, Kurillien saarilla sekä Sakhalin saarella. Muita vähemmistöjä japanin alueella on eteläisten saarten ryūkyūlaiset sekä sosiaalinen vähemmistö burakulaiset

Eroja eurooppalaiseen kulttuuriin Japanilainen tapakulttuuri on täysin omanlaisensa. Japanilaisessa kulttuurissa kunnioitetaan vanhoja perinteitä ja uskontoja toistensa rinnalla Eurooppalaisuus on monikansallista alkuperää, joten sinne mahtuu lukematon määrä erilaisia tapoja, arvoja, kieliä, tottumuksia ja uskomuksia. Periaatteessa mitään yhtenäistä eurooppalaista kulttuuria ei sinällään ole olemassa. Japanilainen kulttuuri pohjautuu ns. häpeäkulttuuriin, jossa pahin asia mikä voi tapahtua on menettää kasvonsa, kun taas tätä ei ole euroopassa.

Japanille tyypillisiä mittareita Japanilaisilla on yksi maailman korkeimmista elinajanodotteista, keskimäärin yli 82 vuotta vuonna 2007. Väestötiedot vuonna 2012 arvio[38] Väestönkasvu -0,077 % Syntyvyys 8,39 / 1 000 henkilöä Kuolleisuus 9,15 / 1 000 henkilöä Elinajanodote 83,91 Lapsikuolleisuus 2,21 / 1 000 syntymää Nettomaahanmuutto 0 / 1 000 henkilöä HIV:n levinneisyys aikuisväestössä Alle 0,1 % Lukutaitoisia 99 % väestöstä Ikärakenne Mediaani-ikä 44,8 vuotta 0–14-vuotiaat 13,1 15–64-vuotiaat 64 65 vuotta täyttäneet 22,9 Vuonna 2007 jo yli 20 prosenttia väestöstä oli yli 65-vuotiaita. Japanilla on nimellisellä bruttokansantuotteella mitattuna Yhdysvaltojen ja Kiinan jälkeen maailman kolmanneksi suurin, 4,4 biljoonan dollarin suuruinen talous.

Kuvia Japanista