Kauhavan lukion vanhempainilta Opinto-ohjaaja Henna Teikari

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
HTK-opiskelijoiden opintojen käynnistystapaaminen
Advertisements

Vieraskielisen koulutuksen yhteishaku • syksyllä 2007 alkavan vieraskielisen koulutuksen opiskelijavalinta yhteishaun avulla (ei koske vieraskielistä aikuiskoulutusta)
opintojaan pohtiville
Jatkokoulutukseen hakeutuminen
Laki sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista
Yhteishaku 2014.
Joustava opintoketju Pohjois- Savossa –hankkeen loppuseminaari Tuula Peura Ulla Kekäläinen Joustava opintoketju Pohjois-Savossa.
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
Suomen koulutusjärjestelmä
Haku ammatilliseen koulutukseen Kevään yhteishaku , haku päättyy klo Valinnan tulokset voi julkaista aikaisintaan Syksyn yhteishaku.
Opintopolku.fi ja opiskelijavalinta
KSHJ & KOULUTUSTARJONTA Opintohallinnon tietojärjestelmäiltapäivä Pia Penttinen, Hakijapalvelut.
Haussa käytettävä tutkinto ja hakeminen Mikäli hakijalla useampi tutkinto, hän voi valita seuraavista parhaan pistemäärän tuottavan vaihtoehdon: a)Ylioppilastutkinto.
Päivi Koski-A. Suomalais-venäläinen koulu
MITÄ LUKION JÄLKEEN? Kati Seise
Jatko-opintoilta Mitä ysin jälkeen? Lukio -> lukuaineiden keskiarvon perusteella Ammatillinen perustutkinto -> ammatillisten pisteiden perusteella.
Yhteishaku 2015.
Oulun seudun ammattikorkeakoulu. Ammattikorkeakoulu suomalaisessa koulutusjärjestelmässä Oppivelvollisuuskoulutus Perusopetus Esiopetus Ylioppilas- tutkinnot.
Aikuiskoulutuksen yhteishaku syksyllä 2007 alkavan aikuiskoulutuksen opiskelijavalinta yhteishaun avulla – tutkintoon johtava aikuiskoulutus – ylempään.
Jatko-opintoja koskeva vanhempainilta Pohdinnan tueksi Haut: opintopolku.fi Opinto-ohjaaja Päivi Jörgensen.
Mihin lukion jälkeen? Kaikki tarvittava tieto keskitetysti: opintopolku.fi.
 Yhteishaun aikataulu, käytännöt ja opiskelijavalinta – Jokirannan koulun opot  Toisen asteen oppilaitokset esittäytyvät  Kiimingin lukio  Oulun seudun.
Vanhempainilta KORKEA-ASTEELLE HAKEUTUMINEN UUDISTUU.
Lapin yliopiston Avoin yliopisto Tervetuloa Avoimen yliopiston infotilaisuuteen.
Hakuinfo. KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU - Yhteinen hakulomake: 6 hakukohdetta ensisijaisuusjärjestykseen - Haut tehdään osoitteessa
KORKEA-ASTEEN VALINTAPERUSTEISTA Muutama esimerkki.
Miten kerron koulutuksestani ja työkokemuksestani suomeksi?
Opinto-ohjaajien ja ohjaustoimijoiden tiedotuspäivä Korkeakoulujen yhteishaku ja valintaperusteet
H AKUINFO KEVÄT H AKU KEVÄÄLLÄ 2014 Keväällä 2014 haetaan vielä erillisissä hauissa ammattikorkeakouluihin (neljä vaihtoehtoa) ja yliopistoihin.
Avoin tulevaisuus? Kaikille avoimia korkeakouluopintoja
Vanhempainillan ohjelma
MITÄ LUKION JÄLKEEN? Ammatillinen koulutus Oppisopimuskoulutus
Yleiset valintaperusteet lv alkaviin opintoihin
Opintopolku.fi Yhteishakulomakkeet 2017
Tutkinto-opiskelu ulkomailla
Jatko-opintoinfo 2017.
KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU keväällä 2017
YHTEISHAKU 2015 Aikataulut Valintaperusteet
Erilaisia vaihtoehtoja….
4. oppitunti Jatko-opintojen hakuinfo.
Yhteishaku 2017.
AMMATILLISEN KOULUTUKSEN VALINTAPERUSTEET
Lukion jälkeen voi hakea opintopolku.fi
Mitä peruskoulun jälkeen?
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
Jatko-opintojen hakuinfo
oppisopimuskoulutuksena
liikkeenluovutukseen liittyvistä asioista
Jatko-opintoinfo 2018.
Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus Ilmari Hyvönen
Yhteishaku 2018.
Opiskelijavalintojen kehittäminen ja avoin korkeakoulu –ideariihi
Lentokonealan jatko-opinnot
AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA
MIKÄ MINUSTA TULEE ISONA?
MITÄ LUKION JÄLKEEN?
Päiväopetus / nuorten suomenkielinen koulutus Koulutustarjonta ja haku
OSMo Monikulttuurista osaamista Ohjaamoihin –projekti
Jatkuva haku Keudaan Jatkuvassa haussa voi hakea kuka vain. Voit hakea sekä ilman pohjakoulutusta että esimerkiksi seuraavalla koulutustaustalla: ammatillinen.
Jari Kähkönen, koulutuspäällikkö
Yhteishaku 2019.
Omnia.fi/yhteishaku.
Turun AMK: Opiskelijavalinnat 2019
Turun kauppakorkeakoulu Opiskelijavalinta 2019
Opettajan pedagogiset opinnot Humanistinen koulutusala
Lukiolaisen jatko-opinnot
Väyläopinnot Yhteistyössä Karelia ja Riveria
Ammattikorkeakouluopinnot​
Ammattikorkeakoulujen opiskelijavalinnat 2020
Esityksen transkriptio:

Kauhavan lukion vanhempainilta 25.1.2017 Opinto-ohjaaja Henna Teikari Lakeuksilta komiasti maailmalle!

Mitä lukion jälkeen? Ammattikorkeakouluopinnot Yliopisto-opinnot Ylioppilaspohjainen ammatillinen perustutkinto Ammattitutkinnot Avoimen yliopiston tai AMK:n opinnot Kansanopistojen opintolinjat Lakeuksilta komiasti maailmalle!

Ammattikorkeakouluopinnot Ammattikorkeakouluissa opinnot suunnitellaan työelämän tarpeiden mukaan, ammattikorkeakoulu onkin käytännönläheinen vaihtoehto. Opiskelu on keskimäärin koulumaisempaa kuin yliopistossa, ja siihen sisältyy viisi kuukautta työharjoittelua. Suoraan lukiosta hakevat suorittavat ammattikorkeakoulututkinnon, joka on alempi korkeakoulututkinto, esimerkiksi medianomi (AMK). Lakeuksilta komiasti maailmalle!

Ammattikorkeakouluopinnot Korkeakoulututkintojen laajuutta mitataan opintopisteinä (op). AMK-tutkinnon laajuus on 210, 240 tai 270 opintopistettä. Sen suorittaminen kestää noin 3,5-4,5 vuotta. Ammattikorkeakouluun pääsyyn vaikuttavat ylioppilastodistuksen tietyt arvosanat. Ammattikorkeakouluopintoihin on yleensä myös pääsykoe, johon ei enää kutsuta (poikkeuksena mm. kulttuuriala). Valintaperusteet pitää tarkistaa aina hakukohteittain! Lakeuksilta komiasti maailmalle!

Yliopisto-opinnot Yliopistoissa opetuksen lähtökohtana on tieteellinen tai taiteellinen tutkimus. Yliopisto-opiskelu kehittää opiskelijoiden kykyä tieteelliseen ajatteluun, ja opiskelija voi yleensä suunnitella opintojaan varsin itsenäisesti. Poikkeuksiakin toki löytyy, sillä esimerkiksi lääketieteen opinnot yliopistossa ovat selkeästi ammattipainotteisia. Lakeuksilta komiasti maailmalle!

Yliopisto-opinnot Korkeakoulujen yhteishaussa haetaan yliopistoon suorittamaan sekä alempaa korkeakoulututkintoa eli kandidaatin tutkintoa että ylempää korkeakoulututkintoa eli maisterin tutkintoa (opintojen tavoiteaika 5v). Poikkeuksia ovat farmaseutin ja lastentarhanopettajan tutkinnot, joissa opiskelijat saavat oikeuden vain alemman korkeakoulututkinnon suorittamiseen. Lääketiedettä opiskelevat suorittavat taas lisensiaatin tutkinnon (opintojen tavoiteaika 6v). Lakeuksilta komiasti maailmalle!

Yliopisto-opinnot Yliopistossa suoritettavan korkeakoulututkinnon laajuus on yleensä 300 opintopistettä. Kandidaatin tutkinnon laajuus on tavallisesti 180 opintopistettä ja se on tarkoitus saada valmiiksi kolmessa vuodessa. Kandidaatin tutkinnon jälkeen maisterin tutkinnon suorittaminen vie noin kaksi vuotta (120 opintopistettä). Lakeuksilta komiasti maailmalle!

Yliopisto-opinnot Yleensä yliopistoihin valitaan todistuksen ja valintakokeen perusteella. Yliopisto päättää valintaperusteista, ja ne saattavat vaihdella paljonkin yliopistoittain ja koulutuksittain. Niiden on oltava kuitenkin yhdenmukaiset kaikille hakijoille. Joillakin aloilla järjestetään valtakunnallisia yhteisvalintoja (esimerkiksi diplomi-insinööri- ja arkkitehtikoulutuksen yhteisvalinta, luokanopettajakoulutuksen yhteisvalinta), joihin kuuluvilla koulutuksilla on samanlaiset valintaperusteet. Lakeuksilta komiasti maailmalle!

Korkeakoulujen yhteishaku Kevään korkeakouluhaussa haetaan syksyllä 2017 alkaviin ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen koulutuksiin. Ensimmäisenä hakuaikana 10.-25.1.2017 haetaan vieraskielisiin koulutuksiin sekä Taideyliopiston koulutuksiin. Toisena hakuaikana 15.3.-5.4.2017 haetaan muihin ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen koulutuksiin. Lakeuksilta komiasti maailmalle!

Korkeakoulujen yhteishaku Yhteishaussa haetaan Opintopolussa yhdellä hakulomakkeella korkeintaan kuuteen eri koulutukseen (AMK- ja yliopistokoulutukset samassa). Hakija voi tulla valituksi vain yhteen, mieluisimpaan hakutoiveeseensa. Valinnan tulokset julkistetaan viimeistään 30.6.2017. Video: https://opintopolku.fi/wp/valintojen-tuki/yhteishaku/korkeakoulujen-yhteishaku/nain-haet-kevaan-yhteishaussa-korkeakouluun/ Lakeuksilta komiasti maailmalle!

Muut mahdollisuudet lukion jälkeen Ammattitutkinto Esimerkiksi yksivuotinen hierojakoulutus; joihinkin näistä tarvitaan työkokemusta eli niihin ei voi hakea suoraan lukion jälkeen Ammatillinen koulutus Kaksivuotinen ylioppilaspohjalta, esimerkiksi parturi-kampaaja- tai kosmetologikoulutus Lakeuksilta komiasti maailmalle!

Muut mahdollisuudet lukion jälkeen Avoimen yliopiston tai ammattikorkeakoulun opinnot Avoimia kaikille; voi suorittaa haluamiaan, tarjolla olevia yliopisto- tai ammattikorkeakouluopintoja Osa opinnoista mahdollista suorittaa etäopintoina lähes kokonaan verkossa Opinnot ovat maksullisia Riittävästi avoimen opintoja tehtyään voi hakea ns. avoimen väylän kautta varsinaiseksi opiskelijaksi Lakeuksilta komiasti maailmalle!

Muut mahdollisuudet lukion jälkeen Kansanopistot tarjoavat usein vuodenkin mittaisia valmentavia linjoja Esimerkiksi Etelä-Pohjanmaan Opisto Ilmajoella tarjosi tälle lukuvuodelle seuraavia yliopisto-opintoihin suuntaavia linjoja: Kasvatustiede/opetusala, Kauppatiede, Liikuntatiede, Lääketiede, Oikeustiede, Psykologia, Sosiaali- ja terveyskasvatus, Kirjoittaminen ja suomen kieli ja Yliopistostartti Lakeuksilta komiasti maailmalle!